MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam poukładane już w szufladach 56 (ich mam mało bo wiem, że urodzi się duży. Syn nosił 56 przez 2 tyg
) 62 i 68.
Do łóżeczka mam tylko bambusowe otulacze. Jak będzie chłodno to poprostu grubszy pajac do spania i tyle.
Generalnie myślę, że jestem już gotowa. Jedyne co muszę jeszcze przekąski do szpitala ogarnąć butelkę z filtrem. Bo podobno to lepsze niż tachać zgrzewki wody.
Staniki do karmienia ale nie chce przez neta zamawiać. Jeszcze czekam ile mi cyce urosną 🙉🙈🙊
A i jakieś klapki do szpitala i tyle.
Damy radę 💪💪💪💪20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Takmala wrote:Pytałyscie gdzie kupiłam taki zielony kocyk to jest teraz promka jak komuś jeszcze kocykow brakuje bawełniany + bambus za drugi jest 19zl. ( le pampuch ) kod rabatowy: WIOSNA
Ooo, dzięki Ci! Zaraz idę tam na zakupy!
Pati, to link do strony: https://otulacz.pl/sklep
To ja kupuję dwa kocyki z tej promocji + mam kołderkę do wózka w razie czego i już.
Teraz mam rozkminę z łóżeczkiem, więc doradźcie. Generalnie nastawiam się na next2me magic, ale właśnie naszła mnie taka wątpliwość: rodzimy jak będzie ciepło, więc to łóżeczko będzie używane głównie latem. Ja mam przewidziane na nie miejsce pomiędzy naszym łóżkiem of course a takim regałem szer. 60 cm, który pełni rolę ścianki działowej (będzie też chronić przed przeciągiem od drzwi wejściowych do sypialni). No ale w łóżeczku magic są tylko dwa panele siatek, czyli jeden od strony otwarcia, a drugi właśnie byłby w połowie zasłonięty tym regałem i się zastanawiam, czy to nie za mały przepływ powietrza w takim sztucznym łóżeczku, czy nie lepiej w takim razie wziąć tańszą wersję Air z siatkami dookoła. Co sądzicie?PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Takmala wrote:Pytałyscie gdzie kupiłam taki zielony kocyk to jest teraz promka jak komuś jeszcze kocykow brakuje bawełniany + bambus za drugi jest 19zl. ( le pampuch ) kod rabatowy: WIOSNA
Takmala, próbowałam złożyć zamówienie, ale nie przyjmuje tego kodu. Wybrałam pierwsze kocyki dziane bambus/bawełna, na końcu wpisałam kod i nic, mówi, że jest nieprawidłowy. Możesz sprawdzić u siebie albo dać jakieś info do tej promocji? -
Co do ubranek, to ja mam tylko na te pierwsze tygodnie, do rozmiaru 62...później albo się kupi,albo będziemy bazować na tym, co mają nam znajomi dać - no chyba że jednak nie dadzą
Na razie nie mam miejsca na gromadzenie zbyt wielu rzeczy, przeprowadzka zbliża się wielkimi krokami. Dobrze że jest internet i nie trzeba będzie z maluchem po sklepach łazić i kupować większych ubranek:P
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa większość mam 62, 56 niewiele bo wiem, ze rośnie mam kluska
najwyżej podwine ubranka przez tydzień czy dwa.
Dziewczyny a jak u Was z trawieniem, zgaga? Ja od kilku dni czuje taka gule w gardle i jeść mi się za bardzo nie chce, mam wrażenie, ze syn ma nogi w moim gardle. O dziwo trochę schudłam, nie wiem czy to normalne w 35 tygodniu..
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:Takmala, próbowałam złożyć zamówienie, ale nie przyjmuje tego kodu. Wybrałam pierwsze kocyki dziane bambus/bawełna, na końcu wpisałam kod i nic, mówi, że jest nieprawidłowy. Możesz sprawdzić u siebie albo dać jakieś info do tej promocji?
-
Mwm bardzo normalne, że schudłaś. Na tym etapie nie są już produkowane wody płodowe. A dziecko zwalnia w przybieraniu na wadze.
Co do jedzenia to też tak mam. Po jedzeniu muszę posiedzieć, bo jak nie daj boshe położę się, to mi się wszystko cofa do gardła. I za dużo na raz też nie mogę jeść. -
mwm wrote:Jak wejdziesz na stronę to na dole widać promocje, jakby odnośnik do instagrama. I w regulaminie jest opis promocji, nie wszysyko wchodzi
Ok, mam, ale butelkowa zieleń wyprzedana, ech
Ja mam od tygodnia potworną zgagę, wręcz wrażenie, jakby mi ktoś wsadził pięść do gardła i ból. Do tego czuję, że gira małej wciska mi się dokładnie w żołądek i czasami nawet przy siedzeniu mnie uwiera. Gaviscon idzie u mnie teraz po każdym posiłku, już od śniadania. A tak przy okazji, to gastrolog, u której ostatnio byłam oświeciła mnie, że po nim mogą być bóle i dyskomfort w żołądku, tak że się nie zdzwicie jakby co. Ja właśnie się martwiłam takimi bólami, a to od tego było.
Ja szykuję na teraz 56 i 62 (a nawet kilka 50 mam), 68 leży i czeka nawet nie rozpakowane.
Weźcie kopnijcie mnie w dupę, żebym w końcu spakowała tę torbę do szpitala, bo zaraz urodzę, a spakowana dalej nie będę. Codziennie obiecuję sobie, że to zrobię, ale potem dopada mnie taka niemoc. Nie wiem, niby siedzimy od tych 10 dni w domu, relaks pełen, a jestem permanentnie niewyspana i nic mi się nie chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 16:31
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Szatanka ja Nawet jeszcze prania nie zrobiłam a co dopiero o pakowaniu mowa. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Ja zrobiłam drugą porcję i leży od tygodnia na wierzchu w oczekiwaniu na wyprasowanie, więc muszę i tak jeszcze raz to przeprać. A potem jeszcze 3. porcja... Ta kwarantanna mnie dobije -
A ja kompletnie nie mam siły od kilku dni, ciężko mi sie oddycha i tylko rusze tyłek to zadyszki dostaje... jeszcze niedawno w domu sprzątałam miałam różne rzeczy poplanowane do zrobienia, a teraz kuchnie po sniadaniu ogarne i zadyszka, albo zjem talerz zupy i mi ciezko oddychać... no i do tego zaczeły mi sie jakies skórcze/twardnienia brzucha, a kazdy ruch lokatorki bolesny... zgaga wciąz tez trzyma...chyba wlasnie wkroczylam w najgorszy okres ciąży.2020
2023 -
Szatanka dzieki za link. Tez mam tak z ta kwarantanna. Klade sie ok.22 wstaje o 9 z przerwami w nocy 2ma czy 3ma i zasypiam w dzien na stojaco.
Dzis na usg III trymestru Mloda nie wspolpracowala.
Ma 1800-1840g 135 tetno. Idzie w polowie siatki centylowej i wģ p. Dr urodzeniowa ma byc w granicach 3400g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 17:47
Endi1990, Andzia86, Takmala, Karolllla, Niki2803, PLPaulina, szatanka, Bona lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
mwm wrote:Ja większość mam 62, 56 niewiele bo wiem, ze rośnie mam kluska
najwyżej podwine ubranka przez tydzień czy dwa.
Dziewczyny a jak u Was z trawieniem, zgaga? Ja od kilku dni czuje taka gule w gardle i jeść mi się za bardzo nie chce, mam wrażenie, ze syn ma nogi w moim gardle. O dziwo trochę schudłam, nie wiem czy to normalne w 35 tygodniu.. -
U mnie postępy, torba pomału już pakowana, spokojnie w kabinówkę i plecak się zmieszczę. Rozmiary w szafce mam trochę 56 kilka 50, a reszta 62. Większe co dostałam pod łóżkiem w pudłach. Do przykrycia w łóżeczku mam pieluchy bambusowe i cienką kołderkę. I tyle 🤷🏼♀️ Ja nie mam zgagi nigdy nie miałam, mrowi mi dłonie i stopy, a tak to zasuwam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 18:18
-
Mnie len nie pomaga, choć na pewno łagodzi podrażnienia błony śluzowej. Dopiero kilka dni regularnego brania gavisconu daje jakiś efekt.
A w ogóle ciekawe jest to, że gdy miesiąc temu leżałam w szpitalu, to praktycznie nie miałam zgagi. Ciąża ciążą, ale dieta też ma ogromne znaczenie i najwyraźniej to szpitalne jedzenie mi służyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 18:21