MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie kupuję. No może jakbym miała jakieś wskazania, że mały mało przybiera już na etapie ciąży to może bym kupiła 🤷♀️ A tak to nie zamierzam. Zawsze można od kogoś pożyczyć 💪20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnyMarylove123 wrote:Dziewczyny czy kupujecie wagę dla noworodków? Położna przychodzi tylko raz, wizyty w przychodni są jak już w naglych sytuacjach i tak się zastanawiam, czy dla swojej spokojnej głowy nie kupić wagi, żeby kontrolować przyrost masy ciała..nie wiem czy nie przesadzam też trochę.. ale pierwsze dziecko, same rozumiecie 🙈co sądzicie?
Położne chodziły do tej pory 6x. Ale Teraz to może być 0.
Przy pierwszej córce miałam wypożyczoną. Ale są tanie i nie chcę mi się w to bawić. 😊😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 12:00
-
lilly. wrote:Na forum był post i dziewczyny polecały Feminum żel - to samo działanie i dużo dużo tańszy.
Lilly, a czym taki żel się wtedy aplikuje? Jakąś strzykawę też trzeba zakupić? I na pewno jest on zatwierdzony do porodu? W sensie jak przyjdę z takim, a nie typowo położniczym to mnie z nim nie pogonią? -
Bona wrote:Ja raczej też nie kupuję. Zawsze można wziąć maleństwo na ręce i zważyć się razem na normalnej wadze i odjąć nasza wagę
Bona, nie nie bardzo, bo przyrosty noworodka mierzymy w gramach (!). Nie sądzę, żebyś miała aż tak czułą wagę łazienkową, a nawet jeśli to margines błędu pewnie jest za duży.
Nam położna zaleciła zakup takiej wagi ze względu na obecną sytuację i fakt, że one będą przychodzić do nas tylko na 1. wizytę patronażową, a reszta będzie odbywała się online, tak że ważenie dzieci będzie leżało w naszej gestii. No i ja kupuję.
A kupujecie/kupiłyście chusty? Jeśli tak, to jakie?Frufru lubi tę wiadomość
-
Do mnie położna ani razu z wagą nie przyszła🤷♀️ ale u mnie syn się wielki urodził i przebieral w niezłym tempie.
Chusty nie kupuję chyba bym umarła omotana chustą przy 30 stopniach 🙈🙉🙊20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Ja kupilam na olx za 15zl uzywana...
Jak sie sprawdzi to moze kupie bardziej profi
Chcialam ja do znoszenia dziecka w chuscie i gondoli na dwor...zobaczymy...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
szatanka wrote:Lilly, a czym taki żel się wtedy aplikuje? Jakąś strzykawę też trzeba zakupić? I na pewno jest on zatwierdzony do porodu? W sensie jak przyjdę z takim, a nie typowo położniczym to mnie z nim nie pogonią?
z tego co wiem aplikuje go położna, nie orientowałam się bardziej szczegółowo bo generalnie dziewczyny nie polecały jakoś specjalnie3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mi czop dziś odszedł ale bez krwi. 2 dni ostatnie nie miałam skurczy ale wczoraj seks z finiszem do środka 😈 teraz jak wycieralam się po siku to jeszcze więcej było tej galarety.
Wagę mam noworodkowa po siostrze: intec bs-500
Chustę mam po siostrze też Little frog.
Też czekam na wynik gbs bo moja leki na NFZ mnie olala i prywatnie musiałam robić. Wynik może w piątek...Endi1990 lubi tę wiadomość
-
Właśnie mam taką wędkarską wagę i jeśli nie kupię innej, to będziemy na takiej ważyć. Ale kontrolować będę, bo na 1 wizytę położna ma przyjechać ze swoją więc potem porównam. Kiedyś nie były potrzebne, to się nie kupowało, a teraz trzeba liczyć na siebie... Bo to szaleństwo nie minie za miesiąc...🙄
Fakt, ważenie się z dzieckiem i bez dziecka ponoć jest niemiarodajne. Odradzają.
Chustę dostałam od koleżanki, z firmy natibaby. Ona była zadowolona, używała bardzo często a wygląda jak nowa. Bardzo bym chciała z niej korzystać, o ile będzie można wychodzić normalnie z domu, bo mi samej byłoby łatwiej niż z wózkiem który będę musiała wnosić i znosić. Na jakiś dłuższy spacer ok, ale wyskoczyć na chwilę po chleb, to mi lepiej w chuscie... No i jakiś wypad, wyjazd, to tatuś by dźwigał swój słodki ciężar 😂
Jeheria, no to dawaj znać bo my mamy ten sam ptp 😂 ale u mnie chyba się jednak nie zanosi na samoistny szybszy poród...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 12:38
Jeheria lubi tę wiadomość
-
lilly. wrote:z tego co wiem aplikuje go położna, nie orientowałam się bardziej szczegółowo bo generalnie dziewczyny nie polecały jakoś specjalnie
W sensie nie polecały tego konkretnego żelu feminum, czy w ogóle żelu? -
szatanka wrote:W sensie nie polecały tego konkretnego żelu feminum, czy w ogóle żelu?
Jak już to właśnie polecały Feminum - bo fajny skład i przystępny cenowo, ale ogólnie mówiły że żel niewiele daje, że same się tam nawilżamy i że ostatnie tygodnie naturalnie się zwiększa produkcja śluzuszatanka lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp