MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowa Panienka wrote:Żegnam się z Wami
kolejna ciąża pomimo, że na lekach, to nieudana. Dostałam krwotoku w nocy i już po wszystkim.
Trzymam kciuki za każdą z WasMam nadzieję że szybko do nas wrócisz .
-
szatanka wrote:U mnie w poprzedniej ciąży krótko po pozytywnej becie TSH z 1,5 skoczyło do 2,9, dlatego lekarz zwiększył mi dawkę z 25 do 50. Jednak okazała się ona dla mnie za duża, gdyż w dosłownie 3 tygodnie wpadłam w nadczynność, a moje TSH miało wtedy 0,01. Objawem było straszliwe kołatanie serca i szumy w uszach. Dlatego teraz będę chyba częściej badać, żeby dobrać dobrze dawkę.
Malinowa przykro mi bardzo 😥 -
szatanka wrote:U mnie w poprzedniej ciąży krótko po pozytywnej becie TSH z 1,5 skoczyło do 2,9, dlatego lekarz zwiększył mi dawkę z 25 do 50. Jednak okazała się ona dla mnie za duża, gdyż w dosłownie 3 tygodnie wpadłam w nadczynność, a moje TSH miało wtedy 0,01. Objawem było straszliwe kołatanie serca i szumy w uszach. Dlatego teraz będę chyba częściej badać, żeby dobrać dobrze dawkę.
O popatrz! To koniecznie zbadam za tydzien lub dwa.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malinowa...
W Twojej sytuacji dobrze byłoby zrobić badanie genetyczne materiału po poronieniu... pewnie już za późno, ale jesli by Cie interesowało napisz. Wiem że to bardzo boli sama to przechodziłam, ale przynajmniej człowiek wie co sie stało... wystarczą fragmenty kosmówki...Takmala lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka wrote:Malinowa...
W Twojej sytuacji dobrze byłoby zrobić badanie genetyczne materiału po poronieniu... pewnie już za późno, ale jesli by Cie interesowało napisz. Wiem że to bardzo boli sama to przechodziłam, ale przynajmniej człowiek wie co sie stało... wystarczą fragmenty kosmówki...[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Malinowa Panienka wrote:Robiłam przy poprzednim. Nic nie wyszło. Kariotypy itp. tez mamy prawidłowe, badania genetyczne wsio porobione.
Wyszło że dziecko było zdrowe, czy nie udało się zrobić badania... pisałaś że ciaża na usg była kilka młodsza i teraz poronienie... skojarzyło mi się że pewnie to wada genetyczna zarodka... na tym etapie to główna przyczyna poronieńWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 12:15
Malinowa Panienka lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Malinowa Panienko, strasznie mi przykro. Mam nadzieję, że znajdziesz w sobie siły by się z tego otrząsnąć i spróbować raz jeszcze...
Lilly, ja mierzę temp, ale bardziej z przyzwyczajenia. Co prawda nie spadło mi poniżej 37, ale są jakieś tam wahania. Myślę, że to nic strasznego...
U mnie dziś znów wymioty... ogólnie cały czas mało jem. Nie daję rady w siebie wcisnąć, tylko małe porcyjki. Weszłam na wagę i niby mam -3 kg od wizyty u lekarza...
Dziś wizyta, nie mogę się doczekać i się boję jednocześnie... -
Ajka wrote:Wyszło że dziecko było zdrowe, czy nie udało się zrobić badania... pisałaś że ciaża na usg była kilka młodsza i teraz poronienie... skojarzyło mi się że pewnie to wada genetyczna zarodka... na tym etapie to główna przyczyna poronień
U mnie tak właśnie było ... zarodek od początku o jakiś tydzień wydawał się młodszy. Ja zrobiłam badania genetyczne i ujawniono wadę genetyczna ale co podobno ważne to aby robić badania genetyczne w miejscu gdzie gdy dna jest żeńskie to sprawdzają czy czasem nie pochodzi ten fragment jednak od matki.
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala wrote:U mnie tak właśnie było ... zarodek od początku o jakiś tydzień wydawał się młodszy. Ja zrobiłam badania genetyczne i ujawniono wadę genetyczna ale co podobno ważne to aby robić badania genetyczne w miejscu gdzie gdy dna jest żeńskie to sprawdzają czy czasem nie pochodzi ten fragment jednak od matki.
U mnie identycznie, ciaza na usg tydzien młodsza a potem wyszła wada.
Czytałam na forum historie dziewczyny u której kariotypy wszystko było ok i zawsze jak roniła i sprawdzali to były to dziewczynki. Za czwartym razem sie udało i urodziła chłopca. Genetyk powiedział ze moze jakaś nietypowa fragmentacja i zawsze wada była u dziewczynek dlatego z chłopcem sie udało.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Frufru trzymam kciuki ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 12:39
Frufru lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Ajka wrote:U mnie była triploidia 69XXX i wiedziałam co przekazuje do badań bo poroniłam samoistnie i wszystko widziałam... ale i tak lab chciał próbkę mojego dna
Ja roniłam w szpitalu i powiem szczerze ze nie wiedziałabym co jest odpowiednim materiałem do badań... nawet raz pielęgniarki miały wątpliwości a okazało się ze i tak nic się nie ruszyło i miałam zabieg. Czytałam niby jak ma wyglądać itp ale się pomyliłam z dużym skrzepem np.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 12:41
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
lilly. wrote:Dziewczyny wiem ze moze to głupota ale bardzo sie wystraszyłam - codziennie mierze temperaturę w ustach i cały czas miałam 37,03 - 37,2 a dzis nagle spadła i mam 36,87 ;( czy mierzycie temperaturę? Macie takie rozjazdy?
-
JAGODA wrote:Ale super, ja wizytę mam dopiero 15.10 😟 od razu zrobimy prenatalne. Ktoś tu jeszcze ma taki długi odstęp między wizyta pierwszą, a drugą? Pierwsza wizyta była 3.09 i teraz dopiero w połowie października. Mój gin twierdzi, że nie ma potrzeby wcześniejszej wizyty.