MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Endi specjalnie dla Ciebie melduje się z Oliwierkiem po drugiej stronie
Zabijcie mnie nie podam wymiarów ale maluszek taki 🤗 ok 2800 g o 1:30 urodziłam, sam poród 3,5 h czyli bardzo sprawnie wedlug położnej ale jeśli o mnie chodzi - to nigdy więcej
Ten krzyż mnie tak napieprzał, że poszłam do położnych po paracetamol bo myślałam, że zejdę wzięły mnie na badanie nic nie ogarnęły bo młodziutkie, wjechał profesor wsadził bardzo niefajnie łapę i mówi, że idziemy rodzic bo 4-5 cm rozwarcie i głowa napiera stad ten ból 🤦🏼♀️ Wzięłam zzo przez ten krzyż inaczej bym umarła. Położna bardzo walczyła o moje krocze ale ta głowa tak długo walczyła, że sama poprosiłam o nacięcie i poszło od razupodobno małe jest. Musieli mnie czyścić, łożysko brzydkie bardzo dobrze, że już wylazł! Cały czas śpi, co otwieram oko to - jezu to moje 😂
Andzia86, PattisonBM, Kira91, Kakarli, PLPaulina, szatanka, Marylove123, Mysza1986, Catlady, Jeheria, Drzemka, Bona, MIMI, Endi1990, Frufru, Niki2803, Finezja19, aga80, Mimi1987, sayuri, Beti82, Carla, Cer, lilly., lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:41
-
Karolcia GRATULACJE !!!
supcio ze wszystko ladnie i sprawnie...
Pochwal sie przystojniakiem jak bedzie chwila...
Kurcze tez mam zgagi,az bralam Gaviscon po pol tabletki co chwila...dopiero ten Wasz Polprazol mnie ratuje...
Ja za miesiac mam sie rozpakować i tez sie boje,ze wody pojda u mnie w ciagu dnia...
Czy czop sluzowy moze byc takim gestym zoltawym sluzem? 3 dni temu takie cos w wc mialam...takie kurze jajko...a teraz juz mam tak jak bylo...wodniste biale albo przezroczyste...
Ale ja glupiutka...
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Karola gratuluje
♥️
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Aaaa, gratulacje!!! I jak szybko! Zazdroszczę. Pokaż zdjęcie jak się już ogarniesz.
Dziewczyny, a ja siedzę i myślę od 5 rano. Spałam raptem 2h, bo mi się śniło, że się duszę. Trochę przez te maseczki, a trochę przez... zapach mojego nowego łóżka. Dwa dni temu przyszło w końcu i do tej pory strasznie czuć zapach płyty meblowej. Doczytałam, że to najpewniej klej, którym klejone są wióry, a dokładniej formaldehyd. No i sie wystraszyłam, jak na to zareaguje organizm noworodka. Zapewne nie najlepiej. Masakra, nie wiem, co z tym teraz zrobić. Łóżko jest z Agata Meble, później tam zadzwonię z zapytaniem o atesty, ale obawiam się, że mają jakieś chińskie. Ciekawe, czy przyjmą ewentualną reklamację i zwrot. Nie sądziłam, że zakup mebla może być taki problematyczny... Już mnie wszystko dobija. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karola, gratulacje!!
No to która następna w kolejce?Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Ale faajnie! Karola gratulacje ♥️😍
Ja dziś mam wizytę, poproszę aby zbadał szyjkę, co tam się dzieje. Dziś w nocy miałam bóle okresowe. Ja to nastawiam się że pierwszy poród sn trwa dobę. Wolę się miło rozczarować.
Czop u mnie to gesty zbity żółty glut, taki który nie da się rozetrzeć palcami, jak kulka żelatyny.
-
Jeheria dzieki za info,bo jak uslyszalam 2x rano plum do wc to sie ciut sploszylam...
A jeszcze glupie pytanie...bedziecie robic lewatywe przed porodem?Jeheria lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Jeheria dzieki za info,bo jak uslyszalam 2x rano plum do wc to sie ciut sploszylam...
A jeszcze glupie pytanie...bedziecie robic lewatywe przed porodem?PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Lilly, może na pierwszej stronie mogłabyś dopisać daty porodu dziewczyn, które już urodziły?
jak nas się będzie więcej rozpakowywać to chociaż będziemy wiedzieć która jeszcze czeka, a która już 😁
Jeheria, Frufru, Bona, PattisonBM, lilly., Korna lubią tę wiadomość
-
PattisonBM wrote:
A jeszcze glupie pytanie...bedziecie robic lewatywe przed porodem?
Robiłam i teraz też będę. Przynajmniej nie było niespodzianki podczas porodu 🙈😂
A to też ponoć wspomaga poródWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 08:41
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Karolla gratulacje!😊
Jak czytam o tych porodach to już samej mi się chce, ale jeszcze troszkę chętnie poczekam, niech się Wiki rozwija ładnie, poza tym ostatnie przygotowania jeszcze zostały. Dzisiaj nam montują meble, a w przyszłym tyg. kołyska przychodzi więc jeszcze chwilkę. -
Kira91 wrote:Robiłam i teraz też będę. Przynajmniej nie było niespodzianki podczas porodu 🙈😂
A to też ponoć wspomaga poród