MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Frufru wrote:Jeheria, no to dawaj znać bo my mamy ten sam ptp 😂 ale u mnie chyba się jednak nie zanosi na samoistny szybszy poród...
-
nick nieaktualny
-
Super ... maseczka na czas pobytu w szpitalu
Właśnie na fb mojego szpitala napisali, że od jutra w szpitalu na czas pobytu obowiązkowa maseczka. Na pytanie, co z porodem „ To bardzo indywidualne, więc dostosujemy do pacjentki. W miarę możliwości oczywiście” ... jak rodzić w maseczce, wiecie ? Bo ha myślałam ostatnio w poczekalni, że się zaduszę ... w Was też tak wprowadzają ?Carla -
Carla wrote:Super ... maseczka na czas pobytu w szpitalu
Właśnie na fb mojego szpitala napisali, że od jutra w szpitalu na czas pobytu obowiązkowa maseczka. Na pytanie, co z porodem „ To bardzo indywidualne, więc dostosujemy do pacjentki. W miarę możliwości oczywiście” ... jak rodzić w maseczce, wiecie ? Bo ha myślałam ostatnio w poczekalni, że się zaduszę ... w Was też tak wprowadzają ?
W dzienniku ustaw jest napisane osoby które mają problem z oddychaniem nie muszą mieć maseczek.
Ja napewno nie będę rodzić w tym czymś sztucznym na twarzy. Ledwo w maseczce wytrzymałam w gabinecie A gdzie podczas porodu który może trwać i trwać.20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
No o tych porodach w maseczkach slyszalam.... Nie wiem tylko jaki to ma sens?? Przeciez to moze trwac godziny.... Chore to jest wg mnie. Juz pomijajac komfort rodzącej...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:No o tych porodach w maseczkach slyszalam.... Nie wiem tylko jaki to ma sens?? Przeciez to moze trwac godziny.... Chore to jest wg mnie. Juz pomijajac komfort rodzącej...
Przepraszam, może to ironia, ale niedługo zamkną nas w próżniowym worku z dziurką na pipkę ...Niki2803, Mimi1987, PattisonBM lubią tę wiadomość
Carla -
Mam dzisiaj położne rozdały maseczki i poruszanie się poza pokojem tylko w niej. Każdy kontakt z personelem, każde wyjście z pokoju w masce. Nie wyobrażam sobie w niej porodu.
Ps. Wyniki białka w moczu mam jeszcze gorsze. Zostaje w szpitalu do porodu. -
Nie. Nie ma żadnej przyczyny. I nic nie mogę na to poradzić. Po prostu u niektórych kobiet w ciąży tak się dzieje. Są oczywiście czynniki podwyzszajace ryzyko wystąpienia gestozy, m.in. wiek, cukrzyca ciążowa, nadciśnienie, obciążenie genetyczne. Moja mama też miała gestozę. Tzn. to białko w moczu to jedna ze składowych gestozy. Bo może wystąpić też w przypadku choroby nerek. Ale, jak to powiedziała Pani doktor, u mnie na ten obraz składa się całokształt przebiegu ciąży. To, że nadciśnienie pojawiało się i znikało, to, że córka na pewnym etapie słabo rosła, różne odchylenia wyników moczu i krwi, obrzęki. Teraz tylko pozostaje ściśle monitorować mój stan i wybrać odpowiedni moment na zakończenie ciąży. Wiadomo, że im później, tym lepiej, ale może być i tak, że za kilka dni będę miała wywoływany poród.
-
nick nieaktualnyMi po złych piątkowych wynikach moczu gdzie miałam dużo bakterii i leukocytów w osadzie, doktor zaleciła zrobić ponownie z posiewem, posiew będzie za pare dni, ale wynik już mam tylko nie zrobili tego osadu w którym właśnie oznaczane są bakterie i leukocyty, to samo badanie, ten sam koszt i w tym samym punkcie, a w ogóle inne parametry. Zgłupiałam poprostu. Tez wolałabym wiedziec i ewentualnie moc leczyć..
-
Sayuri chca naturalny czy cesarke?
Mowia cos nt zalecen dot porodow? Czy w pandemi naturalnie czy CC?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
sayuri wrote:Mam dzisiaj położne rozdały maseczki i poruszanie się poza pokojem tylko w niej. Każdy kontakt z personelem, każde wyjście z pokoju w masce. Nie wyobrażam sobie w niej porodu.
Ps. Wyniki białka w moczu mam jeszcze gorsze. Zostaje w szpitalu do porodu.Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Pattison tutaj szpital nadal rozwiązuje porody naturalnie,jeśli się da oczywiście. Od piątku "przeżyłam" chyba z 6 porodów, dwa naturalne, trzy zaplanowane cesarki i jedna próba naturalnego zakończona cesarką. Dziewczyny cały czas rodzą. Pytałam dzisiaj moją gin o poród, mówiła że zaczniemy od naturalnego, a w razie, gdyby mi ciśnienie za bardzo skoczylo, to zrobią cesarkę.
Jeheria usg miałam robione w piątek przy przyjęciu, mała ważyła 2700g (kilka dni wcześniej na wizycie było 2500, także pewnie różnica wynika z błędu pomiarowego), teraz kolejne usg będzie w piątek. Robią raz w tygodniu. Wg planu powinna ważyć coś około 2900g.PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość