Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Xoxo Znajoma

Wysłany: 16 września 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana_aska89 wrote:
    Lilly mam nadzieje, ze jutro je zobaczę. Będę sppkojniejsza... a jeśli go nie bedzie to nie wiem 😥
    Xoxo dziękuję za te słowa.... cały czas liczę, że to zarazenie sprzed ciąży a teraz już się kończy. Pewnie jutro lekarz zleci mi awidnosc. Jak będę ja robiła to wezme i CRP. Oby było dobrze.
    Co do numeru to skąd jesteś? Bo może do lekarza miałabym jechać pół kraju 😊

Kochane kto kolejny idzie na usg??
    Gratulacje oczywiście dzisiejszych badań ❤

Ten lekarz to tak na wszelki wypadek, gdyby ginekolog miał wątpliwości. Ja dzwoniłam do różnych zeby się umówić i wszyscy kazali przez tel podawać wyniki i mówili mi przez tel co i jak. I 2 jakieś głupoty gadało a trzeci okazał się super specjalista. Tak tylko mówię, ze w razie czego masz z kim skonsultować. Taki pan z Podkowy Leśnej pod Warszawa.

Mi w ogóle toxo wyszła teraz po raz drugi i znowu świeże!!! Wszędzie piszą ze to niemożliwe zeby 2 razy mieć... No i tym razem ginekolog z Novum powiedziała ze mam zrobić tylko CPR bo to daje najlepszy obraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 20:43

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2016 ivf :( 2016 ivf :) synek 2 lata 2019 styczeń poronienie
    Wrzesień 2019 Beta 7dpt 27, 9dpt 188, 12dpt 687
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, bardzo mi przykro. Trzymaj sie jakoś, kochana... :(

Co do TSH, to ja badalam tydzień po pozytywnym teście - skoczyło mi z 1 do 1,5. Dlatego przed zbadam też jutro przy okazji progesteronu i w poniedzialek, przed wtorkową wizytą. No ale to tak sama sobie zaordynowałam, lekarz może kazałby rzadziej. Ja chce wychwycić, czy bardzo przyrasta teraz w ciaz, czy ten skok miał miejsce wcześniej, bo długo przed ciążą nie badałam.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xoxo super dziękuję 😊 jutro zobaczę co powie mi lekarz jak coś to poproszę o ten numer wtedy 😊

Xoxo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove,szatanka

Na kiedy macie terminy to wpisze na 1 stronie:)?

• szatanka Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewYork wrote:
    Ove,szatanka

Ja mam na 15 maja, ale wyliczony samodzielnie.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Bona Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewYork wrote:
    Ove,szatanka

Ja dam znać jutro po wizycie w klinice. Bo nie wiem jak liczyć czy od transferu czy od ostatniej miesiączki

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona od dnia transferu odejmij wiek zarodka, będziesz miała dzień "owulacji", na tej podstawie kalkulator wyliczy datę porodu.
    Jeśli miałaś przedłużona hodowle zarodka i to tak za jego wiek przyjmij te dni, w których zarodek miał osiągnąć wymagane stadium.

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry,
    Ale naskrobałyście!
    Na szczęście nadrobiłam :)
    Jusia, bardzo mi przykro i tulę Cię mocno :*
    Joana, też polecam badanie CPR, zdecydowanie - jest najbardziej wiarygodne.

Dziewczyny, widziałąm temat tsh - jak często badacie tsh w ciąży?

Ja zbadałam tydzień po owulacjj (przy okazji badania progesteronu, by sprawdzić czy była owu), a potem razem z drugą betą - i podskoczyło mi z 1 do 1,9 praktycznie od razu po teście. Póki co jest to wynik w normie, ale zastanawiam się, czy nie zbadać sobie jeszcze ponownie tuż przed środową wizytą u ginekologa...
    Ja jutro badam, to będzie 3,5 tygodnia po wprowadzeniu nowej dawki. Z reguły co 6 tygodni powinno się badać jak jest ok.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy co 6 tygodni TSH może ulec zmianie :)

szatanka lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza sie :) ja badam czesciej bo przestraszylam sie naglego wzrostu i patrze co tam sie dzieje. Na szczescie spadło i dziś wynosi 2.2, fT4 dość wysokie także jest Ok.

• Bona Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin według transferu to 6 mają. Zobaczymy jak mi jutro w klinice obliczy

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W razie czego jeszcze raz zamieszczam - 10 maj :)

Co do TSH, normalnie badam srednio co 3 miesiące w ciazy co miesiąc. U mnie była specyficzna sytuacja bo miałam TSH 1 na dawcę 50, ale potem po odstawieniu nabiału i glutenu zmalało mi do 0,6 i wtedy moja endo zdecydowała o zmniejszeniu dawki o polowe czyli do 25. To było miesiąc przed zajściem w ciąże. Powtórzyłam TSH przy pozytywnej becie i urosło do 4,5 wiec moja endo zwiększyła dawkę do 75. Moim zdaniem mogła troche przesadzić, raz ze TSH moze skoczyć na początku ciazy a dwa ze byłam na malutkiej dawce 25. Zbadam za tydzien albo dwa i zobaczymy :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jakies ciezkie noce ostatnio spac nie idzie....

• JAGODA Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2019, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewYork wrote:
    Kurcze jakies ciezkie noce ostatnio spac nie idzie....
    Też nie śpię, obudziły mnie zawroty głowy i mdłości 😲

ckais65gshk74vfy.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziecko, ale właśnie przez mdłości nie mogę zasnąć... trzecia ciąża i pierwszy raz mnie to spotyka masakra...

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Marylove Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewYork wrote:
    Ove,szatanka

Podam w piątek po wizycie :) chce mieć pewność, że wszystko wporzadku i wtedy będę się cieszyć z całych sił.. teraz chyba jeszcze nie dowierzam :) i jak się tak czyta o różnych przypadkach, ze boję się, że coś może być nie tak..

• Olka1991 Znajoma

Wysłany: 17 września 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) ja mam termin na 18 maja :) narazie 3 bety za mną. czekam na poniedziałek na usg 😍 dziewczyny a powiedzcie proszę jak u was z objawami w 5-6 tyg ? bo u mnie nic 🤗🤔

Olka1991
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka1991 wrote:
    Witajcie ;) ja mam termin na 18 maja :) narazie 3 bety za mną. czekam na poniedziałek na usg 😍 dziewczyny a powiedzcie proszę jak u was z objawami w 5-6 tyg ? bo u mnie nic 🤗🤔

mi mdłości lekkie włączyły się 4+4... od tego czasu raz jest lepiej raz jest gorzej, dzis np prawie w ogóle nie mam (więc włączył się schiz)

5+4 nagle poczułam zmęczenie straszne... teraz z tym tez jest różnie... cycki to jedyny objaw na który mogę liczyć... przeszkadzają mi każdego dnia...

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 💙 czekamy na synka

preg.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod koniec 6 tyg zaczęły się wymioty. Wcześniej ból piersi, brzucha, wrażliwość sutków. Wrażliwość na zapach ale nie na każdy i nie codziennie

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej oficjalnie zaczęły się wymioty eh właśnie wcinam bułkę z szynką;) może pomoże :)

Xoxo lubi tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ