X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    niestety podobno w prypadku wad OUN to te metody nie przynoszą efektu... takie mam wnioski ze śledzenia kilku grup rodziców na FB...

Lista chorob z ksiazeczki od PBKM

efb67ace5b60.jpg
    1d86b277ec2f.jpg

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Manna Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    ja chyba jeszcze nie spełniam definicji depresji... mam czasem lepsze dni, generalnie wykańcza mnie wizja kolejnych badań i to że tak długo nie było sprawdzane... chociaż sama tego nie chciałam i wiem że wcześniej sprawdzanie nie miało sensu za bardzo.

Ciężko tak żyć w strachu, nikt mi nie powie jak to się skończy, bo nikt nie wie...
    Nikt o tym nie wiem, w rodzinie, wśród znajomych... wszyscy sie tak cieszyli i ja zwyczajnie nie umiałam tego zepsuć...

Podziwiam Cię. Jesteś bardzo silna. Wierzę, że w końcu wszystko będzie dobrze.

Ajka lubi tę wiadomość

5p0e5mk.png
    Aniołek 11 tydzień [*] - grudzień 2018
    Starania od grudnia 2017
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Heya moja tez 14.02 miala 1kg cyt."okolo".
    Powiedziala gin ze to dobry parametr na 26tc...(bylam w 26+5)

Moja tyle ważyła jak byłam 28+6...

• szatanka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Lista chorob z ksiazeczki od PBKM

efb67ace5b60.jpg
    1d86b277ec2f.jpg

Pati, te książeczki to materiały marketingowe. Też czytałam jakiś artykuł, że obecnie udokumentowane działanie komórek macierzystych uzyskano głównie w białaczkach, a i tam nie jest to metoda leczenia z wyboru tylko jakaś kolejna alternatywa. Mnie te artykuły, niepisane przez Bank Komórek Macierzystych, na tyle zniechęciły, że chwilowo przestałam się zastanawiać nad bankowaniem, choć miałam jeszcze do tego wrócić.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pod koniec 25tc miała wagę 860 g i myślałam, że jest gruba, ale może wcale nie, jak tak patrzę na te wasze wyniki. Teraz dowiem się dopiero 3 marca na kolejnym USG przesiewowym.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Ajka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, moja w 25+1 ważyła 730g albo 713g i to był dokładnie 51 centyl... także większość wyników tutaj była bliska górnych centyli...
    W 28+1 było 1280 chyba i to był 91 centyl... a dziewczyny miały chyba wyższe wyniki jeszcze... moim zdaniem te pomiary bywają bardzo niedokładne...

2020 :)
    2023 :)
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeanalizowałam wszystkie swoje usg od momentu pomiaru AC, FL i tych innych. Co badanie to Julia spada w siatce centylowej.. każde badanie wykonywane przez tego samego lekarza na tym samym sprzęcie. A to bardzo ważne, żeby wyniki były miarodajne. Dlatego koja gin jest zmartwiona. No zobaczymy w poniedziałek, czy coś się poprawiło względem rozwoju. Mam nadzieję, że tak, czuję, że brzuch mi urósł..

• Frufru Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wychodzi na to, że mój to gigant...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Cer Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dziś kupiliśmy wreszcie wózek!!! Ostatecznie wyszedł nam Squick:P - hybryda Muuvo Quick i Muuvo Slick (z Quicka wzięliśmy spacerówkę i połączyliśmy z gondolą Slicka). Jest teraz bardzo fajny, bo ma po tym połączeniu zalety z obu wózków, na których nam zależało:)

sayuri, Karolllla, Niki2803 lubią tę wiadomość

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Pati, te książeczki to materiały marketingowe. Też czytałam jakiś artykuł, że obecnie udokumentowane działanie komórek macierzystych uzyskano głównie w białaczkach, a i tam nie jest to metoda leczenia z wyboru tylko jakaś kolejna alternatywa. Mnie te artykuły, niepisane przez Bank Komórek Macierzystych, na tyle zniechęciły, że chwilowo przestałam się zastanawiać nad bankowaniem, choć miałam jeszcze do tego wrócić.
    Plusem jest to, ze ta dziedzina bardzo szybko się rozwija. O dziecku z autyzmem które zostało wyleczone w Polsce mówiła mi moja doktor, nigdy nie wiadomo co zaczną leczyć za pare lat. Z pępowina jest niestety mały przekręt bo ona bardzo często się nie nadaje, a oni mimo wszystko ja przechowują bo spełnia jakieś najniższe normy, i dopiero kiedy chce się użyć w przypadku choroby człowiek się dowiaduje, ze nic z tego..Bo pierwsza informacja czy krew i pępowina się nadaje jest przekazywana po miesiącu od pobrania.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Ja przeanalizowałam wszystkie swoje usg od momentu pomiaru AC, FL i tych innych. Co badanie to Julia spada w siatce centylowej.. każde badanie wykonywane przez tego samego lekarza na tym samym sprzęcie. A to bardzo ważne, żeby wyniki były miarodajne. Dlatego koja gin jest zmartwiona. No zobaczymy w poniedziałek, czy coś się poprawiło względem rozwoju. Mam nadzieję, że tak, czuję, że brzuch mi urósł..

Faktycznie trochę niepokojące, ale teraz miałaś trochę spokoju i do tego byłaś zdrowa, więc miejmy nadzieję ze podrosła :)

• sayuri Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieję :) dobrze, że wizytę mam rano, bo do wieczora bym oszalała.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer wrote:
    Hej dziewczyny! Dziś kupiliśmy wreszcie wózek!!! Ostatecznie wyszedł nam Squick:P - hybryda Muuvo Quick i Muuvo Slick (z Quicka wzięliśmy spacerówkę i połączyliśmy z gondolą Slicka). Jest teraz bardzo fajny, bo ma po tym połączeniu zalety z obu wózków, na których nam zależało:)

Ja ostatecznie biorę jeden z tych trzech:

ABC design Salsa air fox
    JEDO, TAMEL szmaragdowy
    Baby design husky seledynowy

ale jeszcze nie zamówiłam

• Bona Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po kupnie wózka . Wybór padł na Cybex Mios :) Dla mnie najważniejsza była waga niecałe 9 kg

Catlady lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zdecyduje się na wozek moon resea s, ten przynajmniej na ten moment najbardziej rozważamy, bo między nami duza roznica wzrostu dlatego zależało nam żeby miał rączkę teleskopowa😏

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte w poniedziałek, to będzie 26+5. 😁 Aż mnie ciakowosx zrzera jak wypada w porównaniu do siostry.

Hania w 28 TC ważyła 1500g.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wózka, to ja mam tutisa. Ale myślę co ze starszą córką zrobić. 🤦🏻‍♀️ Chyba dostawka odpada..
    Więc może taki podnóżek ? 🤔

• Kat20maj2020 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robicie 3 USG prenatalne?

• szatanka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat20maj2020 wrote:
    Dziewczyny robicie 3 USG prenatalne?

Tak, 3 marca.

lipcowka86 lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarzę to tez na nfz są obowiązkowe te trzy usg.

Ja akurat USG III trymestru mam 23.03

‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ