MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolllla wrote:Tak byłam na stronie szpitala, czyli trzymacie się sztywno listy ze strony tak?
Nie - dokladam tez swoje...
U nas nie ma na www spisu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 19:08
Karolllla lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
U nas na stronie szpitala też dosyć skąpo :
Co zabrać ze sobą do porodu?
Kartę Ciąży
plan porodu
karty informacyjne z leczenia szpitalnego
oryginalny wynik grupy krwi i Rh
wynik badania Gbs
Dla mamy:
koszule bawełniane rozpinane z przodu
biustonosz dla matki karmiącej
wkładki laktacyjne do biustonosza
majtki jednorazowe
duże podpaski
podkład wchłanialny
przybory toaletowe
kubek, sztućce
pantofle i klapki basenowe pod prysznic
ręczniki
woda mineralna niegazowana
Dla maluszka:
pieluszki jednorazowe
chusteczki nawilżane
ubranka, czapeczka, skarpetki
kocyk lub „rożek” -
Ja już po wizycie. Zdrowy chłopak . Teraz jestem w 30 tygodniu 2 dniu, mlody waży 1690 gramów (59 centyl). Odwrócony głową w dół, ale nadal może się jeszcze niestety wiercić góra- dół.
Lekarz powiedział mi coś ciekawego: podobno dziewczynki przychodzą na świat częściej przed terminem, chłopcy w okolicach lub po terminie. Szkoda, liczyłam, że może Leon zechce przyjść na świat tak jak siostra - 2 tygodnie wcześniej.Andzia86, PattisonBM, Karolllla, Endi1990, Kira91, PLPaulina, lipcowka86, Mysza1986, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
PattisonBM wrote:Dziewczyny,a na tym USG III trymestru mowia Wam nt przewidywanej masy urodzeniowej?
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Korna wrote:Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie bylo 😆 ale postaram
sie Was nadgonic, ale sporo nastukalyscie tych stron 😜
Co do Imion to prosze o wpisanie Mattias. 😉
To poproszę jeszcze o date porodu bo wogole nie mamy Cię na liście3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Hej dziewczyny, ja niestety mam takie sobie wieści. Moja mała ma coś nie tak z jedną nerką
Widać tam jakieś zaleganie moczu, więc trzeba to obserwować. Za 4 tygodnie mam mieć ponowne USG w celu oceny progresji nieprawidłowości. Niby to nie jest nic wielkiego, ale jednak się podłamałam. Znowu coś nie tak
Do tego jestem dosyć wkurzona, bo rzekomo z powodu położenia dziecka nie udało się dokładnie zbadać serca, ale to, że takie wady nerek są najczęstsze po wadach serca to zdążył powiedzieć, ani rączek i nóżek, przy czym oczywiście nie omieszkał wspomnieć, że przykurcz palców może wskazywać na jakieś wady układu nerwowego. Tak że dalej nie wiem, czy moje dziecko jest zdrowe, czy nie, a nie kojarzę, żeby u którejś z was leżało tak, żeby nie dało się tego wszystkiego zbadać.
Ja chyba jutro popakuję torby też. U mnie, jeżeli za 4 tygodnie wada będzie znacznie powiększona, to trzeba będzie się szykować do cesarki w 37-38tc, a następnie operacji tej nerki. Mam jednak nadzieję, że do tego czasu to całkowicie zniknie, tak jak chyba u niektórych z Was jakieś nieprawidłowości w nerkach, jeśli dobrze kojarzę?Bona lubi tę wiadomość
-
Szatanka A nie pisałaś że w szpitalu badali dokładnie dziecko? I że było ok? Moze to taki krótki epizod i na następnym badaniu będzie już wszystko ok. Tego wam życzę
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Oh Szatanka nie za ciekawe badanie... moze sprobowac innego lekarza,ktory bedzie bardziej pewny tego co mowi,bo z tego co czytam troche pospekulowal nt stanu Malutkiej...
Paulina moze umiesz wyczytac z siatek wage dziecka ja nie jestem w stanie tego zrobic bo Mala moja waha sie w siatkach...Kat20maj2020 lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
no nie do konca da sie oszacowac po siatkach centylowych, bo na przyklad moja Tośka sobie skacze raz tak raz siak, sa tez dzieciaki, ktore rokują na ogromne wedlug pomiarow a rodza sie w standardowych rozmiarach;)
Szatanka ja bym poszla na konsultacje jeszcze do kogos innego skoro w szpitalu nie zwrocili uwagi na zadne nieprawidlowosci.
a powiedzcie mi czy wy macie juz pokupowane te wozki i wybrane przede wszystkim? ja caly czas sie miotam jak piskorz z tym, a czas najwyzszy...PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Takmala wrote:Szatanka A nie pisałaś że w szpitalu badali dokładnie dziecko? I że było ok? Moze to taki krótki epizod i na następnym badaniu będzie już wszystko ok. Tego wam życzę
Badali dokładnie wymiary, ale nie pamiętam, żeby oglądali nerki, skupiali się głównie na sercu (dlatego ufam, że pomimo iż dzisiaj nie zostało zbadane dokładnie, to jednak jest w porządku). Ten lekarz to jednak specjalista od USG, a w szpitalu badali mnie tacy "zwykli" lekarze. Ten dzisiejszy powiedział, że jeżeli na kolejnej wizycie mój prowadzący będzie miał problem, żeby odnaleźć tę wadę, to znaczy, że się zmniejszyła, co świadczy o tym, że nawet mój uważający się za wielkiego guru doktorek jest w tym zakresie mniejszym specjalistą od niego.
Tak że, Pati, to nie były spekulacje, tylko fachowa ocena specjalisty, niestety -
Endi1990 wrote:Szatanka ja bym poszla na konsultacje jeszcze do kogos innego skoro w szpitalu nie zwrocili uwagi na zadne nieprawidlowosci.
Pokazywał nam różnicę w tych nerkach i sami bardzo wyraźnie widzieliśmy czarne przestrzenie wypełnione płynem. Tak że to nie chodzi o błędną diagnozę, tylko fakt, że wczoraj nie patrzyli na nerki
-
Szatanko teraz pozostaje Ci chyba podejście zadaniowe- nie możesz dać się dobić tej wieści. Czy ta wada może dotyczyć tylko tej jednej nerki i nie być związana z innymi nieprawidlowosciami?
Dziwię się trochę, że nie mogli zbadać wszystkiego - u mnie to dzisiejsze badanie usg było na granicy bólu ale udało się znaleźć wszystko. Jak dziecko nie współpracowało to lekarz bezceremonialnie pukał w brzuch głowicą od usg. Ale może to jednak normalne, że czasami pewnych rzeczy nie widać?szatanka, Frufru lubią tę wiadomość
-
A ja wam powiem że na 2 prenatalnych jak byłam to moja mała zawsze pokazuje co lekarz chce. A lekarz sprawdził tylko czy te nerki są i tyle zajęło mu to 2s może nawet nie.. A niby dobry specjalista itp. I tak to później jest ze jeden widzi A inny nie... bo nie każdy dokładnie patrzy niestety. Ale super ze serduszko dobrze oglądali i jest ok przynajmniej jesteś spokojniejsza. Trzymam kciuki i mam nadzieje ze się wszystko samo naprawi
szatanka lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Szatanka u mojej małej na II prenatalnych był płyn w jednej nerce i gin miała to obserwować, po tyg miałam robione USG i wszystko w normie. Mam nadzieję że u Ciebie będzie tak samo, podobno takie chwilowe zastoje moczu mogą się zdarzać.
szatanka, Mysza1986, Kakarli, Kira91, Frufru lubią tę wiadomość