MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Cer wrote:Tutaj na izbie przyjęć wszyscy noszą,na oddziale już tylko personel
W sensie maseczki i rękawiczki tak? Na ip pacjenci i personel, na oddziale personel? Dobrze mój kalafiorowaty mózg zrozumiał? 😉Karolllla lubi tę wiadomość
-
Co do sal, przy poronieniu byłam sama i było ok. Po porodzie też miałam 1nke, i choć to ma swoje plusy to nie miał kto rzucić okiem na dziecko jak szłam się kąpać czy do toalety.. A ja panikowałam tak się ksztusil wodami... To był jedyny minus a do lazienki miałam daleko...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 22:11
Karolllla lubi tę wiadomość
-
Mimi,ano 600 zł doba...sporawo
Kira,na IP maseczkę miałam ale rękawiczek nie,za to personel i to miał i to. Do budynku wpuszczane pacjentki pojedynczo,ja miałam szczęście bo wlasciwie po 5 minutach weszłam,natomiast dziś już moja koleżanka z sali trafiła na kolejkę,to czekała pod drzwiami prawie 3 h. Tzn w aucie siedziala,no ale jednak,weź tu z mega brzucholem sobie czekaj:pKira91 lubi tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Cer wrote:Mimi,ano 600 zł doba...sporawo
Kira,na IP maseczkę miałam ale rękawiczek nie,za to personel i to miał i to. Do budynku wpuszczane pacjentki pojedynczo,ja miałam szczęście bo wlasciwie po 5 minutach weszłam,natomiast dziś już moja koleżanka z sali trafiła na kolejkę,to czekała pod drzwiami prawie 3 h. Tzn w aucie siedziala,no ale jednak,weź tu z mega brzucholem sobie czekaj:p
Matkooo ciekawe jak to się ma jak już jedziesz tam z akcją porodową🙈🙊🙉20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
PLPaulina wrote:U Nas dziewczyny z koroną mają się zgłaszać do Zdroi. 😊
Tak, ale ja mówię o przypadku, kiedy ktoś nie wie jeszcze, że ma albo jest bezobjawowy. Weryfikacja jak dla mnie jest żałośnie śmieszna. Powinny być szybkie testy i każdej rodzącej powinni robić, a oni mierzą temperaturę i pytają, czy byłaś za granicą albo miałaś kontakt z kimś, kto był. A wystarczy pewnie jedna z koronawirusem, żeby cały oddział poszedł na kwarantannę. Czasami ręce opadają jak to w naszym kraju jest wszystko po łebkach robione z braku kasy, ale 2 mld na telewizję tuż przed epidemią się znalazły...
Paulina, a w Policach na porodówce są jedynki? Mi teraz na położniczej dali, ale na porodówce nie wiem, czy jakieś są. No i wiesz może, jak się tam idzie do porodu? Bo ja teraz musiałamprzejść przez ten caly SOR, na końcu korytarza był gabinet położniczy. Nie uśmiecha mi się iść tak w czasie najgorszej pandemii. -
Słuchajcie mam jeszcze pytanie odnośnie laktatorów do bardziej doświadczonych... muszę sie liczyć z tym, że laktator bedzie słuzyć do podtrzymania laktacji kiedy ja będę rozdzielona z dzieckiem... mogą mnie wypisac ze szpitala a mała zostawić na niewiadomo ile, nie wiem czy nie bedzie problemów ze ssaniem i na początku w ogóle nie bede jej karmić - chciałbym żeby mimo wszystko dostawała moje mleko...
Mam wielka nadzieje że bedzie jedank ok ale nawet wtedy może się okazać że moje dziecko bedzie kilka dni beze mnie (na badaniach/obserwacji) i stad wydaje mi się istotne zeby juz na starcie miec laktator.
Mam kupony do empiku - na zakup produktów sprzedawanych przez empik i do wyboru mam tak naprawde 2 lub 3 pozycje. Poradzcie, który najbardziej się opłaca
Lovi, Prolactis, Laktator elektroniczny, dwufazowy
339 pln
Medela, Swing Maxi, Laktator elektroniczny, dwufazowy, podwójny + Calma, zestaw
609 pln
Philips Avent, Natural, Elektryczny laktator
419 pln
do tego chcialam tam zamówic wanienkę i wychodzi że mogę tylko taką:
https://www.empik.com/skip-hop-wanienka-wieloryb,p1125063947,dziecko-p
ma takie cos sens?
punkty mam z pracy i nazbierało mi się już ich troche - z reguly wszystko wydaje na eobuwie, ale teraz pomyslałam żeby wydać na wyprawkę i o empiku, bo smyk internetowy to dla mnie koszmar...
2020
2023 -
https://youtu.be/ZFD06xhrR9Y lovi
https://youtu.be/fsKenk_xAHQ medela
https://youtu.be/83afarcO7TY avent
Chyba bym lovi z tych brala
A internetowy smyk jest ok...szybko przyszla mi paczka fajnie zapakowana z wpisaniem kodu karty prezentowej pomogl mi pan na infolinii...
Wanienka fajna...slodziutka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 06:42
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyszatanka wrote:Tak, ale ja mówię o przypadku, kiedy ktoś nie wie jeszcze, że ma albo jest bezobjawowy. Weryfikacja jak dla mnie jest żałośnie śmieszna. Powinny być szybkie testy i każdej rodzącej powinni robić, a oni mierzą temperaturę i pytają, czy byłaś za granicą albo miałaś kontakt z kimś, kto był. A wystarczy pewnie jedna z koronawirusem, żeby cały oddział poszedł na kwarantannę. Czasami ręce opadają jak to w naszym kraju jest wszystko po łebkach robione z braku kasy, ale 2 mld na telewizję tuż przed epidemią się znalazły...
Paulina, a w Policach na porodówce są jedynki? Mi teraz na położniczej dali, ale na porodówce nie wiem, czy jakieś są. No i wiesz może, jak się tam idzie do porodu? Bo ja teraz musiałamprzejść przez ten caly SOR, na końcu korytarza był gabinet położniczy. Nie uśmiecha mi się iść tak w czasie najgorszej pandemii.
Ja byłam z IP -> na patologię -> położniczy. 😊
I kompletnie nie wiem jak wygląda przyjazd do szpitala gdy zaczyna się rodzić. 😅 Chyba tylko omijając patologię ? 🤔
Mnie ta weryfikacja śmieszy. Bo gdy przybywa chorych to tak nsprawde nie wiadomo czy nie ma się kontaktu z chorym.szatanka lubi tę wiadomość
-
Też mnie zaczęło zastanawiać, jak to wygląda od wejścia do szpitala, do trafienia na oddział i porodówkę...
Wczoraj zaszalałam na bonprixie, 2 spódnice i tenisówki kupiłam 😂 a chyba potrzebuję dziś czasu dla siebie... Bez wiadomości o koronie ale też bez webinarów o porodzie itd. Uwolnienie myśli... -
Trzeba znać umiar... Dziś w planie jakiś film, książka, dobra kawka, maseczka i chill... Potrzebuję takiego resetu i czasu dla siebie - póki mogę 😄
Karolllla lubi tę wiadomość
-
PattisonBM wrote:https://youtu.be/ZFD06xhrR9Y lovi
https://youtu.be/fsKenk_xAHQ medela
https://youtu.be/83afarcO7TY avent
Chyba bym lovi z tych brala
A internetowy smyk jest ok...szybko przyszla mi paczka fajnie zapakowana z wpisaniem kodu karty prezentowej pomogl mi pan na infolinii...
Wanienka fajna...slodziutka...
To mówisz że smyk spoko... Koleżanka z pracy się z nimi męczyła, więc byłam od razu źle nastawiona. Hmmm to jeszcze może tam popatrzę.PattisonBM lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Frufru wrote:Też mnie zaczęło zastanawiać, jak to wygląda od wejścia do szpitala, do trafienia na oddział i porodówkę...
Wczoraj zaszalałam na bonprixie, 2 spódnice i tenisówki kupiłam 😂 a chyba potrzebuję dziś czasu dla siebie... Bez wiadomości o koronie ale też bez webinarów o porodzie itd. Uwolnienie myśli...
No więc ja od razu trafiłam na porodówkę. Wyglądało to tak: Przyjechałam Pani w rejestracji mnie zarejestrowała. Potem KTG . Następnie lekarz badanie - kwalifikacja.
Ponownie do Pań rejestratorek dałam wszystkie potrzebne dokumenty.
Przyszła po mnie Pani która zajmuje się oddziałem i zaprosiła do pokoju gdzie od razu musiałam zdjąć stanik i założyć koszule do.porodu, klapki itp. Resztę rzeczy oddała mojemu mężowi. Walizka została w tym pokoju. A ja poszłam na salę porodową z potrzebnymi rzeczami do porodu.
Jak już urodziłam to Pani z tej walizki przyniosła mi ciuszki dla syna. A ja do łazienki kąpiel i przebranie w czyste ubrania. To chyba tyle ...
Ps. Jak przyjechałam miałam 6 cm rozwarcia. Po czym się zatrzymało. Poród trwał 16 h.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 09:37
Karolllla, PattisonBM, szatanka lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Ajka tak Smyk online jest spoko...
Moze teraz bardziej usprawnili strone...
Mimi fajny opis...
W Wawie bielanski ma osobne wejscie na ginekologie. Wiec tam to taki sor dla ciezarnych...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Karolllla wrote:Mi przed chwilą przyjechała komoda z ikea więc dziś skręcanie, a później jedziemy uznać ojcostwo (niestety po znajomości bo tak to nie wpuszczają do urzędu) co za czasy...