MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bona wrote:Raczej tak, tak teraz doczytałam w necie
-
PattisonBM wrote:Macie wahania nastroju? Ja wlasnie poryczalam sie na Krolu Lwie II...
Zmylam 3 talarze i musialam odpoczac,bo nogi mnie bola...
Wy tez macie syndrom niespokojnych nog w nocy? Wczoraj do 3 nie moglam przez to spac...juz nie mowiac o zgadze...
Ajka Sayuri jak sie macie?
Jeheria? Jak tam u Was?
U mnie od wczoraj występują bóle miesiączkowe, ale raz są raz nie. To pewnie przez przygotowania do świąt- sprzątanie i gotowanie.
W nocy jakby tlenu brakowało 🤷PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Endi1990 wrote:Bóle okresowe takie jak opisujecie to u mnie zwiastowały początek skurczy- miałam i przy pierwszym porodzie i przy podaniu Cytotecu podczas poronienia przed łyżeczkowaniem także znane mi sa już dobrze
Mialam takie ostre bole taki skurcz miesiaczkowy...az musialam stanac i sie przygiac...i tak w przeciagu 15 min co chwila...tylko nie ma plamien...myslicie ze to moze byc skurcz przepowiadajacy?ze wreszcie szyjka ruszyla i zaczela sie skracac?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
u mnie przepowiadające idą "prosto spod serduszka", zaczynam czuć dyskomfort pod przeponą po czym schodzą niżej i jest to bardziej mocne twardnienie niż ból, ale już od wczoraj zaczęły pojawiać się lekkie bóle okresowe, we wtorek mam ktg to zobaczymy co tam się rysuje
-
U mnie przez całą ciążę tylko raz miałam skurcze. Były bardzo podobne do tych miesiączkowych, promieniujących do krzyża i miały bardzo dużą częstotliwość. Na następny dzień nie czułam ruchów więc szybko na wizytę. Gin stwierdził że to infekcja pęcherza a dzidziuś w międzyczasie już się uaktywnił. Więc ja nie wiem czy będę w stanie poznać że to skurcze, bo jak wtedy to nie było to to ja już nie mam pojęcia jak skurcz się odczuwa.
-
MIMI wrote:U mnie przez całą ciążę tylko raz miałam skurcze. Były bardzo podobne do tych miesiączkowych, promieniujących do krzyża i miały bardzo dużą częstotliwość. Na następny dzień nie czułam ruchów więc szybko na wizytę. Gin stwierdził że to infekcja pęcherza a dzidziuś w międzyczasie już się uaktywnił. Więc ja nie wiem czy będę w stanie poznać że to skurcze, bo jak wtedy to nie było to to ja już nie mam pojęcia jak skurcz się odczuwa.
MIMI lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Najgorsze to są właśnie bóle krzyżowe. I jeśli kobieta doświadcza ich podczas miesiączki to przy porodzie niestety też..
To reguła?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:40
-
nick nieaktualny
-
lilly. wrote:To reguła?
Żadna reguła. Ja mam mega lekkie miesiączki. A pierwszy poród ze skurczami krzyżowymi. I powiem tak to jest MASAKRAAAAA nie życzę tego żadnemu wrogowi. Poród przy tym bólu to Pikuś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 21:59
lilly. lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualny
-
Mimi1987 wrote:Żadna reguła. Ja mam mega lekkie miesiączki. A pierwszy poród ze skurczami krzyżowymi. I powiem tak to jest MASAKRAAAAA nie życzę tego żadnemu wrogowi. Poród przy tym bólu to Pikuś.
Też miałam bóle krzyżowe podczas porodu. Jakby mi ktoś siekierę wbijał w plecy. Wzięłam tens te elektrody, ale to tylko „smyrało” i pomogło na 5 minut i rodziłam bez znieczulenia. W ogóle nie miałam prawie skurczy z brzucha tylko właśnie kręgosłupa, z tym że u mnie w ciągu 40 minut z 4 cm - 10 się zrobiło ... także ból ten znam tylko z porodu, miesiączki mam bezbolesne. Fakt mój poród był wg mnie w miarę szybki, ale już nastawiam się właśnie na bóle z krzyża, którymi wszyscy straszą że nic gorszego nie maCarla -
A jak u Was z wagą? Ja przytyłam 14 kg, lekarz cały czas każe mi kontrolować, twierdzi że dużo. Mi się też tak wydaje, planowałam 12... ale że mam wilczy apetyt to wyszło jak wyszło. Tak naprawdę to tylko na twarzy widać no i brzuszek oczywiście. Jak miałyście w pierwszych ciążach? Szybko udało Wam się zrzucić? Ja nie ukrywam że zawsze bardzo kontrolowałam wagę i trochę mam żal do siebie że teraz tak odpuściłam.