MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa nie robię mega zapasów bo nie lubię czegoś takiego. 😊 I tak co jakiś czas trzeba pójść do sklepu. Sklepy online też działają. Więc nie widzę problemów z zakupami.
U mnie akurat odpada fotelik, wózek czy meble do kupienia. Więc nie miałam takiej spiny na to wszystko wcześniej.
A jeśli ktoś pożycza fotelik od kogoś to ma takie same szanse zarażenia jak podczas wizyty w sklepie. 😅🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 10:33
-
Szczerze to też Myślę nad tym zapasem pampersow.. Ale problem w tym że nie wiadomo jakie będą pasować naszym dzieciom. 1 mam tylko jedna paczkę i dwie paczki (małe) 2 wiec chyba coś domówie ale nie wiem czy jedynki czy 2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 10:26
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Też jestem z tych, które nie robią mega zapasów. Z tymi pieluszkami to może aż tak bardzo nie szalejcie, skoro dopiero jak mamy malucha przy sobie, wiemy, co się sprawdza, a co nie - można narobić zapasów na parę tygodni,a nagle się okaże, że dziecię od danego typu pieluszki dostaje zmian skórnych czy coś no i lipa, trzeba kupować inne. Dla świętego spokoju jedna paczka dodatkowa nie zaszkodzi,ale więcej bym chyba nie brała.
Mysza1986, Kakarli, lipcowka86 lubią tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Ja mam 5 paczek 1 Babydream - jedna na szpital reszta w domu...jako pierwsza mialabyc taka z rzeczy jakie dostalismy na szkole rodzenia to Dada nr1.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ja mam każdą paczkę innej firmy 😂
Dobra, czas się wziąć za prasowanie... -
PLPaulina wrote:Ja nie robię mega zapasów bo nie lubię czegoś takiego. 😊 I tak co jakiś czas trzeba pójść do sklepu. Sklepy online też działają. Więc nie widzę problemów z zakupami.
U mnie akurat odpada fotelik, wózek czy meble do kupienia. Więc nie miałam takiej spiny na to wszystko wcześniej.
A jeśli ktoś pożycza fotelik od kogoś to ma takie same szanse zarażenia jak podczas wizyty w sklepie. 😅🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 11:30
-
nick nieaktualnyMysza1986 wrote:A doczytałaś że napisałam o jego wyczyszczeniu/ wypraniu?
A ja po prostu w obecnej sytuacji sądzę, że spotkanie ze znajomymi to takie samo ryzyko jak wizyta w sklepie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 11:37
-
Mysza1986 wrote:A doczytałaś że napisałam o jego wyczyszczeniu/ wypraniu?
Na wypadek koronawirusa to wystarczy pozostawić w ciepłym pomieszczeniu na kilka dni - na gładkich powierzchniach podobno do 3 dni wytrzymuje wirus i im cieplej w pomieszczeniu tym krócej - moi rodzice tak zakuy such nie lodówkowe odkarzaja...
A jesli chodzi o tradycyjne bakterii to jednak lepiej upracWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 11:58
2020
2023 -
Ja mam 2 paczuszki małe „1” i 4 paczki „2” różnych firm. One tez minimalnie nawet w zakresie rozmiaru się różnią. Ubranka segreguje po starszym bracie dla młodszego i na 1 miesiąc mam 50/56, 56 i małe 62. Od 1 - miesiąca właśnie 62 odłożyłam te rozmiarowo większe. Wózek mam po starszym, fotelik, kocyki, pieluszki i otulacze muślinowe/bambusowe bo to naprawdę super sprawa dla wiosenno/letnich maluchów. Został mi rożek po styczniowym maluchu może się przyda na pierwsze dni. Przy drugim dziecku jest na początku spora oszczędność i pohamowanie bo część rzeczy, co już wiemy, to się w ogóle nie przyda. Są ładne ba zdjęciu u blogerek a w życiu codziennym to porażka np. Jeansy dla noworodka, falbanki na legginsach na pupie dla leżącego dziecka czy ubranko zapinane z tylu porażka ... basic, basic i jeszcze raz basic wg moich doświadczeń
Kakarli, Niki2803 lubią tę wiadomość
Carla -
Ajka wrote:Na wypadek koronawirusa to wystarczy pozostawić w ciepłym pomieszczeniu na kilka dni - na gładkich powierzchniach podobno do 3 dni wytrzymuje wirus i im cieplej w pomieszczeniu tym krócej - moi rodzice tak zakuy such nie lodówkowe odkarzaja...
A jesli chodzi o tradycyjne bakterii to jednak lepiej upracNiki2803 lubi tę wiadomość
-
Ja zakupiłam wczoraj wózek i nosidełko, w końcu! I też w większości sklepów odnośnie nosidełka usłyszałam, że czas oczekiwania to 4 tygodnie. Na szczęście znaleźliśmy lokalny sklep, który miał takie nosidełko jeszcze na stanie, co prawda chcieliśmy szare, a będzie czarne, ale trudno. Za to 130 zł taniej.
Z dużych rzeczy zostało mi jeszcze łóżeczko i wciąż się waham, czy wziąć Next2me magic czy air. No i jeszcze komoda. Ogólnie masakra, czuję się nieprzygotowana. Dzisiaj postanowienie, że prasuję i pakuję torbę, ale już czuję się lekko śnięta, a wstałam po 9.00. -
Apropo pakowania, czekam na kuriera z walizką i jutro się przepakowuje do tej walizki. Słyszałyscie ze pozwalają partnerom odbierac kobiety z dziećmi? Bo ja ostatnio czytałam że położne apelują o torby / walizki właśnie na kolkach bo one muszą pomagać przy wyjściu ze szpitala...
Jeheria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurde dziewczyny, ja to mam coś z głowa, bo ja czuje taka ekscytacje, zostało mi 5 tygodni i w ogóle nie czuje strachu 😁 chyba na porodówce się trochę otrzasne jak poczuje ze to już
jakoś męża mi bardziej szkoda, bo my to chociaż nie będziemy tak o tym myśleć, akcja będzie trwała a potem będziemy tuliły dzieciaczka, a oni? Normalnie średniowiecze.
Ja mam taka wielka walizkę, ale wystarczyło ze włożyłam pieluchy, podkłady i rożek i już miejsca mało.
Orientujecie się czy strona mamyginekolog ruszy jakoś niedługo? Chciałam coś zamówić a tam ciagle zapraszamy jutro..Kakarli, lilly. lubią tę wiadomość
-
Ja dopiero doceniłam ten wypad na targi do Wroclawia na tydzien przed zamknieciem wszystkiego... mialam odbierac wszystko pozniej ale mąż już wyczuł pismo nosem i od razu pojechal sam po odbiór. Czekam tylko na dostawe z gemini i finito- reszta to pierdoły i widzimisie raczej, a ze teraz po sklepach lazic nie mozna to przez internwt widzi mi sie duzo:p
-
Mwm, 5 tygodni albo i krócej
z tego co pamiętam jesteśmy na podobnym etapie ciąży??
jeśli tak, to byle do 37 tygodnia a potem niech się dzieje, (ja tak myślę) 😁fajnie że masz takie pozytywne podejście
Mam nadzieję że na porodówkach jest w miarę bezpiecznie..mwm lubi tę wiadomość
-
A mi Gemini dziś przyszło... SMS o dostawie 7:09...kurier 7:23... Małż w tylko w koszulce i bokserkach do drzwi leciał... A potem na mnie krzyk, że tak wcześnie kuriera zamówiłam, że go nie uprzedziłam że będzie i ogólnie że moja wina...😜
Mysza1986 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
nick nieaktualnyKira91 wrote:Apropo pakowania, czekam na kuriera z walizką i jutro się przepakowuje do tej walizki. Słyszałyscie ze pozwalają partnerom odbierac kobiety z dziećmi? Bo ja ostatnio czytałam że położne apelują o torby / walizki właśnie na kolkach bo one muszą pomagać przy wyjściu ze szpitala...
Przecież jakoś ktoś fotelik na oddział musi dostarczyć.
Ale też po cc sobie nie wyobrażam nieść ten fotelik z oddziału do auta. 😱