MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa chcę się pobawić w motanie w chustę o ile świat się zmieni i kontakt z ludźmi będzie możliwy. 😊
Próbowałam przy córce i to była ciężka sprawa do tego ona nie lubiła więc się poddałam😔
Teraz bym chciała być bardziej wytrwała. Chodzi mi o spacery bez wózka. A właśnie w chuście.
Bym się nie bawiła w motanie na chwilę. A jednak na dłuższe spacery.szatanka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przy okazji masażu krocza, postanowiłam z ciekawości delikatnie sprawdzić szyjkę. I się troszkę zdziwiłam, spokojnie rozwarcie na ponad palec.. wiem że sama nie powinnam sprawdzać takich rzeczy ale jakoś tak wyszło :p . Ponoć z takim rozwarciem można spokojnie chodzić nawet kilka tygodni ale jakoś mnie to super nakręciło po dzisiejszej informacji od Ajki. Już nie umie się doczekać małej po drugiej stronie brzucha. 😍😍
Jeżeli chodzi o chustę to mam od koleżanki taka mega długą i chyba wolałabym tą z kółkiem , szybsza i wygodniejsza na pierwszy rzut oka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 12:43
-
PLPaulina wrote:Ja chcę się pobawić w motanie w chustę o ile świat się zmieni i kontakt z ludźmi będzie możliwy. 😊
Próbowałam przy córce i to była ciężka sprawa do tego ona nie lubiła więc się poddałam😔
Teraz bym chciała być bardziej wytrwała. Chodzi mi o spacery bez wózka. A właśnie w chuście.
Bym się nie bawiła w motanie na chwilę. A jednak na dłuższe spacery.
No i jaką kupujesz? Ja chyba kupię Moją pierwszą z Lenny Lamb, ale chętnie poznam jeszcze inne propozycje. -
Bona wrote:Dziewczyny przy okazji masażu krocza, postanowiłam z ciekawości delikatnie sprawdzić szyjkę. I się troszkę zdziwiłam, spokojnie rozwarcie na ponad palec.. wiem że sama nie powinnam sprawdzać takich rzeczy ale jakoś tak wyszło :p . Ponoć z takim rozwarciem można spokojnie chodzić nawet kilka tygodni ale jakoś mnie to super nakręciło po dzisiejszej informacji od Ajki. Już nie umie się doczekać małej po drugiej stronie brzucha. 😍😍
Bona lubi tę wiadomość
-
Ja się boję tam pogmyrać bo jak poczuje że cos się tam otworzyło to dostane zawału
Też już trochę chłopa w obroty wzięłam no nie powiem, ostatnio po takich wygibasach na drugi dzień odszedł czop i zaczełam miec skurcze takze zobaczymy
Chociaż przyznam że jak od dzisiaj wieczór ma wolne od roboty to jeszcze z tydzień bym sie z nim pobyczyła przed TV
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Endi1990 wrote:Ja się boję tam pogmyrać bo jak poczuje że cos się tam otworzyło to dostane zawału
Też już trochę chłopa w obroty wzięłam no nie powiem, ostatnio po takich wygibasach na drugi dzień odszedł czop i zaczełam miec skurcze takze zobaczymy
Chociaż przyznam że jak od dzisiaj wieczór ma wolne od roboty to jeszcze z tydzień bym sie z nim pobyczyła przed TV
-
mwm wrote:Dziewczyny, ja jestem jakaś lewa bo nie rozumiem o co chodzi z tym rozwarciem. Bona, jak to sprawdzasz?
Bona, mwm lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeheria wrote:Wsadzasz czystego palucha i badasz szyjkę macicy, normalnie cały opuszek palca bez problemu wszedł do środka gdzie wcześniej badałam to było zamknięte. Badałas kiedykolwiek szyjkę? Ja wielokrotnie podczas starań.
Jeheria lubi tę wiadomość
-
mwm wrote:A powiedzcie z ciekawości, ile kg średnio po porodzie zostawia się w szpitalu? Bo czytałam o bardzo różnych liczbach, a przecież chyba podobne wagi ma dziecko, płyny, łożysko? Jak to jest?
patrząc na to ile przytyłam myślałam ze dziecko bedzie z 15kg wazyło, niestety zostawiłam cos koło 7mwm lubi tę wiadomość
-
Jeheria wrote:A po odejściu kiedy zaczął się poród?
A tak na drugi dzień około, po czym po przyjęciu lekarz powiedział, że absolutnie nie urodze, proszę przyjść za 2 tygodnie a nawet Pani przenosi, ale że nie mogłam wytrzymać to przyszłam za 2h z rozwarciem -
nick nieaktualnyszatanka wrote:No i jaką kupujesz? Ja chyba kupię Moją pierwszą z Lenny Lamb, ale chętnie poznam jeszcze inne propozycje.
Najpierw chcę pobawić się w motanie kilku. I potem wybrać która mi i córce będzie odpowiadać.
Bez babki która pomoże motać to zakup chusty wcześniej nie ma sensu. To trudna sztuka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 13:14
-
Ajka wrote:A ja jestem mamą.3540g, 55cm i 10 pkt... Mała pięknie ssie cyca jak już go w końcu ucapi...
Ajka!!!!! Super, gratulacje!! 😁
Endi, dawaj tego szampanaEndi1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymwm wrote:A powiedzcie z ciekawości, ile kg średnio po porodzie zostawia się w szpitalu? Bo czytałam o bardzo różnych liczbach, a przecież chyba podobne wagi ma dziecko, płyny, łożysko? Jak to jest?
Przyjmuje się, ze mniej więcej tyle się waży jak w 6msc. -
PLPaulina wrote:Nie kupuję na własną rękę już teraz.
Najpierw chcę pobawić się w motanie kilku. I potem wybrać która mi i córce będzie odpowiadać.
Bez babki która pomoże motać to zakup chusty wcześniej nie ma sensu. To trudna sztuka.
No ja byłam na warsztatach i uczyłam się motać pod okiem babki. Miałam w planie po urodzeniu dziecka zawołać jeszcze raz kogoś do domu, ale w tych warunkach to pewnie mogę sobie zapomnieć. W każdym razie tamta polecała nam właśnie tę chustę jako najłatwiejszą do ogarnięcia na początek. -
PLPaulina wrote:tak jak z wagą urodzeniową dziecka . 😊 Jedno rodzi się i waży 2500 a inne 4500.
Przyjmuje się, ze mniej więcej tyle się waży jak w 6msc.
To nie miałoby sensu z tym 6 miesiącem bo ja w 5 i 6 przytyłam prawie calosc to oznaczałoby ze nie schudnę nic
z opinii innych mamus średnio wynika ze zaraz po porodzie do 7kg, a do 3 dni po porodzie nawet do 10kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 13:37
szatanka lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:To nie miałoby sensu z tym 6 miesiącem bo ja w 5 i 6 przytyłam prawie calosc to oznaczałoby ze nie schudnę nic
z opinii innych mamus średnio wynika ze zaraz po porodzie do 7kg, a do 3 dni po porodzie nawet do 10kg.
No właśnie. U mnie podobnie. Też słyszałam o 7-8 kg zaraz po porodzie, a całość ciążowa waży 10-12 kg, gubiona kilka dni po porodzie. Potem to już ile dziecko z nas wyssie wraz z mlekiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 13:44
lilly. lubi tę wiadomość