MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jestem daleka od dawania „dobrych rad”. Powiem tylko z własnego doświadczenia. Cudnie jest kupować dla dziecka, ale wiele rzeczy służy na chwilę albo dziecka nie zainteresuje w ogóle. Ja mam mnóstwo rzeczy używanych, kupionych na lokalnych grupach mamusiowych czy OLX, później jeśli dalej są w dobrym stanie odsprzedaję. Dziecko to straszne wydatki. Ostatnio młody miał zapalenie ucha, które mnie 300 zł kosztowało, wizyta 120 i leki 170 ... nierefundowane 100% płatne - dwa mini duperelki kropelki do uszu. Oczywiście nie da się na wszystkim oszczędzić i kupowanie cieszy, ale wg mnie z głową. Lepiej coś dziecku pokazać, pojechać w góry czy nad jezioro niż pakować kupę kasy w coś co duży na chwilę. Oczywiście dobre buty nowe czy porządne pieluszki warto ale karuzelkę, zabawkę grająca wg mnie już nie ...
Mimi1987, Karolllla, Frufru, lilly. lubią tę wiadomość
Carla -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:41
Karolllla, Mimi1987, lipcowka86, Carla, Endi1990, Bona, PLPaulina, Jeheria, Cer, Niki2803, mwm, Frufru, Mysza1986, Korna, Izape_91, Kira91, Beti82, MIMI, szatanka, PattisonBM, lilly., Catlady lubią tę wiadomość
-
Nooo Andzia to powodzenia!
Ja bym chciała żeby moj poród zacząl sie wlasnie od skurczy...
to mega glupie ale nie wiem czego spodziewac sie po odejsciu wod:
-lunie ze mnie jak z wodospadu?
-bedzie cieklo bezwiednie jak mocz w poznej ciazy przy kichaniu?
To jedyna moja glupia fobia zwiazana z ciaza, z synem mnie ominelo:p
A jak odejda wody to moge sie jeszcze wykapac czy mam biec prosto do szpitala?:p -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:41
Karolllla, Niki2803, mwm, Mimi1987, Endi1990, lilly. lubią tę wiadomość
-
Endi mi odeszły rano na kiblu, założyłam podpaske, wykapalam się, zjadłam śniadanie i pojechaliśmy do szpitala, trochę ciekło jeszcze aż mnie na izbie zbadali kazali się rozebrać i wtedy wiadro chlusnelo na fotelu
na usg sprawdziła, że jeszcze sporo wód jest i cały dzień mogą lecieć i tak przez kilka godzin jeszcze było.
-
nick nieaktualny
-
Andzia86 wrote:Cześć dziewczyny!
Właśnie zbieram się na porodówkę wody mi odeszły 😱 trzymajcie kciuki
U mnie c.d. bólu okresowego, brzuch i krzyż, nic więcej. -
Andzia, kciukiii!!!! O rany,jeszcze do maja parę dni,a tu już tyle się dzieje:P
Co do karuzeli, to nastawiam się na takie mobile w stylu montessori, tyle że żeby nie iść w koszty, będziemy je robić z mężem sami. Takie geometryczne, proste kształty dosyć łatwo można ogarnąć. Jakby któraś też się interesowała tym stylem pedagogiki, to na tej stronce znalazłam fajny opis, jaki mobil pasuje dla jakiego wieku niemowlaka:
https://ronja.pl/montessori-dla-niemowlat/Frufru, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
aga80 wrote:coś chyba dzisiaj wisi w powietrzu
ja też od 7 skurcze (a przynajmniej tak mi się wydaje bo zupełnie się nie znam) co jakiś czas mnie wzdłuż brzucha przechodzi ból plus bóle okresowe, może też w końcu coś ruszy bo już czas na mnie
ale czop nie wypadł
co do nóg to bardzo się cieszę że dawno już temu zainwestowałam w laserowe usunięcie a miałam baaaaaaardzo duże problemy z owłosieniem - taka małpka bardziej i trafiłam na gabinet z dobrym sprzętem i od 10 lat raz na 3 tygodnie maszynką tak pro forma przejadę i spokój, podobnie paszki - tylko tu jeszcze rzadziej maszynka działa
trochę zabrakło mi zaparcia na bikini ale tak k..... bolało że odpuściłam a później poszłam do innego gabinetu, bolało mniej ale efekt już nie ten niestety
miłej i owocnej niedzieli dziewczyny
-
Andzia kciuki!!!
Karolla my tez mamy muuvo quickdobrze wiedziec, ze sie sprawuje jak nalezy.a jak Maluszek??
Jak ja Wam zazdroszcze ze to juz, ten ostatni miesiac jest chyba najgirszy.
Ps. Zaczynam sie czuc jak na jakims egzaminie na studiach haha :p ten stres kiedy inni juz weszli i wiedza ze zdali, a ja jeszcze czekam na swoja kolej i niewiafomo o co zapytaja 😂😂Karolllla, Endi1990, lipcowka86, lilly., Finezja19 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Jeheria wrote:Aga a Ty już po terminie? Masz jakąś konkretną datę kiedy musisz zgłosić się do szpitala?
U mnie dzisiaj co jakiś czas skurcze ale brzuch prawie cały czas jak kamień twardy i bóle okresowe co jakoś czas
No i ruchów dzisiaj bardzo mało co zaczyna mnie martwić, czasami coś tam delikatne posmyra albo się wypnie ale na tym koniec
Dziewczyny powodzenia, kciuki za szybką i bezbolesna akcje ✊✊✊aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Ale super, czekamy Andzia i Niki no i Aga na zdjęcia Maluszkow
trzymam mocno kciuki!!!
Ja jadę do szpitala 4/5 maja 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 16:44
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Kira91 wrote:Ale super, czekamy Andzia i Niki no i Aga na zdjęcia Maluszkow
trzymam mocno kciuki!!!
Ja jadę do szpitala 4/5 maja 🙈
A jak we wtorek wszystko będzie ok to też okolice 4 maja dopiero do szpitala także idziemy łeb w łeb 😁
Jakbyś była z Gdańska to byśmy się mogły na sali spotkać 😁aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539