X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno nie będę stosować bazy isofix. Fotelik mamy maxi cosi, są tam dobrze oznaczone miejsca na pasy. Czeka nas tylko dokładne sprawdzanie ich przeprowadzenia przez fotelik. Uważam, że dobrze poprowadzone i napięte pasy są tak samo skuteczne, jak wpięcie w bazę. Poza tym mam małe auto, i fotelik zapiera się o fotel kierowcy, co daje dodatkową stabilizację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 10:51

• Takmala Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam dwa foteliki takie tylko na pasy. Od zestawu z wózkiem 3w1 i to takie z tych tańszych zestaw jakies 1300-1500 więc pewnie słabe te foteliki ale takie dostałam używane od rodziny i też nie wiem co mam robić... bo mam dwa a kupować trzeci to masakra ale czytając was to sobie myślę że te moje to kosztuja zestawy mniej niż wasze foteliki więc na jakoś wiadomo to się przekłada :/

PLPaulina lubi tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede uzywala isofix dla mlodej i kupuje dla starszaka fotwlki bezposrednio montowany pod isofix bez bazy...w pasy nie potrafie sie bawic- raz probowalam u ojca to ogarnac i podziekowalam.

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie wszstkie zestawy maja zly fotelik. Sa tez takie,gdzie fotelik ma normalne testy,atesty ect...

Ja bede montowac na pasy...tylko tez nie bede tego robic po kilka razy dziennie,nie mam takiej potrzeby...
    Za to musze ogarnac wozkownie w budynku...bo bede musiala uzeraz sie z gondola i stelazem...

sayuri lubi tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PlPaulina, w Poznaniu na Polnej jest teraz zakaz odwiedzin, ale osoby zdrowe mogą towarzyszyć podczas porodu. Liczę, że do naszych terminów to wszystko ucichnie i będzie bezpiecznie...

PattisonBM, Takmala, Niki2803, lilly. lubią tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mąż mi rano też mówił że powoli pgraniczają odwiedziny i zamykają szpitale, strasznie to uciążliwe pamietam jak zamkneli polozniczy z powodu grypy i biedni mezowie przekazywali rzeczy pod szpitalem ochronie... istny dramat.

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O macico, przetrzymaj mi dziecko w brzuchu do zakończenia tej gorączki 🤪

Frufru, Mysza1986, Endi1990, Andzia86, PattisonBM, Kira91, lilly. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Od 2006 wszystkie auta mają isofix. 😊

Już to pisałas co najmniej kilka razy

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dla mnie foteliki bez bazy to strata czasu i siły.
    Montaż tego kilka razy dziennie to jest po prostu porażka.
    Szykuje się najprawdopodobniej znowu do cesarki więc nie wyobrażam sobie plątania tego tyle razy dziennie. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Nie wiem co bym zrobiła gdyby w aucie nie było isofix, zmieniła auto ?! 🥴

Buty sobie zmień bo po zdjęciach można stwierdzić że straszna wieś córka będzie się wstydzić

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    To nie są zestawy 3w1.
    A zestawy proponowane przez sklep. Np wózek marki bebetto + fotelik maxi Cosi.

Ale to jak mówię oferta sklepu. A nie czysto producenta.

Fotelik używany jest załóżmy do 10-12 msc. I wyjście lekarz, basen, zajęcia dla dzieci to potrafi się zrobić z 4 wyjścia w tygodniu.
    I tych montaż na pasy wyjdzie duuuuzo.

Teraz wiadomo czemu masz takie rozwalone kapcie tyle łazisz tam i spowrotem, patrząc na Twoje mieszkanie na zdjęciach i politykę wypowiadania się zastanawiam się czy masz chociaż połowę z tego o czym ciągle tak mówisz albo może pochodzisz z biednej rodziny że ciągle się powtarzasz i teraz się tak cieszysz no nwm.. Śmieszna jesteś xd pani wieś od dizajnu xd

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo miłe wypowiedzi są osób na tym forum. Życzę udanych rozwiązań dziewczyny.

Trzymam za Was ogromne kciuki.✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 13:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ogólnie tylko czytam ale nieźle pojechała 😂😂 spokojnie koleżanko Paulina już nie raz pokazała co potrafi wszyscy się przyzwyczaili a jej buty to pewnie szył na zamówienie sam Christian Louboutin bo one mają jakieś specjalne właściwości kosztują 5 tysięcy i każda powinna takie mieć 😂😂😂 gdybyś uważnie czytała to byś wiedziała że ona jeździ na na zakupy DO NIEMIEC 😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 13:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Bardzo miłe wypowiedzi są osób na tym forum. Życzę udanych rozwiązań dziewczyny. ✊✊

Nie Odchodz po raz kolejny, to pewnie troll konto już nie istnieje bez ciebie nie byłoby tak zabawnie zawsze czekam jak ktoś o coś zapyta co tym razem powiesz 😁

PLPaulina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia234 wrote:
    Nie Odchodz po raz kolejny, to pewnie troll konto już nie istnieje bez ciebie nie byłoby tak zabawnie zawsze czekam jak ktoś o coś zapyta co tym razem powiesz 😁
    Nie tylko trolle tak myślą. 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój, trochę się tu już poznalysmy, jeśli można to tak nazwać, każda wypowiada się na określone tematy i w danym tonie. Ja tez czasami dziwnie odbierałam Twoje wiadomości, ale nie hejtujesz, dużo podpowiadasz a to ze może jest taki wydźwięk tego trochę jakby Twoja wersja była jako jedyna sluszna, to taki masz ton wypowiedzi i tyle :) Na pewno nie odchodź i nie patrz na wiadomości kont z 1 postem ;)

Catlady, PattisonBM, Takmala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja nie chcę źle. A zawsze to jest tak odbierane.

Może popełniam błąd, że nie czytam tego co pisze i brzmi to może Dziwnie.
    Ale nie mam nic złego na myśli.
    Nie wywyższam się bo szczerze to uważam, że nie mam czym. 🤦🏻‍♀️ Ani willi z basenem nie mam, ani nowiutkim z salonu mercedesem nie jeżdżę.
    Lubię swoje rozwalone adidasy bo przy spuchniętych nogach tylko w nich mogę chodzić. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 13:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, co u Ciebie? Catlady jak ząb? Zyjesz? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a podpowiedzcie jeszcze, piorąc ubranka w 40 stopniach i wrzucając kolorowe, to one nie farbują? Tak mysle, bo jak sobie kupię coś nowego w kolorze to często piorę oddzielnie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Daj spokój, trochę się tu już poznalysmy, jeśli można to tak nazwać, każda wypowiada się na określone tematy i w danym tonie. Ja tez czasami dziwnie odbierałam Twoje wiadomości, ale nie hejtujesz, dużo podpowiadasz a to ze może jest taki wydźwięk tego trochę jakby Twoja wersja była jako jedyna sluszna, to taki masz ton wypowiedzi i tyle :) Na pewno nie odchodź i nie patrz na wiadomości kont z 1 postem ;)

O mnie chodzi z 1 postem? Co to ma do tego czytam kilka miesiecy na bieżąco i jestem tak samo w temacie 😊 a że się nie udzielam 😂 no coz nie wiem skąd się wzięła ta osoba co tak mocno wyraziła swoje zdanie ale mnie urzekła więc skomentowałam.
    PS. Nie udzielam się bo nie muszę, to co chce wiedzieć wiem z tego co wyczytam resztę wiem sama, natomiast ty chociaż masz tyle postów może nie zauważyłas że Paulina poprostu dopieprza się co do niektorych osób które mają mniejsze mieszkanie starszy samochód itp a jak jej zwrócą uwagę to udaje urazona przez kilka dni kończy każda swoją wypowiedź 'oczywiście wszystko samo wyjdzie, oszywsicie każda sama wybierze' a potem znowu się zaczyna tak naprawdę dziewczyny pokazują tu MAŁE ale piękne kąciki dla dzieci, rzeczy, ubranka wszystko takie śliczne a góru tej grupy dwa razy te samo zdjęcie wózka z dzieckiem i doradzać chce, myślę że nie chodziło o adidasy a przedwojenne brązowe buciki z których szlapka wyplywala już od 12 tygodnia 😁
    Oczywiście nie będę dalej się kłócić to moje zdanie i tyle tak jak Paulina ma swoje mi też wolno oczywiście nie musiałam tak oficjalnie mogłam jak podstępny mały człowiek napisac 'nie wyobrażam sobie chodzić w rozwalonych butach no nie wiem co bym zrobiła, zmienila buty?! 🥴 " 😂Żegnam się z trzema postami czytać będę daleje 😁 cześć 👋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 14:26

• Catlady Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Ajka, co u Ciebie? Catlady jak ząb? Zyjesz? :)
    Żyję żyję, hehe :) dzięki że pytasz.
    Byłam u stomatologa wczoraj, na szczęście okazało się, że to nie ząb tylko ostre zapalenie dziąseł. Tak mi ból promieniował na całą szczękę, że myślałam że to od zęba, a tu proszę. Sytuacja już na szczęście opanowana, dostałam płyn do płukania jamy ustnej + maść i dzisiaj jest już o niebo lepiej :)

Wczoraj miałam też usg, synek waży 1150g i ułożony nadal miednicowo.
    Niestety wyszło mi jakieś zapalenie w wyniku cytologicznym, i dostałam stos leków, + zakaz basenu i przytulanek z mężem :(

Tak piszecie o tych wyprawkach, torbach do szpitala, niektóre już spakowane i w gotowości a ja to daleko w polu 🙈 dzisiaj zamówiłam łóżeczko, z mebli do pokoiku brakuje mi jeszcze komody i przewijaka.. szukam większej, bo chcę większy przewijak na niej położyć, i tak aby jeszcze obok przewijaka trochę wolnego miejsca zostało, aby najważniejsze rzeczy mieć pod ręką, ale nic sensownego w rozsądnej cenie nie mogę znaleźć :( szukam białej komody, prostej bez udziwnień. Może rzuciła Wam się jakaś w oczy albo same już taką macie? :)

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ