MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłoby cudnie gdyby to była prawda 😂
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:No ja byłam na warsztatach i uczyłam się motać pod okiem babki. Miałam w planie po urodzeniu dziecka zawołać jeszcze raz kogoś do domu, ale w tych warunkach to pewnie mogę sobie zapomnieć. W każdym razie tamta polecała nam właśnie tę chustę jako najłatwiejszą do ogarnięcia na początek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 13:53
-
nick nieaktualnylilly. wrote:To nie miałoby sensu z tym 6 miesiącem bo ja w 5 i 6 przytyłam prawie calosc to oznaczałoby ze nie schudnę nic
z opinii innych mamus średnio wynika ze zaraz po porodzie do 7kg, a do 3 dni po porodzie nawet do 10kg.
Dlatego pisałam, że średnia czy jakieś reguły w tej kwestii nie obowiązują. Bo to bardzo indywidualna sprawa.
Ja po porodzie traciłam mnóstwo wody, schodziła ta cała opuchlizna. I to przekładało się na wagę szybko.
Pamiętam, że z tych +30kg szybko było +7kg.
Ostatnie 5kg - szło najwolniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 13:56
-
Bona wrote:Dziewczyny przy okazji masażu krocza, postanowiłam z ciekawości delikatnie sprawdzić szyjkę. I się troszkę zdziwiłam, spokojnie rozwarcie na ponad palec.. wiem że sama nie powinnam sprawdzać takich rzeczy ale jakoś tak wyszło :p . Ponoć z takim rozwarciem można spokojnie chodzić nawet kilka tygodni ale jakoś mnie to super nakręciło po dzisiejszej informacji od Ajki. Już nie umie się doczekać małej po drugiej stronie brzucha. 😍😍
Jeżeli chodzi o chustę to mam od koleżanki taka mega długą i chyba wolałabym tą z kółkiem , szybsza i wygodniejsza na pierwszy rzut oka. -
nick nieaktualny
-
Cer wrote:Hej, odnośnie jeszcze tego sprawdzania wagi malucha, to właściwie co ile powinno się go ważyć? Co tydzień? Czy co parę dni?
"Pomiary powinny być dokonywane NIE CZĘŚCIEJ niż raz w tygodniu, ZAWSZE O TEJ SAMEJ PORZE, ale najlepiej raz na 2-4 tygodni, wówczas mamy realne przyrosty – tzw średnie przyrosty dobowe i tygodniowe."
https://www.mlecznewsparcie.pl/2015/12/jak-wazyc-niemowleta-czyli-o-kontroli-malych-przyrostow-rzecz/PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam chustę kółkową bardzo łatwo się ją obsługuje ale poszłam w droższą naturalną lnianą, która oddycha w czasie upałów. Nie zakładam braku współpracy bo niczego nie zakładam z góry, jest chusta i będę od samego początku jej używać, a jak będzie jakaś masakra to zostanie mi jako chusta na szyję bo jest piękna
i tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 14:51
szatanka lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Ja kupiłam chustę kółkową bardzo łatwo się ją obsługuje ale poszłam w droższą naturalną lnianą, która oddycha w czasie upałów. Nie zakładam braku współpracy bo niczego nie zakładam z góry, jest chusta i będę od samego początku jej używać, a jak będzie jakaś masakra to zostanie mi jako chusta na szyję bo jest piękna
i tyle.
PokażA tę kółkową można od pierwszych dni życia?
-
nick nieaktualnyCer wrote:Hej, odnośnie jeszcze tego sprawdzania wagi malucha, to właściwie co ile powinno się go ważyć? Co tydzień? Czy co parę dni?
Tak jak tutaj piszą co tydzień spowodowało by, że moje dziecko by już dawno było w szpitalu na sondzie.
Ale jak się widzi, że jest ok. To jak najbardziej raz w tygodniu jest ok. 👍👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 15:13
-
Dziewczyny wpadlam zobaczyc czy ktos z majowek juz sie rozpakowal i Ajka - gratuluje serdecznie
)
Ja jakos opadlam z sil... Dlugo sie nie odzywalam, a teraz jakos nie mam sily na nic. Taki ze mnie flak. Dobrze, ze juz niedaleko....Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
szatanka wrote:Pokaż
A tę kółkową można od pierwszych dni życia?
MożnaPodsyłam instagram dziewczyn, 3 matki założycielki jedna ma 5 synów
Fajnie pomagają, wyjaśniają, robiłam sobie szkolenie online z nimi ale wiadomo, że później skorzystam z pomocy jak będę mieć problem z młodym. Mój M. jest z wykształcenia fizjoterapeutą więc też mi pomoże w razie czego ułożyć nóżki jakby co.
https://instagram.com/theslings_pl?igshid=4feuh6vrq1qvszatanka, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Dziewczyny, macie gdzies sprawdzone źródło projektu ustawy Godek? Próbuje znaleźć i są same artykuły, a jestem ciekawa jakieś są dokładne zapisy dot. Aborcji.
http://www.sejm.gov.pl/sejm9.nsf/agent.xsp?symbol=PROJNOWEUST&Nrkadencji=9&Kol=W&Typ=UST
w wyszukiwarce wpisz Godek, pdf do pobrania