MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajka piękna księżniczka 🥰
U mnie skurcze ustały jak na razie. Wzięłam prysznic i leżę. Czuje że trochę mi nie dobrze. Brzuch twardy,teraz czekam żeby mała się trochę poruszała. Może być tak że akcja się nie rozkręci i nie wiem co dalej. Jutro pewnie USG, badanie i zobaczymy. Z położna jestem na tel więc sama rodzic nie będę 😃 -
MIMI wrote:Co lekarz to inne podejście.. ja mam termin tylko jeden dzień po Tobie i też dzisiaj miałam wizytę. Generalnie mówił że dobrze że udało się donosić bo ostatnio już wszystko wskazywało rychły poród i że teraz już jest bezpiecznie, ale jak go zapytałam czy mogę w takim razie wrócić do spacerów i normalnej aktywności to stwierdził że spacery ok ale krótkie i bardzo wolne i że generalnie mam żyć na zwolnionych obrotach żeby jak najbliżej terminu urodzić. Tobie z kolei chciał przyspieszyć poród. Każdy ma jakieś swoje teorie 😉
Ale szyjka podobno u mnie krótka i rozpulchniona, no i dziecko jak nisko było tak jest. Nawet trochę był zaskoczony że przez te dwa tyg nie urodziłam. Ale może dlatego że naprawdę się oszczędzałam.
Powiem Wam że ja w ogóle nie czuję że za chwilę mogę urodzić, raz z miałam skurcze, z dwa tyg temu i to wszystko.
No dokładnie każdy lekarz ma inne teorie 🤦♀️
Moja znajoma właśnie po takim masażu w gabinecie wieczorem już tuliła syna.
Mnie tylko kręgosłup boli i widzę że puchnę;(
Ja bez kitu mogę poczekać. Nastawiona jestem na majowe dziecko A nie kwietniowe 🤣🤣🤣
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Ajka piekna dziewuszka!! 😍😍😍🥰
Tak po takich obrazkach chce sie juz byc po porodzie i tulkac swoje maluchy !
Ale fakt tez chce majowe dzieciatkoMimi1987, lipcowka86 lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyKira91 wrote:Kakarli święta prawda. Ja po sobie widzę że jak się zaczynam już wkurzać to Młody od razu podłapuje mój humor i jest jeszcze gorzej. Ostatnio mi tak w kość dawał, że szok. Ale wypatrzyłam wyrastającą 5tke, a już myslalm ze rzeczywiście to bunt...
Choć ja musze przyznać że teraz ciężko u mnie czasem z cierpliwością
A łobuz jeden potrafi już trzasnąć drzwiami. 🤣🤣 A nikt jej tego nie pokazał. 🤣 -
Ajka , gratuluję, przepiękna dziewczynka.
U mnie poziom wód się poprawił, pojawiło się za to 2cm rozwarcie, szyjka miękka. Mam pytanie do dziewczyn, które rodziły naturalnie- ile od takiego rozwarcia i zmiekczonej szyjki upłynęło Wam czasu do porodu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 09:42
-
nick nieaktualny
-
Hortensja wrote:Ajka , gratuluję, przepiękna dziewczynka.
U mnie poziom wód się poprawił, pojawiło się za to 2cm rozdarcie, szyjka miękka. Mam pytanie do dziewczyn, które rodziły naturalnie- ile od takiego rozwarcia i zmiekczonej szyjki upłynęło Wam czasu do porodu?
Ja miałam tak, że w czwartek odszedł mi czop i w tym samym dniu akurat miałam wizytę i 1,5 cm było a w poniedziałek wieczorem zaczęłam rodzicHortensja lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:To u Nas niestety jest bunt. 🤦🏻♀️ I jak tłumacze, gadam to mam wrażenie, że jest gorzej.
A łobuz jeden potrafi już trzasnąć drzwiami. 🤣🤣 A nikt jej tego nie pokazał. 🤣
Eh no ten też mi tak potrafi... A jak w histerie wpadał to nawet mi dwa razu celowo w tej histerii głową o podłogę walił, masakra 😭🙈 Ogólnie wszystko jest na NIE i on wszystko "SIAM", ale nie daj Boże głos w końcu podnieść to już się robi dramat totalny. Czasem mi brakuje sil i cierpliwości. Np siedzi w swoim krzesełku i wola żebym mu już zabrała jedzenie, to zabieram a on w płacz i krzyczy danie/je i mniam mniam, to mu znowu daje to jest NIE E, to mu zabieram znowu i tak kilka razy potrafi aż serio mnie coś bierze.. I wtedy znowu płacz. Staram się wszystko spokojnie i nie podnosić nawet głosu bo wtedy już w ogóle się Młody uruchamia... Narazie to działa tylko odwrócenie jego uwagi, ale ile się trzeba nagimnastykować 🙊Boozeeee macierzyństwo to jest bardzo ciężka praca... A największa nad samym sobą....Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 23:03
PLPaulina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które boją się ze w ich szpitalu będzie obowiązek rodzenia w maseczce,przeczytajcie to i najlepiej zapiszcie sobie żeby Wam niczego nie wmówili...
https://m.facebook.com/NaturalniePoCesarce/photos/a.329391933829676/2450806915021490/?type=3&source=48 -
U mnie poziom wód się poprawił, pojawiło się za to 2cm rozdarcie, szyjka miękka. Mam pytanie do dziewczyn, które rodziły naturalnie- ile od takiego rozwarcia i zmiekczonej szyjki upłynęło Wam czasu do porodu?
U mnie od 2 cm upłynęło tydzień i był poródHortensja lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
U mnie żadnych zwiastunów porodu, NIC ... w dniu porodu dokładnie w terminie odeszły mi o 17 wody i chyba czop bo odrobine krwi było, wszystko razem. O 18 porodówka i 1,5 cm rozwarcia, piękne skurcze na ktg (nie czułam ich), kolejne badanie godz. 22 i 4-5 cm (położna powiedziała „przyjdę Panią zbadać za 3 godziny), 22:40 krzyczę do męża „wołaj ją bo mi zaraz krzyż zmasakruje - 22:40 - 10 cm ... 23:58 Syn się urodził.
Kurde teraz powiem coś głupiego: nawet nie wiem, gdzie mam szyjkę i co znaczy twarda czy miękka, nigdy jej nie badałam ... 😂Hortensja, lilly. lubią tę wiadomość
Carla -
Kira91 wrote:Dziewczyny, które boją się ze w ich szpitalu będzie obowiązek rodzenia w maseczce,przeczytajcie to i najlepiej zapiszcie sobie żeby Wam niczego nie wmówili...
https://m.facebook.com/NaturalniePoCesarce/photos/a.329391933829676/2450806915021490/?type=3&source=48
Kira, nic nie widać prawie. Może Tobie to się jakoś lepiej wyświetla i mogłabyś wrzucić na zapodaj zdjęcie? -
Carla wrote:U mnie żadnych zwiastunów porodu, NIC ... w dniu porodu dokładnie w terminie odeszły mi o 17 wody i chyba czop bo odrobine krwi było, wszystko razem. O 18 porodówka i 1,5 cm rozwarcia, piękne skurcze na ktg (nie czułam ich), kolejne badanie godz. 22 i 4-5 cm (położna powiedziała „przyjdę Panią zbadać za 3 godziny), 22:40 krzyczę do męża „wołaj ją bo mi zaraz krzyż zmasakruje - 22:40 - 10 cm ... 23:58 Syn się urodził.
Kurde teraz powiem coś głupiego: nawet nie wiem, gdzie mam szyjkę i co znaczy twarda czy miękka, nigdy jej nie badałam ... 😂
Kurde Carla chce taki poród jak Ty miałaś 🙏🙏🙏🙏
A co do szyjki mam tak samo jak Ty. Tzn wiem gdzie jest ale nie zamierzam sobie tam nic wkładać 🤣🤣🤣🤣Catlady lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Mimi1987 wrote:Kurde Carla chce taki poród jak Ty miałaś 🙏🙏🙏🙏
A co do szyjki mam tak samo jak Ty. Tzn wiem gdzie jest ale nie zamierzam sobie tam nic wkładać 🤣🤣🤣🤣
Szczęście debiutanta 😉 teraz mam cykora. Wtedy byłam zielona i nie miałam wyobraźni, jak to może wyglądać. Teraz wiem więcej i boję się jak cholera naprawdę. Swój pierwszy poród wspominam dobrze, ale prawie 3 godziny boli krzyżowych to był hard. Fakt szybko, ale takiego bólu nikomu nie życzę.Mimi1987 lubi tę wiadomość
Carla -
szatanka wrote:Kira, nic nie widać prawie. Może Tobie to się jakoś lepiej wyświetla i mogłabyś wrzucić na zapodaj zdjęcie?
Niestety. Mi się udało rozczytać ale też jest taka słaba jakośćnapisałam do nich wiadomość może przyślą wyraźniejszy skan
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 23:45
szatanka lubi tę wiadomość