X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poukładane już w szufladach 56 (ich mam mało bo wiem, że urodzi się duży. Syn nosił 56 przez 2 tyg ;)) 62 i 68.

Do łóżeczka mam tylko bambusowe otulacze. Jak będzie chłodno to poprostu grubszy pajac do spania i tyle.

Generalnie myślę, że jestem już gotowa. Jedyne co muszę jeszcze przekąski do szpitala ogarnąć butelkę z filtrem. Bo podobno to lepsze niż tachać zgrzewki wody.
    Staniki do karmienia ale nie chce przez neta zamawiać. Jeszcze czekam ile mi cyce urosną 🙉🙈🙊
    A i jakieś klapki do szpitala i tyle.

Damy radę 💪💪💪💪

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój to był taki okruszek, mimo że urodził sie 54 cm, że juz modliłam się żeby troche powyrastał bo miałam mase pieknych ciuszków na 62 a ubrac nie mogłam :P

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Pytałyscie gdzie kupiłam taki zielony kocyk to jest teraz promka jak komuś jeszcze kocykow brakuje bawełniany + bambus za drugi jest 19zl. ( le pampuch ) kod rabatowy: WIOSNA

Ooo, dzięki Ci! Zaraz idę tam na zakupy! :)

Pati, to link do strony: https://otulacz.pl/sklep

To ja kupuję dwa kocyki z tej promocji + mam kołderkę do wózka w razie czego i już.

Teraz mam rozkminę z łóżeczkiem, więc doradźcie. Generalnie nastawiam się na next2me magic, ale właśnie naszła mnie taka wątpliwość: rodzimy jak będzie ciepło, więc to łóżeczko będzie używane głównie latem. Ja mam przewidziane na nie miejsce pomiędzy naszym łóżkiem of course a takim regałem szer. 60 cm, który pełni rolę ścianki działowej (będzie też chronić przed przeciągiem od drzwi wejściowych do sypialni). No ale w łóżeczku magic są tylko dwa panele siatek, czyli jeden od strony otwarcia, a drugi właśnie byłby w połowie zasłonięty tym regałem i się zastanawiam, czy to nie za mały przepływ powietrza w takim sztucznym łóżeczku, czy nie lepiej w takim razie wziąć tańszą wersję Air z siatkami dookoła. Co sądzicie?

PattisonBM lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Pytałyscie gdzie kupiłam taki zielony kocyk to jest teraz promka jak komuś jeszcze kocykow brakuje bawełniany + bambus za drugi jest 19zl. ( le pampuch ) kod rabatowy: WIOSNA

Takmala, próbowałam złożyć zamówienie, ale nie przyjmuje tego kodu. Wybrałam pierwsze kocyki dziane bambus/bawełna, na końcu wpisałam kod i nic, mówi, że jest nieprawidłowy. Możesz sprawdzić u siebie albo dać jakieś info do tej promocji?

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Cer Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek, to ja mam tylko na te pierwsze tygodnie, do rozmiaru 62...później albo się kupi,albo będziemy bazować na tym, co mają nam znajomi dać - no chyba że jednak nie dadzą:P Na razie nie mam miejsca na gromadzenie zbyt wielu rzeczy, przeprowadzka zbliża się wielkimi krokami. Dobrze że jest internet i nie trzeba będzie z maluchem po sklepach łazić i kupować większych ubranek:P

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze dokupie trochę rozmiaru 56. 😊 Bo córcia wczoraj to taka kruszynka się okazała (niecałe 1.7kg).
    Mniejsza od siostry. A też ciąża potrwa Max 39tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja większość mam 62, 56 niewiele bo wiem, ze rośnie mam kluska :) najwyżej podwine ubranka przez tydzień czy dwa.
    Dziewczyny a jak u Was z trawieniem, zgaga? Ja od kilku dni czuje taka gule w gardle i jeść mi się za bardzo nie chce, mam wrażenie, ze syn ma nogi w moim gardle. O dziwo trochę schudłam, nie wiem czy to normalne w 35 tygodniu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Takmala, próbowałam złożyć zamówienie, ale nie przyjmuje tego kodu. Wybrałam pierwsze kocyki dziane bambus/bawełna, na końcu wpisałam kod i nic, mówi, że jest nieprawidłowy. Możesz sprawdzić u siebie albo dać jakieś info do tej promocji?
    Jak wejdziesz na stronę to na dole widać promocje, jakby odnośnik do instagrama. I w regulaminie jest opis promocji, nie wszysyko wchodzi :)

• sayuri Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mwm bardzo normalne, że schudłaś. Na tym etapie nie są już produkowane wody płodowe. A dziecko zwalnia w przybieraniu na wadze.
    Co do jedzenia to też tak mam. Po jedzeniu muszę posiedzieć, bo jak nie daj boshe położę się, to mi się wszystko cofa do gardła. I za dużo na raz też nie mogę jeść.

• Bona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przygotowane tylko 56 . 62 leży w reklamówkach . Miałam zamiar zająć się tym po porodzie. Ale chyba jednak zajmę się tym w najbliższym czasie bo widzę że każda z Was nie kończy na rozmiarze 56 .

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Jak wejdziesz na stronę to na dole widać promocje, jakby odnośnik do instagrama. I w regulaminie jest opis promocji, nie wszysyko wchodzi :)

Ok, mam, ale butelkowa zieleń wyprzedana, ech :(

Ja mam od tygodnia potworną zgagę, wręcz wrażenie, jakby mi ktoś wsadził pięść do gardła i ból. Do tego czuję, że gira małej wciska mi się dokładnie w żołądek i czasami nawet przy siedzeniu mnie uwiera. Gaviscon idzie u mnie teraz po każdym posiłku, już od śniadania. A tak przy okazji, to gastrolog, u której ostatnio byłam oświeciła mnie, że po nim mogą być bóle i dyskomfort w żołądku, tak że się nie zdzwicie jakby co. Ja właśnie się martwiłam takimi bólami, a to od tego było.

Ja szykuję na teraz 56 i 62 (a nawet kilka 50 mam), 68 leży i czeka nawet nie rozpakowane.

Weźcie kopnijcie mnie w dupę, żebym w końcu spakowała tę torbę do szpitala, bo zaraz urodzę, a spakowana dalej nie będę. Codziennie obiecuję sobie, że to zrobię, ale potem dopada mnie taka niemoc. Nie wiem, niby siedzimy od tych 10 dni w domu, relaks pełen, a jestem permanentnie niewyspana i nic mi się nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 16:31

PattisonBM lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja Nawet jeszcze prania nie zrobiłam a co dopiero o pakowaniu mowa. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

• szatanka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Szatanka ja Nawet jeszcze prania nie zrobiłam a co dopiero o pakowaniu mowa. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Ja zrobiłam drugą porcję i leży od tygodnia na wierzchu w oczekiwaniu na wyprasowanie, więc muszę i tak jeszcze raz to przeprać. A potem jeszcze 3. porcja... Ta kwarantanna mnie dobije :)

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Ajka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kompletnie nie mam siły od kilku dni, ciężko mi sie oddycha i tylko rusze tyłek to zadyszki dostaje... jeszcze niedawno w domu sprzątałam miałam różne rzeczy poplanowane do zrobienia, a teraz kuchnie po sniadaniu ogarne i zadyszka, albo zjem talerz zupy i mi ciezko oddychać... no i do tego zaczeły mi sie jakies skórcze/twardnienia brzucha, a kazdy ruch lokatorki bolesny... zgaga wciąz tez trzyma...chyba wlasnie wkroczylam w najgorszy okres ciąży.

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 💙 czekamy na synka

preg.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka dzieki za link. Tez mam tak z ta kwarantanna. Klade sie ok.22 wstaje o 9 z przerwami w nocy 2ma czy 3ma i zasypiam w dzien na stojaco.

Dzis na usg III trymestru Mloda nie wspolpracowala.
    Ma 1800-1840g 135 tetno. Idzie w polowie siatki centylowej i wģ p. Dr urodzeniowa ma byc w granicach 3400g

dfb1d502108d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 17:47

Endi1990, Andzia86, Takmala, Karolllla, Niki2803, nick nieaktualny, szatanka, Bona lubią tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Ja większość mam 62, 56 niewiele bo wiem, ze rośnie mam kluska :) najwyżej podwine ubranka przez tydzień czy dwa.
    Dziewczyny a jak u Was z trawieniem, zgaga? Ja od kilku dni czuje taka gule w gardle i jeść mi się za bardzo nie chce, mam wrażenie, ze syn ma nogi w moim gardle. O dziwo trochę schudłam, nie wiem czy to normalne w 35 tygodniu..
    dobrze, że wspomniałaś... od kilku dni mam zgage taka jakby mi domestos lali- jest dramat! Spróbuje z gavisconem ale nie spodziewam się oszałamiających efektów. Zawsze sobie mówie ze nie bede sie tak opychała przed snem ale wiecie... jest kwarantanna- coś robic trzeba ;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zgage pomogl mielony len 1/2 lyzeczki dziennie...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz zapomniałam, że mam tego dwie paczki bo na poczatku ciazy kupiłam- kiedy bierzesz- rano czy wieczorem?

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie postępy, torba pomału już pakowana, spokojnie w kabinówkę i plecak się zmieszczę. Rozmiary w szafce mam trochę 56 kilka 50, a reszta 62. Większe co dostałam pod łóżkiem w pudłach. Do przykrycia w łóżeczku mam pieluchy bambusowe i cienką kołderkę. I tyle 🤷🏼‍♀️ Ja nie mam zgagi nigdy nie miałam, mrowi mi dłonie i stopy, a tak to zasuwam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 18:18

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie len nie pomaga, choć na pewno łagodzi podrażnienia błony śluzowej. Dopiero kilka dni regularnego brania gavisconu daje jakiś efekt.

A w ogóle ciekawe jest to, że gdy miesiąc temu leżałam w szpitalu, to praktycznie nie miałam zgagi. Ciąża ciążą, ale dieta też ma ogromne znaczenie i najwyraźniej to szpitalne jedzenie mi służyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 18:21

klz9bd3m9oljt4xc.png

‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ