X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robię mega zapasów bo nie lubię czegoś takiego. 😊 I tak co jakiś czas trzeba pójść do sklepu. Sklepy online też działają. Więc nie widzę problemów z zakupami.

U mnie akurat odpada fotelik, wózek czy meble do kupienia. Więc nie miałam takiej spiny na to wszystko wcześniej.

A jeśli ktoś pożycza fotelik od kogoś to ma takie same szanse zarażenia jak podczas wizyty w sklepie. 😅🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 10:33

• Takmala Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to też Myślę nad tym zapasem pampersow.. Ale problem w tym że nie wiadomo jakie będą pasować naszym dzieciom. 1 mam tylko jedna paczkę i dwie paczki (małe) 2 wiec chyba coś domówie ale nie wiem czy jedynki czy 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 10:26

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam za dużo 1 bo myslalam ze zamawiam paczkę a to był trójpak... i teraz chyba 2 musze domówić, ale tez nie wiem ile...

2020 :)
    2023 :)
  • Cer Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem z tych, które nie robią mega zapasów. Z tymi pieluszkami to może aż tak bardzo nie szalejcie, skoro dopiero jak mamy malucha przy sobie, wiemy, co się sprawdza, a co nie - można narobić zapasów na parę tygodni,a nagle się okaże, że dziecię od danego typu pieluszki dostaje zmian skórnych czy coś no i lipa, trzeba kupować inne. Dla świętego spokoju jedna paczka dodatkowa nie zaszkodzi,ale więcej bym chyba nie brała.

Mysza1986, Kakarli, lipcowka86 lubią tę wiadomość

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 5 paczek 1 Babydream - jedna na szpital reszta w domu...jako pierwsza mialabyc taka z rzeczy jakie dostalismy na szkole rodzenia to Dada nr1.

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam każdą paczkę innej firmy 😂
    Dobra, czas się wziąć za prasowanie...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sprzęt już czeka ale fotelik mam pożyczony od kumpeli. Jutro przyjeżdża łóżeczko dostawne a za tydzień komoda z ikea, którą jakimś cudem jeszcze wcisnę do sypialni 🙈 Wydaje mi się, że z grubsza mam wszystko. Pieluch mam 3 paczki.

a1266b43fe9b.jpg

Mysza1986 lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja nie robię mega zapasów bo nie lubię czegoś takiego. 😊 I tak co jakiś czas trzeba pójść do sklepu. Sklepy online też działają. Więc nie widzę problemów z zakupami.

U mnie akurat odpada fotelik, wózek czy meble do kupienia. Więc nie miałam takiej spiny na to wszystko wcześniej.

A jeśli ktoś pożycza fotelik od kogoś to ma takie same szanse zarażenia jak podczas wizyty w sklepie. 😅🤣
    A doczytałaś że napisałam o jego wyczyszczeniu/ wypraniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 11:30

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Ale znajomych się Chyba nie wypierze i nie zdezynfekuje. 😉

A ja po prostu w obecnej sytuacji sądzę, że spotkanie ze znajomymi to takie samo ryzyko jak wizyta w sklepie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 11:37

• Ajka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:

Na wypadek koronawirusa to wystarczy pozostawić w ciepłym pomieszczeniu na kilka dni - na gładkich powierzchniach podobno do 3 dni wytrzymuje wirus i im cieplej w pomieszczeniu tym krócej - moi rodzice tak zakuy such nie lodówkowe odkarzaja...

A jesli chodzi o tradycyjne bakterii to jednak lepiej uprac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 11:58

• Carla Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 paczuszki małe „1” i 4 paczki „2” różnych firm. One tez minimalnie nawet w zakresie rozmiaru się różnią. Ubranka segreguje po starszym bracie dla młodszego i na 1 miesiąc mam 50/56, 56 i małe 62. Od 1 - miesiąca właśnie 62 odłożyłam te rozmiarowo większe. Wózek mam po starszym, fotelik, kocyki, pieluszki i otulacze muślinowe/bambusowe bo to naprawdę super sprawa dla wiosenno/letnich maluchów. Został mi rożek po styczniowym maluchu może się przyda na pierwsze dni. Przy drugim dziecku jest na początku spora oszczędność i pohamowanie bo część rzeczy, co już wiemy, to się w ogóle nie przyda. Są ładne ba zdjęciu u blogerek a w życiu codziennym to porażka np. Jeansy dla noworodka, falbanki na legginsach na pupie dla leżącego dziecka czy ubranko zapinane z tylu porażka ... basic, basic i jeszcze raz basic wg moich doświadczeń

Kakarli, Niki2803 lubią tę wiadomość

Carla
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co miałam pytać! Body do szpitala - tylko długi rękaw? Bo w szpitalu napisane body i nic więcej, a nie kojarzę na zdjęciach noworodków na krótki rękaw, a z rozpędu zaczęłam pakować 😂

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Na wypadek koronawirusa to wystarczy pozostawić w ciepłym pomieszczeniu na kilka dni - na gładkich powierzchniach podobno do 3 dni wytrzymuje wirus i im cieplej w pomieszczeniu tym krócej - moi rodzice tak zakuy such nie lodówkowe odkarzaja...

A jesli chodzi o tradycyjne bakterii to jednak lepiej uprac
    My zostawiamy sobie ewentualne rzeczy czy zakupy przed drzwiami na podwórku to akurat zalety życia na wsi (przy okazji się wywietrza) a potem spryskuje je np. Siatki i pudełka płynem dezynfekujacym przed wniesieniem do domu. Tylko mąż się wkurza bo mu cały zapas alkoholu ponad 70%, zużywam

Niki2803 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam wczoraj wózek i nosidełko, w końcu! I też w większości sklepów odnośnie nosidełka usłyszałam, że czas oczekiwania to 4 tygodnie. Na szczęście znaleźliśmy lokalny sklep, który miał takie nosidełko jeszcze na stanie, co prawda chcieliśmy szare, a będzie czarne, ale trudno. Za to 130 zł taniej.

Z dużych rzeczy zostało mi jeszcze łóżeczko i wciąż się waham, czy wziąć Next2me magic czy air. No i jeszcze komoda. Ogólnie masakra, czuję się nieprzygotowana. Dzisiaj postanowienie, że prasuję i pakuję torbę, ale już czuję się lekko śnięta, a wstałam po 9.00.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo pakowania, czekam na kuriera z walizką i jutro się przepakowuje do tej walizki. Słyszałyscie ze pozwalają partnerom odbierac kobiety z dziećmi? Bo ja ostatnio czytałam że położne apelują o torby / walizki właśnie na kolkach bo one muszą pomagać przy wyjściu ze szpitala...

Jeheria lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, ja to mam coś z głowa, bo ja czuje taka ekscytacje, zostało mi 5 tygodni i w ogóle nie czuje strachu 😁 chyba na porodówce się trochę otrzasne jak poczuje ze to już :D jakoś męża mi bardziej szkoda, bo my to chociaż nie będziemy tak o tym myśleć, akcja będzie trwała a potem będziemy tuliły dzieciaczka, a oni? Normalnie średniowiecze.
    Ja mam taka wielka walizkę, ale wystarczyło ze włożyłam pieluchy, podkłady i rożek i już miejsca mało.
    Orientujecie się czy strona mamyginekolog ruszy jakoś niedługo? Chciałam coś zamówić a tam ciagle zapraszamy jutro..

Kakarli, lilly. lubią tę wiadomość

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero doceniłam ten wypad na targi do Wroclawia na tydzien przed zamknieciem wszystkiego... mialam odbierac wszystko pozniej ale mąż już wyczuł pismo nosem i od razu pojechal sam po odbiór. Czekam tylko na dostawe z gemini i finito- reszta to pierdoły i widzimisie raczej, a ze teraz po sklepach lazic nie mozna to przez internwt widzi mi sie duzo:p

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mwm, 5 tygodni albo i krócej :D z tego co pamiętam jesteśmy na podobnym etapie ciąży?? ;) jeśli tak, to byle do 37 tygodnia a potem niech się dzieje, (ja tak myślę) 😁fajnie że masz takie pozytywne podejście :)
    Mam nadzieję że na porodówkach jest w miarę bezpiecznie..

mwm lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi Gemini dziś przyszło... SMS o dostawie 7:09...kurier 7:23... Małż w tylko w koszulce i bokserkach do drzwi leciał... A potem na mnie krzyk, że tak wcześnie kuriera zamówiłam, że go nie uprzedziłam że będzie i ogólnie że moja wina...😜

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    Apropo pakowania, czekam na kuriera z walizką i jutro się przepakowuje do tej walizki. Słyszałyscie ze pozwalają partnerom odbierac kobiety z dziećmi? Bo ja ostatnio czytałam że położne apelują o torby / walizki właśnie na kolkach bo one muszą pomagać przy wyjściu ze szpitala...
    A ja się zastanawiam jak to zrobić bez pomocy męża.
    Przecież jakoś ktoś fotelik na oddział musi dostarczyć.
    Ale też po cc sobie nie wyobrażam nieść ten fotelik z oddziału do auta. 😱

‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ