MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kakarli wrote:Swoją drogą 12.05 jest pełnia. To wtedy może być duży " wysyp " dziewczyn z naszego forum
.
Ja już będę wtedy po 😂
W tym roku takie święta nieświęta, zawsze u moich rodziców byliśmy, teraz nie pojedziemy, bo to nie wiadomo, kiedy młodemu się zechce wyjść no i ta cała sytuacja... Więc pierwszy raz całkiem sami będziemy...
Ja za to nie czytam o wirusie, tylko słucham webinarów i filmików na yt o tematyce porodowej, robiąc obiad, prasując, sprzątając czy jedząc... Na czytaniu się nie mogę skupić. Rano tylko włączam tv żeby sprawdzić co się zmieniło...
Rano zaliczyłam beksę bo śniło mi się że wychodzę z małym że szpitala, podaję go ojcu i mowie:poznaj swojego syna 😂😪Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 12:59
-
Ja też z mężem śmiejemy się że my wtedy przeszliśmy koronę co on miał 40 stopni gorączki a ja w szpitalu i kaszel okrutny do 3 tygodni po się trzymał. To był 19 luty. U mnie 39 dni do porodu
a w święta będzie donoszona.
Mi polozna kazała właśnie dużo witaminy c jeść bo Ona buduje te włókna kolagenowe i może uelastycznic skórę
-
Kira91 wrote:Coś jest z tą pełnią, ja urodziłam dzien po pełni i 8 dni po terminie
Edit. Sprawdziłam kalendarz i znalazłam taki gdzie piszą że pełnia będzie 8 kwietnia i potem 7 maja, to nikła szansa dla mnie. 😀
Endi, fajna historiapo mnie przyjechał Mąż z teściem rozjeżdżając kilka procesji na Boże Ciało po drodze 😂
-
Ja musze jakos sie zebrac i umowic czyszczenie wozka...
A przyszedl dzis do mnie Tulik owietrzny...fajnie wyglada oby sie fajnie spisal...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyA ja dzisiaj mam 35+0, otworzyłam tydzień jakaś totalna opuchlizna, stopy mi ledwo w kapcie wchodzą, a gdybym miała założyć skarpetki to chyba męża. Brzuch mam twardy jak kamień.. I tak późno się zaczęły te cuda, chyba pierwszy raz czuje się tak ciężko i niezdarnie. Czy któraś z Was zdecydowała się w końcu na krew pępowinowa?
-
mwm wrote:A ja dzisiaj mam 35+0, otworzyłam tydzień jakaś totalna opuchlizna, stopy mi ledwo w kapcie wchodzą, a gdybym miała założyć skarpetki to chyba męża. Brzuch mam twardy jak kamień.. I tak późno się zaczęły te cuda, chyba pierwszy raz czuje się tak ciężko i niezdarnie. Czy któraś z Was zdecydowała się w końcu na krew pępowinowa?
Ja też ale nic mi nie dolega... Tylko czuję jak mi córka głową wali w ujście macicy... normalnie ucisk w pochwie...
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a wszystkie kupujecie laktator jeszcze przed porodem?
bo ja się cały czas zastanawiam czy nie zostawić na pobo może pokarmu nie będę miała albo coś
ale awaryjnie oglądałam CANPOL EasyStart cena do 200 zł to nawet jak za bardzo nie będę używała to jeszcze nie taka strata
miała może któraś ten model?aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
nick nieaktualnyaga80 wrote:Dziewczyny a wszystkie kupujecie laktator jeszcze przed porodem?
bo ja się cały czas zastanawiam czy nie zostawić na pobo może pokarmu nie będę miała albo coś
ale awaryjnie oglądałam CANPOL EasyStart cena do 200 zł to nawet jak za bardzo nie będę używała to jeszcze nie taka strata
miała może któraś ten model?
Na podstawowe rozkręcenie laktacji - super.
Już używałam w szpitalu. I teraz pakuję odrazu. Wtedy mąż mi dowoził.
Odciąganie przy nawale, czy żeby tatuś od czasu do czasu podał butlę. 👍👍👍👍👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 15:27
-
aga80 wrote:Dziewczyny a wszystkie kupujecie laktator jeszcze przed porodem?
miała może któraś ten model?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ajka wrote:A mogłabyś napisać z czego je szyjesz i ogólnie jak - moja mam musi iść do lekarza za kilka dni i nie chcę by wychodziła bez maseczki... mama ma maszynę w domu i rózne dziwne materiały, więc może sobie uszyje.
Szyję z tkaniny bawełnianej 100%. Maseczka jest dwuwarstwowa, od wewnątrz ma otwór na ewentualny filtr. Można włożyć fizelinę. Dla szpitala maseczka musi być w 100% bawełniana, żeby mogli wygotować i wysterylizować. Jak będziesz zainteresowana to podeślę zdjęcia.Ajka, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Przyznam się, że my się szarpnęliśmy na drogi laktator,może teraz nie będzie aż tak intensywnie używany,ale koło 7-8 miesiąca będę próbowała wrócić do pracy(zobaczymy, jak wyjdzie w praniu, planować sobie można:P), więc będę go mocno eksploatować.
jeszcze nie wiem,jak spakuje ten sprzęcior do walizki, ale mąż twierdzi,że da radę34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Zawsze można zostawić paragon i w razie nieużytkowania go oddać
Też się zastanawiam jak go spakować do walizki, a tak mnie naszło, że to trzeba potem myć i jak to ogarnąć w szpitalu... -
Frufru wrote:Zawsze można zostawić paragon i w razie nieużytkowania go oddać
Też się zastanawiam jak go spakować do walizki, a tak mnie naszło, że to trzeba potem myć i jak to ogarnąć w szpitalu...
Ja zapakowałam małą buteleczke płynu do naczyń i gabke. Żeby chociaż sobie umyć swoje sztućce i kubek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 17:04
PattisonBM lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪