MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
lilly. wrote:Ale obwodem tez się mieścisz? Bo mi się chyba zebra rozrosły bo mi ciasno pod biustem
Zawsze zapinałam się na najciaśniejszy chwytak z tylu teraz na ten najszerszy i daje radęjeszcze 6 tygodni i nie mam apogeum brzucha, pamietam to z pierwszej ciąży, wiec pewnie dam przedłużkę niedługo
Carla -
PLPaulina wrote:Jak uciełaś kp ?? Bo potrzebuje rady, pomocy.
Wiesz sama długo nie chciałam tego przerwać, czułam że coś stracę ... impulsem był pozytywny test ciążowy, a młodemu mówiłam że cycuś jest chory i byłam w tym konsekwentna. Akurat poszedł do przedszkola i miał dużo innych emocji i nowości i przyjął to na klatę. Wcześniej było gorzej, gdy chciałam skończyć. Mówił ... „dawaj cycka” ... oboje byliśmy wtedy gotowi z tym że do dzisiaj ciągle jeździ mi pod bluzką. Jak się czegoś boi, jak przyjdzie nad ranem itpCarla -
Kira91 wrote:Mwm, BANANY.
Ja nie wiem o co chodzi, ale i w 1 ciąży i teraz właśnie na końcówce jadłam tonami banany i piłam kakao codziennie ... którego poza ciąża praktycznie nie piłam. A dodam, że żadnych innych ciążowych zachcianek j wtedy i teraz nie miałam. Myślicie, że to kwestia domagania się organizmu pewnych wartości odżywczych i witamin ? Ps. Żelazo mam na granicy normy ...Carla -
nick nieaktualnyCarla wrote:Ja nie wiem o co chodzi, ale i w 1 ciąży i teraz właśnie na końcówce jadłam tonami banany i piłam kakao codziennie ... którego poza ciąża praktycznie nie piłam. A dodam, że żadnych innych ciążowych zachcianek j wtedy i teraz nie miałam. Myślicie, że to kwestia domagania się organizmu pewnych wartości odżywczych i witamin ? Ps. Żelazo mam na granicy normy ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 08:50
-
Ja jak mialam hematokryt i erytrocyty lekko ponizej normy kupilam 1op Szelazo SR i pilam soki wyciskane z dodatkiem szpinaku.pomoglo...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
mwm wrote:Ale wynik na granicy normy dolnej mimo wszystko? Ja jem dużo gorzkiej czekolady, mięso albo ryba codziennie.. kurde boje się trochę ze mi spadnie jeszcze przez te dwa tygodnie, pamietam ze po punkcji i uśpieniu byłam takim wrakiem człowieka, ciśnienie 60/40 omdlenia, wymioty, a wyniki niby super.. tylko tu byłoby znieczulenie a nie uśpienie. Może granata zacznę wcinać.
To ja nie jem w.ogole mięsa, nie łykam witamin. Hemoglobina 12, 6 A płytki krwi prawie 300.
Jedź dużo bananów Plus woda z cytryną. Ja pije dużo smoothie szpinak banan burak ananas i truskawkililly. lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi1987 wrote:To ja nie jem w.ogole mięsa, nie łykam witamin. Hemoglobina 12, 6 A płytki krwi prawie 300.
Jedź dużo bananów Plus woda z cytryną. Ja pije dużo smoothie szpinak banan burak ananas i truskawki
Ja jestem wege - wegan i tez wyniki krwi w normie.
Tez polecam wykrawać owoce i warzywa gdzie się daMimi1987 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Carla wrote:Ja nie wiem o co chodzi, ale i w 1 ciąży i teraz właśnie na końcówce jadłam tonami banany i piłam kakao codziennie ... którego poza ciąża praktycznie nie piłam. A dodam, że żadnych innych ciążowych zachcianek j wtedy i teraz nie miałam. Myślicie, że to kwestia domagania się organizmu pewnych wartości odżywczych i witamin ? Ps. Żelazo mam na granicy normy ...
U mnie płytki 240-270 gdzie rozrzedzam krew
-
Dziewczyny to że dieta wegańska dobrze zbilansowana nie wpływa na wyniki krwi w sposób negatywny to pewniak. Nie zmienia to jednak faktu, że mało kto je dietę nawet typową ale dobrze zbilansowaną. Niestety wydaje mi się, że powinnaś przyjmować też witaminy mwm . Teraz przez te kilka tygodni nie nadgonisz wyników krwi. Banany to źródło potasu, czekolada magnezu. Pomogą na skurcze, ale czy na produkcję płytek krwi? Tu potrzeba składników krwiotworczych- ale to już pytanie do dietetyka. Podobno płytki krwi spadają części kobiet w ciąży. U mnie spadek z 280 tyś do 170 tyś zaliczyłam w trakcie diety wege. Uważam, że był to pewnie zbieg okoliczności- inne wyniki były super. Nie zmienia to faktu, że każdy organizm jest inny. U nas w szpitalu znieczulenie jest od 100 tyś.
Nie jestem zwolennikiem ratowania wyników krwi dietami bo wiem po sobie, że nie jestem w stanie uzupełnić u siebie niedoborów magnezu i potasu. Gdyby nie suplementy to nie dałabym rady funkcjonować normalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 10:12
-
nick nieaktualnyJa biore witaminy dla kobiet w ciąży i kwasy dha, brałam magnez, płytki jeszcze są w normie do 100 mi sporo brakuje, ale jakoś zaczęłam o tym myśleć, bo czasu niewiele i chyba raczej już nie podskoczą, ewentualnie mogę zapobiegać spadkom. Dziękuje Wam
-
Hello.
Obserwacja w szpitalu. Ciśnienie rzeczywiście mi skacze, wczoraj wieczorem dostałam Dopegyt na zbicieiśnienia i hydroksyzynę na dobry sen. Dziś rano kolejna tabletka i ciśnienie już niskie. Także jest nadziejamiałam jeszcze dobową zbiórkę moczu, pobrana krew i czekam na wyniki. Co dwie godziny nadanie tętna płodu, co trzy pomiar ciśnienia, raz dziennie KTG. Niby mamy tu odpoczywać, ale tego spokoju to mało:)
-
sayuri wrote:Hello.
Obserwacja w szpitalu. Ciśnienie rzeczywiście mi skacze, wczoraj wieczorem dostałam Dopegyt na zbicieiśnienia i hydroksyzynę na dobry sen. Dziś rano kolejna tabletka i ciśnienie już niskie. Także jest nadziejamiałam jeszcze dobową zbiórkę moczu, pobrana krew i czekam na wyniki. Co dwie godziny nadanie tętna płodu, co trzy pomiar ciśnienia, raz dziennie KTG. Niby mamy tu odpoczywać, ale tego spokoju to mało:)
Wiem coś o tym... idzie się przyzwyczaić. Ja mam ktg 2 razy dziennie.2020
2023 -
mwm wrote:Ale wynik na granicy normy dolnej mimo wszystko? Ja jem dużo gorzkiej czekolady, mięso albo ryba codziennie.. kurde boje się trochę ze mi spadnie jeszcze przez te dwa tygodnie, pamietam ze po punkcji i uśpieniu byłam takim wrakiem człowieka, ciśnienie 60/40 omdlenia, wymioty, a wyniki niby super.. tylko tu byłoby znieczulenie a nie uśpienie. Może granata zacznę wcinać.
Miałam ostatnio a badania sprzed miesiąca, piję soczki buraczkowe, jem zieloną pietruszkę i właśnie te kakao i banany a badanie krwi mam 20 kwietniaCarla -
nick nieaktualny
-
Sayuri, to dobrze jednak, że Cię wzięli. Mnie to KTG, zwłaszcza o 6 rano, też męczyło w szpitalu, a to tylko 3 dni.
Ja po radzie Kiry, gdy zaczęłam jeść w ciąży banany, odnotowałam wzrost płytek o ok. 20 tyś., więc może coś jest na rzeczy. Ale ja mam wynik wysoki, bo ok. 260 tys. teraz.mwm, PattisonBM lubią tę wiadomość