MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaja sobie robią z tymi maseczkami. Choć gdzieś na fejsie mi się migło że maseczka owszem ale jak jest lekarz a jak położna to już nie. Ale jak to będzie w naszym przypadku🤷♀️
Przez godz miałam mega odlot, już myślałam że zemdleje. Zrobiło mi się mega niedobrze i słabo. Nieszczęście kąpiel, herbata i mija. Nie wiem co to było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 22:32
-
Mega schiza ułożenie dziecka
U mnie początek 35 tygodnia ... na ostatniej wizycie był ułożony główkowo (dokładnie tydzień temu). Teraz mam wrażenie, że zmienia pozycje, raz kręgosłup czyje po lewej raz po prawej stronie brzucha. Kopie raz na dole raz na górze. Mam schizę i chodzę znerwicowana, bo mojego męża to średnio obchodzi ... czy będąc dobrze ułożony od kilku dobrych tygodni, mógł tak w 35 tc się źle obrócić ???Carla -
Carla wrote:Mega schiza ułożenie dziecka
U mnie początek 35 tygodnia ... na ostatniej wizycie był ułożony główkowo (dokładnie tydzień temu). Teraz mam wrażenie, że zmienia pozycje, raz kręgosłup czyje po lewej raz po prawej stronie brzucha. Kopie raz na dole raz na górze. Mam schizę i chodzę znerwicowana, bo mojego męża to średnio obchodzi ... czy będąc dobrze ułożony od kilku dobrych tygodni, mógł tak w 35 tc się źle obrócić ???
Carla postaraj się zachować spokoj, ja panikowałam właśnie tak przed ostatnia wizytują bo mogłabym zaręczyć ze się obrócił. Czkawka u góry kopanie na dole.. powiedziałam to ginowi jeszcze przed USG a on ze spokojnie jest naprawdę minimalne prawdopodobieństwo ze coś takiego się stało i miał racje. Wiec obiecałam sobie ze nie umiem tego wyczuć wiec zakładam ze nadal jest ułożony prawidłowodziecko czkalo calym ciałkiem jak dziewczyny mówiły a kopanie na dole bo nogi na głowie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 23:03
Carla lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Carla postaraj się zachować spokoj, ja panikowałam właśnie tak przed ostatnia wizytują bo mogłabym zaręczyć ze się obrócił. Czkawka u góry kopanie na dole.. powiedziałam to ginowi jeszcze przed USG a on ze spokojnie jest naprawdę minimalne prawdopodobieństwo ze coś takiego się stało i miał racje. Wiec obiecałam sobie ze nie umiem tego wyczuć wiec zakładam ze nadal jest ułożony prawidłowo
dziecko czkalo calym ciałkiem jak dziewczyny mówiły a kopanie na dole bo nogi na głowie
Dzięki, już psychicznie wysiadam. Areszt domowy, zero wyjść z domu, znudzony 4 latek i mąż, który ma tyle empatii do moich rozterek co nic ... wymacałam brzuch chyba z 3 godziny i dalej wydaje mi się, że mam ośmiornicę w brzuchu, która wypina się w każdym możliwym miejscu ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 23:30
Carla -
Ja pierdolę. Przepraszam, ale już nie wyrabiam, ile jeszcze musimy znieść przez inkompetencję i indolencję tego zasranego rządu. Ja też ledwo mogę w tej maseczce wysiedzieć, a co dopiero rodzić, czyli jak to mówią przebiec maraton. Chyba kogoś tu już zdrowo pogrzało. Zemdleje im jedna z drugą na porodówce, to może zmienią zdanie.
Bossz, ja bym już chyba chciała urodzić, ale niestety jeszcze nic tego nie zapowiada. Byłam dzisiaj u nowego lekarza, bo mój nie stosuje żadnych środków ochrony. Zrobił mi i badanie (szyjka długa, zamknięta, główka nisko, ale "balotująca" , czyli jak rozumiem, nie w kanale). Potem miałam USG i KTG, bo się poskarzylam na słabsze odczuwanie ruchów.
Fru, i tu wiadomość dla Ciebie: nie wiem, co to za jedna Ci robiła to KTG, ale na pewno się nie zna. Takie akceleracje i deceleracje są wręcz pożądane, bo świadczą o aktywności płodu. Dziś lekarz powiedział, że zrobimy KTG, żeby wszystko sprawdzić, bo co prawda na USG tętno było w porządku (też ok. 140), to chciał się upewnić, że nie jest - jak to ujął - wąskie, czyli właśnie taką jedną linią na zapisie KTG. Jak zobaczył góry i doliny na wykresie, to był bardzo zadowolony i stwierdził, że teraz może mnie spokojnie puścić do domu. Te wachania tętna sięgały od ponad 160 do 120. Skurcze macicy to u mnie też prawie płaska linia (akurat jak na złość żadnego nie miałam), a ma wrażenie, że ostatnio mam je co chwilę. Mam nadzieję, że Cię to pocieszy.
No więc u mnie brak oznak nadchodzącego porodu. A co najlepsze, znowu usłyszałam, że obie nerki zdrowe, więc mam teraz opinie 2 na 2 od 4 różnych lekarzy 🤷♀️. Dzidzia waży 2900, ponoć maks, jaki osiągnie, to 3700. Tyle u mnie. Najgorzej, że za całość (z badaniem GBS) zapłaciłam 500 zł. Kroją u nas jak nie wiem. 😱Endi1990, PattisonBM, Frufru, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
To faktycznie sporo, ja zapłaciłam
180zł za wizyte z ktg
pobranie gbs za darmo
wyniki z labo 30zl
co dało łącznie 210zł
Ponad dwukrotna różnica... dramat
P.S.też lekarza mam bardzo dobrego,
usg 4D, obraz 4K, dżwięk na ktg dolby surround, sieć 5G itp. hahah
Chyba zaczynają się przeceniaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 00:39
-
Po tych cenach jakie podajecie mnie nie byloby stac na prowadzenie prywatne...
Dobrze,ze moj resortowy gin dobrze dba o pacjentki...
Dzis musze sie ogarnac i dokonczyc pakowanie torby na szpital...zmienic konfiguracje ubranek malej...pomyslec co zabrac na wyjscie dla siebie i jakie chrupaki pakowac...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
A ja jestem mamą.3540g, 55cm i 10 pkt... Mała pięknie ssie cyca jak już go w końcu ucapi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 06:53
Mysza1986, Catlady, Mimi1987, Marylove123, Korna, Frufru, Carla, Endi1990, mwm, Drzemka, Zieziulka, Karolllla, PLPaulina, aga80, Mancia, Cer, szatanka, Beti82, lilly., sayuri, Andzia86, Niki2803, PattisonBM, Finezja19, MIMI, Jeheria, Kira91, Jeffcia, Kakarli, Rafka, lipcowka86 lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka wrote:A ja jestem mamą.3540g, 55cm i 10 pkt... Mała pięknie ssie cyca jak już go w końcu ucapi...
No to oficjalnie otwieramy dzisiaj szampana freeFrufru, Endi1990, PLPaulina, szatanka, Mysza1986, PattisonBM lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Ajka wrote:A ja jestem mamą.3540g, 55cm i 10 pkt... Mała pięknie ssie cyca jak już go w końcu ucapi...
Moje gratulacje kochana🥰🥰🥰🥰🎂🎂🎂, wow wlasnie zdalam sobie sprawe ze zaczniemy sie powoli wypakowywac. Wyslij fotke malutkiej. 😘😘😘🍡🍭🌺🍭🌸🌷🍀🍀🍀🍬🌼🌸 -
Szatanka, no mi się wydaje, że mnie na kasę chce naciągnąć z tym ktg. Nie wiem czy pojadę jeszcze, czy odpuszczę... Ale dzięki za info, przynajmniej się potwierdza moje przypuszczenie, że tak jest dobrze, jak jest. -
nick nieaktualny