X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Masaż? Uelastycznia, aby krocze nie pękło podczas partych
    A to szkoda że nie przyspiesza też

• Ajka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie mamy :( nasz odkurzacz ich nie potrzebuje- już widziałem ten filmik :) ...
    z resztą pewnie przydałaby się wielorazowa maseczka do prania, dlatego jak Sayuri szyje dla szpitala to jestem ciekawa z czego

Karolllla lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi nie martw się to tylko dwa tygodnie :*

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A to szkoda że nie przyspiesza też
    Moja siostra nosiła osłonki formujące Medela aby przyspieszyć poród, stymulowały sutki. Urodziła tydzień przed terminem- wody odeszły, a córkę pierwszą 3 dni po terminie (bez nakładek).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 11:17

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie udalo sie umowic na pobranie w przychodni...
    Czy krew na wizyte u endokrynologa moge miec wyniki krwi z miesiaca wczesniej?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    No to ja mam też odwołaną wizytę która miała być 1.04. Mój lekarz na kwarantannie:(
    Aż się zapytałam kiedy miał styczność z kimś kto miał koronawirusa. To mnie poinformowano, że w tamtym tygodniu...
    Ja ostatnią wizytę miałam 11.03 ale od tego czasu jak nie zatoki to ból gardła to kaszel:(
    Załamana jestem 😪😪😪😪

Mimi, przykre, ale.... Ja tak sobie od dłuższego czasu myślę: przecież Ty niedawno wróciłaś z Tajlandii. Myślałaś o tym? Mam nadzieję, że to jednak zwykły zbieg okoliczności.

Mój lekarz (minimalista - przypominam) wyśmiał mnie, gdy zapytałam o masaż krocza. Ale tak samo uważa, że szkoła rodzenia to bzdura. Bez kitu, czasem nie wiem, o co mu w życiu chodzi. Ja uważam, że masaż nie zaszkodzi, a jak może pomóc, to lepiej robić. Tylko wyczytałam, że qbsolutnym przeciwwskazaniem jest infekcja pochwy, pamiętajcie.

Lilly, wczoraj też widziałam na filmikach, że jak boli, to trzeba przerwać masaż :/ Ale nie wiem, co dalej, czy można wrócić. Ja będę próbować dzisiaj.

Mimi1987 lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie babeczka w rejestracji powiedziala ze w zwiazku z sytuacja moze sie wstrzymac z wynikami, ale ciezko mi sobie wyobrazic nierobienie wynikow skoro teraz robilam kolejny pakiet hiv, przeciwciala itp.
    Udalo mi sie zrobic w zeszlym tygodniu jeszcze... ale nie wiem czy bede miala wizyte 31 bo w tym tygodniu moj gin ma przerwe tez...

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj umówiłam się że mi wyniki Gbs przyślą na mejla :D super to nie spinam się że muszę donosić do 20 kwietnia do kolejnej wizyty 🙈
    Czekam na olej z wiesiołka tym też ponoć można krocze masować to zastosuje zewnętrznie i wewnętrznie 😀 Trochę mnie zmotywowwalyscie.
    Przepakowalam torbę z moimi rzeczami i plecak z ciuszkami na wyjście dla Małej do jednej walizki. Jestem zadowolona a myślałam że nie dam rady. Znajdzie się jeszcze miejsce na suchy prowiant😁

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim M. też się zastanawiamy czy nie przeszliśmy tego badziewia w Norwegii. Nigdy oboje naraz nie chorowaliśmy a ścięło nas w ten sam wieczór tyle, że ja się bujałam 3 tygodnie z kaszlem takim jakby ktoś traktor odpalał. Kto wie 🤷🏼‍♀️

Mimi1987 lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Mimi, przykre, ale.... Ja tak sobie od dłuższego czasu myślę: przecież Ty niedawno wróciłaś z Tajlandii. Myślałaś o tym? Mam nadzieję, że to jednak zwykły zbieg okoliczności.

Mój lekarz (minimalista - przypominam) wyśmiał mnie, gdy zapytałam o masaż krocza. Ale tak samo uważa, że szkoła rodzenia to bzdura. Bez kitu, czasem nie wiem, o co mu w życiu chodzi. Ja uważam, że masaż nie zaszkodzi, a jak może pomóc, to lepiej robić. Tylko wyczytałam, że qbsolutnym przeciwwskazaniem jest infekcja pochwy, pamiętajcie.

Lilly, wczoraj też widziałam na filmikach, że jak boli, to trzeba przerwać masaż :/ Ale nie wiem, co dalej, czy można wrócić. Ja będę próbować dzisiaj.

My byliśmy na Malediwach odwołaliśmy Tajlandię. I wtedy jeszcze nie było tak jak teraz ;(
    Generalnie jakbym coś złapała to raczej od końca lutego już by coś wyskoczyło.
    Ehhh niech to gowno się skończy....

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Moja siostra nosiła osłonki formujące Medela aby przyspieszyć poród, stymulowały sutki. Urodziła tydzień przed terminem- wody odeszły, a córkę pierwszą 3 dni po terminie (bez nakładek).
    Ja stosuję naturalną stymulację sutków. 🤣

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Ja z moim M. też się zastanawiamy czy nie przeszliśmy tego badziewia w Norwegii. Nigdy oboje naraz nie chorowaliśmy a ścięło nas w ten sam wieczór tyle, że ja się bujałam 3 tygodnie z kaszlem takim jakby ktoś traktor odpalał. Kto wie 🤷🏼‍♀️

No bez kitu teraz to każdy objaw jest podejrzany:(

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży "masowałam się" od 34 t.c. Niestety miałam nacięcie krocza oraz w innym miejscu pęknięcie. Tyle, że dostałam oksy- to mogło mieć wpływ.
    Teraz mam ciągle infekcje więc sobie daruję:/
    Z tego co mówiła położna w trakcie porodu, to moja szyjka była sztywna i nie współpracowała i że to taka moja uroda. O co jej chodziło nie wiem,spytam na następnej wizycie lekarza ;-)

Co do przyspieszania porodu- urodziłam 12 dni przed terminem. Brodawki, sex, wysiłek fizyczny i inne rzeczy, które są polecane na przyspieszenie porodu stosowałam, bo bałam się zbyt długiego okresu bez zastrzyków z clexane. Czy to miało wpływ? Chyba nie, bo u koleżanek nie działało. Tak miało chyba po prostu być.

Swoją drogą 12.05 jest pełnia. To wtedy może być duży " wysyp " dziewczyn z naszego forum ;-).

• szatanka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    My byliśmy na Malediwach odwołaliśmy Tajlandię. I wtedy jeszcze nie było tak jak teraz ;(
    Generalnie jakbym coś złapała to raczej od końca lutego już by coś wyskoczyło.
    Ehhh niech to gowno się skończy....

Aa, no faktycznie. Mam nadzieję, że ten Twój lekarz nie zarażał jednak.

Karolla, no właśnie, niektórzy twierdzą, że ten wirus był w Europie już po Nowym Roku, bo przywieźli go ci, którzy pojechali tam na Sylwestra, więc czort wie. A objawy mieliście chyba dość ostre, z drugiej strony, jeśli to faktycznie było to, to przynajmniej macie to za sobą i odbyło się bez większych komplikacji. A masz jakieś donosy, czy ktoś z Twojego otoczenia chorował? Bo potem miałaś baby shower, nie? To mogłoby Cię może trochę naprowadzić.

Co do masażu, to mój gin (pewnie w sumie słusznie) twierdzi, że to, jaka jest elastyczność krocza zależy od struktury jego włókien, tzn. ile jest włókien w nim kolagenowych. Tego masażem nie zmienimy. No ale jednak sam masaż choćby delikatnie może te tkanki zapewne rozluźnić, tak jak w przypadku ścięgien. Z drugiej strony nigdy się nie dowiemy, czy dana osoba, która nie popękała, też by tego uniknęła, gdyby nie stosowała masażu. Ja w dalszym ciągu uważam, że jeśli to nie zaszkodzi, a może pomóc, to czemu nie.

lilly. lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

• szatanka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakarli wrote:
    Swoją drogą 12.05 jest pełnia. To wtedy może być duży " wysyp " dziewczyn z naszego forum ;-).

Ja mam na ten dzień termin :)

lilly. lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja marzyłam z synem, żeby ostatni raz najeść się na Święta Wielkanocne- urodziłam w Wielki Czwartek, a wyszłam w sobote z koszyczkiem wrzeszczącym. widok ojca który w szoku przyleciał dzielic się święconką z resztą pacjentek był wręcz wspaniały haha To było dwa tygodnir przed terminem... teraz Wielkanoc będzie trzy tygodnie przed terminem wiec znów mam nadzieje, że jednak ją ominę ;)Z tą różnica że tatuś mi koszyk wysle ale przez fejsa :P

Kira91 lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest z tą pełnią, ja urodziłam dzien po pełni i 8 dni po terminie ;)

Edit. Sprawdziłam kalendarz i znalazłam taki gdzie piszą że pełnia będzie 8 kwietnia i potem 7 maja, to nikła szansa dla mnie. 😀

Endi, fajna historia :D po mnie przyjechał Mąż z teściem rozjeżdżając kilka procesji na Boże Ciało po drodze 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 12:34

Endi1990 lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka dwie dziewczyny coś mówiły, że były osłabione jak wróciły z Warszawy ale to takie jedno/dwudniowe bardziej. Jedna ma teraz duży kaszel i jedzie na antybiotyku ale to już miesiąc minął. Mojemu bratu nic nie było, a to u niego spaliśmy w Oslo teraz wrócił z Tajlandii i też nic mu nie jest ale on w Tajlandii bardzo uważał, siedział na wyspie u przyjaciół i nigdzie nie łaził, na powrót też był uzbrojony. Ale faktem jest, że bardzo dziwna była ta choroba i to oboje naraz. A kaszlała na nas baba w samolocie w Polsce jak lecieliśmy tam 😡

szatanka lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja nie ukrywam, że mam coraz większego stresa związanego z tym, że poród już za rogiem. Jeśli dzidzia postanowi wyjść, dajmy na to, 2 tygodnie przed terminem, to zostało mi raptem 4 tygodnie. Niecały miesiąc! :-O A ja czuję się całkowicie nieprzygotowana mentalnie. Nawet tej książki Mamy mamom nie przeczytałam do końca przez tego koronawirusa, bo ciągle czytam o nim...

Wczoraj pojechaliśmy do sklepu po zamówiony fotelik i jakoś tak znowu namacalnie poczułam, że to już, za chwilę. Z jednej strony poczułam ekscytację, ale z drugiej jednak strach, jak ja sobie poradzę, zwłaszcza w obecnej sytuacji. Czy ja umiem być mamą? Ech, idę prasować ciuszki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 12:41

klz9bd3m9oljt4xc.png

• szatanka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Szatanka dwie dziewczyny coś mówiły, że były osłabione jak wróciły z Warszawy ale to takie jedno/dwudniowe bardziej. Jedna ma teraz duży kaszel i jedzie na antybiotyku ale to już miesiąc minął. Mojemu bratu nic nie było, a to u niego spaliśmy w Oslo teraz wrócił z Tajlandii i też nic mu nie jest ale on w Tajlandii bardzo uważał, siedział na wyspie u przyjaciół i nigdzie nie łaził, na powrót też był uzbrojony. Ale faktem jest, że bardzo dziwna była ta choroba i to oboje naraz. A kaszlała na nas baba w samolocie w Polsce jak lecieliśmy tam 😡

No to pewnie jakiegoś "zwykłego" wirusa Wam sprzedała, a skoro kaszlała wprost na Was, to nie dziwota, że się zaraziliście oboje na raz.

klz9bd3m9oljt4xc.png

‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ