MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wiem ze moze to głupota ale bardzo sie wystraszyłam - codziennie mierze temperaturę w ustach i cały czas miałam 37,03 - 37,2 a dzis nagle spadła i mam 36,87 ;( czy mierzycie temperaturę? Macie takie rozjazdy?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualnyJa ostatnio byłam pewna, że mam gorączkę, a temp. 36,6
Chyba ani razu nie zarejestrowałam wzrostu szczerze mówiąc.. A wczoraj na USG nasz maluszek pokazał już rączki i nóżki i nawet nimi poruszał, 1,5 cm szczęścia
JAGODA, Ajka, locus, lilly., Takmala, Jeheria, joana_aska89, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
mwm wrote:Ja ostatnio byłam pewna, że mam gorączkę, a temp. 36,6
Chyba ani razu nie zarejestrowałam wzrostu szczerze mówiąc.. A wczoraj na USG nasz maluszek pokazał już rączki i nóżki i nawet nimi poruszał, 1,5 cm szczęścia
-
nick nieaktualny
-
Cześć, przyłączam się już do was oficjalnie, wczoraj na wizycie był zarodek z serduszkiem,6 tydzień. Kolejna wizyta w przyszłą środę. Mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze, te najbliższe tygodnie będą decydujące.
Nie miałam okazji przejrzeć wszystkich nowszych postów, mam nadzieję, że uda się nadrobić
A co do tej temperatury w ciąży, bo też tutaj wam pisałam o swoich wątpliwościach, to nawet jak spada, nie jest to wyznacznikiem że dzieje się coś złego - badali mi wczoraj przed usg i spadła do 35,7 (standardowo mam zwykle 36,5), po prostu ponieważ wczoraj było dosyć chłodno, od razu mi też zrobiło się zimno.NewYork, lilly., locus, joana_aska89 lubią tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
NewYork wrote:Lilly
Ja nie mierze w ogole temperatury,a w ciazy powinna byc w jakiś widelkach ? Bo nic nie slyszalam na ten temat i chyba wole nie wiedziec zeby sie nie nakrecac 🤔
W konkretnych nie ale podwyższona tak jak w 2 fazie cyklu. Ja po tych przejściach juz na głowę dostaje.
Jezeli chodzi o wizyty to mam 2 lekarzy, jeden mój ginekolog a druga znajoma i od niej mam też L4, wiec teraz wychodzi ze mam wizyty co tydzien. Ale gdyby nie to ze poprzednie ciąże skończyły sie właśnie w okolicy 6-8t to myśle ze co miesiąc ze spokojem wystarczy))
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Cer wrote:Cześć, przyłączam się już do was oficjalnie, wczoraj na wizycie był zarodek z serduszkiem,6 tydzień. Kolejna wizyta w przyszłą środę. Mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze, te najbliższe tygodnie będą decydujące.
Nie miałam okazji przejrzeć wszystkich nowszych postów, mam nadzieję, że uda się nadrobić
A co do tej temperatury w ciąży, bo też tutaj wam pisałam o swoich wątpliwościach, to nawet jak spada, nie jest to wyznacznikiem że dzieje się coś złego - badali mi wczoraj przed usg i spadła do 35,7 (standardowo mam zwykle 36,5), po prostu ponieważ wczoraj było dosyć chłodno, od razu mi też zrobiło się zimno.
Cer witaj
Trzymam mocno za Ciebie kciuki i za każda wizytę!
Uff no to dobrze z ta temperatura, troche sie uspokoiłam.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Żegnam się z Wami
kolejna ciąża pomimo, że na lekach, to nieudana. Dostałam krwotoku w nocy i już po wszystkim.
Trzymam kciuki za każdą z Was[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
NewYork wrote:Kurcze jakies ciezkie noce ostatnio spac nie idzie....
Mam to samo...
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Ja w poprzedniej ciąży między 3-4tc miałam TSH 0,7 dokładnie 4 tygodnie później już 14! Dlatego w tej ciąży planuje badać w pierwszym trymestrze co 2-3 tygodnie. Wczoraj byłam na własne życzenie zrobić sobie betę żelazo progesteron i witamine b12.
Beta-hcg 137mlU/ml wiec chyba ładnie jak na 3tc+5d
Progesteron 90,330nmol/l (czyli 28)
Żelazo 205,3 ug/dl (norma 37-145) wiec za dużo i nie wiem co teraz bo nie suplementuje
I TSH 0,184mlU/l wiec mało...
czy któraś z was miala za wysokie żelazo w ciąży?
Troszkę Was nadrobiłam i widzę się sie przedstawialiście
Ja jestem Julka mam do Poznania około 60km ale w Poznaniu często bywam. Pewnie tez tu będę rodzic jak dam radę dojechać 😉
Pierwsza wizyta 30.09 będzie to 5tc+5d boje się baaaardzo 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 10:05
lilly. lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Olka1991 wrote:Witajcie
ja mam termin na 18 maja
narazie 3 bety za mną. czekam na poniedziałek na usg 😍 dziewczyny a powiedzcie proszę jak u was z objawami w 5-6 tyg ? bo u mnie nic 🤗🤔
lilly. lubi tę wiadomość
-
lilly. wrote:W razie czego jeszcze raz zamieszczam - 10 maj
Co do TSH, normalnie badam srednio co 3 miesiące w ciazy co miesiąc. U mnie była specyficzna sytuacja bo miałam TSH 1 na dawcę 50, ale potem po odstawieniu nabiału i glutenu zmalało mi do 0,6 i wtedy moja endo zdecydowała o zmniejszeniu dawki o polowe czyli do 25. To było miesiąc przed zajściem w ciąże. Powtórzyłam TSH przy pozytywnej becie i urosło do 4,5 wiec moja endo zwiększyła dawkę do 75. Moim zdaniem mogła troche przesadzić, raz ze TSH moze skoczyć na początku ciazy a dwa ze byłam na malutkiej dawce 25. Zbadam za tydzien albo dwa i zobaczymy
U mnie w poprzedniej ciąży krótko po pozytywnej becie TSH z 1,5 skoczyło do 2,9, dlatego lekarz zwiększył mi dawkę z 25 do 50. Jednak okazała się ona dla mnie za duża, gdyż w dosłownie 3 tygodnie wpadłam w nadczynność, a moje TSH miało wtedy 0,01. Objawem było straszliwe kołatanie serca i szumy w uszach. Dlatego teraz będę chyba częściej badać, żeby dobrać dobrze dawkę.Takmala, lilly. lubią tę wiadomość
-
Malinowa Panienka wrote:Żegnam się z Wami
kolejna ciąża pomimo, że na lekach, to nieudana. Dostałam krwotoku w nocy i już po wszystkim.
Trzymam kciuki za każdą z Was
O matko, strasznie mi przykro. Bardzo Ci współczuję kolejnego takiego doświadczenia