MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiby umarła na sepsę. Ale.....
Ci co umierają, te pozostałe 5 osób to też powód to zapalenie płuc..😕
Czyli po prostu powikłania.
A u kobiety się nałożyło kilka czynników. Ciężka cesarka. Organizm sobie nie poradził z tym wszystkim. 😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 13:58
-
PLPaulina wrote:Niby umarła na sepsę. Ale.....
A u kobiety się nałożyło kilka czynników. Ciężka cesarka. Organizm sobie nie poradził z tym wszystkim. 😭
ale sepsa jest konsekwencją ogólnego zakażenia organizmu które nie bierze się z niczego- osłabiony organizm+zainfekowany wirusem co było stwierdzone i o rozwinięcie sepsy nie trudno. Jakby kazdy ze zgonów rozpatrywac to oprócz wypadków wiekszość spowodowana jest skupiskiem jakiś czynników, pieprzenie w mediach mnie dobija -
Paula, chyba dobre wieści same?
Mnie też wizyty nie przełożyli, tzn. przełożyli, ale tylko o dwa dni, a nie na świętego nigdy, właśnie odebrałam telefon.
Co do tej dziewczyny, mnie to martwi w kontekście tego, że chyba ta brytyjska organizacja, która wydała zalecenia dotyczące kobiet w ciąży z koronawirusem, zaleca rozwiązanie ciąży poprzez CC, co w tym przypadku skończyło się tragicznie.WHO twierdzi, że nie ma powodu do robienia cesarek, ale co zrobi szpital, w którym się znajdziemy?
A ja miałam wczoraj szkołę rodzenia w trybie online (taka trochę ściema, pani wyświetlała nam telefonem to, co ma u siebie na ekranie w komputerze, więcej się pewnie dowiem, jak sobie odpowiednich materiałów poszukam w necie) no ale na koniec poprosiliśmy ją o spotkanie online i omówienie tego, czego możemy spodziewać się na porodówkach. W poniedziałek mamy taki czat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 14:52
-
nick nieaktualnyA z tego co ja czytałam to mamusia chora ją odwiedziła, która z Włoch sobie przyjechała.
Edit. teraz w tvn24 mówią, że w 7? dobie wymagała intubacji. A w 14 dobie dopiero doszła sepsa.
I wiedzieli, że ma koronawirusa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 15:06
-
Kira91 wrote:
Aha, czyli jeszcze potencjalnie pozarażała lekarzy i inne osoby? Super. -
PLPaulina wrote:Niby umarła na sepsę. Ale.....
W sumie tak jak na grype sie nie umiera a na powiklania po grypie...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Myślę że gdyby nie była obciążona dodatkowo wirusem to by organizm dał radę. Miałam 26 lat kiedy przeszłam sepsę razem ze wstrząsem, a spowodowane było to tym że ciąża była w ropieniach, zamartwicy itp. Słowem : zgnilizna. Po lyzeczkowaniu cały organizm zainfekowany bo te komórki dostały się do krwioobiegu i sepsa gotowa. Jeśli miała cc przeprowadzona prawidłowo, to na mój rozum,organizm osłabiony po cc, nie poradził sobie walcząc z wirusem, stąd sepsa?
Możemy tylko się w sumie domyślać, życia to dziewczynie nie przywróciWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 16:25
-
Kira91 wrote:Myślę że gdyby nie była obciążona dodatkowo wirusem to by organizm dał radę. Miałam 26 lat kiedy przeszłam sepsę razem ze wstrząsem, a spowodowane było to tym że ciąża była w ropieniach, zamartwicy itp. Słowem : zgnilizna. Po lyzeczkowaniu cały organizm zainfekowany bo te komórki dostały się do krwioobiegu i sepsa gotowa. Jeśli miała cc przeprowadzona prawidłowo, to na mój rozum,organizm osłabiony po cc, nie poradził sobie walcząc z wirusem, stąd sepsa?
Możemy tylko się w sumie domyślać, życia to dziewczynie nie przywróci
Znalazłam przed chwią coś tAKIEGO
Jak przekazał resort, przyczyną śmierci 27-letniej kobiety w szpitalu w Łańcucie nie był koronawirus, dlatego też nie jest uwzględniona w statystyce osób zmarłych z powodu zakażenia koronawirusem.2020
2023 -
a jesli chodzi o sepse to mogą ja wywołać również grzyby i wirusy (każda infekcja)... chociaż u tej kobiety akurat było zakażenie pooperacyjne... czyli w czasie cesarki jeszcze jej jakąś bakterie sprzedali.
Jak dla mnie wszystko do kupy dało efekt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 16:47
2020
2023 -
Dziewczyny strach jechac do szpitala i rodzic bo nie wiadomo co moga sprzedac 😳jestem przerazona. W Pl to przynajmiej cos robia bo u mnie w Szwecji naja na wszystko wywalone. Chyba bede rodzic w domu 🤪
-
nick nieaktualnyW Szwecji to robią chyba selekcję naturalną. Kto przeżyje tzn że się nadaję. A ten kto nie, to za słaby by żyć.
W Pl to tylko moglibyśmy się bardziej stosować do tego "zostań w domu".
Bo niektórzy to cyrki odwalają. 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 21:51
Frufru lubi tę wiadomość
-
Korna wrote:Dziewczyny strach jechac do szpitala i rodzic bo nie wiadomo co moga sprzedac 😳jestem przerazona. W Pl to przynajmiej cos robia bo u mnie w Szwecji naja na wszystko wywalone. Chyba bede rodzic w domu 🤪
Ja mam tak samo po tym przypadku. Lek się załączył. Sprawdzałam opcje rodzenia w domu - przy niedoczynności tarczycy odpada nie mówiąc o byciu na lekach, jest tyle przeciwwskazań ze się nie spodziewałam az.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Ja mam tak samo po tym przypadku. Lek się załączył. Sprawdzałam opcje rodzenia w domu - przy niedoczynności tarczycy odpada nie mówiąc o byciu na lekach, jest tyle przeciwwskazań ze się nie spodziewałam az.
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Dziewczyny ręczniki szpital kazał wyprać w 90 stopniach i co potem - tak położyć je potem do walizki? Czy w coś je pakujecie?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja pakuje to co na sale porodowa w worki strunowe z IKEI...
Zobacze moze uda sie z opakowan rzeczy w takie worki wrzucic...moze zajma mniej miejsca...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰