X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Tak byłam na stronie szpitala, czyli trzymacie się sztywno listy ze strony tak?

Nie - dokladam tez swoje...

e02fc2fd2e0c.jpg

U nas nie ma na www spisu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 19:08

Karolllla lubi tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Bona Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na stronie szpitala też dosyć skąpo :

Co zabrać ze sobą do porodu?
    Kartę Ciąży
    plan porodu
    karty informacyjne z leczenia szpitalnego
    oryginalny wynik grupy krwi i Rh
    wynik badania Gbs

Dla mamy:

koszule bawełniane rozpinane z przodu
    biustonosz dla matki karmiącej
    wkładki laktacyjne do biustonosza
    majtki jednorazowe
    duże podpaski
    podkład wchłanialny
    przybory toaletowe
    kubek, sztućce
    pantofle i klapki basenowe pod prysznic
    ręczniki
    woda mineralna niegazowana

Dla maluszka:

pieluszki jednorazowe
    chusteczki nawilżane
    ubranka, czapeczka, skarpetki
    kocyk lub „rożek”

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście skąpo u mnie na stronie jest więcej. Zmotywowałyście mnie, skończyłam pranie. Zawsze coś heh

PattisonBM, Frufru, Niki2803 lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Tak byłam na stronie szpitala, czyli trzymacie się sztywno listy ze strony tak?

Ilość rzeczy zabranych do szpitala chce ograniczyć do minimum. Pewno wezmę coś ponad listę ale zapewne niewiele.

Karolllla lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Zdrowy chłopak . Teraz jestem w 30 tygodniu 2 dniu, mlody waży 1690 gramów (59 centyl). Odwrócony głową w dół, ale nadal może się jeszcze niestety wiercić góra- dół.
    Lekarz powiedział mi coś ciekawego: podobno dziewczynki przychodzą na świat częściej przed terminem, chłopcy w okolicach lub po terminie. Szkoda, liczyłam, że może Leon zechce przyjść na świat tak jak siostra - 2 tygodnie wcześniej.

Andzia86, PattisonBM, Karolllla, Endi1990, Kira91, PLPaulina, lipcowka86, Mysza1986, Niki2803 lubią tę wiadomość

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a na tym USG III trymestru mowia Wam nt przewidywanej masy urodzeniowej?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Dziewczyny,a na tym USG III trymestru mowia Wam nt przewidywanej masy urodzeniowej?
    zupelnie nic mi dzisiaj nie mowil, powiedzial ze jest idealnie w polowie siatek centylowych- nie za mala i nie za duza i ze jest z tego zadowolony- tyle.

PattisonBM lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, tak. W poprzedniej ciąży mi powiedział i teraz też :) no i się nie mylil co do Syna.

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Niestety nie

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie zmotywowwalyscie do pakowania torby... ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korna wrote:
    Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie bylo 😆 ale postaram
    sie Was nadgonic, ale sporo nastukalyscie tych stron 😜
    Co do Imion to prosze o wpisanie Mattias. 😉

To poproszę jeszcze o date porodu bo wogole nie mamy Cię na liście :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja niestety mam takie sobie wieści. Moja mała ma coś nie tak z jedną nerką :/ Widać tam jakieś zaleganie moczu, więc trzeba to obserwować. Za 4 tygodnie mam mieć ponowne USG w celu oceny progresji nieprawidłowości. Niby to nie jest nic wielkiego, ale jednak się podłamałam. Znowu coś nie tak :/ Do tego jestem dosyć wkurzona, bo rzekomo z powodu położenia dziecka nie udało się dokładnie zbadać serca, ale to, że takie wady nerek są najczęstsze po wadach serca to zdążył powiedzieć, ani rączek i nóżek, przy czym oczywiście nie omieszkał wspomnieć, że przykurcz palców może wskazywać na jakieś wady układu nerwowego. Tak że dalej nie wiem, czy moje dziecko jest zdrowe, czy nie, a nie kojarzę, żeby u którejś z was leżało tak, żeby nie dało się tego wszystkiego zbadać.

Ja chyba jutro popakuję torby też. U mnie, jeżeli za 4 tygodnie wada będzie znacznie powiększona, to trzeba będzie się szykować do cesarki w 37-38tc, a następnie operacji tej nerki. Mam jednak nadzieję, że do tego czasu to całkowicie zniknie, tak jak chyba u niektórych z Was jakieś nieprawidłowości w nerkach, jeśli dobrze kojarzę?

Bona lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka A nie pisałaś że w szpitalu badali dokładnie dziecko? I że było ok? Moze to taki krótki epizod i na następnym badaniu będzie już wszystko ok. Tego wam życzę

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Szatanka nie za ciekawe badanie... moze sprobowac innego lekarza,ktory bedzie bardziej pewny tego co mowi,bo z tego co czytam troche pospekulowal nt stanu Malutkiej...

Paulina moze umiesz wyczytac z siatek wage dziecka ja nie jestem w stanie tego zrobic bo Mala moja waha sie w siatkach...

Kat20maj2020 lubi tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie do konca da sie oszacowac po siatkach centylowych, bo na przyklad moja Tośka sobie skacze raz tak raz siak, sa tez dzieciaki, ktore rokują na ogromne wedlug pomiarow a rodza sie w standardowych rozmiarach;)
    Szatanka ja bym poszla na konsultacje jeszcze do kogos innego skoro w szpitalu nie zwrocili uwagi na zadne nieprawidlowosci.

a powiedzcie mi czy wy macie juz pokupowane te wozki i wybrane przede wszystkim? ja caly czas sie miotam jak piskorz z tym, a czas najwyzszy...

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Szatanka A nie pisałaś że w szpitalu badali dokładnie dziecko? I że było ok? Moze to taki krótki epizod i na następnym badaniu będzie już wszystko ok. Tego wam życzę

Badali dokładnie wymiary, ale nie pamiętam, żeby oglądali nerki, skupiali się głównie na sercu (dlatego ufam, że pomimo iż dzisiaj nie zostało zbadane dokładnie, to jednak jest w porządku). Ten lekarz to jednak specjalista od USG, a w szpitalu badali mnie tacy "zwykli" lekarze. Ten dzisiejszy powiedział, że jeżeli na kolejnej wizycie mój prowadzący będzie miał problem, żeby odnaleźć tę wadę, to znaczy, że się zmniejszyła, co świadczy o tym, że nawet mój uważający się za wielkiego guru doktorek jest w tym zakresie mniejszym specjalistą od niego.

Tak że, Pati, to nie były spekulacje, tylko fachowa ocena specjalisty, niestety :/

klz9bd3m9oljt4xc.png

• szatanka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Szatanka ja bym poszla na konsultacje jeszcze do kogos innego skoro w szpitalu nie zwrocili uwagi na zadne nieprawidlowosci.

Pokazywał nam różnicę w tych nerkach i sami bardzo wyraźnie widzieliśmy czarne przestrzenie wypełnione płynem. Tak że to nie chodzi o błędną diagnozę, tylko fakt, że wczoraj nie patrzyli na nerki :/

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Kakarli Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2020, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanko teraz pozostaje Ci chyba podejście zadaniowe- nie możesz dać się dobić tej wieści. Czy ta wada może dotyczyć tylko tej jednej nerki i nie być związana z innymi nieprawidlowosciami?
    Dziwię się trochę, że nie mogli zbadać wszystkiego - u mnie to dzisiejsze badanie usg było na granicy bólu ale udało się znaleźć wszystko. Jak dziecko nie współpracowało to lekarz bezceremonialnie pukał w brzuch głowicą od usg. Ale może to jednak normalne, że czasami pewnych rzeczy nie widać?

szatanka, Frufru lubią tę wiadomość

• Takmala Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem że na 2 prenatalnych jak byłam to moja mała zawsze pokazuje co lekarz chce. A lekarz sprawdził tylko czy te nerki są i tyle zajęło mu to 2s może nawet nie.. A niby dobry specjalista itp. I tak to później jest ze jeden widzi A inny nie... bo nie każdy dokładnie patrzy niestety. Ale super ze serduszko dobrze oglądali i jest ok przynajmniej jesteś spokojniejsza. Trzymam kciuki i mam nadzieje ze się wszystko samo naprawi

szatanka lubi tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka u mojej małej na II prenatalnych był płyn w jednej nerce i gin miała to obserwować, po tyg miałam robione USG i wszystko w normie. Mam nadzieję że u Ciebie będzie tak samo, podobno takie chwilowe zastoje moczu mogą się zdarzać.

szatanka, Mysza1986, Kakarli, Kira91, Frufru lubią tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ