MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia24 wrote:szatanka wrote:O, a jak to działa?
To taki balonik do ćwiczeń mięśni dna miednicy. Wkładam sobie balonik, pompuje do wielkości która zaczyna być dla mnie niekomfortowa i ćwiczę mięśnie - zaciskanie i luzowanie a później próbuje urodzić tego balonika. I tak zwiększam sobie codziennie średnicę/ obwód. Podobno jak dojdzie się do 30 cm to z wielkim prawdopodobieństwem urodzi się bez nacięcia - u mnie położne i lekarka polecały a koleżanka tez stosowała i uniknęła nacięcia a dziecko miało obwód główki 35cm. Fajne jest też to, że nauczyłam się świadomie rozluźniać i ściskać mięśnie, ale tez przeć. Mam nadzieje, że to jakoś pomoże podczas porodu.
Klaudia24 lubi tę wiadomość
-
Korna wrote:Odnosnie masarzu krocza to uwazam ze najlepszy jaki moze byc to dobry seksik ktory zalatwi sprawe 😊👍👍
Nie wiem, jak masz obdarzonego męża, ale mój nie da rady zrobić rozwarcia na 5 palców
Dziewczyny, które rodziły: chciałam Was jeszcze spytać, czy i w jakim czasie po ciąży stopy wróciły Wam do normalnych rozmiarów, bo potrzebuję sobie kupić jakieś buty na wiosnę i nie wiem, w jaki rozmiar celować i kiedy ewentualnie uzyskam ten docelowy. Na razie z wszystkich 20 par butów, które posiadam, wchodzę w jedne...lipcowka86, Mimi1987, Beti82, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:Nie wiem, jak masz obdarzonego męża, ale mój nie da rady zrobić rozwarcia na 5 palców
Dziewczyny, które rodziły: chciałam Was jeszcze spytać, czy i w jakim czasie po ciąży stopy wróciły Wam do normalnych rozmiarów, bo potrzebuję sobie kupić jakieś buty na wiosnę i nie wiem, w jaki rozmiar celować i kiedy ewentualnie uzyskam ten docelowy. Na razie z wszystkich 20 par butów, które posiadam, wchodzę w jedne... -
szatanka wrote:Hmmm, ale to tak realnie Ci się rozwiera krocze do takich rozmiarów? Ciężko mi to sobie wyobrazić. Ja też bym się bała tak przeć, nie tyle, że sobie wyprę dziecko, ale że wywołam skurcze porodowe.
Zaczynałam tydzień temu (w 36 tyg) najpierw udało mi się wypchać 18cm i tak powoli zwiększyłam - teraz ćwiczę 2 razy dziennie bo i tak czeka mnie wcześniejszy poród a chce wyćwiczyć krocze jak się da.
Konsultowałam to z lekarka i powiedziała ze jak dziecko nie będzie gotowe to nic się nie zacznie od samych ćwiczeń. Generalnie ona i położne ze szkoły rodzenia bardzo polecały aniball, moja wykupiona położna tez pyta jak tam ćwiczenia i powiedziała ze super bo z doświadczenia wie, ze dziewczyny które ćwiczyły i osiągnęły te 30cm nie dość ze uniknęły nacięcia to jeszcze bardzo dobrze współpracowały podczas porodu i czas porodu był znacznie krótszy... zobaczymy jak u mnie się uda.
Moja kumpela rodziła 3 msc temu i tez super poleca, powiedziała ze doszła do siebie po kilku godzinach i wgl nie czuła jakby rodziła.szatanka lubi tę wiadomość
👩🏻26 👦🏻35
24.09.2020 🤰🏻⏸
Maj 2020 - 🎉🎀👨👩👧
Ponowne starania od sierpnia 2021
7.09 - ⏸🤰🏻
18.09 - puste jajo
07.10 - zabieg
Ponowne starania od listopada 2021
💊euthyrox 100 -
Korna wrote:Dziewczyny a ta herbata z lisci malin to cos dziala? Zastanawiam sie zeby nie kupic. To w jakims sklepie zielarskim bo jestem zielona w tym temacie?
Ja zamówiłam na geminiKorna, PattisonBM lubią tę wiadomość
👩🏻26 👦🏻35
24.09.2020 🤰🏻⏸
Maj 2020 - 🎉🎀👨👩👧
7.09 - ⏸🤰🏻
18.09 - puste jajo
07.10 - zabieg
💊euthyrox 100 -
Klaudia24 - mam pytanie do aniballa, bo jestem na etapie kupowania. Czym go smarujesz przed użyciem ? Jest w zestawie jakiś lubrykant ? Czy lepiej kupić prezerwatywy ? Bo z tego co wiem, nie może być nic oleistego
Klaudia24 lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Klaudia, to może faktycznie fajny ten balonik, ale już trochę za późno:)
Dziewczyny, a możemy zrobić sobie jakiś briefing, jak to należy pracować/oddychać podczas porodu? Mnie uczono albo sama wyczytałam, że:
- w I okresie: trzeba cały czas oddychać przeponą, wciągając powietrze nosem i wydychajac dwa razy dłużej ustami. Najlepiej bujająccaly czas miednicą, np. na piłce: do przodu wdech i do tyłu wydech. Podczas skurczu brać głęboki wdech i wypuszczać powietrze szczytami płuc na cztery razy.
- w II okresie: oddychać płytko jak przy skurczach w I okresie, jednocześnie prąc, a w przerwach wypoczywać.
Też tak wiecie, czy coś poknocilam? Przyznam, że im dłużej od tych lekcji mija tym mniej się czuję przygotowana do porodu.Klaudia24 lubi tę wiadomość
-
Finezja19 wrote:Klaudia24 - mam pytanie do aniballa, bo jestem na etapie kupowania. Czym go smarujesz przed użyciem ? Jest w zestawie jakiś lubrykant ? Czy lepiej kupić prezerwatywy ? Bo z tego co wiem, nie może być nic oleistego
Kupiłam na początku żel mucovagin ale on jest bardzo drogi i już się kończy, wiec kupiłam tez zwykły żel nawilżający intymny intimel. Podobno można tez jakikolwiek lubrykant na bazie wody nawet te z durexu. Nie można jedynie tak jak piszesz nic oleistego.
Nie ma żadnego lubrykantu w zestawie a ja tez za bardzo nie lubie prezerwatyw wiec ich nie stosuje. Z żelem daje radę i jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 21:02
Finezja19 lubi tę wiadomość
👩🏻26 👦🏻35
24.09.2020 🤰🏻⏸
Maj 2020 - 🎉🎀👨👩👧
7.09 - ⏸🤰🏻
18.09 - puste jajo
07.10 - zabieg
💊euthyrox 100 -
szatanka wrote:Klaudia, to może faktycznie fajny ten balonik, ale już trochę za późno:)
Dziewczyny, a możemy zrobić sobie jakiś briefing, jak to należy pracować/oddychać podczas porodu? Mnie uczono albo sama wyczytałam, że:
- w I okresie: trzeba cały czas oddychać przeponą, wciągając powietrze nosem i wydychajac dwa razy dłużej ustami. Najlepiej bujająccaly czas miednicą, np. na piłce: do przodu wdech i do tyłu wydech. Podczas skurczu brać głęboki wdech i wypuszczać powietrze szczytami płuc na cztery razy.
- w II okresie: oddychać płytko jak przy skurczach w I okresie, jednocześnie prąc, a w przerwach wypoczywać.
Też tak wiecie, czy coś poknocilam? Przyznam, że im dłużej od tych lekcji mija tym mniej się czuję przygotowana do porodu.
Nam jeszcze położne mówiły o 5 wdechach i wydechach mocnych jak się skończy skurcz żeby dotlenić dziecko jak zapomnimy oddychać podczas skurczu ale właśnie nie pamietam czy to w 1 czy 2 fazie porodu...
👩🏻26 👦🏻35
24.09.2020 🤰🏻⏸
Maj 2020 - 🎉🎀👨👩👧
7.09 - ⏸🤰🏻
18.09 - puste jajo
07.10 - zabieg
💊euthyrox 100 -
szatanka wrote:Klaudia, to może faktycznie fajny ten balonik, ale już trochę za późno:)
Też tak wiecie, czy coś poknocilam? Przyznam, że im dłużej od tych lekcji mija tym mniej się czuję przygotowana do porodu.
Liczę, że położna mi przypomni w trakcie 🙊
Któraś z Was zakupiła/planuje zakup chusty do noszenia malca?Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady wrote:Ja to nic nie pamiętam z tych ćwiczeń oddechowych 😱
Liczę, że położna mi przypomni w trakcie 🙊
Któraś z Was zakupiła/planuje zakup chusty do noszenia malca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 21:10
Catlady lubi tę wiadomość
-
Korna wrote:Ja juz kupilam, nosilam poprzednio synka i bylam bardzo zadowolona. Wkurzalo mnie tylko gdy juz go ubralam siebie wlozyla do chusty a tu dzwieki z pieluszki i od nowa wyjmowanie przebieranie itd 😂
ja też właśnie dzisiaj zamówiłam, mam nadzieję że jakoś ogarnę to motanie
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Szatanka mam taki wypis
A wiecie jak wrzucic filmik na siec?
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Catlady wrote:A jaką masz?
ja też właśnie dzisiaj zamówiłam, mam nadzieję że jakoś ogarnę to motanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 21:28
Catlady, Klaudia24 lubią tę wiadomość