X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Korna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze.

Dziewczyny mam pytanie. Wczesniej uzywalam chusty do noszenia wiazanej teraz zastanawiam sie czy nie lepsza bylaby ta z tym kolem, czy ktoras moze ma jakies doswiadczenie z ta chusta?

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka lekarze wiedzą co robią i na pewno wybiorą najlepszą opcję dla Ciebie i maleństwa. Trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 18:20

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A ja chyba będę niedługo jednak rodzić i to planowane CC. Dali mi dziś steryd na wszelki wypadek. Próby wątrobowe się podwoiły. Jutro będą wyniki kwasów żółciowych, jeśli będą ok to za pewne poród po świętach - w 38 tygodniu (żeby tak bardzo nie obciążać już mojej wątroby), a jeśli to jednak cholestaza i będą jakieś bardzo wysokie te kwasy to pewnie w tym tygodniu...Niby jutro już ciąża donoszona a nie wcześniak, ale to jednak nie jest dobre tak wcześnie urodzić, wszędzie o tym trąbią i do tego CC. Nie jestem zadowolona. Mała waży 3400g według USG... Z główką jest tak jak było (dobra wiadomość)... Pepowina,łożysko itd. wszystko idealnie... Tylko ta moja wątrobą..
    kurcze, juz tak niewiele brakuje :/ a nie mogą wywolać porodu oksytocyną? zeby rodzic sn?

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeffcia wrote:
    A wyszły komuś erytrocyty w moczu?
    Miałam erytrocyty jak miałam gorączkę i crp 50, dostałam antybiotyk
    3 dni potem 0 erytrocytów w moczu

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka trzymam kciuki za Was. Będzie wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 19:57

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymam kciuki. Wszystko bedzie dobrze. Nie ma bata musi byc. Przetrwamy wszystko, bo my silne Baby i mamy w sobie silne i dzielne dzieciaki :)

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    kurcze, juz tak niewiele brakuje :/ a nie mogą wywolać porodu oksytocyną? zeby rodzic sn?

Mogą ale przez agenezja nie bardzo chcą... W Orłowskim chcieli... jak byłam tam w 32 tygodniu to obraz główki był taki sam 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 19:38

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Miałam wcześniej teraz nie, za to teraz wyszedł mi urobilinogen.
    W próbach wątrobowych z kolei wysoka fosfataza zasadowa ale ponoć u ciężarnych może być wyższa - Ajka orientujesz się w tych tematach wiec może wiesz?

Ajka trzymam mocno kciuki za Ciebie :))

Tak bo łożysko ja produkuje...

lilly. lubi tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się. Po wizycie.

Młoda waży 2500g, jest mniejsza niż większość dzieci w 36+0, ale mieści się w normie. Wszystkie przepływy ok, ilość wód płodowych też, także do dziecka nie ma się o co przyczepić.

Gorzej ze mną, jak zwykle zresztą.

Wyszło mi białko w moczu, i to całkiem sporo, oraz erytrocyty. Muszę zrobić posiewu moczu, jeśli to nie infekcja, to gestoza. Wtedy szpital. Jeśli infekcja, to już dostałam receptę na antybiotyk.

Kolejną wizytę mam za dwa tyg, a do szpitala będę szła 29 kwietnia. Z uwagi na mój całokształt (wiek, czas starania, in vitro, cukrzycę, problemy w ciąży). Jak to określiła Pani dr, woli mnie mieć w szpitali pod opieką już przed weekendem majowym. Termin planowo mam na 5 maja, jeśli do tego czasu nie zacznę rodzić to będą wywoływać:/ chyba, że zapis KTG będzie nie halo to wtedy szybciej.

Miałam dziś pobierany wymaz na gbs, wyraźnie czułam smagniecie po odbycie, wszystko jedną probówką.

A z dolegliwości ciążowych to puchną mi stopy, pachwiny tak rwą, że kładzenie się, obracanie i wstawanie to istny horror, drętwieją mi ręce do tego stopnia, że nie mogę np utrzymać czajnika w ręku. Nadgarstki bolą. Katar mam chyba od półtora miesiąca. No i mam grację słonia w składzie porcelany. Przytyłam łącznie 14 kg.

Pozdrawiam Was serdecznie.

Endi1990, PattisonBM, Kira91 lubią tę wiadomość

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A ja chyba będę niedługo jednak rodzić i to planowane CC. Dali mi dziś steryd na wszelki wypadek. Próby wątrobowe się podwoiły. Jutro będą wyniki kwasów żółciowych, jeśli będą ok to za pewne poród po świętach - w 38 tygodniu (żeby tak bardzo nie obciążać już mojej wątroby), a jeśli to jednak cholestaza i będą jakieś bardzo wysokie te kwasy to pewnie w tym tygodniu...Niby jutro już ciąża donoszona a nie wcześniak, ale to jednak nie jest dobre tak wcześnie urodzić, wszędzie o tym trąbią i do tego CC. Nie jestem zadowolona. Mała waży 3400g według USG... Z główką jest tak jak było (dobra wiadomość)... Pepowina,łożysko itd. wszystko idealnie... Tylko ta moja wątrobą..

Kochana nie martw się, skończony 37 tydzień można rodzić, waga taka jak u innych w 40 tygodniu. Ja urodziłam w pierwszej ciąży 36+1 waga 3100 g babki się śmiały że to żaden wcześniak, ale wiadomo tygodni za mało to uznana za wcześniaka ale nic jej nie było, sterydy na płuca też dostałam. A teraz widzisz Tobie na połówkowych coś tam znaleźli, a mi teraz na 3 USG lekarz podejrzewa niedomykalność zastawki trójdzielnej do tej pory było wszytko ok, a tu niespodzianka, mam skierowanie na echo serca i trochę się też już zaczęłam martwić, bo oczywiście poczytałam internet i jedni piszą że to nic takiego, a inni że to jeden z markerów wad genetycznych jak ZD....koszmar byle do końca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 21:04

Ajka lubi tę wiadomość

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Melduję się. Po wizycie.

Młoda waży 2500g, jest mniejsza niż większość dzieci w 36+0, ale mieści się w normie. Wszystkie przepływy ok, ilość wód płodowych też, także do dziecka nie ma się o co przyczepić.

Gorzej ze mną, jak zwykle zresztą.

Wyszło mi białko w moczu, i to całkiem sporo, oraz erytrocyty. Muszę zrobić posiewu moczu, jeśli to nie infekcja, to gestoza. Wtedy szpital. Jeśli infekcja, to już dostałam receptę na antybiotyk.

Kolejną wizytę mam za dwa tyg, a do szpitala będę szła 29 kwietnia. Z uwagi na mój całokształt (wiek, czas starania, in vitro, cukrzycę, problemy w ciąży). Jak to określiła Pani dr, woli mnie mieć w szpitali pod opieką już przed weekendem majowym. Termin planowo mam na 5 maja, jeśli do tego czasu nie zacznę rodzić to będą wywoływać:/ chyba, że zapis KTG będzie nie halo to wtedy szybciej.

Miałam dziś pobierany wymaz na gbs, wyraźnie czułam smagniecie po odbycie, wszystko jedną probówką.

A z dolegliwości ciążowych to puchną mi stopy, pachwiny tak rwą, że kładzenie się, obracanie i wstawanie to istny horror, drętwieją mi ręce do tego stopnia, że nie mogę np utrzymać czajnika w ręku. Nadgarstki bolą. Katar mam chyba od półtora miesiąca. No i mam grację słonia w składzie porcelany. Przytyłam łącznie 14 kg.

Pozdrawiam Was serdecznie.

A ciśnienie mesz ok?... Myślę ze lekarz słusznie z tym powiewem wymyślił.

• Jeffcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Miałam erytrocyty jak miałam gorączkę i crp 50, dostałam antybiotyk
    3 dni potem 0 erytrocytów w moczu
    Dopiero za tydz mam wizytę, a kazał mi yydz wcześniej zrobić te badania. Pewnie karze mi powtórzyć i się wyjaśni co dalej. Nie czuję się źle. Nie miałam gorączki. Ale się martwię jak to bywa...
    Trzymam kciuki Ajka żeby było wszystko dobrze!!

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A ciśnienie mesz ok?... Myślę ze lekarz słusznie z tym powiewem wymyślił.

Zapomniałam napisać. Ciśnienie dzisiaj 152/94 i mam mierzyć kilka razy dziennie, w piątek wysłać kartkę z wynikami.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri też mam ten problem z obracaniem się i podnoszeniem z łóżka, dziś aż się bałam w dzień położyć... Bo zaraz czuję ból właśnie w pachwinach. Nie wiem czemu tak... Potem chwilę trwa aż się rozruszam i jakoś mija. W nocy najgorzej, bo przewracanie z boku na bok trwa długo i rozkładam to na kilka razy. Dziś jak poszłam siku, to po powrocie stałam przy łóżku kilkanaście minut zanim się znów położyłam... Nie wiem jak sobie pomóc.

Z majówek chyba nam się kilka kwietniówek zrobi 😉

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Mogą ale przez agenezja nie bardzo chcą... W Orłowskim chcieli... jak byłam tam w 32 tygodniu to obraz główki był taki sam 🥴
    A Jak taki poród, oksytocyna może wpłynąć na Malutką? Szkoda z jednej strony ale wasze zdrowie najważniejsze, a z wątroba nie ma żartów tym bardziej że wyniki coraz gorsze.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Sayuri też mam ten problem z obracaniem się i podnoszeniem z łóżka, dziś aż się bałam w dzień położyć... Bo zaraz czuję ból właśnie w pachwinach. Nie wiem czemu tak... Potem chwilę trwa aż się rozruszam i jakoś mija. W nocy najgorzej, bo przewracanie z boku na bok trwa długo i rozkładam to na kilka razy. Dziś jak poszłam siku, to po powrocie stałam przy łóżku kilkanaście minut zanim się znów położyłam... Nie wiem jak sobie pomóc.

Z majówek chyba nam się kilka kwietniówek zrobi 😉

Takie bóle mam od ok dwóch tygodni, do tego stopnia, że zanim się podniosę to startuję jak Małysz na skoczni :/ nijak nie idzie sobie pomóc. Tylko odpoczynek i unikanie bólowych pozycji.

Ajka lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcący polubiłam sayuri

sayuri lubi tę wiadomość

• Kakarli Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Melduję się. Po wizycie.

Nasze dzieciaki to ta sama kategoria wagowa widzę ;-) tylko ciągle nie rozumiem, dlaczego ta sama wagą dla mojego gin jest spoko, a dla Twojego za mała. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Ajka za Ciebie również trzymam kciuki. Ciąża donoszona to donoszona - wiadomo, że każdy dzień jest ważny, ale w Twoim przypadku te korzyści nie przewyższają ryzyka.

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez z nogami - lydki - to problem...taki syndrom niespokojnych nog, zmeczenie miesni...nie wiem co ze soba zrobic...ani lezec ani siedziec ani stac...wszystko boli...proces wstawania z lozka to tez jest czasochlonny...

Ze spaniem tez problem co 2h do wc...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak energia ostatnio rozpiera że mogę góry przenosić 😁
    Kręcę się tylko w nocy z boku na bok bo biodra bolą, a tak jest całkowite przeciwieństwo ciąży z Synem 😁 chyba słońce tak na mnie działa 💪

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ