MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:Kurde, teraz to się stresowałam, bo widzę, że to moje AFI 20,00 cm to z kolei jakaś absolutnie górna norma. Ech... Lepiej nie czytać za dużo.
A przy okazji: czy podwyższony poziom leukocytów w moczu może wynikać ze źle pobranej próbki czy tylko bakterie?raz miałam afi 18, podobno dobre i w normie, potem już mi spadało raczej. Ostatnio miałam leukocyty w moczu i dużo bakterii, pisałam wcześniej ze ja ciagle sikam i ciężko mi taka mała ilością wcelować w pojemnik, dlatego czasami dotykam go i już dwa razy miałam zły wynik właśnie przez to. Powtórzyłam badanie, umylam się dokładnie i leukocytów nie ma, dodatkowo zrobiłam posiew bo wcześniej wyszło 1100 bakterii, nie wiem jaka jednostka, i posiew czysty
-
Super że już powoli się rozpakowujemy:) 3mam kciuki:) i powodzenia:) żeby szybko poszło i mało bolało 🤗😘
Mysza1986 lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
PattisonBM wrote:Ja jak czytam,ze zaczely sie porody to denerwuje sie,ze jestem fizycznie jeszcze nie gotowa na porod a to juz tylko miesiac...oj oj...
Karolcia te bole krzyza to taki boj na wysokosci ledzwi czy gdzie?
To identico bóle jak na okres czyli tak na wysokości lędźwi.PattisonBM lubi tę wiadomość
-
mwm wrote:Uspokoję Cię w obu przypadkach
raz miałam afi 18, podobno dobre i w normie, potem już mi spadało raczej. Ostatnio miałam leukocyty w moczu i dużo bakterii, pisałam wcześniej ze ja ciagle sikam i ciężko mi taka mała ilością wcelować w pojemnik, dlatego czasami dotykam go i już dwa razy miałam zły wynik właśnie przez to. Powtórzyłam badanie, umylam się dokładnie i leukocytów nie ma, dodatkowo zrobiłam posiew bo wcześniej wyszło 1100 bakterii, nie wiem jaka jednostka, i posiew czysty
No właśnie, 18 to nie 20. Do 20 jest norma. Ja ostatnio, miesiąc temu, miałam AFI 12, więc u mnie to raczej urosło
A co do leukocytów, to wyszło mi ich 25, ale zapomniałam nasikać w domu, więc pobierałam próbkę w przychodni, podcierając się mokrymi chusteczkami. Mycie było z godzinę wcześniej w domu i to też nie jakoś super dokładnie, jak przy tradycyjnym pobieraniu moczu, więc chyba mogę to zwalić na karb zanieczyszczenia próbki? Tym bardziej, że w mikroskopowej weryfikacji moczu mam Leukocyty: 1-3 wpw [0-10 /ul]. -
szatanka wrote:No wlaśnie, a u mnie dziś np. i leżenie na boku i słodkie śniadanie nie za wiele pomogło. Dlatego się tak czasami stresuję. Łożysko na przedniej ścianie zapewne nie pomaga, bo nawet ostatnio na USG widziałam, że jak mała raz machnęła ręką i nogą, to ja tego nie czułam.
U mnie AFI 20! (Możliwe to? Tak mam na wyniku usg), MVP 6,0, więc chyba górna norma. Może dlatego też mniej czuję? Bo jak to stwierdzono, dziecko ma basen.
Karolla, życzę szybkiego i bezbolesnego porodu! -
szatanka wrote:Karolla! Kciuki!!! Kurdę, to teraz codziennie któraś będzie?
Kto ma teraz najbliższy termin?
Ja znowu od rana stres, bo mała się nie ruszała i już się zastanawiałam, czy jechać na IP. Na szczęście (jak zwykle) znowu fałszywy alarm, bo się ożywiła. Zwariuję z tymi ruchami. Wy też się tym tak stresujecie?
Wczoraj oglądałam serial Motyw, gdzie jedna z bohaterek rodziła drąc się strasznie i szczerze mówiąc odechciało mi się 😱 Coraz częściej zastanawiam się, czy na pewno dam radę z tym bólem. No i też przeraża mnie wizja, że już za tak niedługo bąbel będzie po drugiej stronie.
Ajka, odezwij się, bo się martwimy!
Sayuri, Hortensja, kciuki również dla Was! Jesteście pod opieką i to jest najważniejsze!
Nie martw się mój Mały tez ma cichsze dni ale zawsze miał, a wyniki wzorcowe, nie każde się kręcą jak szalone widoczniePS dzięki za cynk jakiego filmu nie włączać
szatanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:No właśnie, 18 to nie 20. Do 20 jest norma. Ja ostatnio, miesiąc temu, miałam AFI 12, więc u mnie to raczej urosło
A co do leukocytów, to wyszło mi ich 25, ale zapomniałam nasikać w domu, więc pobierałam próbkę w przychodni, podcierając się mokrymi chusteczkami. Mycie było z godzinę wcześniej w domu i to też nie jakoś super dokładnie, jak przy tradycyjnym pobieraniu moczu, więc chyba mogę to zwalić na karb zanieczyszczenia próbki? Tym bardziej, że w mikroskopowej weryfikacji moczu mam Leukocyty: 1-3 wpw [0-10 /ul]. -
nick nieaktualnyEndi1990 wrote:tak mnie nastraszyłyście tymi porodami ze nie zdąze sobie dogodzic że aż czekam na zestaw z maca
PattisonBM, Kira91, Endi1990 lubią tę wiadomość
-
mwm wrote:Według mnie mocz to ba pewno kwestia złego pobrania, dwa razy się na tym przejechałam. Te wody według mnie skoro jeszcze w normie to chyba niezle, lekarz coś komentował?
No nie, nie komentował. Sama sobie schizę wrzuciłam, oczywiście
Też chyba pójdę dziś na kebsa normalnie, otworzyli u nas niedawno budę na świeżym powietrzu. -
Właśnie miałam webinar z naszą położną i ktoś ją zagadał o maseczki. Powiedziała, że u nas póki co takiego wymogu nie ma, ale ona sobie nie wyobraża w tym rodzić, z wiadomych względów. Ja na pewno w razie czego będę mocno protestować.
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Tak kusicie, że dziś pizzę na obiad zamówiłam. Jakie to dobreeee...
Kira91, Catlady, Niki2803, Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
A co do jedzenia to wczoraj tez właśnie zamowilismy pizzę od Włocha plus deserki także pojadłam, wieczorem maseczkę zrobiłam na twarz nawet przeszło mi przez myśl paznokcie pomalować także chyba czułam, że coś się swieci Haha
Kira91, mwm, Niki2803, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
A ja się w końcu zmotywowałam i spakowałam torbę do szpitala 🙈
Kilku drobiazgów mi jeszcze brakuje. Spakowałam się w kabinówkę + niewielką torbę sportową.
Ale teraz tak sobie myślę, że wezmę chyba jeszcze plecak, który zabiorę ze sobą na porodówkę, żeby mieć pod ręką najpotrzebniejsze rzeczy podczas porodu (np. pomadkę nawilżającą do ust, wodę, przekąski, telefon..) - jak Wy to sobie organizujecie?Mysza1986 lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️