X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Carla Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa nigdy się nie wtrącała, ale też nie oferowała z pomocą, zawsze robiła łaskę, że raz na trzy miesiące miała go posiłkować, bo to sezon świąteczny, bo musi robić coś tam ... a jak już z nim została to musiałam gonić z pracy bo nie daj Boże kto pracuje 8 godzin ... moja mama z kolei chętnie zostaje z dzieckiem, ale pozwala mu na za dużo i wg mnie uczy go rzeczy, które my chcieliśmy wyeliminować ... także raczej w miarę możliwości, nie mam zamiaru zbyt korzystać z jednej i drugiej. Oczywiście jak mnie sytuacja przymusi, ale daje dziecko do żłobka, absolutnie nie dam na wychowanie jednej czy drugiej.

Carla
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Moja teściowa nigdy się nie wtrącała, ale też nie oferowała z pomocą, zawsze robiła łaskę, że raz na trzy miesiące miała go posiłkować, bo to sezon świąteczny, bo musi robić coś tam ... a jak już z nim została to musiałam gonić z pracy bo nie daj Boże kto pracuje 8 godzin ... moja mama z kolei chętnie zostaje z dzieckiem, ale pozwala mu na za dużo i wg mnie uczy go rzeczy, które my chcieliśmy wyeliminować ... także raczej w miarę możliwości, nie mam zamiaru zbyt korzystać z jednej i drugiej. Oczywiście jak mnie sytuacja przymusi, ale daje dziecko do żłobka, absolutnie nie dam na wychowanie jednej czy drugiej.
    Ja miałam podobnie. Tylko u mnie obie babcie nie pchały się całkowicie z niczym.

Z jednej strony to fajnie. Bo nikt mi dziecka nie wychowywał. Ale z Drugiej gdy teraz jestem w ciąży. A córka była chora to czasami były problemy bo mąż ma firmę i nie zawsze może sobie pozwolić by tego akurat dnia być wolnym..

• Klaudia24 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakarli Gratuluję szybkiego porodu:)

Szatanka współczuje bardzo, ale tak jak dziewczyny mówią, chyba trzeba twardo przystawać przy swoim, i mówić o epidemii. Jak teraz nie postawisz na swoim to będzie tylko gorzej niestety.
    Ja jak już pisałam większy problem mam z moją mamą, ale nie daje się. Zobaczymy jak będzie po porodzie ale my bezapelacyjnie 2 tygodnie co najmniej po powrocie ze szpitala się izolujemy.

👩🏻26 👦🏻35
    24.09.2020 🤰🏻⏸
    Maj 2020 - 🎉🎀👨‍👩‍👧
    Ponowne starania od sierpnia 2021
    7.09 - ⏸🤰🏻
    18.09 - puste jajo
    07.10 - zabieg
    Ponowne starania od listopada 2021

💊euthyrox 100
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka właśnie a może spróbuj po szpitalu powiedzieć ze ze względu na szczepienia w szpitalu zakaz odwiedzin 3 tygodnie i tyle.

Wiem ze to trudne, ale postaraj sie uspokoić, weź ciepła kapiel, może ulubiony serial?
    Jesteśmy z Tobą ❤️

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę czas zacząć być asertywnym. Bo jeśli ktoś teraz zamierza wchodzić Ci z butami w życie. To będzie tylko gorzej. 😔

Marylove123, Korna lubią tę wiadomość

• Korna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakari moje gratulacje 🥰🥰🥰
    Szatanka bardzo mi przykro ze musisz przechodzic przez takie rzeczy ale glowa do gory. Musisz sie przeciwstawic ze wzgledu na swoj stan i pozniej na dziecko. Najgorsze co moze byc to stres przy karmieniu bo to oddzialowuje mocno na dziecko. a wszelkie uwagi miej w nosie. Teraz Ty jestes najwazniejsza. Wszystko przychodzi instynktownie i napewno dacie sobie rade sami , reszta niech sie gniewa. Przejdzie im. Moja mama do tej pory lubi sie wtracac mimo ze wychowala nas 2, ja juz mam 3 chlopakow i dalej potrafi mi mowic co mam robic. One juz tak maja😊
    A co do meza no coz... musi przebolec twoja decyzje bo to Wasze dziecko i nie ukrywajmy ze kobieta bierze wiekszy obowiazek wychowania dziecka przynajmiej na poczatku , a maz ...on jest po to zeby Cie wspierac a nie dokladac jeszcze tesciowa na glowe

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys tesciowej powiedzialam,ze zyje z jej synem i mam pewne uwagi co do jego wychowania.

I sama twierdzi,ze zaluje ze nie zobaczy dziecka tak na zywo...

Szatanka pogadaj na spokojnie z mezem,ze od czasu jego dziecinstwa wszystko poszlo do przodu i inaczej teraz jest. Nawet w tematyce rozszerzania diety wiedza sie zmienila w ciagu 8 lat...

Powiedz ze jesli chce pomsgac tk ok ale na Twoich i meza warunkach.

Ja swojej ciotce powiedzialam,ze kiedys w szpitalu bylo sie 7 dni teraz po 2 dniach sie jest w domu.

Nie denerwuj sie,bo tylko Ci to zaszkodzi. Na spokojnie pogadaj,jak nie bedzie docierac skoncz i zacznij na nowo pozniej.

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrde chyba komuś niechcący przy wchodzenia na forum nacisnelam zgłoś i nie wiem nawet komu... Z góry przepraszam. Nawet nie wiem jak to cofnąć... 😵😡 Na tel czasami takie małe te ikonki ehh

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka A ta teściowa to jakaś narwana? Może Ty z nią pogadaj, a nie z mężem? U mnie atmosfera była tak długo chora, jak nadawałam mężowi na teściową. Gdy powiedziałam jej wprost, że o rady proszę dopiero wtedy, gdy faktycznie sama będę czuła taką potrzebę.

• mikia2019 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Powiedzialam mu, że po moim trupie, ale co z tego? Wiecie, ja mogę wpuszczać i wypuszcać jej rady, ale chodzi o to, że jak ona mu np. powie, że mam ubrać dziecko w dwa pajace a nie jeden, to on uzna, że ona wie lepiej. Tak mi powiedział. Albo ona mu pokaże jak się podnosi dziecko, a to bedzie np. niezgodne z tym, co mówią dziś rehabilitanci i nauczy go zlych nawyków. Gadać się nie dało, wpadłam w autentyczną histerię po tych jego słowach, bo to jest realizacja mojego największego koszmaru, tzn. tego, że będę musiała walczyć o swoje prawa do wychowania po swojemu SWOJEGO dziecka nie tylko z nią, ale i z nim. Właśnie siedzę na wygnaniu w parku i próbuję się uspokoić, ale od godziny ryczę. A zaczęło się od tego, że próbowałam z nim ustalić, że dwa tygodnie po szpitalu nie ma odwiedzin. O tym też oczywiście nie mogę decydować, bo on "chce zadzwonić i spytać, jakie mają w tej kwestii plany". No a potem się okazało, że on też chce max kilka dni.

Możesz mu powiedzieć (jeśli oczywiście masz możliwość w razie co zrobić tak), że tak szybko jak przyjedzie jego matka to Ty pakujesz dziecko i się wyprowadzasz. Skoro bardziej zależy mu na matce a nie na Tobie i Waszym dziecku. I już teraz może się do swojej mamusi wyprowadzić. Mnie od zawsze przerażało kąpanie i jak zaszłam w ciąże i wspomniałam mojemu M, że na pierwsze kąpanie to poproszę o pomoc moją mamę. Na co on powiedział, że w dwójkę sobie damy radę i jak coś to będziemy popełniać swoje błędy.

01.2015 ciąża naturalna [*]
    2016 i 2017 słabe nasienie (1% ruchliwych plemników), info o in vitro
    12.2018 zmiana kliniki, cudowna poprawa nasienia
    01.2019 HSG (obydwa jajowody drożne)
    02.2019 IUI :(
    03.2019 2 IUI :(
    04.2019 3 IUI :(
    05.2019 start długi protokół IVF, 5 zarodków 4AA
    08.2019 transfer zarodka (1 zarodek się nie rozmroził), zostały 3 zarodki
    27.08.2019 bHCG 87, mój mały cudzie trwaj :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje że mężowie nie chcą źle. 😊 I na początku warto spokojnie. Gdy nadal nie będą chcieli puścić cyca mamusi to można iść na noże.

Frufru, Kakarli, lilly. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny tak mi spuchły łydki ze ja już ledwo leginsy zakładam, tragedia :( i są tak mega twarde, ma któraś z Was tak? Bo stopy to częsta sprawa ale łydki?

• Korna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Kurde dziewczyny tak mi spuchły łydki ze ja już ledwo leginsy zakładam, tragedia :( i są tak mega twarde, ma któraś z Was tak? Bo stopy to częsta sprawa ale łydki?

Ja mam kostki i lydki tez, jak obie to jest ok. To normalne nie stresuj sie 😜😊

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • Bona Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spuchnięta stopy, łydki, dłonie. Każde moje buty zmieniły nagle rozmiar hehe

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:

A tylko same łydki ? Są tylko twarde czy bolesne też ?
    Bierzesz heparynę ?
    Może to coś od zakrzepicy ?
    Nie chcę straszyć ale zawsze lepiej dmuchać na zimne ....

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Tutaj cały dzień kłótnie i ryk, nie możemy się dogadać, jestem bliska załamania nerwowego. Hit sprzed kilkunastu minut: on uważa, że powinno być tak, że po kilku dniach przyjeżdża moja albo jego matka (moja się nie garnie), żeby sprawdzić, czy dobrze zejmujemy się dzieckiem i ewentualnie skorygować. Przysięgam, że jeszcze trochę i wyjdę z siebie. Pomijam już sytuację epidemiologiczną, zgadnijcie jak bardzo w skali od 1 do 10 podoba mi się idea, że o tym, czy dobrze zajmuję się swoim dzieckiem ma wyrokować ktoś, kto wychował sobie jedno dziecko 40 lat temu. To po cholerę ja się całą ciążę uczę i dokształcam? Nie mam już dzisiaj łez i słów, żeby opisać swoją bezsilność.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka brzuch mnie ze śmiechu boli. 🤣🤣🤣🤣
    Twój mąż coś bierze na takie urocze poczucie humoru?! 😆

Ja po swoim doświadczeniu wiem, że moja mama i tesciowa kompletnie nie ogarniały noworodka.
    Koleżanki mające dzieci już kilkuletnie same widziały, że zalecenia się zmieniają.

Współczuję Ci, że nie masz zrozumienia. Ciężkie czasy mamy. I zamiast od najbliższej osoby mieć wsparcie. To jeszcze dokłada Ci problemów..
    Ogólnie czas noworodkowy jest szczególny. A tym bardziej teraz trzeba uważać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 22:53

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka bardzo Ci Współczuję.
    Nie ma to jak dostać cios od najbliższej osoby.
    Ja powiedziałam rodzinie że przez co najmniej 2 tygodnie od momentu wyjścia że szpitala nikt ma nie przyjeżdżać bo nie wiadomo czy nie przyniose wirusa do domu...

Naprawdę Ci Współczuję sytuacji.

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:

Woda. Niestety. Ja miałam nawet uda i twarz opuchnięta...

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Bona Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka współczuję :( Jeżeli mąż ma takie podejście to myślę że nie pozostało nic innego jak powiedzieć teściowej w prost że sobie nie życzysz rad. Mąż niech się obraża ....

PattisonBM lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ