MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Takmala wrote:Mówiła też że fakt lepiej dzieci nie myć ale że to szpital to się jednak myje. A wy planujecie pozwolić na mycie czy pierwsze mycie sami w domu?
Ja planuję kąpać dopiero w domu. Chyba, że będzie jakaś pilna konieczność lub trzeba będzie bardzo walczyć, by nie kąpali.PattisonBM, Takmala lubią tę wiadomość
-
Takmala wrote:U mnie położna mówiła że 1 dobę nie myja ale na wyjście już tak ze niby taki standard jest... Ale nie wiem o jakim szpitalu mówiła... zazwyczaj mowila o polnej i w gnieznie ale z jej wypowiedzi ja myślałam że tak wszędzie. Mówiła też że fakt lepiej dzieci nie myć ale że to szpital to się jednak myje. A wy planujecie pozwolić na mycie czy pierwsze mycie sami w domu?
Takmala lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Bona wrote:A czy któraś z Was dziewczyn nie decyduje się na prywatną położną? Jak to wygląda ?
-
Frufru wrote:Też nie mam prywatnej, jedynie potem ze szkoły rodzenia przychodzi. Do porodu wystarczą mi szpitalne
Frufru lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualnyJa biore położna, ogólnie w Warszawie jest bardzo ciężko z terminami, ja rezerwoalalam w grudniu na koniec kwietnia, i tylko jedna mnie zapisała. Na początku marca mamy się z nią spotkać i obgadać szczegóły, kosztuje to 2000 na Zelaznej, w innych szpitalach około 1500. Ta położna jest z Tobą cały czas, nie lata między salami, prowadzi Twój poród. Jeśli nie będziesz z nią rodzic, np jej nie będzie i nie znajdzie zastępstwa albo nie będzie miejsca w szpitalu, to nic nie płacisz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 08:20
-
Położna z Pomorzan u nas w Szczecinie mówiła, że kąpią w 2. dobie i tu zależy, kiedy wyjdziesz, bo ponoć bywa i tak, że w 2. dobie wypisują już po cesarce.
A ile kosztuje taka położna w innych miastach?
Ja miałam wczoraj na szkole rodzenia bardzo fajne zajęcia z fizjoterapii i budowy anatomicznej kobiet. Dużo się dowiedziałam o fizjologii porodu i tym, co się dzieje po porodzie. Profilaktyce rozejścia kresy i wypadania narządów. Chyba się umówię do tej babki jeszcze prywatnie, żeby mnie nauczyła jak mam rodzić, żeby się nie skrzywdzić, jeśli w ogóle mi pozwolą naturalnie, bo kolejny lekarz znowu wypowiedział się sceptycznie. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:36
-
nick nieaktualny
-
Bona wrote:A czy któraś z Was dziewczyn nie decyduje się na prywatną położną? Jak to wygląda ?
Ja tez nie decyduje sie...co bedzie to bedzie mysle ze nie dadza zeby dziecku stala sie krzywda...Frufru, Catlady lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ja tez nie decyduje się na własną położna ale tylko że wzgledow finansowych gdyby było to tańsze to bym się zdecydowała.
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Ja i przy pierwszym porodzie nie miałam wykupionej A ni przy drugim nie będę miała wykupionej położnej. Teraz w tym szpitalu w którym chce rodzic nawet nie ma możliwości wykupienia. Dla mnie super opcja. Podobno wszystkie położne uśmiechnięte pomocne. Już moich 5 kolezanek rodziły w tym szpitalu. Do masowania i do zaprowadzania pod prysznic mam męża;) Trochę sami ludzie uczą że za kasę to lepsza opieka będzie:(
Mnie żaden Klient nie płaci dodatkowej kasy za to, że mu pomagam np wypełnić wniosek co nie leży w moich obowiązkach 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Frufru, Endi1990, Ajka lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Cer ja też kombinowałam jak załatwić sobie immunoglobuliny na fundusz, niestety jak wezmę pod uwagę wycieczkę do Krakowa i siedzenie cały dzień w kolejce to chyba mi się nie chce i przeżyje te 370 zł. Ale wkurza mnie fakt że nie można się zgłosić do pierwszego lepszego szpitala że skierowaniem i jest po sprawie....
Ja miałam kiepski tydzień, we wtorek byłam u pseudo rehabilitanta z dotacja z NFZ za 12 masaży płaci się 350 zł, burak mnie nastraszył że mam nisko brzuch bo za dużo chodzę i później po 30 TC pewni będę musiała leżeć plackiem... A już na dwóch ostatnich wizytach pytałam moją Gin czy mam więcej leżeć powiedziała że absolutnie nie....
Od wtorku bolą mnie kości pod biustem i czuję ucisk przy pochylaniu się do przodu ale to pewno małych robi sobie więcej miejsca i dlatego, tak samo stanik zaczął mnie cisnąć w obwodzie z dni na dzień. Zastanawiam się czy też tak macie ?
W środę dostałam pierwszy w życiu mandat za prędkość 😔 jechali za mną nieoznakowanym radiowozem i namierzyli mi 77 na 40 no i bach 200 zł i 6 ptk😭 wczoraj dostałam mandat za złe parkowanie od straży miejskiej 😭 dziś już nigdzie na a jadę 😔
Na zgagę gin mi pozwoliła 2x dziennie wziąć gaviston. Mam dzień że jest super a czasami po każdym łyku wody umieram. -
Nie mam żadnych bóli w klatce ani brzucha...moze większy stanik już musisz mieć i zmienić. Może warto spróbować jakiś miekkszy. Rehabilitantka moja mówiła że warto się dużo ruszać i mniej siedzieć. Ostatnio też mi znajomi mówili że jakoś niżej mam brzuch, ale lekarz powiedzial że jest wszystko ok. Młody już nawet glowkowo się ułożył, ale jeszcze ma miejsca żeby sobie się poprzekrecac.
Zgagi kompletnie nie mam. W sumie może raz w życiu miałam...choc moge się zdziwić jeszcze na koniec ciąży jak brzuch bardziej urośnie:) a jak Wasze brzuszki? Spicie z poduchami czy jeszcze udaje się bez?lipcowka86 lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
Andzia86 wrote:Szatanka a jakie masz wskazania do cc?
Mam osłabione mięśnie dna miednicy, i to niestety nie te odpowiedzialne za jedyneczkę...Podejrzana jest o ten stan rzeczy niewielka torbiel Tarlova, którą mam na kręgu S2, zawiadującym właśnie tymi mięśniami. Na razie osłabienie to jest stwierdzone obiektywnie w badaniu EMG (siła skurczu 10-15 mA przy normie od 50 mA), a subiektywnie praktycznie nie przeszkadza mi to w życiu, ot czasami muszę się nieco bardziej skupić, żeby nie zostawić bąka w towarzystwie
, ale właśnie nie wiadomo, jak będzie po porodzie. W środę miałam badanie USG tych mięśni, wszyscy proktolodzy mówią po badaniu palpacyjnym, że są sprawne i siła zacisku jest, na USG też wszystko w porządku, ale ten, co robił mi to badanie ostrzegł, że jak będzie ciężki poród i będzie się przedłużać 2. okres porodu, to może dojść do porażenia nerwów sromowych, co u mnie może być opłakane w skutkach. Nie mówiąc już o ewentualnym ryzyku popękania. Z drugiej strony mam endometriozę i też mi się tak nie uśmiecha kroić brzuch, abstrahując już od samego faktu, że to poważna operacja i niezbyt korzystna sytuacja dla dziecka. Naprawdę nie wiem, co robić. Tak naprawdę nikt mi nie da gwarancji, jak będzie.
Lipcówka, mnie pod stanikiem boli już od dobrych dwóch tygodni, kupiłam sobie poszerzenie do zapięcia i jest nieco lepiej (bo dobrego stanika na teraz wciąż nie jestem w stanie kupić, we wszystkich macierzyńskich moje cycki wyglądają jak rozjechane walcem). Tylko że ja miewałam już takie bóle przed ciążą i nawet robiłam diagnostykę serca i płuc z tego powodu, ostatnio się jednak zastanawiam, czy to nie jest sprawa żołądkowa. U mnie ewidentnie ból jest przy mostku bardziej z lewej strony.lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
Ja mam bóle pod biustem i wczoraj pojechałam kupić mowy stanik bo juz żaden mi nie pasował i też mam wrażenie ze z dnia na dzień(Obwód nie miseczka). Ogólnie czuje się też ostatnio gorzej. I fizycznie czuje się średnio atrakcyjnie... wydaje mi się że jakaś taka cała jestem opuchnięta zawsze sobie wyobrażałam że będę wyglądać inaczej w ciazy albo może że będę się sama że sobą lepiej czuć.
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.