X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Dziewczyny, a co to jest ten skurcz krzyżowy? Jak byście to opisały? Bo ja się ostatnio właśnie dowiedziałam od koleżanki o ich istnieniu. Przyznam, że mnie teraz zmartwiłyście, bo ja z reguły mam bardzo bolesne miesiączki, ale to raczej przez endometriozę (w zasadzie odkąd mi ją wypalili, to już nie były bolesne) i zawsze przy miesiączce bolało mnie w krzyżu. Czy to to?

Ja przytyłam dotąd 11,5 kg. Liczyłam na 10 kg, ale trudno. Po nagłym przybraniu 5 kg na początku 7. miesiąca od 2 miesięcy znowu tyję średnio 2 kg miesięcznie. Czytałam, że w ostatnich tygodniach ciąży można nawet stracić do 2 kg, ale nie wiem, ile w tym prawdy. Ja apetyt mam umiarkowany, jemy 3 albo nawet tylko 2 posiłki dziennie + 2-3 przekąski. Niestety wśród nich muszą być słodycze :/ Ale i tak jem o wiele mniej niż się obawiałam przed ciążą, głównie z powodu męczącej mnie coraz bardziej zgagi.

O tak do sikiery mozna porównać.
    Mi to zaczęło się 3 dni przed porodem w domu dawałam radę z paskiem od szlafroka. Tarłam plecy byle ból minął. W.szpitalu mąż masował.Wiec jak teraz nie ma.rodzinnych porodów to ja tam umrę z bólu. Bo u mnie to trwało i trwało:(

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    U mnie coś ok 10 kg na plus.
    A mam takie głupie pytanie, może nie na miejscu... Do dziewczyn które to przeżyły... Czy ból przy poronieniu jest podobny do porodowego? Ja miałam mega skurcze wtedy i bolało bardzo...

Ta sobię myślę że gdyby był - to nie krążyłyby o nim takie opowieści... Dla mnie poronienie nie było aż tak bolesne... Jak jajo płodowe przechodziło przez szyjkę, to miałam pomysł żeby Ketonal wziąć, ale to szybko się zadziało... A reszta jakoś bardzo nie boli...

Poród nie może tak wyglądać. Szkoda że się nie przekonam na własnej skórze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 09:33

2020 :)
    2023 :)
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie dostałam telefon od męża że nie wraca do domu do czasu wynikow pacjenta, ktrego mieli wieczorem na SOR. Jestem dobita totalnie... nie dosc ze zostalam sama z synkiem na swieta to jeszcze zaraz sie moze okazac ze az do porodu męża nie bedzie- strasznie to ciezkie wszystko- sciskam nogi;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam bardzo bolesne okresy, czasami doprowadzały do płaczu i nie mogłam się ruszyć :/

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    A mam takie głupie pytanie, może nie na miejscu... Do dziewczyn które to przeżyły... Czy ból przy poronieniu jest podobny do porodowego? Ja miałam mega skurcze wtedy i bolało bardzo...

Mnie z kolei przy poronieniu fizycznie nie bolało.. pielęgniarka tylko przychodziła pytała się czy coś podać a ja ze nie.. właśnie czytałam ze po cytotecu może strasznie bolec a u mnie nic. Każdy organizm jak widać inaczej wszystko przechodzi

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 14-14,5 kg na plusie.
    Mnie okresy bolały 1 dzień, póki skrzep nie wyszedł pierwszy to była męczarnia potem już ulga bo ogólnie ja prawie okresów nie miałam tylko plamenia 🤦 (cienkie Endo)

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Korna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:

To zalezy jak zaawansowana ciaza byla przy poronieniu. Ja mialam w 8 tyg to bolal mocno brzuch przez skurcze macicy , przy bardziej zaawansowanej ciazy jak normalny porod tak mi sie wydaje 😊

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Ja własnie dostałam telefon od męża że nie wraca do domu do czasu wynikow pacjenta, ktrego mieli wieczorem na SOR. Jestem dobita totalnie... nie dosc ze zostalam sama z synkiem na swieta to jeszcze zaraz sie moze okazac ze az do porodu męża nie bedzie- strasznie to ciezkie wszystko- sciskam nogi;)

Jeju Endi Ja to Ci współczuję. Nie wiem ja bym była w ciągłym strachu jakby mój mąż pracował tam gdzie Twój. Ale z drugiej strony mega szacun, że jest na linii frontu. Najgorsi są ludzie, że kłamią i wtedy narażają cały personel.
    Mój znajomy od 3 tyg w ogóle nie wraca do.domu. Nie chce narażać nikogo z rodziny. Z synami widuje się przez okno ;( żona też w 3 ciąży.
    Więc wiem jak Ty możesz się czuć;(

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Korna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propos obrzekow stop to pichna wam rowniez lydki? Nie mialam wczesniej takich problemow w poprzednich ciazach dlatego nie wiem czy nie zglosic sie do lekarza. Opuchlizna zaczyna sie juz z rana jak chwile pochodze, na lydkach odznacza sie szef z legginsow 😳masakra jakas

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korna wrote:
    Dziewczyny a propos obrzekow stop to pichna wam rowniez lydki? Nie mialam wczesniej takich problemow w poprzednich ciazach dlatego nie wiem czy nie zglosic sie do lekarza. Opuchlizna zaczyna sie juz z rana jak chwile pochodze, na lydkach odznacza sie szef z legginsow 😳masakra jakas
    Mi puchną stopy i kostki. Ogólnie cała czuje się opuchnięta, ale w 9 miesiącu to normalne. Niepokój powinna wzbudzić opuchlizna twarzy, brzucha itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi łydki tez bardzo puchną, jak chce kucnąć to mam wrażenie ze mi pękną. A kostki to tragedia, muszę wyjmować sznurówki z adidasów żeby jakoś włożyć nogę..

• Kakarli Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za to młody chyba się wstawia w kanał rodny, bo bardzo boli mnie dół pleców. Jakby mi się tam przestawiało coś. Ale u mnie to dopiero 36t1dz. Najgorsze, że nie mogę sobie przypomnieć jak bolało poprzednim razem i nie wiem na co czekam. Bo to że w 9 miesiącu coś pobolewa to jak każda z nas zauważyła- norma.

• Korna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak poznac ze brzuch jest opuchniety, on caly czas wielki jakby byl spuchniety 😕poszperam w necie to moze cos znajde na ten temat ☺️

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • Bona Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korna wrote:

Tak puchną stopy i łydki. Do tego dłonie. A wszystkie buty zaczynają być już ciasne :(

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Tak puchną stopy i łydki. Do tego dłonie. A wszystkie buty zaczynają być już ciasne :(
    Tak się zastanawiam czy to ze obie sporo przytyłyśmy, ja jeszcze więcej nie ma na to wpływu.. Ja obrzęki mam tragiczne i właśnie te dłonie, łydki, a inne dziewczyny skarżą się głównie na kostki, ale tez na plusie maja mniej kilogramów..

• Kakarli Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży przytyłam ponad 20 kg i nie miałam obrzeków. Teraz 14 kg i mam właśnie stopy, kostki i dłonie. Może to jest też kwestia pogody? Jednak teraz jest ciepło i człowiek od razu puchnie

mwm lubi tę wiadomość

• MIMI Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Ja tez mam skurcze 😱 zaczęły się w nocy pare razy się obudziłam ale zanikały, teraz miałam jeden taki mocny ze nie da się tego pomylić, od góry, brzuch twardy jak głaz. Może mnie wody zaleją w lany poniedziałek 🤣
    Widzę że dzisiejszej nocy wiele z nas miało skurcze, może to na zmianę pogody 😀 mnie też kilka razy obudził ale to był bardzo łagodny ból, a dzisiaj czuję jakby mała miała mi zaraz wylecieć 😀 dziwnie mi się chodzi.

mwm, Jeheria lubią tę wiadomość

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z żalu ide sobie pobuszowac na reserved... musze zabic chandrę zakupami ;)

PattisonBM, Niki2803 lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie puchne, tylko gorąco mi potwornie, a cycki to zaraz mi eksplodują, urosły chyba w tydzień
    U mnie skurcze były mocne, spałam 3h
    Teraz jest spoko tylko mały bardzo się rusza
    Endi masz przesrane :( współczuję serio, ciągła niepewność i strach :/
    Kira jak u Ciebie? Nie urodziłaś?

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mwm jak najbardziej możliwe. Mam do siebie żal że nie potrafię się opamiętać pod względem słodyczy. Naprawdę nie potrafię się opanować, a jak dłużej ich nie jem to czuję jak mój organizm żąda cukru. Stąd też zapewne te kg. A woda w organizmie to druga sprawa . Niech to się już kończy :)

Dziewczyny macie problemy ze zbyt intensywnymi snami ? Ja dzis w nocy budziłam się chyba z 10 razy do ubikacji i za każdym razem budziłam się z jakiegoś snu. Dwa razy śniły mi się takie koszmary dziś że siedziałam na łóżku i płakałam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 11:37

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ