X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robię mega zapasów bo nie lubię czegoś takiego. 😊 I tak co jakiś czas trzeba pójść do sklepu. Sklepy online też działają. Więc nie widzę problemów z zakupami.

U mnie akurat odpada fotelik, wózek czy meble do kupienia. Więc nie miałam takiej spiny na to wszystko wcześniej.

A jeśli ktoś pożycza fotelik od kogoś to ma takie same szanse zarażenia jak podczas wizyty w sklepie. 😅🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 10:33

• Takmala Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to też Myślę nad tym zapasem pampersow.. Ale problem w tym że nie wiadomo jakie będą pasować naszym dzieciom. 1 mam tylko jedna paczkę i dwie paczki (małe) 2 wiec chyba coś domówie ale nie wiem czy jedynki czy 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 10:26

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam za dużo 1 bo myslalam ze zamawiam paczkę a to był trójpak... i teraz chyba 2 musze domówić, ale tez nie wiem ile...

2020 :)
    2023 :)
  • Cer Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem z tych, które nie robią mega zapasów. Z tymi pieluszkami to może aż tak bardzo nie szalejcie, skoro dopiero jak mamy malucha przy sobie, wiemy, co się sprawdza, a co nie - można narobić zapasów na parę tygodni,a nagle się okaże, że dziecię od danego typu pieluszki dostaje zmian skórnych czy coś no i lipa, trzeba kupować inne. Dla świętego spokoju jedna paczka dodatkowa nie zaszkodzi,ale więcej bym chyba nie brała.

Mysza1986, Kakarli, lipcowka86 lubią tę wiadomość

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 5 paczek 1 Babydream - jedna na szpital reszta w domu...jako pierwsza mialabyc taka z rzeczy jakie dostalismy na szkole rodzenia to Dada nr1.

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam każdą paczkę innej firmy 😂
    Dobra, czas się wziąć za prasowanie...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sprzęt już czeka ale fotelik mam pożyczony od kumpeli. Jutro przyjeżdża łóżeczko dostawne a za tydzień komoda z ikea, którą jakimś cudem jeszcze wcisnę do sypialni 🙈 Wydaje mi się, że z grubsza mam wszystko. Pieluch mam 3 paczki.

a1266b43fe9b.jpg

Mysza1986 lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja nie robię mega zapasów bo nie lubię czegoś takiego. 😊 I tak co jakiś czas trzeba pójść do sklepu. Sklepy online też działają. Więc nie widzę problemów z zakupami.

U mnie akurat odpada fotelik, wózek czy meble do kupienia. Więc nie miałam takiej spiny na to wszystko wcześniej.

A jeśli ktoś pożycza fotelik od kogoś to ma takie same szanse zarażenia jak podczas wizyty w sklepie. 😅🤣
    A doczytałaś że napisałam o jego wyczyszczeniu/ wypraniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 11:30

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Ale znajomych się Chyba nie wypierze i nie zdezynfekuje. 😉

A ja po prostu w obecnej sytuacji sądzę, że spotkanie ze znajomymi to takie samo ryzyko jak wizyta w sklepie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 11:37

• Ajka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:

Na wypadek koronawirusa to wystarczy pozostawić w ciepłym pomieszczeniu na kilka dni - na gładkich powierzchniach podobno do 3 dni wytrzymuje wirus i im cieplej w pomieszczeniu tym krócej - moi rodzice tak zakuy such nie lodówkowe odkarzaja...

A jesli chodzi o tradycyjne bakterii to jednak lepiej uprac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 11:58

• Carla Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 paczuszki małe „1” i 4 paczki „2” różnych firm. One tez minimalnie nawet w zakresie rozmiaru się różnią. Ubranka segreguje po starszym bracie dla młodszego i na 1 miesiąc mam 50/56, 56 i małe 62. Od 1 - miesiąca właśnie 62 odłożyłam te rozmiarowo większe. Wózek mam po starszym, fotelik, kocyki, pieluszki i otulacze muślinowe/bambusowe bo to naprawdę super sprawa dla wiosenno/letnich maluchów. Został mi rożek po styczniowym maluchu może się przyda na pierwsze dni. Przy drugim dziecku jest na początku spora oszczędność i pohamowanie bo część rzeczy, co już wiemy, to się w ogóle nie przyda. Są ładne ba zdjęciu u blogerek a w życiu codziennym to porażka np. Jeansy dla noworodka, falbanki na legginsach na pupie dla leżącego dziecka czy ubranko zapinane z tylu porażka ... basic, basic i jeszcze raz basic wg moich doświadczeń

Kakarli, Niki2803 lubią tę wiadomość

Carla
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co miałam pytać! Body do szpitala - tylko długi rękaw? Bo w szpitalu napisane body i nic więcej, a nie kojarzę na zdjęciach noworodków na krótki rękaw, a z rozpędu zaczęłam pakować 😂

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Na wypadek koronawirusa to wystarczy pozostawić w ciepłym pomieszczeniu na kilka dni - na gładkich powierzchniach podobno do 3 dni wytrzymuje wirus i im cieplej w pomieszczeniu tym krócej - moi rodzice tak zakuy such nie lodówkowe odkarzaja...

A jesli chodzi o tradycyjne bakterii to jednak lepiej uprac
    My zostawiamy sobie ewentualne rzeczy czy zakupy przed drzwiami na podwórku to akurat zalety życia na wsi (przy okazji się wywietrza) a potem spryskuje je np. Siatki i pudełka płynem dezynfekujacym przed wniesieniem do domu. Tylko mąż się wkurza bo mu cały zapas alkoholu ponad 70%, zużywam

Niki2803 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam wczoraj wózek i nosidełko, w końcu! I też w większości sklepów odnośnie nosidełka usłyszałam, że czas oczekiwania to 4 tygodnie. Na szczęście znaleźliśmy lokalny sklep, który miał takie nosidełko jeszcze na stanie, co prawda chcieliśmy szare, a będzie czarne, ale trudno. Za to 130 zł taniej.

Z dużych rzeczy zostało mi jeszcze łóżeczko i wciąż się waham, czy wziąć Next2me magic czy air. No i jeszcze komoda. Ogólnie masakra, czuję się nieprzygotowana. Dzisiaj postanowienie, że prasuję i pakuję torbę, ale już czuję się lekko śnięta, a wstałam po 9.00.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo pakowania, czekam na kuriera z walizką i jutro się przepakowuje do tej walizki. Słyszałyscie ze pozwalają partnerom odbierac kobiety z dziećmi? Bo ja ostatnio czytałam że położne apelują o torby / walizki właśnie na kolkach bo one muszą pomagać przy wyjściu ze szpitala...

Jeheria lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, ja to mam coś z głowa, bo ja czuje taka ekscytacje, zostało mi 5 tygodni i w ogóle nie czuje strachu 😁 chyba na porodówce się trochę otrzasne jak poczuje ze to już :D jakoś męża mi bardziej szkoda, bo my to chociaż nie będziemy tak o tym myśleć, akcja będzie trwała a potem będziemy tuliły dzieciaczka, a oni? Normalnie średniowiecze.
    Ja mam taka wielka walizkę, ale wystarczyło ze włożyłam pieluchy, podkłady i rożek i już miejsca mało.
    Orientujecie się czy strona mamyginekolog ruszy jakoś niedługo? Chciałam coś zamówić a tam ciagle zapraszamy jutro..

Kakarli, lilly. lubią tę wiadomość

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero doceniłam ten wypad na targi do Wroclawia na tydzien przed zamknieciem wszystkiego... mialam odbierac wszystko pozniej ale mąż już wyczuł pismo nosem i od razu pojechal sam po odbiór. Czekam tylko na dostawe z gemini i finito- reszta to pierdoły i widzimisie raczej, a ze teraz po sklepach lazic nie mozna to przez internwt widzi mi sie duzo:p

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mwm, 5 tygodni albo i krócej :D z tego co pamiętam jesteśmy na podobnym etapie ciąży?? ;) jeśli tak, to byle do 37 tygodnia a potem niech się dzieje, (ja tak myślę) 😁fajnie że masz takie pozytywne podejście :)
    Mam nadzieję że na porodówkach jest w miarę bezpiecznie..

mwm lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi Gemini dziś przyszło... SMS o dostawie 7:09...kurier 7:23... Małż w tylko w koszulce i bokserkach do drzwi leciał... A potem na mnie krzyk, że tak wcześnie kuriera zamówiłam, że go nie uprzedziłam że będzie i ogólnie że moja wina...😜

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    Apropo pakowania, czekam na kuriera z walizką i jutro się przepakowuje do tej walizki. Słyszałyscie ze pozwalają partnerom odbierac kobiety z dziećmi? Bo ja ostatnio czytałam że położne apelują o torby / walizki właśnie na kolkach bo one muszą pomagać przy wyjściu ze szpitala...
    A ja się zastanawiam jak to zrobić bez pomocy męża.
    Przecież jakoś ktoś fotelik na oddział musi dostarczyć.
    Ale też po cc sobie nie wyobrażam nieść ten fotelik z oddziału do auta. 😱

‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ