MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia24 wrote:Kupiłam na początku żel mucovagin ale on jest bardzo drogi i już się kończy, wiec kupiłam tez zwykły żel nawilżający intymny intimel. Podobno można tez jakikolwiek lubrykant na bazie wody nawet te z durexu. Nie można jedynie tak jak piszesz nic oleistego.
Nie ma żadnego lubrykantu w zestawie a ja tez za bardzo nie lubie prezerwatyw wiec ich nie stosuje. Z żelem daje radę i jest ok.
A jak ćwiczysz to co ile zwiększasz ten balonik ? Jak szybko idą postępy ? Bo nie wiem jak szybko zaczynać 🤔
Niby zalecają od skończonego 37tc ale boje się, że nie zdążę na czas 🙆🏼♀️
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Endi1990 wrote:Mloda spi ze mna w lózku pocyckowana wiec mam chwile zeby cos naskrobac:p
Na porodowke trafilam 4 cm rozwarcia ale powiedzieli ze to nie skirczw wlasciwe i jak siw nic nie pojawi to cos rozkreca. Polazilam dwie godziny po pokoju sprawdzili i 6 cm woec zaniechali oksytocyny. Kolejne dwie juz bolaly w cholere wiec wrocilam na blok i tam poprosilam gaz, cpalam go az do 10cm mimo ze jak z sunem.nic nie dawal... i tu zaczely sie schodki. Nie pojawialy sie skurcze parte, mloda wysoko a glowka nie wstawia sie w kanał. Chcieli mi dac oksytocyne na ostatniej prostej ale czulam ze mnie dobije a nie pomoze na tym etapie bo corka od samego poczatku byla mega wysoko- wiec poprosilam zeby mi jednak sprobowali nie dawac bo mam traume- i tu nastapila obraz majestatu... Czuje ze pani doktor chcac mi udowodnic ze ma wyzszosc powiedzial ze w takim razie bede 2h lezec z rozwarciem pelnym i dopiero zrobia mi cesarke
2.godziny to maksymalny czas na procedure cesarki po braku postepu porodowego przy pelnym.rozwarciu- prosilam ja co pol godziny o pomoc ale powoedziala ze 2h to tradycja i tegosie trzyma bo jest tradycjonalistka. Tak wiec 2h lezalam.z tak zajebistymi skurczami przy pelnym rozwarciu ze odechcialo mi sie zyc- na 4 min przed zakonczeniem czasu powiedziala no to teraz zrobimy cesarke bo glowka sie nie chce wstawic.
Myslalam ze ja zabije! Ma szczescie ze widok corki wynagrodzil.mi tą traume...
powodzonka dziewczyny i trzymam wielkie kciuki za was:)
Jaka patologia
Gdzie rodzilas?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Endi a jak już byłaś w szpitalu i powiedzieli Ci że to te nie właściwe skurcze to jaką moc miały? Czemu były niewłaściwe? Skoro rozwarcie szło?
Ja właśnie po ktg. Skurcze 4 podczas 30 minut ale niedużej mocy 25-50. Trzymały długo ok minuty. Ogólnie czułam dość mocno je bo np 2 tygodnie temu były 70 mocy ale bezbolesne. Czyli te to pewnie te już właściwie tylko słabe i nieregularne. A podczas akcji porodowej jaką mają moc? Te obecne czuję non stop np teraz tylko jak coś robię, chodzę to czas się wydłuża i stają się nieregularne albo mniej bolesne. Za dwa dni znowu ktg...Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mocne kciuki :*Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Czy któraś w Was ma tylko raz kiłę (WRDL) zleconą ? Ja mam wynik z końcówki października i właśnie dzisiaj odebrałam komplet badań do szpitala i kiły tam nie ma ... dzwoniłam na Izbę Przyjęć do szpitala i niby niektórzy lekarze zlecają tylko raz i podobno to respektują ... jak myślicie nikt mi problemu robić nie będzie ... ?Carla
-
Dziewczyny, mój szpital wznawia porody rodzinne, jupiiii
PattisonBM, Korna, Niki2803, lilly. lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Trzymajcie sie dziewczyny!!
Powodzonka...
A jak boli to mnie oblecial strach...
Catlady a gdzie chcesz rodzic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 15:27
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Endi strasznie współczuję, w takich chwilach dodatkowy stres jest zupełnie niepotrzebny. Dobrze że koniec końców się wszystko dobrze skończyło, na Twoim przykładzie widać jak dużo zależy od personelu.
Jeheria trzymam kciuki żeby się rozkręciło. Ja od wczoraj mam bóle okresowe, ale skurczami bym tego nie nazwała. Jak powiedziałam mężowi wczoraj że w nocy pojadę rodzić to się śmiał że jeszcze nie wyglądam jakbym miała rodzić 😀
Czy wszystkie czujecie skurcze? Czy to jest normalne że u mnie oprócz tych bóli miesiaczkowych nic więcej się nie dzieje?
-
Hortensja wrote:No u mnie chwilę po założeniu balonika pojawiły się skurcze, obecnie co 4 minuty. Kurła Jak boli.
Hortensja trzymaj się tam 💪🏼 a czemu masz wywoływany?Hortensja lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny