MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Takmala wrote:A dziewczyny które już wiedzą że z prywatnej położnej chcą skorzystać jakie macie oczekiwania względem takiej położnej? Czego więcej się spodziewajcie od takiej położnej "waszej" niż od takiej która ma akurat dyżur i robi na pensję? Macie swoje wyobrażenia A można info od położnej za co tak naprawdę się płaci?
Mi lekarz mówił ze pracują w parach wiec nie ma tak ze te panie co nie maja prywatnej są bez opieki. Jeżeli chodzi o obsługę prywatnej to po prostu jest przy Tobie cały czas jeżeli chcesz. Normalnie każda z nich ma kilka pacjentek.Takmala lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Niki2803 wrote:Dokładnie tak jest jak piszesz. Straszne to ale prawdziwe.
Ja po wizycie Judka waży 2100-2200 i jest zdrowa🙂. U lekarza sajgon, Pani w recepcji w maseczce, docent też i odwołują pacjentki co pierwszy raz na wizycie miały być. Szok po prostu. A Pani doktor powiedziała mi że polna kompletnie nie przygotowana jest na ten wirus. Także tylko modlić się żeby wirus szybko minął.lilly., Niki2803 lubią tę wiadomość
-
lilly. wrote:Dziś cały dzień szukam gazików do dezynfekcji bo potrzebuje do zastrzyków - nigdzie nie ma
lilly. lubi tę wiadomość
-
Endi1990 wrote:nie chce być złym prorokiem ale żaden ze szpitali i ogólnie cała nasza służba zdrowia nie jest przygotowana na ten wirus... w normalnych realiach jest niewydolna, a co dopiero w sytuacjach tak ekstremalnych.
Dokładnie, mój Tata jest ordynatorem intensywnej terapii jest wykończony na co dzień ma już dosyć wszystkiego, a to co teraz się dzieje to już w ogóle...Lata zaniedbań służby zdrowia i teraz ściema w tv, że wszystko pod kontrolą 🤦🏼♀️Endi1990 lubi tę wiadomość
-
Niki2803 wrote:Dokładnie tak jest jak piszesz. Straszne to ale prawdziwe.
Ja po wizycie Judka waży 2100-2200 i jest zdrowa🙂. U lekarza sajgon, Pani w recepcji w maseczce, docent też i odwołują pacjentki co pierwszy raz na wizycie miały być. Szok po prostu. A Pani doktor powiedziała mi że polna kompletnie nie przygotowana jest na ten wirus. Także tylko modlić się żeby wirus szybko minął.
Żaden szpital nie jest do końca przygotowany w Polsce. Ci co znają od kuchni wiedza, brakuje wszystkiego, nie wiedza czego się spodziewać itp.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Frufru wrote:Ano nie ma, spirytusu salicylowego również nie. Chyba będziemy brzuchy wódką przecierać... 😑
Fru fru haha to dopiero będzie
Już nas widzę we dwie wyborowa jadące po brzuchu 😂Frufru, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:Mi lekarz mówił ze pracują w parach wiec nie ma tak ze te panie co nie maja prywatnej są bez opieki. Jeżeli chodzi o obsługę prywatnej to po prostu jest przy Tobie cały czas jeżeli chcesz. Normalnie każda z nich ma kilka pacjentek.
PattisonBM lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
lilly. wrote:Fru fru haha to dopiero będzie
Już nas widzę we dwie wyborowa jadące po brzuchu 😂PattisonBM, Niki2803, PLPaulina, Kira91, lilly. lubią tę wiadomość
-
A może znajdzie się takie coś SCHULKE KODAN PŁYN DO DEZYNFEKCJI SKÓRY BEZBARWNY... ja mam w domu poza tym duży octenisept... więc luz...
A tak w ogóle nie moge znaleźć wit d+K dla niemowląt - mam juz wielki kosz na gemini ale tam tego zwyczajnie nie ma2020
2023 -
Dokładnie podobno bobasy dostają witaminę k w zastrzyku po urodzeniu jeśli dobrze pamiętam
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Oj wesolutko się robi w związku z tym wirusem...spacerując dziś po okolicy widziałam co najmniej 6 osób tachających zgrzewki wody i paki papieru toaletowego z biedry:P A i w samym sklepie przez szybę widziałam,że kolejki wielkie. Jest to może zaopatrywanie się na wyrost i ludzie szaleją,ale widzę w tym przynajmniej jeden pozytywny aspekt - być może do większych mas wreszcie dotarło, że zarażenie się jest czymś realnym, także trzeba stosować środki ostrożności...i może dzięki temu ci, co są naprawdę chorzy (nawet niekoniecznie zarażeni koroną, grypa też wystarczy), tym razem faktycznie zostaną w domu i będą się kurować, zamiast jeździć do pracy, szkoły itp (ooo,no właśnie, ten pomysł z zamykaniem szkół i instytucji kultury uważam za całkiem spoko, to też może pomóc ograniczyć skalę rozprzestrzeniania się, warto spróbować).34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
nick nieaktualny
-
lilly. wrote:U nas położne mówiły ze tydzień dwa nie obcina się paznokci nawet jak są długie bo jest blonka która można maluchowi uszkodzic
A ja obcięłam Synkowi jak tylko wyszlismy ze szpitala i było dobrzeteraz też obetne jak będzie potrzeba 😀 z wyczuciem trzeba tylko
wolę obciąć niż ma się zadrapać
a Maluszki mają tak nie skoordynowane ruchy ze o rane na powiece nie trudno
-
A co do wirusa uważam że powinni w takim układzie zamknąć przede wszystkim granice! Hotele, urzędy, banki, sklepy, wszystko powinno stanąć w miejscu. Co z tego że w dwa tyg wolnego dzieci i rodzice nie pójdą do szkoły i pracy jak wyjdą do sklepów chociażby i może dojść do zarazenia się nawet Załóżmy za 10 dni. Za 15 wróca do szkoły, pracy a za kolejne 20 pojawia się objawy i koło zamknięte. Bez sensu jak dla mnie zamykanie tylko placowek oświatowych muzeum itd. Powinni Wszystko zamknąć łącznie z lotniskami i dworcami. A mlodziez może to totalnie zlekceważyć i cieszyć się dwoma tygodniami wakacji jak we Włoszech...
PattisonBM, Beti82 lubią tę wiadomość