X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że mąż to nieźle zajechany będzie po 3 dobach sam w domu. 🤣 Nudzic się nie będzie Napewno. 🤣🤣🤣

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja też sobie tego nie wyobrażam tyle dźwigać Nawet po porodzie SN (np mnie okrutnie rozerwalo i długo w ogóle chodzić nie mogłam). Ale przecież jakoś to musi być zorganizowane właśnie, może położne pomagają? Chyba będę rodzić przed Tobą to Ci napisze jak to wyglądalo 😂 chociaż co szpital to pewnie inaczej, ale to mnie normalnie dziwi że się nawet takimi sprawami okołoporodowymi martwię 😂

Mój tez będzie miał niezły chrzest z synem :D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no bez jaj, co facet nie może podjechać do szpitala i wejść na korytarz z fotelikiem? To już lekka przesada. Odpowie mi któraś z tym body do szpitala? Długi rękaw tylko? :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położne lub wolontariusze odbierają fotelik ewentualne ubrania na wyjście od tatusiów przynoszą mamie i dziecku. Następnie pomagają zanieść do wyjścia gdzie czeka tatuś. Takie mam info.
    Fajne filmiki kobieta dodaję nie wiem czy już tu były bo się zaczynam gubić:)
    Ale jak coś to dodaję jeszcze raz
    https://m.facebook.com/events/2338050693158769?view=permalink&id=2342047616092410

Karolllla, Frufru, Kira91 lubią tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla ja zapakowałam i takie, i takie. Tzn. body na długi rękaw w zestawie z półśpiochami, a body krótki rękaw w zestawie z pajacem.

Jak ja się cieszę, że wszystko wcześniej kupiłam.. i że nie słuchałam uwag w stylu że to za wcześnie.

Karolllla, Frufru, mwm, PattisonBM, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście newsy? Max dwie osoby zgromadzenia 🙃

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, chłopa żal, bo coś mu się odbiera przez to wszystko... 3 lata czekaliśmy razem na ten moment... No ale trudno, trzeba spiąć poślady. Jeszcze mi się łza zakręci ale sobie powtarzam, że tyle przeszłam, to dam radę. Poronilam sama, to i sama urodzę.
    Wiem, że jestem silna, ale boję się, że spanikuję...

To siedzenie w domu wyczyści mi portfel. Zamówiłam właśnie jakąś lampkę wyświetlającą gwiazdki... Chyba dla siebie bo zawsze taką chciałam 😂

mwm, Karolllla, Takmala, lipcowka86, Mysza1986, PattisonBM, Kira91, Jeheria lubią tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na nic tak nie czekam, jak na wielka kolejkę, która będę mogła kupic sobie pod pretekstem syna :D całe życie mi się marzyła, taka jak na filmach.
    Paulina, a nie masz możliwości pomocy przy córce ze strony rodziców, teściów, rodzeństwa? Albo nawet znajomych? Bo to rzeczywiście może być ciężkie.

Karolllla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Karolla ja zapakowałam i takie, i takie. Tzn. body na długi rękaw w zestawie z półśpiochami, a body krótki rękaw w zestawie z pajacem.

Jak ja się cieszę, że wszystko wcześniej kupiłam.. i że nie słuchałam uwag w stylu że to za wcześnie.
    Ja to jestem taka zielona z tym ubieraniem, pobrałam pajace, ale pod nie tez wkładać body? Przecież pod jakimś kocykiem albo rozkiem to ugotuje sobie dzieciaka? 🤪 jak mam zwykle śpiochy na ramiączka to pod to biore body z długim rękawem, albo pajacyk.. no i rożek, kocyk, pieluchy itd.

• Korna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Widziałyście newsy? Max dwie osoby zgromadzenia 🙃
    DZIEWCZYNY ROZEJSC SIE 🤪🤪🤪😜a propo tych zgromadzen to bardzo dobrze ze tak utrudniaja zycie towarzyskie. U nas nawet szkoly sa otwarte i zlobki, dziecko przeciez moze przechodzic bezobjawowo. Ludzie przezyli 2 wojny swiatowe ale z taka roznica ze wroga widzieli i uciekali gdzie pieprz rosnie a teraz?Czlowiek jest bezradny. Miejmy nadzieje ze to jakos ucichnie do maja chociaz to watpliwa sprawa 🥵🥵

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma rodziła 5 dni temu. Tatuś przyjechał z fotelikiem na IP. Tam podał w recepcji. Pani położna przyszła z fotelikiem do koleżanki. Zapakowała małego. Kolezanka niosła fotelik a położna ciągnęła walizkę.
    Tatuś za drzwi odebrał synka.
    Tak to wygląda w Wawie. Info szpital bielański

PattisonBM lubi tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej, że muszę w weekend pojechać do rodziców coś im zawieźć, bo mają awarię i potrzebują pewnych rzeczy, których nie kupią u siebie... 😑 Więc złamię zakaz przemieszczania się...

Też mam trochę dylemat z tym ubieraniem. Mój szpital daje (dotychczas dawał) ubranka więc liczę, że dostanę gotowe kompleciki 😂 i nie będę się musiała zastanawiać...

Nie wyobrażam sobie nieść sama tego fotelika, dziecko 3-4 kg i drugie tyle chyba ma mój fotelik...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 14:39

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może po prostu niech mąż przywiezie fotelik ale razem że stelażem od wózka? Ja chyba tak zrobię, powiem mu żeby normalnie wózek zabrał. Poda wtedy wózek z nosidłem i nieść go nie trzeba będzie. Bo kurde faktycznie, dziecko plus nosidło to trochę waży...

• Ajka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu w Wawie w niektórych szpitalach wychodzi się z samym dzieckiem, a fotelik czeka w aucie. Tak dziewczyny na FB piszą, ale to zależy gdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 15:03

2020 :)
    2023 :)
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka to jestem w szoku, bo u mnie bez fotelika czy nosidełka nie ma mowy, że dziecko wyjdzie że szpitala.

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Ja to na nic tak nie czekam, jak na wielka kolejkę, która będę mogła kupic sobie pod pretekstem syna :D całe życie mi się marzyła, taka jak na filmach.
    Paulina, a nie masz możliwości pomocy przy córce ze strony rodziców, teściów, rodzeństwa? Albo nawet znajomych? Bo to rzeczywiście może być ciężkie.
    Mojemu mężowi miała pomóc jego matka.
    Ale w obecnej sytuacji niestety będzie zdany sam za siebie.

Już teraz nie widujemy się z nikim i po porodzie sobie nie wyobrażam że ktoś przekroczy próg mojego domu.

Ta dziewczyna po cc zmarła przez swoją mamusie. To mi wystarczy. 🤣🤣

Frufru lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Tu w Wawie w niektórych szpitalach wychodzi się z samym dzieckiem, a fotelik czeka w aucie. Tak dziewczyny na FB piszą, ale to zależy gdzie.
    U mnie w szpitalu do auta od wejścia głównego jest z ponad 500m. 🤪 Bym chyba szału dostała jak taka położna by mi kazała z noworodkiem tyle iść. 🤣

• Kakarli Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Kurde dziewczyny, ja to mam coś z głowa, bo ja czuje taka ekscytacje, zostało mi 5 tygodni i w ogóle nie czuje strachu 😁 chyba na porodówce się trochę otrzasne jak poczuje ze to już :D jakoś męża mi bardziej szkoda, bo my to chociaż nie będziemy tak o tym myśleć, akcja będzie trwała a potem będziemy tuliły dzieciaczka, a oni? Normalnie średniowiecze.
    Ja mam taka wielka walizkę, ale wystarczyło ze włożyłam pieluchy, podkłady i rożek i już miejsca mało.
    Orientujecie się czy strona mamyginekolog ruszy jakoś niedługo? Chciałam coś zamówić a tam ciagle zapraszamy jutro..
    Ja mam tak samo. Właściwie to nie mogę się doczekać!
    Myślę, że zawsze znajdzie się ktoś, kto udzieli pomocy w niesieniu.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 17:11

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak by któraś była ciekawa jak to teraz wygląda z porodem to na instagramie fundacjaernsta jest dostępny live z położną mówi wiele ciekawych rzeczy. Będzie on dostępny jeszcze tylko przez 3 h może się załapiecie ;)

Frufru lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakarli wrote:
    Ja mam tak samo. Właściwie to nie mogę się doczekać!
    Myślę, że zawsze znajdzie się ktoś, kto udzieli pomocy w niesieniu.:)
    Z moich wspomnień o położnych ze szpitala to jakoś na ich wsparcie nie liczę. 🤣🤣🤣

‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ