MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Sayuri z tym ciśnieniem też jakoś tak granicznie... Oby to jednak była infekcja...
A w ogóle to ja bez zgagi w szpitalu czuję się jak młody bóg... Mam masę energii, nic mi nie dolega... Tylko wyniki kiepskie.
Za 4 minuty, będzie ciążą donoszona 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 23:57
Karolllla, sayuri, Kakarli, PattisonBM, Cer, Endi1990, Jeheria lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Kakarli wrote:Nasze dzieciaki to ta sama kategoria wagowa widzę
tylko ciągle nie rozumiem, dlaczego ta sama wagą dla mojego gin jest spoko, a dla Twojego za mała. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
Już nie jest za mała, na szczęściepo prostu mała. Ale w normie. 24 percentyl wg usg.
Kakarli, PattisonBM, Ajka lubią tę wiadomość
-
Moja w 31+6 byla tak w polowie z ta swoja 1830g...mam nadzieje,ze bedzie ja w muare latwo urodzic...
Sayuri Ajka dobrze,ze u Was troche lepiej. Ajka i co beda robic Ci to CC na dniach czy daja jeszcze Werce czas?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Miłego dnia dziewczyny. Dziś mam lekarza zobaczymy co powie. Od dwóch dni mam mocniejsze bóle tak jak by główka mocno napierała do wyjścia i cała mega się rusza.Oby jeszcze tam siedziała. Żołądek czuje w gardle przez co cały czas mi nie dobrze i wszystko mnie boli. Muszę wymyślić jakieś zajęcie to będzie mi lepiej 😁. A Wy też macie jakieś głupie sny, mi dziś się śniło że mała ma coś nie tak ze stópkami 🤦♀️ A co do spania to co chwilę się budzę i pozycji nie mogę sobie znaleźć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 07:46
-
Niki kciuki za wizytę
dziwne sny mnie też nie opuszczają 😂
Szpital w którym chce rodzic objął kwarantanna dwa oddziały (a tylko 3 były otwarte), pierdziele nie jadę tam 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 08:18
-
PattisonBM wrote:Moja w 31+6 byla tak w polowie z ta swoja 1830g...mam nadzieje,ze bedzie ja w muare latwo urodzic...
Sayuri Ajka dobrze,ze u Was troche lepiej. Ajka i co beda robic Ci to CC na dniach czy daja jeszcze Werce czas?
Czekam na obchód.
2020
2023 -
Kira91 wrote:Niki kciuki za wizytę
dziwne sny mnie też nie opuszczają 😂
Szpital w którym chce rodzic objął kwarantanna dwa oddziały (a tylko 3 były otwarte), pierdziele nie jadę tam 😂
Ja już na dobre zadokowana jestem... także lepiej żeby tu się nic nie pojawiło...
Ps podobno u nas z miejscami na styk na porodówce... raz lepiej raz gorzej, ale różnie może być... Teraz na patologii jest jedna mama z noworodkiem, a było i tak w weekend że 8... A to mały oddział.2020
2023 -
Zadzwoniła do mnie Pani z przychodni informując że mojego doktora jeszcze przez tydzień nie będzie w pracy. A jakiś tydzień temu ogłoszono że w szpitalu w którym akurat pracuje było 40 przypadków wirusa
. Zapewne doktor znajduje się na kwarantannie. Aż strach pomyśleć ;( Miałam propozycje poczekać tydzień na mojego doktora albo jutro do innego. Wybrałam wizyte do innego doktora . Czuję się jakbym "zdradziła" że strachu mojego doktora .
-
Bona, lepiej dmuchać na zimne. Ty będziesz spokojniejsza po wizycie, a kto wie czy Twój lekarz czasem dłużej nie będzie nieobecny... Nie przejmuj się 😉
Bona lubi tę wiadomość
-
A ja z dolegliwości mam wrażenie ze brzuch mi pęknie. Cała ciaze był w miarę mały a ostatni tydzień dwa wystrzelił, cały swędzi, twardy jak skala i wczoraj wieczorem już nie wiedziałam czy chodzić czy leżeć czy co mam zrobić żeby sobie ulżyć 😂3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ajka nie strasz z tymi miejscami
no ale wiadomo jeden dzień może być pełno inny pusto. Ja wyjątkowo całą ciąże śpię na każdym boku i na plecach bez problemu ale wstać rano...o panie kaleka, powyginane, zdrętwiałe i obolałe dłonie 🤦🏼♀️ No i młody nie powiem, żeby jakoś szalał mógłby się częściej ruszać
-
Złapałam Gbsa.. Do szpitala prawie 60 km, kurde no
Mam nadzieję że Małej nie zarazę, Szwagierka nie dostała antybiotyku na czas i zaraziła Córkę, leżały 10 dni. Teraz sobie tego nie wyobrażam 😭 0 odwiedzin i jeszcze Synek beze mnie tyle dni
eh no muszę chyba do pakować torbę na wszelki wypadek
-
Kira91 wrote:Złapałam Gbsa.. Do szpitala prawie 60 km, kurde no
Mam nadzieję że Małej nie zarazę, Szwagierka nie dostała antybiotyku na czas i zaraziła Córkę, leżały 10 dni. Teraz sobie tego nie wyobrażam 😭 0 odwiedzin i jeszcze Synek beze mnie tyle dni
O jaale nawet jak już byś rodziła to nie mogą podać? Czy jest na to okienko?
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Kira91 wrote:Złapałam Gbsa.. Do szpitala prawie 60 km, kurde no
Ale wydaje mi się, że teraz powinni zrobic w laboratorium antybiogram i lekarz powinien juz antybiotyk podać na podstawie jego wyniku... chyba ze cos pomyliłam
-
Lilly, nie wiem szczerze mówiąc, wiem że przed porodem się podaje antybiotyki a dziecko przechodząc przez kanał rodny może się zarazić, także jak tylko się u mnie coś zacznie to od razu jadę do szpitala żeby zdążyli z tym antybiotykiem
jeszcze pogadam z moim lekarzem jak to wygląda ale wizyta dopiero 20 kwietnia i to już 39 tydzień będzie...
Endi, położna mi tylko powiedziala ze antybiotyk przed porodem dostanę a teraz nic się z tym nie robi.... A w wyniku mam napisane że paciorkowiec wrażliwy na penicylinęto to może jest ten antybiogram🙈?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 11:03
-
Kira91 wrote:Lilly, nie wiem szczerze mówiąc, wiem że przed porodem się podaje antybiotyki a dziecko przechodząc przez kanał rodny może się zarazić, także jak tylko się u mnie coś zacznie to od razu jadę do szpitala żeby zdążyli z tym antybiotykiem
jeszcze pogadam z moim lekarzem jak to wygląda ale wizyta dopiero 20 kwietnia i to już 39 tydzień będzie...
Endi, położna mi tylko powiedziala ze antybiotyk przed porodem dostanę a teraz nic się z tym nie robi.... A w wyniku mam napisane że paciorkowiec wrażliwy na penicylinęto to może jest ten antybiogram🙈?
Co do antybiotykoterapii faktycznie zalecają żeby dopiero na około 4h przed porodem z racji tego że to świństwo lubi po antybiotykach wracać.Kira91 lubi tę wiadomość