X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takich sytuacjach to nie winne są teściowe. A mężowie.. 😊 powinni okazać się większą stanowczością.
    Moja zanim jeszcze została moją teściową miała kilka akcji, które podniosły mi ciśnienie. Ale tutaj mąż zareagował super.👍

Teraz to wspólnie ustaliliśmy, że się odcinamy od wszystkich. Dla nas to było oczywiste, że żyjemy w izolacji. Wystarczy mi, że mąż pracuję. Niby własna firma więc styczności z tłumem ludzi nie ma. Ale zawsze niepokój jest.

I święta spędzamy wspólnie. Jakoś to nie czas na spotkania.😊

Piękna pogoda, pralismy dziś fotelik i gondolę.
    Sam stelaż mąż przygotował - oliwienie i te jakieś regulację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 21:43

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety u nas robota mojego męża to jak praca na bombie... największe niestety zagrożenie do domu przynosi on, ale zapobiegawczo tez ograniczamy do niezbednego minimum kontakty z rodziną chociażby dla ich dobra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 21:42

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    niestety u nas robota mojego męża to jak praca na bombie... największe niestety zagrożenie do domu przynosi on, ale zapobiegawczo tez ograniczamy do niezbednego minimum kontakty z rodziną chociażby dla ich dobra.

No w Waszym przypadku to właśnie chyba dla dobra rodziny lepiej się z nikim nie widywać. Ja też się trochę czuję jak na bombie... Warszawskie szpitale... no cóż
    ...

2020 :)
    2023 :)
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mąż zaproponował dzisiaj, że po świętach idzie na opiekę nad synem, żeby do czasu rozwiązania nic nie przywlec i być czystym, albo nie trafić na kwarantanne myślę że to rozsądne rozwiązanie w tej sytuacji chociaż wiem że mu ciężko bo nie chce zostawiać szpitala bez kolejnej pary rąk :/

lilly., PattisonBM lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga80 wrote:
    Mi w 36+4 lekarz kazał już odstawić luteine a moja szyjka w 34+5 miała już tylko 18 mm, ale na razie młody w środku się dzielnie trzyma, mimo że w domu jakoś strasznie się nie oszczędzam 😀
    Ale jak już się nie raz okazało co lekarz to opinia 😀
    Dziewczyny dla Was, Maluszków i najbliższych wesołych świąt i przede wszystkim zdrowych 😘
    Dzięki za odpowiedzi dziewczyny, mnie się właśnie wydaje że przy mojej27mm szyjce w 35tc to lutka do 37 to za długo... Potem. Nie będę mogła urodzić... Więc odtaqiam te kilka dni szybciej. A Wsi lekarze mówią coś o oleju z wiesiołka?

bv5tg9v.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, no kurde, dziwne to u Coebie. A może jakaś ciążowa anomalia i minie? Mnie w poprzedniej ciąży np. dzwonilo w uchu, a potem samo przeszło.

Endi, dobra decyzja mimo złej sytuacji służby zdrowia. Musicie też trochę pomyśleć o sobie, bo jak się zarazisz, to same straty dla dziecka.

A powiedz, jak Twój mąż ocenia sytuację. Faktycznie jest tak beznadziejnie, jeśli chodzi o dostęp do testów i środków ochrony osobistej jak mówią w internetach?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojej sali szpitalnej obie dziewczyny zaczęły rodzić... Zapowiada się ciekawa noc:)

mwm, lilly., Niki2803 lubią tę wiadomość

• lilly. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Rozchodzą Wam się mięśnie brzucha ? U mnie niestety się rozeszły :( sprawdza się to tak że jakbyście się podnosiły z łóżka to na brzuchu na środku robi się taki stożek.

Mi fizjo powiedziała ze w ciąży to jest zupełnie normalne nawet wcześniej od 25t - musza się rozejść żeby pomieścić. Patologiczne rozejście sprawdza się po kilku tygodniach od urodzenia

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Pewnie że tak, to z nim coś jest nie tak, to chyba normalne że w ciąży się tyje, on jakiś niedojrzały jest :/
    A chwile załamania to i mi się zdarzają, hormony robią swoje, mąż jeszcze nigdy w życiu mnie tak nie denerwował, czasami już wyobrażam sobie rozwód i podział majątku 😂

Ja się właśnie ze swoim pożarłam i nawet nie wiem o co poszło, czepiał się czegoś i 3 razy prosiłam żeby odpuścił a on nic. Nie dość ze to ja w ciazy i mam prawo mieć humory to jeszcze ja go uspokajam 🤦🏻‍♀️ I wielce obrażony poszedł spać. Tak się cieszyłam nawet na te święta we dwójkę a teraz to nawet jutro nie mam ochoty schodzić na śniadanie i mu podgrzewać nic. Niech sam je!

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka mogę podpowiedzieć z punktu mojego Taty, który jest ordynatorem OIOM i jego szpital i odział zrobili zakaźnym, że jest źle ;) Nie ma sprzętu ani ochrony dla swojego personelu, a na wyniki testu czekają 3-4 dni. Poprosił maski to dostał P2, a nie P3 i je odrzucił. Zamówił łóżko profesjonalne to jest akcja na zrzutka.pl bo nikt kasy nie daje...ogólna głupawka i niewiadoma. Respiratorów nie ma trzeba czekać. Zamknęli restauracje w szpitalu więc lekarze nie mają obiadów, zamknęli nawet aptekę bo chciałam żeby mi kupił kilka rzeczy. Jest wesoło :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień na nogach prawie i przed chwilą pod prysznicem na 90% wypadł mi czop, a przynajmniej tak wyglądało 😱 Nie był podbarwiony krwią ani nic ale uświadomiłam sobie właśnie, że to wszystko już niedługo 😳 Za tydzień/dwa/trzy pomału zaczniemy się rozpakowywać 🙈 Nie zasnę chyba :)

Mysza1986, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Szatanka mogę podpowiedzieć z punktu mojego Taty, który jest ordynatorem OIOM i jego szpital i odział zrobili zakaźnym, że jest źle ;) Nie ma sprzętu ani ochrony dla swojego personelu, a na wyniki testu czekają 3-4 dni. Poprosił maski to dostał P2, a nie P3 i je odrzucił. Zamówił łóżko profesjonalne to jest akcja na zrzutka.pl bo nikt kasy nie daje...ogólna głupawka i niewiadoma. Respiratorów nie ma trzeba czekać. Zamknęli restauracje w szpitalu więc lekarze nie mają obiadów, zamknęli nawet aptekę bo chciałam żeby mi kupił kilka rzeczy. Jest wesoło :)

Ja pierdzielę, masakra :( współczuję stresu Twojemu Tacie. :( A jaki to szpital? Warszawski? Ja to się cały czas najbardziej boję, że właśnie w szpitalu załapię wirusa. Pewnie trauma po tym, jak po wizycie na sorze z powodu migreny zapadłam na zapalenie płuc, a skutki odczuwam do dzisiaj. Mam nadzieję, że na porodówkach jednak będzie cały czas panował względny spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 00:45

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to szpital na Pomorzu, nawet nie chciał żebym tam rodziła tylko w jakimś sensownym w Wawie ;) Dlatego się tam nie pcham choć z nazwiskiem miałabym jak królowa ale nie chce. Z resztą teraz zrobili tam porody tylko dla zarażonych wirusem, a reszta musi sobie radzić - też bzdura. Póki co nie mają przypadku, mieli podejrzenia ale testy wyszły ujemne. Tata sobie też zrobił test i jest ok póki co ale stres jest żeby jego nic nie wzięło przy braku wszystkiego :/

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie wahania nastroju? Ja wlasnie poryczalam sie na Krolu Lwie II...

Zmylam 3 talarze i musialam odpoczac,bo nogi mnie bola...
    Wy tez macie syndrom niespokojnych nog w nocy? Wczoraj do 3 nie moglam przez to spac...juz nie mowiac o zgadze...

Ajka Sayuri jak sie macie?
    Jeheria? Jak tam u Was?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Bona Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Macie wahania nastroju? Ja wlasnie poryczalam sie na Krolu Lwie II...

Zmylam 3 talarze i musialam odpoczac,bo nogi mnie bola...
    Wy tez macie syndrom niespokojnych nog w nocy? Wczoraj do 3 nie moglam przez to spac...juz nie mowiac o zgadze...

Ajka Sayuri jak sie macie?
    Jeheria? Jak tam u Was?

Oj tak z nogami tragedia , nie da się zasnąć :( to uczucie jest okropne.

PattisonBM lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Cały dzień na nogach prawie i przed chwilą pod prysznicem na 90% wypadł mi czop, a przynajmniej tak wyglądało 😱 Nie był podbarwiony krwią ani nic ale uświadomiłam sobie właśnie, że to wszystko już niedługo 😳 Za tydzień/dwa/trzy pomału zaczniemy się rozpakowywać 🙈 Nie zasnę chyba :)
    To chyba musisz na siebie teraz bardziej uważać, troszkę jeszcze za szybko na poród.

Karolllla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    To chyba musisz na siebie teraz bardziej uważać, troszkę jeszcze za szybko na poród.
    Mi tez kawałek tydzień temu wypadł, reszty nie widziałam, skurczy żadnych, wczoraj widziałam trochę śluzu podbarwionego na majtkach, ale to na pewno śluz nie czop. Wiec to chyba tak szybko porodu nie zwiastuje.. Chyba bez czoła trzeba uważać na infekcje.

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:

Przeczytałam cały internet od razu, że może wypaść kilka tygodni przed porodem zwłaszcza jak nie jest podbarwiony krwią. To kolejny etap przygotowania organizmu pomału do porodu ale fakt, ogólnie przeginam z aktywnością i muszę odpoczywać więcej :)

mwm, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientuje się któraś z Was jak to jest ze zwolnieniem L4 i opieką ?

Chodzi mi o to że zależałoby mi aby mój mąż poszedł na L4 aby nie przynieść tego wirusa do domu przed porodem. I załóżmy że w dniu mojego wyjścia ze szpitala z małą on będzie jeszcze przebywać na L4 od rodzinnego. Ale będziemy chcieli wziąć ze szpitala 14 dni opieki nad żoną po porodzie. Czy to się może na siebie nakładać czy jak to wygląda ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 13:28

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy się nie może nakładać. Albo pierwsze przerywasz i idziesz na opiekę.
    Albo kontynuuje działalność L4. A idziesz na opiekę te parę dni później. 😊

‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ