MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa już Nawet nie wiem co to praca. 🤣 Od maja przede mną kolejne 18 msc w domu.
Heh córka się nie zbyt nachodziła do żłobka jak już osiągnęła wymagany wiek. To po adaptacji przyszedł wirus.🤦🏻♀️
Ale pamiętam jak byłam z pierwszą córcią w ciąży to miałam plany, że 6msc i wracam do pracy. A potem się okazało, że ona taka kruszynka i jak ją zostawić z kim obcym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 17:13
-
nick nieaktualnyEndi1990 wrote:Ja poszlam jak mlody miał 5.5 mies... ale nie mialam wyjscia, a z synkiem zostawaly babcie. Z tym ze ja nie odciagalam mleka bo przychodzilam do domu co 2.5h bo prace mam 100m od domu.
Hmm. Dobrze że miałaś z kim zostawić syna bo jednak większość babć to jeszcze przez wiele lat zawodowo aktywne babki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 17:40
-
U nas dosyć komfortowa sytuacja jeśli chodzi o mój powrót do pracy, bo ja mam pół etatu i godziny popołudniowe, zazębiałabym się z mężem który przejmowałby wartę. No i jest też w razie czego moja mama,na emeryturze,ale w pełni sił i już przebiera nóżkami do opieki nad wnuczkiem. Także będzie dobrze.
Dziewczyny, jakiś czas temu pytałam o małą poduszkę do karmienia, co by ją spakować do szpitala - dla tych, które też planują brać,ale mają już malutko miejsca, polecam nadmuchiwaną poduszkę kempingową z decathlonu (koszt 20 zł). Jak jest złożona, to zajmuje malutko miejsca, a jak się ją nadmucha (co trwa niedługo), to jest całkiem poręczna i wydaje się być dobrym rozwiązaniem.34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Ja planuję wracać do pracy jak najpóźniej. A najchętniej bym poszła w home office, ale u mnie raczej nie da rady, no chyba że coś się zmieni teraz po tym wszystkim...
Dziś mną trochę potrząsnęło, bo my nie mamy ślubu. Mieliśmy załatwiać uznanie ojcostwa ale nie zdążyliśmy, a teraz nieczynne. I oby ze mną było wszystko ok, bo ojciec nie będzie mógł legalnie dziecka zabrać ze szpitala...
-
Ja dzisiaj zrobiłam taki mega krótko masaz krocza ale ten na zewnątrz bo są dwa rodzaje. I nic A nic nie bolało nawet nie czułam dyskomfortu ciekawe jak to będzie z tym wewnętrznym ale z tym jeszcze chwilkę zaczekam. Cały czas myślę o aniballu i chyba zamówię...
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny poradzcie co i jak...
Niestety nie wyrobilam sie orzed tymi kwarantannami z zaoisaniem malej do przychodni do ktorej bedziemy uczeszczac...jak to teraz mozna ogarnac?
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
PLPaulina wrote:A jak Wy to zalatwiacie z nr PESEL jak nie jesteście małżeństwem ?
Nie znam się na przepisach USC, szczególnie w tym czasie teraz. Będę dzwonić i się dowiadywać. Ślubu w 2 dni nie wezmę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 20:06
Karolllla lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziś miałam wizytę, mała ma 2600g więc jest dość spora. U lekarza mega środki ostrożności, na terenie przychodni może przebywać tylko jedna pacjentka, kolejna czekała na chodniku. Pani doktor ubrana od stóp do głów w odzież ochronną. No szok wam powiem. Miałam dziś wymaz pobierany na GBSa ale badania przez pochwe nie bo wg najnowszych wytycznych nie wykonuje się tylko USG przez brzuch. Na następną wizytę umówiłam się za 2tyg ale nie muszę być, możemy zrobić konsultacje przez tel. Na razie nie wiem co zrobię, czy pojadę czy nie. Może trochę wirus się uspokoi do tego czasu
Karolllla, Andzia86, Endi1990, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
No spora gwiazda
Ja mam jutro wizytę, dziś dzwonili (już się przeraziłam, że odwołują) ale robili ankietę czy mam jakieś objawy choroby i czy miałam kontakt z kimś zarażonym. Dobrze, że działają. Zobaczymy jak na wizycie będzie.
Niki2803 lubi tę wiadomość
-
Się zestresowałam tymi urzędowymi sprawami...🙄
Jakoś nie wierzę, że w najbliższym czasie urzędy zaczną normalnie funkcjonować... Mieliśmy jechać ogarnąć, ale wiecznie coś i nie pasowało, a teraz się już chyba nie da... Jakby jakieś nasze wspólne oświadczenie nie mogło wystarczyć w tym czasie... -
nick nieaktualnyFrufru wrote:Myślę, że to nie problem. Nie ja pierwsza mam dziecko bez ślubu.
Nie znam się na przepisach USC, szczególnie w tym czasie teraz. Będę dzwonić i się dowiadywać. Ślubu w 2 dni nie wezmę.
Ale spokojnie możecie przez neta? Czy musicie być obydwoje osobiście?
Tak tylko z ciekawości pytam. Bo dziwne czasy mamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 21:04
-
PLPaulina wrote:Hehe wiadomo, że ślub to nie wymóg.
Tak tylko z ciekawości pytam. Bo dziwne czasy mamy. -
PLPaulina wrote:Hehe wiadomo, że ślub to nie wymóg.
Tak tylko z ciekawości pytam. Bo dziwne czasy mamy.
Z tego co wiem uznanie tylko osobiście (też nie zdążyliśmy załatwić) reszte można przez neta ale może coś wymyśla. Wiem że uznanie można w późniejszym czasie zrobić (chyba) bo rejestrowałam w urzędzie martwe urodzenie (poronienie ale tak się to nazywa) i mój partner nie jest Polakiem i nie mógł uznać bo nie miał ze sobą prztlumaczonego aktu urodzenia... I powiedzieli ze później zmienić można bez problemu. Jak ktoś coś więcej bedzie wiedział jak to teraz można załatwić dawajcie znaćchoć myślę że ja nie załatwię zdalnie z obcokrajowcem...
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.