MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Znalazłam wywiad z profesorem z Polnej opowiada trochę o tym co sie teraz tam dzieje.
https://www.wtk.pl/news/56611-czy-obecna-sytuacja-zmienia-funkcjonowanie-szpitala-przy-polnej-rozmowa-z-ekspertem?src=news_box_newest&srcindex=1&device=dtMysza1986 lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Taa... Wcale mi się nie poprawia nastrój. Nie oglądam już tv, nie czytam wiadomości, ale tematy porodowe śledzę... 😪
https://epoznan.pl/news-news-104002-rodzice_nie_moga_odwiedzac_noworodkow_w_szpitalu_przy_ul_polnej_to_ekstremalna_sytuacja_intensywnie_myslimy_co_mozemy_zrobic_by_pomoc -
nick nieaktualny
-
Jak mama chora, to i na personel mogło przejść... Personel który potem zajmuje się dzieckiem. Wolałabym, żeby było ze mną cały czas, to byłby ograniczony kontakt i bym wiedziała, co się z nim dzieje, kto go dotyka itd...
Z planu porodu to teraz sobie można samolociki robić z nudów w szpitalu...PattisonBM, lilly., Jeheria lubią tę wiadomość
-
Te dzieci leżą na specjalnym oddziale gdzie sa wcześniaki i inne maluszki które potrzebują specjalnej pomocy czy to lekarzy czy sprzętowej. Tam są inne panie nie te co przyjmują porody z tego co wiem. I pewnie nie są w stanie zrobić tak żeby w sali było kilkanaście dzieci w inkubatorach z mamai tak żeby zachować odpowiednie odległości itp... niestety serce pęka ale trzeba jakoś to zrozumieć
nie wyobrażam sobie nie widzieć swojego maluszka kilka dni a na pewno są tam i dzieci które muszą tam być kilka miesięcy... nadeszły ciężkie czasy dla mam i kobiet w ciazy i musimy być silne dla naszych dzieci. Jak trzeba to tą siłę zawsze znajdziemy
Karolllla lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
Bosz kto to pisal! Postrzelony na glowe czy co... stworzyli projekt dzieki ktoremu mozesz dowiedziec sie jak czuje sie Twojedziecko...chore...i nie martw sie jest najedzone i spi...
Rozumiem,ze sytuacja jest trudna,ale jak dziecko nie wymaga specjalnej opieki a mama zdrowa to po kiego je trzymac w odosobnieniu...
https://www.bebiprogram.pl/przydatne-narzedzia?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjw09HzBRDrARIsAG60GP88EYS7H5pRaUX9t_AxY8xiZwjpeHIHIg2QFTewKUR_5W0ilP7eN8UaAmfNEALw_wcB
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 11:10
Frufru lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
JPRDL. A co ze skolonizowaniem dziecka bakteriami jakichś obcych ludzi, nie mówiąc już o potrzebie budowania więzi. Abstrahując już od ewidentnych potrzeb dziecka w tym zakresie, przecież w takich matkach może się nie wytwarzać odpowiednia ilość oksytocyny, żeby potem prawidłowo się nimi zajmowały. Masakra
, oby żadnej z nas nie zdarzyło się wcześniactwo...
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
PattisonBM wrote:Bosz kto to pisal! Postrzelony na glowe czy co... stworzyli projekt dzieki ktoremu mozesz dowiedziec sie jak czuje sie Twojedziecko...chore...i nie martw sie jest najedzone i spi...
Rozumiem,ze sytuacja jest trudna,ale jak dziecko nie wymaga specjalnej opieki a mama zdrowa to po kiego je trzymac w odosobnieniu...
https://www.bebiprogram.pl/przydatne-narzedzia?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjw09HzBRDrARIsAG60GP88EYS7H5pRaUX9t_AxY8xiZwjpeHIHIg2QFTewKUR_5W0ilP7eN8UaAmfNEALw_wcB
Ale to dotyczy tylko dzieci na neonatologii nie wszsytkich, zdrowych urodzonych o czasie, proponuję stronę/ funpage szoitala bo w tych newsach to zawsze coś podkoloryzują.
moja koleżanka własnie po 11tygodniach wyszła wczoraj z tego oddziału ze swoim skrajnym wcześniakiem (bodajze ur w 24tc i napisała mi: idź śmiało, opeika jest cudowna, nie przejmuj się tym co piszą w mediach)...
Takmala, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
Ogólnie z tą polna to trochę nie tak... Tam panie z neonatologii pisały publiczne posty żeby rodzice tych maluszków pisali co może im ułatwić ten trudny czas, bo zakazu odwiedzin niestety nie mogą znieść. Prosiły o dane dziecka w wiadomościach itp żeby jakies dane czy zdjęcia przekazać itp więc chciały dobrze
Lat 36
Hashimoto
To idealny przykład tego dlaczego tak ważne jest zamykanie oddziałów dla odwiedzających i w tym niestety dla ojców. Jedna matka tuż po porodzie się wykaraska, a innej organizm będzie tak skrajnie wycieńczony, że skończy się jak na załączonym obrazku... ogromny dramat dla całej rodziny- a życie matki z takim brzemieniem niewyobrażalne wprost
szatanka, Ajka lubią tę wiadomość
-
Jeszcze tak pomyślałam, że trzeba by jednak się dowiedzieć, czy ona zmarła z powodu koronawirusa czy jednak w wyniku powikłań po cesarce, bo to chyba pierwsze takie doniesienie na świecie i w ogóle jedna z młodszych ofiar.
-
szatanka wrote:Jeszcze tak pomyślałam, że trzeba by jednak się dowiedzieć, czy ona zmarła z powodu koronawirusa czy jednak w wyniku powikłań po cesarce, bo to chyba pierwsze takie doniesienie na świecie i w ogóle jedna z młodszych ofiar.
to dane wrażliwe podejrzewam, że ze szczegółami się nie zapoznamy, jednakże cesarka jako że nie jest zwykłym zabiegiem jak niektórzy myślą i w bardzo dużym stopniu obciąża organizm a przy dodatkowym czynniku w postaci zainfekowania układu krazeniowo- oddechowego niewydolnośc nie jest nawet zaskoczeniemnie czytam już o tym bo męża nawet po kwarantannie nie wpuszczę
-
nick nieaktualny
-
Myśle ze połączenie wykończenia organizmu po porodzie plus wirus.. ja tak jak się nie stresowałam aż tak to już jestem wykończona
mam lek i boje się iść do jakiegokolwiek szpitala.. tyle ludzi przechodzi bezobjawowo, pani wykluwająca wenflon może nas zarazić.. mam dość dziś
a kolega męża poszedł sobie grać w tenisa.. sorry ale ludzie są porabani.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 13:29
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualnyPrzełożyli mi wizytę z poniedziałku na dziś ! Nagle dzwonią i każą przyjść. Dobrze, że mąż odebrał telefon i wrócił szybko z pracy do domu, do córki.
Ale to co się dzieję gabinecie. To szczerze mówiąc się przeraziłam.
W przedsionku płyny do dezynfekcji. Maseczki, rękawiczki.😲
Położna w kombinezonie. Ale juz po wizycie, całe szczęście. Uff. 😊
Malutka, jest malutka ♥️ 1673g
Jest już w położeniu główkowym.
Szyjka długa i zamknięta. 👍
A ja jestem na plusie 11kg. 😊
Jeśli nie urodzę sn do 38tc to ze względu na cukrzycę czeka mnie cesarka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 13:49
Endi1990, Ajka, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość