MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
szatanka wrote:Dziewczyny, a co to jest ten skurcz krzyżowy? Jak byście to opisały? Bo ja się ostatnio właśnie dowiedziałam od koleżanki o ich istnieniu. Przyznam, że mnie teraz zmartwiłyście, bo ja z reguły mam bardzo bolesne miesiączki, ale to raczej przez endometriozę (w zasadzie odkąd mi ją wypalili, to już nie były bolesne) i zawsze przy miesiączce bolało mnie w krzyżu. Czy to to?
Ja przytyłam dotąd 11,5 kg. Liczyłam na 10 kg, ale trudno. Po nagłym przybraniu 5 kg na początku 7. miesiąca od 2 miesięcy znowu tyję średnio 2 kg miesięcznie. Czytałam, że w ostatnich tygodniach ciąży można nawet stracić do 2 kg, ale nie wiem, ile w tym prawdy. Ja apetyt mam umiarkowany, jemy 3 albo nawet tylko 2 posiłki dziennie + 2-3 przekąski. Niestety wśród nich muszą być słodyczeAle i tak jem o wiele mniej niż się obawiałam przed ciążą, głównie z powodu męczącej mnie coraz bardziej zgagi.
O tak do sikiery mozna porównać.
Mi to zaczęło się 3 dni przed porodem w domu dawałam radę z paskiem od szlafroka. Tarłam plecy byle ból minął. W.szpitalu mąż masował.Wiec jak teraz nie ma.rodzinnych porodów to ja tam umrę z bólu. Bo u mnie to trwało i trwało:(20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Frufru wrote:U mnie coś ok 10 kg na plus.
A mam takie głupie pytanie, może nie na miejscu... Do dziewczyn które to przeżyły... Czy ból przy poronieniu jest podobny do porodowego? Ja miałam mega skurcze wtedy i bolało bardzo...
Ta sobię myślę że gdyby był - to nie krążyłyby o nim takie opowieści... Dla mnie poronienie nie było aż tak bolesne... Jak jajo płodowe przechodziło przez szyjkę, to miałam pomysł żeby Ketonal wziąć, ale to szybko się zadziało... A reszta jakoś bardzo nie boli...
Poród nie może tak wyglądać. Szkoda że się nie przekonam na własnej skórze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 09:33
2020
2023 -
Ja własnie dostałam telefon od męża że nie wraca do domu do czasu wynikow pacjenta, ktrego mieli wieczorem na SOR. Jestem dobita totalnie... nie dosc ze zostalam sama z synkiem na swieta to jeszcze zaraz sie moze okazac ze az do porodu męża nie bedzie- strasznie to ciezkie wszystko- sciskam nogi;)
-
To ja mam bardzo bolesne okresy, czasami doprowadzały do płaczu i nie mogłam się ruszyć3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
A mam takie głupie pytanie, może nie na miejscu... Do dziewczyn które to przeżyły... Czy ból przy poronieniu jest podobny do porodowego? Ja miałam mega skurcze wtedy i bolało bardzo...
Mnie z kolei przy poronieniu fizycznie nie bolało.. pielęgniarka tylko przychodziła pytała się czy coś podać a ja ze nie.. właśnie czytałam ze po cytotecu może strasznie bolec a u mnie nic. Każdy organizm jak widać inaczej wszystko przechodzi3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
To zalezy jak zaawansowana ciaza byla przy poronieniu. Ja mialam w 8 tyg to bolal mocno brzuch przez skurcze macicy , przy bardziej zaawansowanej ciazy jak normalny porod tak mi sie wydaje 😊 -
Endi1990 wrote:Ja własnie dostałam telefon od męża że nie wraca do domu do czasu wynikow pacjenta, ktrego mieli wieczorem na SOR. Jestem dobita totalnie... nie dosc ze zostalam sama z synkiem na swieta to jeszcze zaraz sie moze okazac ze az do porodu męża nie bedzie- strasznie to ciezkie wszystko- sciskam nogi;)
Jeju Endi Ja to Ci współczuję. Nie wiem ja bym była w ciągłym strachu jakby mój mąż pracował tam gdzie Twój. Ale z drugiej strony mega szacun, że jest na linii frontu. Najgorsi są ludzie, że kłamią i wtedy narażają cały personel.
Mój znajomy od 3 tyg w ogóle nie wraca do.domu. Nie chce narażać nikogo z rodziny. Z synami widuje się przez okno ;( żona też w 3 ciąży.
Więc wiem jak Ty możesz się czuć;(
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Dziewczyny a propos obrzekow stop to pichna wam rowniez lydki? Nie mialam wczesniej takich problemow w poprzednich ciazach dlatego nie wiem czy nie zglosic sie do lekarza. Opuchlizna zaczyna sie juz z rana jak chwile pochodze, na lydkach odznacza sie szef z legginsow 😳masakra jakas
-
Korna wrote:Dziewczyny a propos obrzekow stop to pichna wam rowniez lydki? Nie mialam wczesniej takich problemow w poprzednich ciazach dlatego nie wiem czy nie zglosic sie do lekarza. Opuchlizna zaczyna sie juz z rana jak chwile pochodze, na lydkach odznacza sie szef z legginsow 😳masakra jakas
-
nick nieaktualny
-
Mi za to młody chyba się wstawia w kanał rodny, bo bardzo boli mnie dół pleców. Jakby mi się tam przestawiało coś. Ale u mnie to dopiero 36t1dz. Najgorsze, że nie mogę sobie przypomnieć jak bolało poprzednim razem i nie wiem na co czekam. Bo to że w 9 miesiącu coś pobolewa to jak każda z nas zauważyła- norma.
-
Korna wrote:Dziewczyny a propos obrzekow stop to pichna wam rowniez lydki? Nie mialam wczesniej takich problemow w poprzednich ciazach dlatego nie wiem czy nie zglosic sie do lekarza. Opuchlizna zaczyna sie juz z rana jak chwile pochodze, na lydkach odznacza sie szef z legginsow 😳masakra jakas
Tak puchną stopy i łydki. Do tego dłonie. A wszystkie buty zaczynają być już ciasne -
nick nieaktualnyBona wrote:Tak puchną stopy i łydki. Do tego dłonie. A wszystkie buty zaczynają być już ciasne
-
mwm wrote:Ja tez mam skurcze 😱 zaczęły się w nocy pare razy się obudziłam ale zanikały, teraz miałam jeden taki mocny ze nie da się tego pomylić, od góry, brzuch twardy jak głaz. Może mnie wody zaleją w lany poniedziałek 🤣
mwm, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Ja w ogóle nie puchne, tylko gorąco mi potwornie, a cycki to zaraz mi eksplodują, urosły chyba w tydzień
U mnie skurcze były mocne, spałam 3h
Teraz jest spoko tylko mały bardzo się rusza
Endi masz przesranewspółczuję serio, ciągła niepewność i strach
Kira jak u Ciebie? Nie urodziłaś?
-
Mwm jak najbardziej możliwe. Mam do siebie żal że nie potrafię się opamiętać pod względem słodyczy. Naprawdę nie potrafię się opanować, a jak dłużej ich nie jem to czuję jak mój organizm żąda cukru. Stąd też zapewne te kg. A woda w organizmie to druga sprawa . Niech to się już kończy
Dziewczyny macie problemy ze zbyt intensywnymi snami ? Ja dzis w nocy budziłam się chyba z 10 razy do ubikacji i za każdym razem budziłam się z jakiegoś snu. Dwa razy śniły mi się takie koszmary dziś że siedziałam na łóżku i płakałamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 11:37