MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy na szkole rodzenia mieliśmy 1 temat o antykoncepcji po porodzie.
I lekarz wtedy mówił o wszystkim, bardzo fajna sprawa to była.
Że długo przed pierwszym okresem można zajść w ciążę. 😊
Te USG III trymestru robi się między 28 a 32 tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 08:43
Frufru lubi tę wiadomość
-
Kurczę nie wyobrażam sobie iść na wizytę do gina prowadzącego i nie mieć usg zrobionego
przecież to podstawa do wykrycia jakichkolwiek nieprawidłowości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 08:43
PLPaulina, PattisonBM, Mysza1986, Kira91 lubią tę wiadomość
-
Fru, to juz teraz powinnaś iść, a przynajmniej się zapisać. Mój gin też z tych, co nie robią USG na każdej wizycie. Właściwie on robił nam 2: na serduszkowej i potem w 9tc. Od tego czasu miałam tylko USG prenatalne i w szpitalu, gdy nie czułam ruchów, ale on o tym nie wie
Wg niego nie wiadomo jeszcze, jak USG wpływa na słuch, dlatego jak najmniej.
Ajka, Jeheria, Karolla, jak tam sytuacja dziś?Frufru lubi tę wiadomość
-
Dokladnie ja zawsze mam usg fakt ze 2 tyg po polowkowym tak troszke szybciej,ale zawsze ginka sama patrzy na dziecia...
Ja planuje isc 14.03 - w 30+6 jak dobrze licze.
I w teorii bedzie info o szacunkowych wagach przy porodzie?
Aha czy pod koniec ciazy faktycznie czestotliwosc wizyt u gin prowadzacych sie zwieksza?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
U mnie w sobotę badanie 3 trym.
Patrycja ja miałam wizyty na koniec ciąży 34-38-39-40-41 tydzien od 39 ktgzwieksza się ilość wizyt że względu na konieczność sprawdzania rozwarcia szyjki czy już się rozwiera no i czy wszystko w porządku
przynajmniej u mnie tak bylo:)
Aha no i mi powiedział szacunkowa wagę. Mały w 30tc ważył 1350g, urodził się 3520. Lekarz mówił że 3500 także nie mylil się. Ciekawa jestem jak mi przewidzi w sobotę 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 09:07
Mysza1986, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość
-
Kira91 wrote:U mnie w sobotę badanie 3 trym.
Patrycja ja miałam wizyty na koniec ciąży 34-38-39-40-41 tydzien od 39 ktgzwieksza się ilość wizyt że względu na konieczność sprawdzania rozwarcia szyjki czy już się rozwiera no i czy wszystko w porządku
przynajmniej u mnie tak bylo:)
Aha no i mi powiedział szacunkowa wagę. Mały w 30tc ważył 1350g, urodził się 3520. Lekarz mówił że 3500 także nie mylil się. Ciekawa jestem jak mi przewidzi w sobotę 😀Kira91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No to chyba będę w czarnej d... Bo już pewno nie będzie terminów do tego, do którego chodzę...
No mój gin uważa, że zbyt częste usg nie jest wskazane, ale teraz chyba się uprę. Płacę w końcu za to... A od grudnia nie wiem co się w środku dzieje. -
Odnośnie butelek to też zamierzam karmić piersią ale tak jak pisałyście nie wyobrażam sobie sytuacji że nie wyjdę z domu bo mały będzie nie butelkowy i przyklejony do cyca.
Prenatalne mam umówione na 30+4, chodź moja dr na każdej wizycie bada małego i mówiła że nie ma potrzeby dodatkowego USG ale jakiś będę się czuła bezpieczniej 😉 -
nick nieaktualnyJa umówiona jestem na USG III trymestru, na 30+5 tc. 😊
Mnie teraz się marzy dziecko bez zaburzeń ssania. To takie małe przyziemne marzenie.
I nie ważne czy będzie na butli czy na piersi. Byle jadła!🙏
Nie będę miała okazji do zostawienia córki więc jakoś wizja, że muszę gdzieś bez niej wychodzić mnie nie dotyczy.
Ja to się tylko zastanawiam jak starsza córka zareaguję, że będzie musiała się dzielić cycusiem. 😆 -
Współczuję chorób. U mnie za to bóle macicy, szyjki itp nie z tej ziemi, spać nie mogę po nocach.. A Młodemu się ewidentnie bunt zaczął 😂😫Cieszę się że w sobotę wizyta....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 10:07
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny witam z Malediw 💗💗💗💗
Napiszcie mi jak się tu wkleja fotki ????
Albo spróbuje jakoś tak Was po spamować
https://naforum.zapodaj.net/f9696d513c3e.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 10:35
Kira91, sayuri, mwm, Karolllla, Ajka, Mysza1986, Andzia86, Niki2803, lipcowka86, Kat20maj2020, Catlady lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny