MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Catlady wrote:Dzięki Mysza, w takim razie żyję nadzieją że faktycznie jeszcze zdąży się obrócić
Btw, zdecydowałaś się na te warsztaty z kp?Catlady lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTe maluchy mają teraz max 1kg. I jeszcze duzoooo czasu na obroty. ☺️
I żadne położenie na tym etapie o niczym nie świadczy.
Moja się obróciła około 30tc czyli na USG III trymestru, i wcześniej jakoś nie myślałam, że to coś nie tak, że jest położona miednicowo.
Catlady lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Catlady wrote:Dzisiaj zapisałam się też na internetową szkolę rodzenia, znajoma poleciła, więc z ciekawości sobie tam zajrzę - może któraś z Was słyszała o czymś takim?
https://szkolarodzeniaprenalen.pl
Fajny link. Tez sie na to zarejestrowalam. Oj jutra zaczynam szkole na nfz a tu z mezem moze bedziemy razem ogladac,bo delegacja mu wpadla i kilka zajec mu wypadnie.
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Catlady, u mnie też na każdym USG położenie jest miednicowe i mam dokładnie takie same obawy co Ty. Co z tego, że dziecko może się jeszcze obracać do woli, skoro najwyraźniej taką sobie pozycję upodobało i boję się, że do porodu zdania nie zmieni. A wtedy całe to moje chodzenie po lekarzach, żeby się dowiedzieć, czy mogę rodzić SN zda się na nic
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:Catlady, u mnie też na każdym USG położenie jest miednicowe i mam dokładnie takie same obawy co Ty. Co z tego, że dziecko może się jeszcze obracać do woli, skoro najwyraźniej taką sobie pozycję upodobało i boję się, że do porodu zdania nie zmieni. A wtedy całe to moje chodzenie po lekarzach, żeby się dowiedzieć, czy mogę rodzić SN zda się na nic
I tak do 35tc lekarze dają czas na obrót. -
szatanka wrote:Catlady, u mnie też na każdym USG położenie jest miednicowe i mam dokładnie takie same obawy co Ty. Co z tego, że dziecko może się jeszcze obracać do woli, skoro najwyraźniej taką sobie pozycję upodobało i boję się, że do porodu zdania nie zmieni. A wtedy całe to moje chodzenie po lekarzach, żeby się dowiedzieć, czy mogę rodzić SN zda się na nic
szatanka lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Dziewczyny, a nie myślicie że to przypadek, że za każdym razem na usg macie miednicowe... dzieciaczki pewnie Wam w rzeczywistości zmieniają pozycje..
Ja jakbym, na usg 25 tydzien- nie chciała chwilkę na dziecko popatrzyć dłużej to nawet nie umiałabym rozpoznać że sie przekreca, a tak mała fiknęła mi w trakcie usg...
Ostatnio miała taki etap że po południu ustawiała się głową do góry i akurat trafiło sie w trakcie usg (ale równie dobrze mogło się nie trafić)... teraz juz jakis czas tego nie robi - ostani raz to było okolo 27 tygodnia...od tego czasu kopniaki są zawsze na górze brzucha i według ostaniego usg jest głowka do dołuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 22:46
2020
2023 -
Ajka, zgadzam się. U mnie na każdym usg do tej pory (dzis 26+1) dziecko ma inne ułożenie. Raz było główkowe, potem miednicowe, ostatnio tez poprzeczne. Póki co dziecko ma jeszcze duzo czasu na obrót i czesto zmienia pozycje.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Ajka wrote:Dziewczyny, a nie myślicie że to przypadek, że za każdym razem na usg macie miednicowe... dzieciaczki pewnie Wam w rzeczywistości zmieniają pozycje..
Ja jakbym, na usg 25 tydzien- nie chciała chwilkę na dziecko popatrzyć dłużej to nawet nie umiałabym rozpoznać że sie przekreca, a tak mała fiknęła mi w trakcie usg...
Ostatnio miała taki etap że po południu ustawiała się głową do góry i akurat trafiło sie w trakcie usg (ale równie dobrze mogło się nie trafić)... teraz juz jakis czas tego nie robi - ostani raz to było okolo 27 tygodnia...od tego czasu kopniaki są zawsze na górze brzucha i według ostaniego usg jest głowka do dołu
Może przypadek, może nie. Jeśli za każdym razem widzisz dziecko głową do góry, a ja tego całego kręcenia się w brzuchu na pewno nie odczuwam, zwłaszcza, że w ogóle odczuwam ruchy mniej niż bardziej, to jednak daje to na łeb i pozostawia ziarnko niepokoju, że dziecko tak najbardziej lubi i postanowi tak sobie zostać. -
nick nieaktualny
-
szatanka wrote:Może przypadek, może nie. Jeśli za każdym razem widzisz dziecko głową do góry, a ja tego całego kręcenia się w brzuchu na pewno nie odczuwam, zwłaszcza, że w ogóle odczuwam ruchy mniej niż bardziej, to jednak daje to na łeb i pozostawia ziarnko niepokoju, że dziecko tak najbardziej lubi i postanowi tak sobie zostać.
Na razie nie martwię się na zapas i liczę, że po prostu się jeszcze zdąży odwrócić (nawet parę razy)Takmala lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Dziewczyny powaznie spokojnie z tym obracaniem. Lekarze przecież nic nie mówią ze juz powinno byc inaczej. U mnie na każdym usg miednicowo ale wiem ze czasem po nocy jest ułożona główka w dół bo kopie mnie nad pepkiem. I długo w tej pozycji to czasu nie spedza jak tylko usiądę wstane to sie obraca. A jak mniej czujecie albo duzo się ruszacie za dnia to mozecie nie poczuć tych zmian albo maluszek jeszcze nie ma na obroty nastroju
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Szatanka ja obrotow przekrecania ect nie czuje, ale jak mocniej kopie czyt jak poloze sie spac,bo nawet w dzien jak sie poloze to mbiej intensywnie czuje to mala kopie mnie pod pepkiem w podbrzusze albo raz z prawej a raz z lewej (choc czesciej z prawej) w polowie brzucha czasem az pod zebra tj albo nogami w dol albo na pleckach przy ujsciu miednicy. Narazie daje czas bede sie martwic jak bedzie miec mniej miejsca i nie bedzie zmieniac tak latwo lokalizacji kopniec.
Ed.
Zastanawiam sie nad kosmetykami dla malucha...jak pisalyscie nie chce totalnie wyjalawiac malej z kontaktu z rozna chemia kosmetyczna...
Zastanawiam sie nad seria Ziajka,Nivea Baby,Linomag Baby ew Babydream...
Co byscie z takich drigertjnych braly?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 07:30
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnymwm wrote:Dziewczyny, uważajcie na ten basen, koleżanka złapała bakterie na basenie, wody odeszły w 22 tygodniu, i urodziła skrajnego wcześniaka.. basen to siedlisko bakterii.
Jak się wybiera basen miejski z toną chloru to ja bym i bez ciąży do takiego nie poszła.
Ale są baseny spełniające fajne normy. Najlepsze są te dla niemowląt. Tutaj woda nie jest chlorowana.Catlady lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNajmniej chemii mają kosmetyki rosmanna, baby dream.
Ale wystarczy w sklepie przeczytać skład. Jeśli coś ma : Peg, sls, parafinę. - to uciekamy.
Możesz też na starych artykułach coś znaleźć:https://www.srokao.pl/?m=0
Ale tylko na starych, nowe to już promocja za kasę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 08:08
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Zależy jaki. 😉
Jak się wybiera basen miejski z toną chloru to ja bym i bez ciąży do takiego nie poszła.
Ale są baseny spełniające fajne normy. Najlepsze są te dla niemowląt. Tutaj woda nie jest chlorowana. -
Ja mam wrażenie, że mój leży cały czas w poprzek brzucha, od samego początku...
Dziś na szczęście wrócił do swojej rutyny i od 5 wariuje, ale co się wczoraj namartwiłam, to moje... Cały dzień rozbity.
Właśnie sobie przypomniałam, że muszę badania krwi zrobić przed wizytąPattisonBM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymwm wrote:Nie zgodzę się. Basen to basen, koleżanka chodziła ba zajęcia ze swoim maluchem i tak się właśnie stało. Taka bakteria mogła zarazić się w wodzie, w toalecie na krześle.
Bo bakterię i wirusy są naprawdę wszędzie. -
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Może i tak. Organizm osłabiony to wszystko złapie. Ale wtedy to by wychodziło na to, że strach wyjść z domu.
Bo bakterię i wirusy są naprawdę wszędzie.