X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Mojej kolezanki z pracy synowa urodziła wczoraj po odejsciu wód własnie (narodziny 29h po odejsciu wód).
    Przyjechała do szpitala o 12, zero rozwarcia i skurczy, a w nocy same skurcze się zaczęły co 7 min. Rano rozwarcie 3 cm, dali znieczulenie aby mogła iść spać, o 14 rozwarcie 9,5 cm o 17 córeczka na swiecie
    obyło się bez oxy
    Może też zaraz samo się zacznie :) :)

Chcialabym tak...przespac najgorszy okres porodu ;)

Karolla trzymam kciuki!

Ajka jak znajdziesz chwilke pochwal sie fotka Coreczki !!

Kurcze nie moge sie doczekac swojej malej...

Jeheria lubi tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wylądowalam na Patologii Ciąży , małowodzie. Zobaczymy co dalej.

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bądźcie dzielne dziewczyny! Wszystkie trzymamy za Was kciuki 💕

sayuri, Hortensja lubią tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla! Kciuki!!! Kurdę, to teraz codziennie któraś będzie? :) Kto ma teraz najbliższy termin? :)

Ja znowu od rana stres, bo mała się nie ruszała i już się zastanawiałam, czy jechać na IP. Na szczęście (jak zwykle) znowu fałszywy alarm, bo się ożywiła. Zwariuję z tymi ruchami. Wy też się tym tak stresujecie?

Wczoraj oglądałam serial Motyw, gdzie jedna z bohaterek rodziła drąc się strasznie i szczerze mówiąc odechciało mi się 😱 Coraz częściej zastanawiam się, czy na pewno dam radę z tym bólem. No i też przeraża mnie wizja, że już za tak niedługo bąbel będzie po drugiej stronie.

Ajka, odezwij się, bo się martwimy!

Sayuri, Hortensja, kciuki również dla Was! Jesteście pod opieką i to jest najważniejsze!

sayuri, Hortensja lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortensja wrote:

Jakie sa przewidywania? Sprobuja utrzymac ciaze choc jeszcze te 2 tyg?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie córcia rusza się dość intensywnie. Więc jeszcze nie miałam okazji poczuć strachu, że dawno się nie ruszała.😅

Dziewczyny kciuki za Was ! ✊✊

Ja to się cieszę, że teraz te niektóre wizyty są zdalne. Bo we wtorek miałam diabetologa i jej się nie podobały te ketony. Ten brak reakcji na insulinę. I już mnie chciała położyć na patologię.. 🤦🏻‍♀️
    A nie ma mowy bym się położyła. W 1 ciąży leżałam, wystarczy.

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortensja wrote:
    też z synem byłam w 34 tygodniu z podejrzeniem małowodzia, jakie masz AFI?

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co wchodzę to któraś zaczyna rodzić 😁 super. Choć nie dociera to do mnie że to już czas na nas. Za szybko ten czas zleciał.

PattisonBM lubi tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mniej czuje ruchy to staram się na boku położyć albo zjeść coś słodkiego i zazwyczaj działa :) ale nie panikuje. Ja na dzisiaj mam termin z USG, właśnie zjadłam najostrzejszego burgera i czekam na poród 😃😂

Bona, PattisonBM, Niki2803, Catlady, Mysza1986, lipcowka86 lubią tę wiadomość

• Bona Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortensja wytrzymaj jeszcze troszkę . Trzymam za Was kciuki. Informuj na bieżąco 🤰

Hortensja lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Jakie sa przewidywania? Sprobuja utrzymac ciaze choc jeszcze te 2 tyg?
    Codziennie pomiar przepływów, KTG , pomiar wód. Czekam na wyniki badań z krwi i moczu. Postarają się pewnie jak najdłużej przetrzymać, ale to najbardziej zależy od przepływów.

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
  • Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    też z synem byłam w 34 tygodniu z podejrzeniem małowodzia, jakie masz AFI?
    AFI około 5-6

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei strasznie się rusza, wypina i „rzuca” mój młody. Czasem z kilku stron brzucha, jakby się prostował, rozciągał. Mam wrażenie, że jest mu już ciasno, a wizyta dopiero 5 maja (dwa tygodnie przed terminem) chyba, że się szybciej wykluje. Czytam Was i zaczynam się emocjonować ... powodzenia

Carla
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortensja może jeszcze przetrzymają troszeczkę, najgorsze to złe przepływy bo z małą ilością wód dużo dziewczyn ciągną jeszcze maksymalnie. Oby udało Ci się do 37+0. Może dostaniesz steryd na płucka. Trzymam mocno kciuki!
    A jakie masz te przepływy? Mówili Ci? Jestem ciekawa jaka jest wartość przy której kierują do szpitala. Moje przepływy od 33+0 słabe ale nie pogarszają się. Jutro zważymy małego, zobaczymy ile przybrał.
    U mnie ruchów czasami brak, ale ma stałe pory kiedy zawsze się rusza. A jak coś mnie martwi to jem słodkie i wymuszam. Działa.
    Czop dalej mi wypada małymi kawałkami, pewnie to trochę potrwa...
    A ja poprosiłam męża aby kupił w mieście kebaba, nie wiadomo kiedy potem zjem :D
    a ta znajoma co pisałam rodziła w Warszawie na Madalińskiego

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortensja wrote:
    AFI około 5-6
    Też miałam Afi 5, po 3 dniach na patologii stwierdzili, że to w dolnej granicy normy i że mogę iść do domu. W konsekwencji urodziłam 38t2d a jedyne skutki to takie że mały był poobcierany cały w zgięciach nóżek i rączek i Pani z noworodków sie ze mną kłóciła że go przenosiłam ze dwa tygodnie ;) Także trzymam kciuki i wierze że wszystko będzie ok :)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś od samego rana co chwilę ryczę😂 wchodzę tu, czytam i beksa.
    Jutro ktg, w pn ginekolog. W weekend chcę się totalnie wyluzować, spędzić czas z facetem... Bo to może być ostatnia chwila.

Info z mojej szkoły rodzenia, że póki co w Poznaniu nie ma jeszcze obowiązku, by rodzić w maseczce. Jutro mam live z położną o porodzie w czasie pandemii. Dam znać jak coś.

PattisonBM lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostałam już na patologii, na fotelu chlusnęło jak z wiadra rozwarcie 1 cm i tyle. Pobrali gbs na szybko no i tak naprawdę procedura jest taka, że czekają aż samo ruszy najpierw. Na usg wód jeszcze sporo więc będzie jeszcze długo lecieć. Mam mega dobry humor jakaś głupawka, chyba nie dowierzam, że to już :) boli krzyż jak na okres i tyle. Opieka jest super, od jutra wege jedzonko i cukrzycowe, dziś musiałam zjeść co było tylko mięso zsunelam :)

Dziewczyna obok 40tc o 1 w nocy wody odeszły i do teraz nic się nie dzieje więc chodzi biedna ale przez te koronawirusy za daleko iść nie może wiec się kręci po korytarzu.

Kira91, mwm, Niki2803, Jeheria, Catlady, Cer, lilly., lipcowka86 lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak czytam,ze zaczely sie porody to denerwuje sie,ze jestem fizycznie jeszcze nie gotowa na porod a to juz tylko miesiac...oj oj...

Karolcia te bole krzyza to taki boj na wysokosci ledzwi czy gdzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 15:17

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlaśnie, a u mnie dziś np. i leżenie na boku i słodkie śniadanie nie za wiele pomogło. Dlatego się tak czasami stresuję. Łożysko na przedniej ścianie zapewne nie pomaga, bo nawet ostatnio na USG widziałam, że jak mała raz machnęła ręką i nogą, to ja tego nie czułam.

U mnie AFI 20! (Możliwe to? Tak mam na wyniku usg), MVP 6,0, więc chyba górna norma. Może dlatego też mniej czuję? Bo jak to stwierdzono, dziecko ma basen.

Karolla, życzę szybkiego i bezbolesnego porodu!

klz9bd3m9oljt4xc.png

• szatanka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, teraz to się stresowałam, bo widzę, że to moje AFI 20,00 cm to z kolei jakaś absolutnie górna norma. Ech... Lepiej nie czytać za dużo.

A przy okazji: czy podwyższony poziom leukocytów w moczu może wynikać ze źle pobranej próbki czy tylko bakterie?

klz9bd3m9oljt4xc.png

‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ