MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDobrze by było jakby rodzice też mogli sobie pozwolić by nagle nie pracować 2 tyg. A pewnie większość odda dzieci do dziadków a sami będą pracować.
Ja to sobie nie wyobrażam jakbym pracowała i co szef na to, że nagle 4 z nas , z biura w tym samym czasie bierze 2 tyg wolnego. 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 23:24
-
Moja siostra ze szwagrem biorą po tydzień wolnego bo dziadków niestety nie mają pod ręką. Hehe jeszcze zasiłek tylko dla rodziców dzieci do 8 roku życia.. A 9cio latek niech siedzi w domu sam dopóki rodzice wrócą 😂
Natomiast przerazil mnie ten tekst odnośnie naszej Służby Zdrowia, myślę że
Warte przeczytania:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3036392573072367&id=100001049632985&ref=bookmarks
Boję się rodzic 😳
-
Dziewczyny, od kilku dni mam tak że budzę się, zjem śniadanie, wezmę prysznic i... w zasadzie jestem wyczerpana... trochę energii odzyskuję po południowej drzemce ale to nie są jakieś zastraszajaće ilości... zastanwiam się czy to ciąża czy stres (nie chodzi o wpływ koronawirusa na zdrowie- i tak jestem w izolacji przez leżenie w domu z krótką szyjką, a rodzic sama się nie boję) ale o jego wpływ na firmę która jest dla nas źródłem dochodu, po prostu boję się że zbankrutujemy chociaż mój mąż robi wszystko żeby temu zapobiec, ale koronawirusa nie zatrzyma... jedyny pozytyw w tym, że nie przejmuję się za bardzo pierdołami ...
-
nick nieaktualny
-
Chyba się trzeba nastawić na jakieś chwilowe straty, potem się to wszystko odbije. Kiedyś życie wróci do normy... Trzeba będzie nadrobić, uzupełnić braki. Lepiej teraz stracić trochę pieniędzy, niż zdrowie czy życie...
Mnie np. W tej chwili najmniej interesuje, kiedy będą wybory. W d... to mam. Chcę być zdrowa i bezpieczna, i to tym się powinni zajmować, a nie wyborami. -
Mysza mam tak samo jak Ty. Często też po śniadaniu kładę się z powrotem do łóżka. Ponoć to normalne na tym etapie ciąży. A tyle chciałabym zrobić... nie mam siły zwyczajnie. Do tego mam bardzo silne bóle pachwin i ciężko mi nawet chodzić.
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Właśnie mi odwołali szkole rodzenia. O 7 rano parking pod biedrą pełen, a zawsze są 3 auta tylko. Ja z samego rana chodzę z psami na łąkę, śniadanie ogarniam jakieś rzeczy i dopiero po drugim śniadaniu mnie odcina ale nie ma tragedii, w sumie całą ciąże jestem mało senna.
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Oj tak, ból w pachwinach jest częsty. Nie mogę wtedy wstać ani chodzić. Jak się rozruszam potem, to jest ok, ale pierwsze chwile to się muszę czegoś przytrzymać...
-
Mysza ja zauważyłam kiedyś po sobie zwłaszcza po punkcji, że jak zaległam na kilka dni na kanapie to cały czas byłam zmęczona i tak jak mówisz po śniadaniu już nie miałam energii. A jak się zaczynałam więcej ruszać to automatycznie miałam więcej siły, więc może dlatego jesteś taka słaba i bez energii bo ostatnie miesiące spędzasz leżąc przez tą szyjkę ...
Ja cały czas na pełnych obrotach, po obiedzie mam turbo drzemkę i do wieczora dalej działam. W pierwszych tygodniach ciąży tylko zasypiałam zaraz po pracy i już później byłam nie do życia, ale teraz naprawdę nie mogę narzekać.
Tak jak mówicie dla świętego spokoju kupię te niedrapki dla małego i zabiorę do szpitala. Wogóle mam plan przez weekend zamówić wszytko co mi brakuje, żeby w razie W być gotową i żeby M nie musiał szukać na szybko po aptekach.Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mi fizjoterapeuta powiedział, że zwłaszcza w ostatnich miesiącach ciąży naprawdę warto zaprzyjaźnić się z piłką do ćwiczeń...siedzieć sobie na niej oglądając film, kręcić kółka, ósemki, kiwać się na boki i przód-tył. Delikatne ruchy, które robione systematycznie pomogą rozciągnąć mięśnie pachwinowe - co zminimalizuje ból. Polecam;)
Niki2803 lubi tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
lipcowka86 wrote:Ja jeszcze nic nie mam, ani termometru, ani laktatora, nawet majtek siatkowych czy podkładów popordowcyh, nie wspominając o butelce czy opakowaniu mleka...
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
nick nieaktualnyTa lista apteczna jest dość spora tak naprawdę. Bo to potrzeba do porodu. Potem dla maluszka. I zbiera się tego. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
- np. inhalator, termometr, laktator, majtki, podkłady, coś do higieny intymnej, patyczki, waciki, probiotyk, maść do pupy, czopki, leki jakieś, Wit d, nakładki na piersi, maść na sutki, krochmal, krem z filtrem, nożyczki, wspomaganie laktacji .... 🤔🤔🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 12:00
-
No właśnie bardziej tak mi zależy na tym, co dla dziecka na później z takich typowo "lekowych" rzeczy. Nie chcę o niczym zapomnieć, a już widzę na stronach, że wiele rzeczy jest niedostępnych. Nie uśmiecha mi się biegać teraz po aptekach...
-
Jak mi się przez weekend nie uda zamówić przez neta to podjadę do stacjonarnej apteki i kupie żeby nie ryzykować, że zostanę bez...
Znajomi mi przed chwilą pisała, że jej Mąż był na zakupach i jakiś starszy gościu chciał mu zakosić mleko z wózka ... Jakiś absurd!! -
Ja w kompletowaniu wyprawki na razie odpuszczam leki dla maluszka czopki itp - poza wit d
mam nadzieję że w razie potrzeby nie zabraknie po porodzie
nie kupuję na razie też laktatora, mleka modyfikowanego ani zapasu butelek i akcesoriów do butelek - jedynie zakupiłam podgrzewacz bo w biedrze był w fajnej cenie
nie wiem czy będę miała pokarm i będę karmić piersią czy mm, na razie nastawiam się na pierś ale nie chcę wszystkiego na zapas kupować
jedyne co jakieś tańsze rzeczy np nakładki silikonowe mam w koszyku (to już drugi) bo przy próbach kp mogą się przydać
na razie rozkminiam też jaki termometr czy inwestowac miliony monet w bezdotykowy czy jakiś zwyklejszy - znalazłam jakieś do ucha i czoła w gemini i jeszcze dostępny
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Moje apteczne gemini
OCTENISEPT (0,10g+2g)/100g, płyn, 50ml
Juvit Baby D3, krople (z pompką) dla niemowląt od pierwszych dni życia, 10ml
Linomag, płyn na ciemienuchę dla dzieci i niemowląt, od urodzenia, 30ml
Linomag 200mg/g, maść, 100g
Sudocrem, krem, 60g z cynkiem
UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, ampułki, 50x5ml
Paracetamol Farmina 50mg, czopki, 10 sztuk
DARY NATURY, herbatka ekologiczna, Liść maliny, 25g
GAL, olej z wiesiołka, 60 kapsułek
Espumisan 40mg/ml, krople doustne dla dzieci po 1 miesiącu, 30ml
Herbatka laktacyjna Bocianek, 25 saszetek
Bibs, smoczek kauczukowy uspokajający, Mint & Beige, rozmiar S, od urodzenia, 2 sztuki
Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 3x10 sztuk
Wkładki laktacyjne, BELLA MAMMA z przylepcem, 60 sztuk
Patyczki higieniczne BELLA Baby Happy, 56+8 sztuk
BioGaia ProTectis Baby, krople dla dzieci od pierwszych dni życia, 5ml
Linomag Sun, krem przeciwsłoneczny, od urodzenia, SPF30, 50ml
Woreczek do pobierania moczu, dla dziewczynek, z gąbką, 100ml, 1 sztuka
Femaltiker choco, 12 saszetek
Ibuprom 100mg/5ml, zawiesina doustna dla dzieci od 3 miesiąca życia, smak truskawkowy, 100ml
Kompresy MATOCOMP, niejałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12-warstwowe, 100 sztuk
Ginexid, pianka oczyszczająca, 150mlFrufru, Niki2803 lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰