MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeheria wrote:Mojej kolezanki z pracy synowa urodziła wczoraj po odejsciu wód własnie (narodziny 29h po odejsciu wód).
Przyjechała do szpitala o 12, zero rozwarcia i skurczy, a w nocy same skurcze się zaczęły co 7 min. Rano rozwarcie 3 cm, dali znieczulenie aby mogła iść spać, o 14 rozwarcie 9,5 cm o 17 córeczka na swiecie
obyło się bez oxy
Może też zaraz samo się zacznie
Chcialabym tak...przespac najgorszy okres porodu
Karolla trzymam kciuki!
Ajka jak znajdziesz chwilke pochwal sie fotka Coreczki !!
Kurcze nie moge sie doczekac swojej malej...Jeheria lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Bądźcie dzielne dziewczyny! Wszystkie trzymamy za Was kciuki 💕
sayuri, Hortensja lubią tę wiadomość
-
Karolla! Kciuki!!! Kurdę, to teraz codziennie któraś będzie?
Kto ma teraz najbliższy termin?
Ja znowu od rana stres, bo mała się nie ruszała i już się zastanawiałam, czy jechać na IP. Na szczęście (jak zwykle) znowu fałszywy alarm, bo się ożywiła. Zwariuję z tymi ruchami. Wy też się tym tak stresujecie?
Wczoraj oglądałam serial Motyw, gdzie jedna z bohaterek rodziła drąc się strasznie i szczerze mówiąc odechciało mi się 😱 Coraz częściej zastanawiam się, czy na pewno dam radę z tym bólem. No i też przeraża mnie wizja, że już za tak niedługo bąbel będzie po drugiej stronie.
Ajka, odezwij się, bo się martwimy!
Sayuri, Hortensja, kciuki również dla Was! Jesteście pod opieką i to jest najważniejsze!
sayuri, Hortensja lubią tę wiadomość
-
Hortensja wrote:Ja wylądowalam na Patologii Ciąży , małowodzie. Zobaczymy co dalej.
Jakie sa przewidywania? Sprobuja utrzymac ciaze choc jeszcze te 2 tyg?Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyU mnie córcia rusza się dość intensywnie. Więc jeszcze nie miałam okazji poczuć strachu, że dawno się nie ruszała.😅
Dziewczyny kciuki za Was ! ✊✊
Ja to się cieszę, że teraz te niektóre wizyty są zdalne. Bo we wtorek miałam diabetologa i jej się nie podobały te ketony. Ten brak reakcji na insulinę. I już mnie chciała położyć na patologię.. 🤦🏻♀️
A nie ma mowy bym się położyła. W 1 ciąży leżałam, wystarczy. -
nick nieaktualnyJa jak mniej czuje ruchy to staram się na boku położyć albo zjeść coś słodkiego i zazwyczaj działa
ale nie panikuje. Ja na dzisiaj mam termin z USG, właśnie zjadłam najostrzejszego burgera i czekam na poród 😃😂
Bona, PattisonBM, Niki2803, Catlady, Mysza1986, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
PattisonBM wrote:Jakie sa przewidywania? Sprobuja utrzymac ciaze choc jeszcze te 2 tyg?
-
U mnie z kolei strasznie się rusza, wypina i „rzuca” mój młody. Czasem z kilku stron brzucha, jakby się prostował, rozciągał. Mam wrażenie, że jest mu już ciasno, a wizyta dopiero 5 maja (dwa tygodnie przed terminem) chyba, że się szybciej wykluje. Czytam Was i zaczynam się emocjonować ... powodzeniaCarla
-
Hortensja może jeszcze przetrzymają troszeczkę, najgorsze to złe przepływy bo z małą ilością wód dużo dziewczyn ciągną jeszcze maksymalnie. Oby udało Ci się do 37+0. Może dostaniesz steryd na płucka. Trzymam mocno kciuki!
A jakie masz te przepływy? Mówili Ci? Jestem ciekawa jaka jest wartość przy której kierują do szpitala. Moje przepływy od 33+0 słabe ale nie pogarszają się. Jutro zważymy małego, zobaczymy ile przybrał.
U mnie ruchów czasami brak, ale ma stałe pory kiedy zawsze się rusza. A jak coś mnie martwi to jem słodkie i wymuszam. Działa.
Czop dalej mi wypada małymi kawałkami, pewnie to trochę potrwa...
A ja poprosiłam męża aby kupił w mieście kebaba, nie wiadomo kiedy potem zjem
a ta znajoma co pisałam rodziła w Warszawie na MadalińskiegoHortensja lubi tę wiadomość
-
Hortensja wrote:AFI około 5-6
Także trzymam kciuki i wierze że wszystko będzie ok
Hortensja lubi tę wiadomość
-
Ja dziś od samego rana co chwilę ryczę😂 wchodzę tu, czytam i beksa.
Jutro ktg, w pn ginekolog. W weekend chcę się totalnie wyluzować, spędzić czas z facetem... Bo to może być ostatnia chwila.
Info z mojej szkoły rodzenia, że póki co w Poznaniu nie ma jeszcze obowiązku, by rodzić w maseczce. Jutro mam live z położną o porodzie w czasie pandemii. Dam znać jak coś.PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Zostałam już na patologii, na fotelu chlusnęło jak z wiadra rozwarcie 1 cm i tyle. Pobrali gbs na szybko no i tak naprawdę procedura jest taka, że czekają aż samo ruszy najpierw. Na usg wód jeszcze sporo więc będzie jeszcze długo lecieć. Mam mega dobry humor jakaś głupawka, chyba nie dowierzam, że to już
boli krzyż jak na okres i tyle. Opieka jest super, od jutra wege jedzonko i cukrzycowe, dziś musiałam zjeść co było tylko mięso zsunelam
Dziewczyna obok 40tc o 1 w nocy wody odeszły i do teraz nic się nie dzieje więc chodzi biedna ale przez te koronawirusy za daleko iść nie może wiec się kręci po korytarzu.Kira91, mwm, Niki2803, Jeheria, Catlady, Cer, lilly., lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
Ja jak czytam,ze zaczely sie porody to denerwuje sie,ze jestem fizycznie jeszcze nie gotowa na porod a to juz tylko miesiac...oj oj...
Karolcia te bole krzyza to taki boj na wysokosci ledzwi czy gdzie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 15:17
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
No wlaśnie, a u mnie dziś np. i leżenie na boku i słodkie śniadanie nie za wiele pomogło. Dlatego się tak czasami stresuję. Łożysko na przedniej ścianie zapewne nie pomaga, bo nawet ostatnio na USG widziałam, że jak mała raz machnęła ręką i nogą, to ja tego nie czułam.
U mnie AFI 20! (Możliwe to? Tak mam na wyniku usg), MVP 6,0, więc chyba górna norma. Może dlatego też mniej czuję? Bo jak to stwierdzono, dziecko ma basen.
Karolla, życzę szybkiego i bezbolesnego porodu! -
Kurde, teraz to się stresowałam, bo widzę, że to moje AFI 20,00 cm to z kolei jakaś absolutnie górna norma. Ech... Lepiej nie czytać za dużo.
A przy okazji: czy podwyższony poziom leukocytów w moczu może wynikać ze źle pobranej próbki czy tylko bakterie?