MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z Poznania - w wielu źródłach podają ze Polna będzie przekształcona w szpital zakaźny 🥺
https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/6461207,koronawirus-przeksztalcenie-szpitale-jednoimienne-zakazne.html.amp
Czy któraś z Was ma kontakt z położna albo niedługo wizytę u lekarza z tego szpitala aby to potwierdzić?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
W Opolu już od ponad tygodnia odwołane porody rodzinne, zaraz odwiedzin (nawet ojca dziecka), od wczoraj zamknięta szkoła rodzenia i zawieszona cześć konsultacji dla maluchów. Takie czasy ... załapałam się na trzy zajęcia w szkole rodzenia i zamierzam trochę w domu z tego co pokazali ćwiczyćCarla
-
nick nieaktualny
-
Mimi, miejmy nadzieję, że się jednak obróci
Paula, a wiadomo coś jeszcze o porodówce w Policach? Porody rodzinne też już są tam odwołane? Zresztą, nawet jak nie są, to będą...Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
lilly. wrote:Dziewczyny z Poznania - w wielu źródłach podają ze Polna będzie przekształcona w szpital zakaźny 🥺
https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/6461207,koronawirus-przeksztalcenie-szpitale-jednoimienne-zakazne.html.amp
Czy któraś z Was ma kontakt z położna albo niedługo wizytę u lekarza z tego szpitala aby to potwierdzić?
Też o tym słyszałam. Noworodki te w lepszym stanie ale wymagające hospitalizacji już podobno transportua do innych szpitali 2 stopnia. Ogólnie dopiero co sie przygotowałam że na polnej będę rodzić A tu chyba jednak nie. Trochę dziwne że najlepiej wyposażony szpital i najwiekszy akurat musieli wybrać. Nie wiem gdzie mają rodzić kobiety z bardziej problematycznymi ciążami. Chociaż nie ma tam chyba info że to ma być caly szpital zabrany pod zakazny. Musimy czekać na więcej info niestety.
Może tu chodzi o to że zrobią oddział żeby kobiety z koroną mogły tam rodzić itpWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 09:13
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
W pn mam wizytę, to podpytam lekarza, ale on nie jest z Polnej. Może coś będzie wiedział...
Może tylko ustalili, że ewentualne ciężarne z koronawirusem będą jedynie w szpitalu na Polnej? -
nick nieaktualny
-
Tutaj lista przeksztalcanych szpitali, coś czuje z tyłu głowy że jesteśmy ze swoimi brzuszkami w epicentrum historycznych wydarzeń. Wszystko na pewno będzie w porządku a na łożu śmierci będziemy wspominac naszym dzieciom jak to w warunkach swiatomej pandemii XXIw przychodzily na świat- to tak na rozluźnienie- brzuchy do góry:)
1. Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. J. Gromkowskiego, Koszarowa 5, Wrocław;
2. Regionalny Szpital Specjalistyczny im. dr Władysława Biegańskiego w Grudziądzu;
3. SPZOZ Puławy, ul. Bema 1, Puławy;
4. Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp. przy ul. Walczaka 42;
5. Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. M. Skłodowskiej-Curie w Zgierzu;
6. Szpital Uniwersytecki w Krakowie przy ul. Jakubowskiego 2 w Krakowie (NSSU);
7. Centralny Szpital Kliniczny MSWiA 8. Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Kędzierzynie-Koźlu;
9. Centrum Medyczne w Łańcucie;
10. Uniwersytecki Szpital Kliniczny w Białymstoku;
11. 7 Szpital Marynarki Wojennej z Przychodnią SPZOZ;
12. Szpital Specjalistyczny im. F. Ceynowy-Wejherowo, ul. dr. Alojzego Jagalskiego 10;
13. Szpital Specjalistyczny im. N.M.P. ul. Bialska, Częstochowa;
14. Szpital Rejonowy im. dr. Józefa Rostka w Raciborzu ul. Gamowska 3, Racibórz;
15. Szpital w Starachowicach, ul. Radomska 70;
16. Szpital w Ostródzie 17. Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny UW im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu;
18. Wielospecjalistyczny Szpital Miejski im. J.Strusia z Zakładem Opiekuńczo-Leczniczym. Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w z siedzibą w Poznaniu ul. Szwajcarska 3;
19. Samodzielny Publiczny Wojewódzki Szpital Zespolony w Szczecinie ul. Arkońska 4.Karolllla, szatanka, Frufru lubią tę wiadomość
-
mwm wrote:A gdzie planujesz? Moja Żelazna zamknęła rodzinne porody..
W Warszawie w żadnym już nie ma rodzinnych porodów.
mwm lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnyMimi1987 wrote:W Warszawie w żadnym już nie ma rodzinnych porodów.
No nic nie zrobimy, trzeba nie uzbroić w cierpliwość i wierzyć, że będzie dobrze.
Dziewczyny, które maja Chicco next 2 me, jak to wyglada po złożeniu, zadowolone jesteście?Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
lilly. wrote:Dziewczyny z Poznania - w wielu źródłach podają ze Polna będzie przekształcona w szpital zakaźny 🥺
Czy któraś z Was ma kontakt z położna albo niedługo wizytę u lekarza z tego szpitala aby to potwierdzić?
No co Ty? to mnie teraz zastrzeliła ta wiadomość od razu napisałam do nich na messengerze zobaczymy czy coś odpiszą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 09:33
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:38
-
A tak się cieszyłam, że będę rodziła w maju, najpiękniejszym miesiącu, gdzie później będzie fajnych i ciepłych kolejnych miesięcy ha ha a teraz liczę, że to się zaraz skończy. Siedzę 2 dzień z moim 4-latkiem znudzonym, wczoraj nuda dzień 1 i granatowy paznokieć bo zrzucił na siebie ciężki przedmiot. Mąż w pracy co sekundę mama mama i dupa z przygotowaniem czegokolwiek dla malucha ... oszaleje. Areszt domowy 😟
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 09:39
Mimi1987 lubi tę wiadomość
Carla -
Myślę że te dwa tygodnie będą chyba decydujące w którą stronę pójdzie epidemia, czy uda się zahamowac i ograniczyć przyrost czy dopiero będzie bum. Także bądźmy dobrej myśli że Polacy zachowają zdrowy rozsądek i usiądziemy na "dupach w domu", a nie ze pójdziemy śladem Włochów czy Niemiec. Ja wierzę choć się boję, że do porodu już będzie po tym całym cyrku.
Frufru, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:38
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:Mimi, miejmy nadzieję, że się jednak obróci
Paula, a wiadomo coś jeszcze o porodówce w Policach? Porody rodzinne też już są tam odwołane? Zresztą, nawet jak nie są, to będą...
A cholera wie w którą stronę to wszystko pójdzie. 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 09:54
szatanka lubi tę wiadomość
-
Kira91 wrote:Myślę że te dwa tygodnie będą chyba decydujące w którą stronę pójdzie epidemia, czy uda się zahamowac i ograniczyć przyrost czy dopiero będzie bum. Także bądźmy dobrej myśli że Polacy zachowają zdrowy rozsądek i usiądziemy na "dupach w domu", a nie ze pójdziemy śladem Włochów czy Niemiec. Ja wierzę choć się boję, że do porodu już będzie po tym całym cyrku.
Zważywszy na to, co odpiernicza kościół, to jednak zakładam, że będzie u nas masakra! Wsztscy siedzą na tylkach w domu, a oni zapraszają staruszków na więcej mszy, nawołują do wspólnej modlitwy i dalej jeżdżą na zagraniczne pielgrzymki! Właśnie wyruszyła taka jedna do santiago de Compostela, wracają 16 marca! 😡😡😡