MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Dziewczyny a jest coś takiego jak "oznaki zbliżającego się porodu" ??
No ja np miałam 2 dni przed mega rozwolnienie. Lekarz mi powiedział, że organizm się oczyszczał przed porodem.
Plus ja miałam te skurcze krzyżowe
U mnie takie były oznaki zbliżającego się porodu ...PLPaulina lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
mwm wrote:W św Zofii komunikat aktualny ze rodzi się bez maseczki 🥰 ale po oddziale czy idąc do kiosku należy założyć.
Widziałam - super!!! Fundacja rodzic po ludzku już tez zajęła stanowisko i mam nadzieje ze inne szpitale podąża ta drogaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 22:21
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Dzis w tv mowili ze kobiety w ciazy tez musza miec maseczki i ze sa jakies przez ktore da sie normalnie oddychac...ja jeszcze na takie nie trafilam...w kazdej po 10 min sie dusze...
A jeszcze mam taki objaw od kilku dni jakby ktos zaciskal mi rece na gardle i mnie dusil...wiec pieknie normalnie...Mimi1987 lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:
Ja mam te w.ktorych niby normalnie się oddycha. Bo mają te filtry. No i na mnie nie działają duszę się w tym i tak20.10.2012 👰🤵💍
Tym bardziej ze duchownego sprawującego kult religijny maseczka nie obowiązuje 😂3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeheria wrote:Mi polozna mówiła że 2 tygodnie przed obniża się brzuch.
Moja siostra przed schudła 1kg.
Na necie na forach dużo piszą o tym.
Ja już bym.chciała żeby mi się brzuch obniżył 🙏🙏🙏🙏 wtedy może lepiej by mi się oddychało i może by mnie tak nie mdliło 🤮lilly., PattisonBM lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Dziewczyny ja nieśmiało przypomnę, że poród sn trwa zazwyczaj kilkanaście godzin. Te super szybkie porody to wyjątki. Więc niech Was nie przeraża, że ktoś rodził te naście godzin. U nas to powtarzano na szkole rodzenia, żeby uświadomić dziewczyny, że to jest normalne.
-
Paulina pamiętasz moje zdjęcie sprzed kilku tygodni z bardzo nisko ułożonym brzuszkiem? To przedwczoraj jeszcze bardziej mi spadł. To nic nie oznacza pamiętaj też że druga ciąża to mięśnie brzucha są słabsze a ciężar Dziecka jednak swoje robi
tak mi lekarz tłumaczył na poprzedniej wizycie w 35 tygodniu bo zwrócił mi też uwagę na ten niski brzuch.
Co do objawów to mnie męczyły skurcze przepowiadające i tyle w zasadziea czop mi wypadł 4 dni przed porodem,wiec to też różnie bywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 22:46
PLPaulina, Jeheria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja z kolei miałam ciągle wysoko brzuch z Adasiem ale był taaaaki wielki że na koniec to już nie mogłam ani mówić ani oddychać 🙈 a teraz całą ciąże mogę spać na plecach i nie łapie zadyszek...
Ale juz bym mogła się rozpakować bo potwornie boli mnie krzyż jak coś więcej porobię w domu... A wyhamować ciężko 😂🙈 -
Mimi1987 wrote:Ja już bym.chciała żeby mi się brzuch obniżył 🙏🙏🙏🙏 wtedy może lepiej by mi się oddychało i może by mnie tak nie mdliło 🤮
Tak piszecie o tej biegunce... ja od tygodnia mam. Ale nie że co chwilę chodzę do ubikacji tylko po prostu zamiast normalnej kupy jest luźna. Przepraszam że tak dosłownie 😉 -
Mimi, ja mam podobnie. A niby biorę żelazo, więc powinny być zatwardzenia.... Dziś też mnie mdliło i bolał mnie brzuch w dole. Do tego przez zgagę od kilku dni piecze mnie w calej klatce piersiowej i źle mi się oddycha, więc jak pomyślę o tej maseczce, to szlag mnie trafia. Ja biorę ze sobą papiery, że mam problemy z oddychaniem i nie dam sobie tego nałożyć. Niech mnie w tyłek pocałują albo się będziemy sądzić.
Ajka, co z Tobą?Mimi1987, MIMI lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKira91 wrote:Ja z kolei miałam ciągle wysoko brzuch z Adasiem ale był taaaaki wielki że na koniec to już nie mogłam ani mówić ani oddychać 🙈 a teraz całą ciąże mogę spać na plecach i nie łapie zadyszek...
Ale juz bym mogła się rozpakować bo potwornie boli mnie krzyż jak coś więcej porobię w domu... A wyhamować ciężko 😂🙈
A w tej ciąży to mam wrażenie, że w powietrzu jest za mało tlenu. Męczę się strasznie. Ciężko mi czuć satysfakcje z oddechu. Każdy krok to szczyt największej góry. 😕😕
I to obniżenie brzucha wcale jakoś tego nie poprawiło. Mam Nawet wrażenie, że czuję się bardziej do d**y.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 06:01