X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Carla Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa nigdy się nie wtrącała, ale też nie oferowała z pomocą, zawsze robiła łaskę, że raz na trzy miesiące miała go posiłkować, bo to sezon świąteczny, bo musi robić coś tam ... a jak już z nim została to musiałam gonić z pracy bo nie daj Boże kto pracuje 8 godzin ... moja mama z kolei chętnie zostaje z dzieckiem, ale pozwala mu na za dużo i wg mnie uczy go rzeczy, które my chcieliśmy wyeliminować ... także raczej w miarę możliwości, nie mam zamiaru zbyt korzystać z jednej i drugiej. Oczywiście jak mnie sytuacja przymusi, ale daje dziecko do żłobka, absolutnie nie dam na wychowanie jednej czy drugiej.

Carla

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Moja teściowa nigdy się nie wtrącała, ale też nie oferowała z pomocą, zawsze robiła łaskę, że raz na trzy miesiące miała go posiłkować, bo to sezon świąteczny, bo musi robić coś tam ... a jak już z nim została to musiałam gonić z pracy bo nie daj Boże kto pracuje 8 godzin ... moja mama z kolei chętnie zostaje z dzieckiem, ale pozwala mu na za dużo i wg mnie uczy go rzeczy, które my chcieliśmy wyeliminować ... także raczej w miarę możliwości, nie mam zamiaru zbyt korzystać z jednej i drugiej. Oczywiście jak mnie sytuacja przymusi, ale daje dziecko do żłobka, absolutnie nie dam na wychowanie jednej czy drugiej.
    Ja miałam podobnie. Tylko u mnie obie babcie nie pchały się całkowicie z niczym.

Z jednej strony to fajnie. Bo nikt mi dziecka nie wychowywał. Ale z Drugiej gdy teraz jestem w ciąży. A córka była chora to czasami były problemy bo mąż ma firmę i nie zawsze może sobie pozwolić by tego akurat dnia być wolnym..

• Klaudia24 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakarli Gratuluję szybkiego porodu:)

Szatanka współczuje bardzo, ale tak jak dziewczyny mówią, chyba trzeba twardo przystawać przy swoim, i mówić o epidemii. Jak teraz nie postawisz na swoim to będzie tylko gorzej niestety.
    Ja jak już pisałam większy problem mam z moją mamą, ale nie daje się. Zobaczymy jak będzie po porodzie ale my bezapelacyjnie 2 tygodnie co najmniej po powrocie ze szpitala się izolujemy.

👩🏻26 👦🏻35
    24.09.2020 🤰🏻⏸
    Maj 2020 - 🎉🎀👨‍👩‍👧
    Ponowne starania od sierpnia 2021
    7.09 - ⏸🤰🏻
    18.09 - puste jajo
    07.10 - zabieg
    Ponowne starania od listopada 2021

💊euthyrox 100
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka właśnie a może spróbuj po szpitalu powiedzieć ze ze względu na szczepienia w szpitalu zakaz odwiedzin 3 tygodnie i tyle.

Wiem ze to trudne, ale postaraj sie uspokoić, weź ciepła kapiel, może ulubiony serial?
    Jesteśmy z Tobą ❤️

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę czas zacząć być asertywnym. Bo jeśli ktoś teraz zamierza wchodzić Ci z butami w życie. To będzie tylko gorzej. 😔

Marylove123, Korna lubią tę wiadomość

• Korna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakari moje gratulacje 🥰🥰🥰
    Szatanka bardzo mi przykro ze musisz przechodzic przez takie rzeczy ale glowa do gory. Musisz sie przeciwstawic ze wzgledu na swoj stan i pozniej na dziecko. Najgorsze co moze byc to stres przy karmieniu bo to oddzialowuje mocno na dziecko. a wszelkie uwagi miej w nosie. Teraz Ty jestes najwazniejsza. Wszystko przychodzi instynktownie i napewno dacie sobie rade sami , reszta niech sie gniewa. Przejdzie im. Moja mama do tej pory lubi sie wtracac mimo ze wychowala nas 2, ja juz mam 3 chlopakow i dalej potrafi mi mowic co mam robic. One juz tak maja😊
    A co do meza no coz... musi przebolec twoja decyzje bo to Wasze dziecko i nie ukrywajmy ze kobieta bierze wiekszy obowiazek wychowania dziecka przynajmiej na poczatku , a maz ...on jest po to zeby Cie wspierac a nie dokladac jeszcze tesciowa na glowe

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys tesciowej powiedzialam,ze zyje z jej synem i mam pewne uwagi co do jego wychowania.

I sama twierdzi,ze zaluje ze nie zobaczy dziecka tak na zywo...

Szatanka pogadaj na spokojnie z mezem,ze od czasu jego dziecinstwa wszystko poszlo do przodu i inaczej teraz jest. Nawet w tematyce rozszerzania diety wiedza sie zmienila w ciagu 8 lat...

Powiedz ze jesli chce pomsgac tk ok ale na Twoich i meza warunkach.

Ja swojej ciotce powiedzialam,ze kiedys w szpitalu bylo sie 7 dni teraz po 2 dniach sie jest w domu.

Nie denerwuj sie,bo tylko Ci to zaszkodzi. Na spokojnie pogadaj,jak nie bedzie docierac skoncz i zacznij na nowo pozniej.

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrde chyba komuś niechcący przy wchodzenia na forum nacisnelam zgłoś i nie wiem nawet komu... Z góry przepraszam. Nawet nie wiem jak to cofnąć... 😵😡 Na tel czasami takie małe te ikonki ehh

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka A ta teściowa to jakaś narwana? Może Ty z nią pogadaj, a nie z mężem? U mnie atmosfera była tak długo chora, jak nadawałam mężowi na teściową. Gdy powiedziałam jej wprost, że o rady proszę dopiero wtedy, gdy faktycznie sama będę czuła taką potrzebę.

• mikia2019 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Powiedzialam mu, że po moim trupie, ale co z tego? Wiecie, ja mogę wpuszczać i wypuszcać jej rady, ale chodzi o to, że jak ona mu np. powie, że mam ubrać dziecko w dwa pajace a nie jeden, to on uzna, że ona wie lepiej. Tak mi powiedział. Albo ona mu pokaże jak się podnosi dziecko, a to bedzie np. niezgodne z tym, co mówią dziś rehabilitanci i nauczy go zlych nawyków. Gadać się nie dało, wpadłam w autentyczną histerię po tych jego słowach, bo to jest realizacja mojego największego koszmaru, tzn. tego, że będę musiała walczyć o swoje prawa do wychowania po swojemu SWOJEGO dziecka nie tylko z nią, ale i z nim. Właśnie siedzę na wygnaniu w parku i próbuję się uspokoić, ale od godziny ryczę. A zaczęło się od tego, że próbowałam z nim ustalić, że dwa tygodnie po szpitalu nie ma odwiedzin. O tym też oczywiście nie mogę decydować, bo on "chce zadzwonić i spytać, jakie mają w tej kwestii plany". No a potem się okazało, że on też chce max kilka dni.

Możesz mu powiedzieć (jeśli oczywiście masz możliwość w razie co zrobić tak), że tak szybko jak przyjedzie jego matka to Ty pakujesz dziecko i się wyprowadzasz. Skoro bardziej zależy mu na matce a nie na Tobie i Waszym dziecku. I już teraz może się do swojej mamusi wyprowadzić. Mnie od zawsze przerażało kąpanie i jak zaszłam w ciąże i wspomniałam mojemu M, że na pierwsze kąpanie to poproszę o pomoc moją mamę. Na co on powiedział, że w dwójkę sobie damy radę i jak coś to będziemy popełniać swoje błędy.

01.2015 ciąża naturalna [*]
    2016 i 2017 słabe nasienie (1% ruchliwych plemników), info o in vitro
    12.2018 zmiana kliniki, cudowna poprawa nasienia
    01.2019 HSG (obydwa jajowody drożne)
    02.2019 IUI :(
    03.2019 2 IUI :(
    04.2019 3 IUI :(
    05.2019 start długi protokół IVF, 5 zarodków 4AA
    08.2019 transfer zarodka (1 zarodek się nie rozmroził), zostały 3 zarodki
    27.08.2019 bHCG 87, mój mały cudzie trwaj :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje że mężowie nie chcą źle. 😊 I na początku warto spokojnie. Gdy nadal nie będą chcieli puścić cyca mamusi to można iść na noże.

Frufru, Kakarli, lilly. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny tak mi spuchły łydki ze ja już ledwo leginsy zakładam, tragedia :( i są tak mega twarde, ma któraś z Was tak? Bo stopy to częsta sprawa ale łydki?

• Korna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Kurde dziewczyny tak mi spuchły łydki ze ja już ledwo leginsy zakładam, tragedia :( i są tak mega twarde, ma któraś z Was tak? Bo stopy to częsta sprawa ale łydki?

Ja mam kostki i lydki tez, jak obie to jest ok. To normalne nie stresuj sie 😜😊

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • Bona Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spuchnięta stopy, łydki, dłonie. Każde moje buty zmieniły nagle rozmiar hehe

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:

A tylko same łydki ? Są tylko twarde czy bolesne też ?
    Bierzesz heparynę ?
    Może to coś od zakrzepicy ?
    Nie chcę straszyć ale zawsze lepiej dmuchać na zimne ....

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Tutaj cały dzień kłótnie i ryk, nie możemy się dogadać, jestem bliska załamania nerwowego. Hit sprzed kilkunastu minut: on uważa, że powinno być tak, że po kilku dniach przyjeżdża moja albo jego matka (moja się nie garnie), żeby sprawdzić, czy dobrze zejmujemy się dzieckiem i ewentualnie skorygować. Przysięgam, że jeszcze trochę i wyjdę z siebie. Pomijam już sytuację epidemiologiczną, zgadnijcie jak bardzo w skali od 1 do 10 podoba mi się idea, że o tym, czy dobrze zajmuję się swoim dzieckiem ma wyrokować ktoś, kto wychował sobie jedno dziecko 40 lat temu. To po cholerę ja się całą ciążę uczę i dokształcam? Nie mam już dzisiaj łez i słów, żeby opisać swoją bezsilność.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka brzuch mnie ze śmiechu boli. 🤣🤣🤣🤣
    Twój mąż coś bierze na takie urocze poczucie humoru?! 😆

Ja po swoim doświadczeniu wiem, że moja mama i tesciowa kompletnie nie ogarniały noworodka.
    Koleżanki mające dzieci już kilkuletnie same widziały, że zalecenia się zmieniają.

Współczuję Ci, że nie masz zrozumienia. Ciężkie czasy mamy. I zamiast od najbliższej osoby mieć wsparcie. To jeszcze dokłada Ci problemów..
    Ogólnie czas noworodkowy jest szczególny. A tym bardziej teraz trzeba uważać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 22:53

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka bardzo Ci Współczuję.
    Nie ma to jak dostać cios od najbliższej osoby.
    Ja powiedziałam rodzinie że przez co najmniej 2 tygodnie od momentu wyjścia że szpitala nikt ma nie przyjeżdżać bo nie wiadomo czy nie przyniose wirusa do domu...

Naprawdę Ci Współczuję sytuacji.

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:

Woda. Niestety. Ja miałam nawet uda i twarz opuchnięta...

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Bona Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka współczuję :( Jeżeli mąż ma takie podejście to myślę że nie pozostało nic innego jak powiedzieć teściowej w prost że sobie nie życzysz rad. Mąż niech się obraża ....

PattisonBM lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ