MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:U mnie w szpitalu do auta od wejścia głównego jest z ponad 500m. 🤪 Bym chyba szału dostała jak taka położna by mi kazała z noworodkiem tyle iść. 🤣
no pod szpitalem juz mąż moze czekać z łupiną... ale juz nie pamietam, który to szpital...2020
2023 -
nick nieaktualny
-
U nas mowia ze na okres wiosenno letni body z kr rekawem...ja mam 2 zestawy z body na dlugi rekaw...
Kolezanka,ktora rodzila w pazdzierniku zeszlego roku mowila ze ubierala w sam pajac,bo i tak non stop musiala malca rozbierac do badan...
Wielkanoc bedzie takim testem...bo albo po swietach za 2 tyg. bedzie wybuch zachorowan,albo sie uspokoi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 18:28
Karolllla lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PLPaulina wrote:Z moich wspomnień o położnych ze szpitala to jakoś na ich wsparcie nie liczę. 🤣🤣🤣
Weź mnie nie strasz. Moje położne ze szkoły rodzenia są z Pomorzan i są takie kochane, że nie wiem. Jakoś ciężko mi wyobrazić sobie inne, ale fakt, że ta, z którą miałam do czynienia będąc w szpitalu była sucha jak kij od szczotki. -
W Wawie porodowka w praskim zamknieta kobiety kierowane na inflancka i w bielanskim tez u jakiejs 80+ wykryto wirusa...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyszatanka wrote:Weź mnie nie strasz. Moje położne ze szkoły rodzenia są z Pomorzan i są takie kochane, że nie wiem. Jakoś ciężko mi wyobrazić sobie inne, ale fakt, że ta, z którą miałam do czynienia będąc w szpitalu była sucha jak kij od szczotki.
-
PLPaulina wrote:Jeśli będziesz rodzic na Pomorzanach to możesz być spokojna o położne. 😉
Nie, nie. Ja się tam nie wybieram, pomimo fajnych położnych. Wczoraj dowiedziałam się, że nie zastosowali żadnego rozrzedzenia pacjentek, odległość między łóżkami to metr + łóżeczko z dzieckiem, a przemiał tam jest okrutny. W Policach miałam wrażenie, że jest spokojniej i sale są bardziej komfortowe. -
też przepakowałam się do walizki z kółkami, bo tak to 3 torby były
u mnie wszystko gotowe, tez biorę butelkę filtrującą na wode, super pomysł
body biore i długie i krótkie, tak mam napisane na liscie ze szpitala
po kontroli przepływy jedne troche lepsze inne gorsze, nadal czekam w domu
teraz 3 kwietnia kontrola, zejde na zawał
-
PattisonBM wrote:W Wawie porodowka w praskim zamknieta kobiety kierowane na inflancka i w bielanskim tez u jakiejs 80+ wykryto wirusa...
Ohoho,no mam nadzieję, że jak i na mnie przyjdzie czas, to znajdzie się miejscówka na Inflanckiej (dreszcz emocji będzie do samego końca pewnie).
Kurcze, oby te przypadki o których piszesz to nie byli ludzie, którzy świadomie zgłosili się do tych szpitali, w celu zbadania czy mają wirusa...jak wół jest informacja, że w Wawie szpitalem który zajmuje się pacjentami z podejrzeniem koronawirusa jest szpital MSWiA. No chyba, że czuli się ogólnie dobrze, do szpitala przyszli z innym problemem,a dopiero przy okazji przyjęcia wykryto u nich wirusa, to wtedy zupełnie inna para kaloszy.
Dzwonili do mnie dziś z kliniki, już myślałam, że odwołują wizytę...na szczęście nie,ale kazali przyjść bez męża, w maseczce i rękawiczkach. Popieram.34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Po 30tc co ile w teorii powinna byc wizyta?
Bo ja mam wyznaczona 1.04 to 33tc, wiec zeby ten wymaz gbs zrobic to za kolejne 3 tyg to by byl 36tc i co potem znow za 3 zeby tuz przed terminem jeszcze byla wizyta?Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Pytanie, skąd wziąć maseczkę, bo ja w domu nie mam i raczej nigdzie się jej nie dostanie... A szyć nie potrafię 🤷♀️
-
U mnie w szpitalu a rodziłam w styczniu było tak gorąco i tak suche powietrze, że młody był ubrany w kaftanik i pampersa i zawinięty w rożek. Później mu zmieniłam na długie body. Ani razu w szpitalu na tyłku nic oprócz pieluchy nie miał. Z tym, że u nas ubranka są i rożki szpitalne. Jest szafa i każda mama z niej praktycznie korzystała. Był kosz na pranie i się po prostu zużyte wrzucało do prania. Także swoje ubranka użyłam dopiero na wyjście. Oczywiście nikt nie zabroni ubierać własnych, ale zabiorą dziecko i mogą już w czymś innym przynieść.
Karolllla lubi tę wiadomość
Carla -
Frufru wrote:Pytanie, skąd wziąć maseczkę, bo ja w domu nie mam i raczej nigdzie się jej nie dostanie... A szyć nie potrafię 🤷♀️
Ja dziś miałam taką samą sytuację, jutro mam USG 3 trymestru i dostałam sms że na jutrzejsza wizytę mam przyjść w maseczce...
Poratowała mnie moja kosmetyczka więc może spróbuj u swojej zapytać.
Mam zamiar uszyć kilka sztuk bo widać że będą potrzebne ... -
Dziewczyny, ja kupiłam na allegro flizelinę, włókninę filtrującą i parę metrów gumki i w razie czego będę z tego szyła maseczki na wizyty i inne potrzeby. Na razie mam 10 maseczek załatwionych przez znajomego aptekarza. Wczoraj czy przedwczoraj na DDTVN lekarz pokazywał, jak zrobić taką maseczkę filtrującą, możecie sobie poszukać.
-
nick nieaktualny
-
U mnie nie odwołują wizyt, mam w czwartek, jest zakaz przychodzenia z osobą towarzyszącą i z objawami choroby. Płyn do dezynfekcji stoi już od lutego przy wejściu. Maski na szczęście nie muszę bo nie wiem skąd bym wzięła chyba, że swoją narciarską 😁
-
Ja po wizycie, Mała waży 2170g, wszystko super a pucki ma takie że ze śmiechu peklismy z lekarzem
U mnie w przychodni 0 paniki, tylko płyn do dezynfekcji stał i tyle. Gbs pobrany, kolejna wizyta DOPIERO w 39 tygodniu. Ciekawe czy dotrwam,sam zwrócił uwagę na mój niski brzuszek, ale to chyba przez osłabione mięśnie po poprzedniej ciąży no i jednak dźwigam tego mojego Urwisa codziennie więc ma prawo być nisko
A to moja Mała Fochmenka, wybudzona brutalnie że snu😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 22:00
Karolllla, Niki2803, PLPaulina, Mimi1987, szatanka, Andzia86, PattisonBM, Endi1990, Bona, Takmala lubią tę wiadomość