MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolllla wrote:A ile pieluszek do szpitala zabrać? Bo na stronie szpitala nie ma info o ilości ale zakładając gorszy scenariusz, że np. 5 dni się spędzi bo żółtaczka bo coś tam to ile wziąć?
a na jakie się w końcu zdecydowałyście? Ja na początek kupiłam te pampers pure, a potem pampers premium. Wiem ze te premium uczulają, ale jakoś dady były dla mnie takie twarde, o rossmanowskich średnie opinie..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Endi1990 wrote:o widzisz zapomniałam, że mam tego dwie paczki bo na poczatku ciazy kupiłam- kiedy bierzesz- rano czy wieczorem?
Rano po sniadaniu.
Szatanka tez zamowilam sobie tulika...powietrzny 2.5-6.3kg zobaczymy co z tego bedzie...szatanka lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ajka wrote:A ja kompletnie nie mam siły od kilku dni, ciężko mi sie oddycha i tylko rusze tyłek to zadyszki dostaje... jeszcze niedawno w domu sprzątałam miałam różne rzeczy poplanowane do zrobienia, a teraz kuchnie po sniadaniu ogarne i zadyszka, albo zjem talerz zupy i mi ciezko oddychać... no i do tego zaczeły mi sie jakies skórcze/twardnienia brzucha, a kazdy ruch lokatorki bolesny... zgaga wciąz tez trzyma...chyba wlasnie wkroczylam w najgorszy okres ciąży.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:39
-
Dziewczyny, ale rennie ma chyba sole aluminium w składzie, ja nie wiem, czy to jest bezpieczne, to juz chyba lepiej soda doraźnie. Też alkalizuje i choć na dłuższą metę nie jest zalecana, to chyba lepsza niż to aluminium. Gaviscon jest zatwierdzony dla kobiet w ciąży.
Pati, to będziemy razem próbować
A ja mam tylko jedną paczkę pieluszek newborn 😲😲 Na kazdej liście bylo napisane, że 20 wystarczy, ale chyba jednak jeszcz dokupię.
Wiecie co, a mnie od dwoch dni tak mala ciśnie pod prawym zebrem, chyba girami, że to jest aż nieprzyjemne, ciężko mi znaleźć taką pozycję, żeby nie czuć tego gniecenia. Mam nadzieję, że nie ma szansy, żebym wykonując jakiś zbyt gwałtowny ruch czy sklon mogła ją jakoś uszkodzić?PattisonBM lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Dziewczyny, ale rennie ma chyba sole aluminium w składzie, ja nie wiem, czy to jest bezpieczne, to juz chyba lepiej soda doraźnie. Też alkalizuje i choć na dłuższą metę nie jest zalecana, to chyba lepsza niż to aluminium. Gaviscon jest zatwierdzony dla kobiet w ciąży.
Pati, to będziemy razem próbować
A ja mam tylko jedną paczkę pieluszek newborn 😲😲 Na kazdej liście bylo napisane, że 20 wystarczy, ale chyba jednak jeszcz dokupię.
Wiecie co, a mnie od dwoch dni tak mala ciśnie pod prawym zebrem, chyba girami, że to jest aż nieprzyjemne, ciężko mi znaleźć taką pozycję, żeby nie czuć tego gniecenia. Mam nadzieję, że nie ma szansy, żebym wykonując jakiś zbyt gwałtowny ruch czy sklon mogła ją jakoś uszkodzić?
Rennie ma w opisie że może być stosowanyw ciąży... producenci tak sie boją napisac ze cos można w ciązy (nawet jesli można), ze jak juz naisali... popatrzyłam na sklad i widze tylko weglan wapnia i weglan magnezu...szatanka lubi tę wiadomość
2020
2023 -
A jesli chodzi o szpital to ja w ogole nie wiem co i jak mała moze tam być kilka dni albo kilka tygodni... w ogóle nie wiem jak sie na to wszystko przygotować... u mnie raczej nie bedzie porodu niespodzianki tylko bede sie zglaszać do szpitala w uzgodnionym terminie... na razie nie jestem w ogole spakowana, wciaz czekam na dostawe z apteki... i wielu rzeczy nadal nie mam - jakos nie potrafie ogarnac tych zakupów... zbyt sie martwię i wole tego nie robic...2020
2023 -
No to i ja dziś się spakowałam, mąż dzielnie pomagał, bez niego trwałoby to z dwa razy dłużej a efekt byłby sto razy gorszy (jako stary wyjadacz tetrisa, on jest świetny w pakowaniu:P). Spakowana jestem w kabinówkę i małą torbę sportową. W sportowej wszystko co potrzebne do porodu ze szpitalnej listy,w kabinówce wszystko co potrzebne na pobyt. Mąż się bardzo zdziwił,że w szpitalu prawie niczego nie zapewniają
Co do pieluszek, wzięłam 1 opakowanie bella happy (42 sztuki). Zajmuje mega dużo miejsca:P Ale przewidujemy,że laktator też jakimś cudem się zmieści -jeszcze nie dopakowałam, bo chcę sobie poczytać instrukcję i uruchomić (oczywiście nie będę testować na sobie).
Z rzeczy do dopakowania, to jeszcze jedzonko i picie.34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Ajka, a to dobra wiadomość, w takim razie też sobie wezmę to rennie, bo akurat mam
Co do szpitala, to ja cię rozumiem. Normalnie poród to stres, a Ty miałaś i tak większy. Więc teraz jak my się stresujemy o 100%, to ty pewnie na 200%. Ale może akurat niepotrzebnie, bo ze względu na historię to Ciebie otoczą jeszcze większą opieką? Na pewno w szpitalu rozumieją, w jak beznadziejnej sytuacji się wszystkie znajdujemy i będą o nas dbać. Trzeba myśleć pozytywnie.
A to jedzenie do walizki, to co pakujecie? Idziecie je sobie same kupic? Ja się boję chodzić do sklepu... -
nick nieaktualnyJa nie chodzę w ogóle do sklepu. 😵 Więc jak będę dokładać jedzenie to gdzieś około 36tc, i męża po nie wyśle. 😊
Jakieś suche przekąski po prostu.
U mnie to brak sił i brak czasu. Córka bez zajęć dla dzieci to istny wulkan energii. Dzień w dzień jesteśmy około 2-3h na dworzu. A jej i tak mało. 🤦🏻♀️
Zanim się zabiorę za pranie i prasowanie to muszę w szafie i komodzie zrobić porządek by się miejsce dla drugiej córki znalazło.
Ale gdy coś już pięknie mam ułożone. To córka wpada z uśmiechem i wszystko mi wywala. 🤦🏻♀️ Więc czasami robię coś po milion razy. 🤦🏻♀️
Czasami się zastanawiam czy ja dam radę czasowo że wszystkim. 😕😕
A już pakowanie tej torby to mnie przeraża. Nie wiem co zabrać by niczego nie zabrakło.😵Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 21:10
-
nick nieaktualny
-
Ja pakuję zwykłą bieliznę też, po 4 pary majtek i skarpet, jedną piżamę ciążową, trzy koszule na po, zwinęłam mężowi dwie stare koszulki na poród, oprócz tego dwie zwykle bluzki i luźne spodnie. Zamiast szlafroka cienki długi kardigan. Nie zajmują te rzeczy dużo miejsca, a wolę mieć na wszelki wypadek. Nie wiadomo, ile się będzie w tym szpitalu, a w moim też nie można obecnie nic przekazywać przez ochronę.
-
Karolllla wrote:Tak tak o szpital mi chodzi, czy same koszule czy np. spodenki i koszulka w ogóle mają sens
Chyba nie, bo czy będziesz rodzić naturalnie czy przez cc, to spodenki będą ci drażnić albo krocze albo bliznę.