X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę się pobawić w motanie w chustę o ile świat się zmieni i kontakt z ludźmi będzie możliwy. 😊

Próbowałam przy córce i to była ciężka sprawa do tego ona nie lubiła więc się poddałam😔

Teraz bym chciała być bardziej wytrwała. Chodzi mi o spacery bez wózka. A właśnie w chuście.
    Bym się nie bawiła w motanie na chwilę. A jednak na dłuższe spacery.

szatanka lubi tę wiadomość

• Bona Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy okazji masażu krocza, postanowiłam z ciekawości delikatnie sprawdzić szyjkę. I się troszkę zdziwiłam, spokojnie rozwarcie na ponad palec.. wiem że sama nie powinnam sprawdzać takich rzeczy ale jakoś tak wyszło :p . Ponoć z takim rozwarciem można spokojnie chodzić nawet kilka tygodni ale jakoś mnie to super nakręciło po dzisiejszej informacji od Ajki. Już nie umie się doczekać małej po drugiej stronie brzucha. 😍😍

Jeżeli chodzi o chustę to mam od koleżanki taka mega długą i chyba wolałabym tą z kółkiem , szybsza i wygodniejsza na pierwszy rzut oka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 12:43

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja chcę się pobawić w motanie w chustę o ile świat się zmieni i kontakt z ludźmi będzie możliwy. 😊

Próbowałam przy córce i to była ciężka sprawa do tego ona nie lubiła więc się poddałam😔

Teraz bym chciała być bardziej wytrwała. Chodzi mi o spacery bez wózka. A właśnie w chuście.
    Bym się nie bawiła w motanie na chwilę. A jednak na dłuższe spacery.

No i jaką kupujesz? Ja chyba kupię Moją pierwszą z Lenny Lamb, ale chętnie poznam jeszcze inne propozycje.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Dziewczyny przy okazji masażu krocza, postanowiłam z ciekawości delikatnie sprawdzić szyjkę. I się troszkę zdziwiłam, spokojnie rozwarcie na ponad palec.. wiem że sama nie powinnam sprawdzać takich rzeczy ale jakoś tak wyszło :p . Ponoć z takim rozwarciem można spokojnie chodzić nawet kilka tygodni ale jakoś mnie to super nakręciło po dzisiejszej informacji od Ajki. Już nie umie się doczekać małej po drugiej stronie brzucha. 😍😍
    Ja też tak sprawdziłam 2 dni temu 😁 i też mozna wsadzić palca 😁

Bona lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję tam pogmyrać bo jak poczuje że cos się tam otworzyło to dostane zawału :P Też już trochę chłopa w obroty wzięłam no nie powiem, ostatnio po takich wygibasach na drugi dzień odszedł czop i zaczełam miec skurcze takze zobaczymy :D Chociaż przyznam że jak od dzisiaj wieczór ma wolne od roboty to jeszcze z tydzień bym sie z nim pobyczyła przed TV :P

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Ja też tak sprawdziłam 2 dni temu 😁 i też mozna wsadzić palca 😁

Ale kusicie :P Ale może jak mąż wróci to powiem żeby tam sprawdził peryskopem czy coś się zapowiada :D

Bona, mwm lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jestem jakaś lewa bo nie rozumiem o co chodzi z tym rozwarciem. Bona, jak to sprawdzasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie z ciekawości, ile kg średnio po porodzie zostawia się w szpitalu? Bo czytałam o bardzo różnych liczbach, a przecież chyba podobne wagi ma dziecko, płyny, łożysko? Jak to jest?

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Ja się boję tam pogmyrać bo jak poczuje że cos się tam otworzyło to dostane zawału :P Też już trochę chłopa w obroty wzięłam no nie powiem, ostatnio po takich wygibasach na drugi dzień odszedł czop i zaczełam miec skurcze takze zobaczymy :D Chociaż przyznam że jak od dzisiaj wieczór ma wolne od roboty to jeszcze z tydzień bym sie z nim pobyczyła przed TV :P
    A po odejściu kiedy zaczął się poród?

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, ja jestem jakaś lewa bo nie rozumiem o co chodzi z tym rozwarciem. Bona, jak to sprawdzasz?
    Wsadzasz czystego palucha i badasz szyjkę macicy, normalnie cały opuszek palca bez problemu wszedł do środka gdzie wcześniej badałam to było zamknięte. Badałas kiedykolwiek szyjkę? Ja wielokrotnie podczas starań.

Bona, mwm lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Wsadzasz czystego palucha i badasz szyjkę macicy, normalnie cały opuszek palca bez problemu wszedł do środka gdzie wcześniej badałam to było zamknięte. Badałas kiedykolwiek szyjkę? Ja wielokrotnie podczas starań.
    No właśnie nigdy, dlatego nie bardzo wiem o co chodzi, na szkole rodzenia babka nam mało o tym mówiła. Spróbuje tam poszperać tak jak mówisz, dziękuje :)

Jeheria lubi tę wiadomość

• Bona Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerehia / Mwm - Dokładnie tak zrobiłam :)

Mwm nie martw się jeżeli nie dosiegniesz ujęcia szyjki bo tak też może się zdarzyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 12:58

mwm lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    A powiedzcie z ciekawości, ile kg średnio po porodzie zostawia się w szpitalu? Bo czytałam o bardzo różnych liczbach, a przecież chyba podobne wagi ma dziecko, płyny, łożysko? Jak to jest?

patrząc na to ile przytyłam myślałam ze dziecko bedzie z 15kg wazyło, niestety zostawiłam cos koło 7 :P

mwm lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    A po odejściu kiedy zaczął się poród?

A tak na drugi dzień około, po czym po przyjęciu lekarz powiedział, że absolutnie nie urodze, proszę przyjść za 2 tygodnie a nawet Pani przenosi, ale że nie mogłam wytrzymać to przyszłam za 2h z rozwarciem :P

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    No i jaką kupujesz? Ja chyba kupię Moją pierwszą z Lenny Lamb, ale chętnie poznam jeszcze inne propozycje.
    Nie kupuję na własną rękę już teraz.
    Najpierw chcę pobawić się w motanie kilku. I potem wybrać która mi i córce będzie odpowiadać.

Bez babki która pomoże motać to zakup chusty wcześniej nie ma sensu. To trudna sztuka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 13:14

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A ja jestem mamą.3540g, 55cm i 10 pkt... Mała pięknie ssie cyca jak już go w końcu ucapi...

Ajka!!!!! Super, gratulacje!! 😁

Endi, dawaj tego szampana :D

Endi1990 lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    tak jak z wagą urodzeniową dziecka . 😊 Jedno rodzi się i waży 2500 a inne 4500.

Przyjmuje się, ze mniej więcej tyle się waży jak w 6msc.

• szatanka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Nie kupuję na własną rękę już teraz.
    Najpierw chcę pobawić się w motanie kilku. I potem wybrać która mi i córce będzie odpowiadać.

Bez babki która pomoże motać to zakup chusty wcześniej nie ma sensu. To trudna sztuka.

No ja byłam na warsztatach i uczyłam się motać pod okiem babki. Miałam w planie po urodzeniu dziecka zawołać jeszcze raz kogoś do domu, ale w tych warunkach to pewnie mogę sobie zapomnieć. W każdym razie tamta polecała nam właśnie tę chustę jako najłatwiejszą do ogarnięcia na początek.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• lilly. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    tak jak z wagą urodzeniową dziecka . 😊 Jedno rodzi się i waży 2500 a inne 4500.

Przyjmuje się, ze mniej więcej tyle się waży jak w 6msc.

To nie miałoby sensu z tym 6 miesiącem bo ja w 5 i 6 przytyłam prawie calosc to oznaczałoby ze nie schudnę nic :)
    z opinii innych mamus średnio wynika ze zaraz po porodzie do 7kg, a do 3 dni po porodzie nawet do 10kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 13:37

szatanka lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    To nie miałoby sensu z tym 6 miesiącem bo ja w 5 i 6 przytyłam prawie calosc to oznaczałoby ze nie schudnę nic :)
    z opinii innych mamus średnio wynika ze zaraz po porodzie do 7kg, a do 3 dni po porodzie nawet do 10kg.

No właśnie. U mnie podobnie. Też słyszałam o 7-8 kg zaraz po porodzie, a całość ciążowa waży 10-12 kg, gubiona kilka dni po porodzie. Potem to już ile dziecko z nas wyssie wraz z mlekiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 13:44

lilly. lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ