MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeheria, z tego co mi powtarzano na szkole rodzenia to skurcze powinny być regularne i z coraz mocniejszym natężeniem - wtedy to znak, że się zaczyna.. Ale no sama nie wiem, pewnie też nie będę wiedziała kiedy to JUŻ 🤷🏻♀️
Ja dzisiaj wieczorem miałam pierwszy taki bolesny skurcz, że aż krzyknęłam z bólu - ale trwał chwilkę, dosłownie z 2 sekundy i już się nie powtórzyło. To mógł być przepowiadający? Tylko dziwnie, bo myślałam że przepowiadające nie bolą a ten mnie zabolał konkretnie.. teraz czuję wciąż takie napinanie brzucha ale to już mniej bolesne albo nawet bezbolesne.Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Szatanka moje stopy od razu wróciły do swojego rozmiaru ale każda inaczej na pewno. Co do oddechów nie pomogę, ja się nie przygotowywałam do porodu tak jak Wy, zero notatek, lekcji, słuchałam położnej i tyle, to ona kieruje porodem i mówi kiedy masz oddychać i jak. Wydaje mi się, że przy tym bólu i emocjach nie pamięta się żadnych lekcji ale to moje zdanie
PattisonBM, szatanka lubią tę wiadomość
-
Są teraz w miarę regularne, są nieprzyjemne ale aż tak nie bolą w pozycji leżącej, może jak siedzę, ale teraz już leżę akurat. chyba spróbuję zasnąć najwyżej się obudzę z bólu. Bardziej boli mnie jak synek się tam rusza i uderza o dół. A robi to cały czas.
Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:45
szatanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCatlady wrote:Ja to nic nie pamiętam z tych ćwiczeń oddechowych 😱
Liczę, że położna mi przypomni w trakcie 🙊
Któraś z Was zakupiła/planuje zakup chusty do noszenia malca? -
nick nieaktualny
-
Jeheria wrote:Są teraz w miarę regularne, są nieprzyjemne ale aż tak nie bolą w pozycji leżącej, może jak siedzę, ale teraz już leżę akurat. chyba spróbuję zasnąć najwyżej się obudzę z bólu. Bardziej boli mnie jak synek się tam rusza i uderza o dół. A robi to cały czas.
Ja miałam tak wczoraj łyknełam nospę wziełam prysznic i przeszło🙈20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi1987 wrote:Ja miałam tak wczoraj łyknełam nospę wziełam prysznic i przeszło🙈
Jak mnie złapie dam znać 😁Catlady, Mimi1987, PattisonBM, szatanka, lilly., Korna lubią tę wiadomość
-
Pati, dzięki. Strasznie skomplikowana ta Twoja rozpiska
Dzięki Wam też za opinię o stopach, w takim razie chyba trzeba się wstrzymać. Mam nadzieję, że się zaraz nie zrobi za gorąco na te buty, co mam.
Jeheria, no to może to będzie dziś w nocy jednak? Jutro nowy dzień i czas na kolejne rozpakowanko
Hortensja, kciuki zaciśnięte również za Ciebie!
Paulina, mam dla Ciebie dobrą wiadomość: widziałam pismo od Celewicza, że w Policach nie planują przywracać rodzinnych.
Dziewczyny, a Wy macie wszystkie symetryczny brzuch? Bo u mnie Mała leży ewidentnie po prawej stronie, więc mój brzuch jest bardziej (nomen omen) wybrzuszony z tej strony. Coś tam ktoś kiedyś mówił podczas transferu, że mam nietypowo zrotowaną macicę w stosunku do osi kanału rodnego i tak się trochę zestresowałam, czy to właśnie nie przez to i czy dzidzia będzie się mogła normalnie wstawić do kanału. Ale chyba by mi któryś z tych siedmiu lekarzy, co mnie w ciągu tej ciąży na USG oglądali coś powiedział, nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 00:21
Hortensja lubi tę wiadomość
-
Szatanka prosze jak dasz np mail sprobuje wyslac Ci filmik z oddechami na faze porodowa parcia...
I mysle,ze tak jakby bylo cos nie tak z mozliwym porodem powiedzieli by Ci i mysle ze tez dali by skierowanie na cc gdyby cos mialo byc...
Poza tym moja tez lezy po prawej stronie i stuka w lewy bokPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Karolllla wrote:Szatanka moje stopy od razu wróciły do swojego rozmiaru ale każda inaczej na pewno. Co do oddechów nie pomogę, ja się nie przygotowywałam do porodu tak jak Wy, zero notatek, lekcji, słuchałam położnej i tyle, to ona kieruje porodem i mówi kiedy masz oddychać i jak. Wydaje mi się, że przy tym bólu i emocjach nie pamięta się żadnych lekcji ale to moje zdanie
Właśnie chyba wyszedł mi hemoroid a już końcówka 🙈 co stosowałaś? Zniknęły Ci już?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mloda spi ze mna w lózku pocyckowana wiec mam chwile zeby cos naskrobac:p
Na porodowke trafilam 4 cm rozwarcia ale powiedzieli ze to nie skirczw wlasciwe i jak siw nic nie pojawi to cos rozkreca. Polazilam dwie godziny po pokoju sprawdzili i 6 cm woec zaniechali oksytocyny. Kolejne dwie juz bolaly w cholere wiec wrocilam na blok i tam poprosilam gaz, cpalam go az do 10cm mimo ze jak z sunem.nic nie dawal... i tu zaczely sie schodki. Nie pojawialy sie skurcze parte, mloda wysoko a glowka nie wstawia sie w kanał. Chcieli mi dac oksytocyne na ostatniej prostej ale czulam ze mnie dobije a nie pomoze na tym etapie bo corka od samego poczatku byla mega wysoko- wiec poprosilam zeby mi jednak sprobowali nie dawac bo mam traume- i tu nastapila obraz majestatu... Czuje ze pani doktor chcac mi udowodnic ze ma wyzszosc powiedzial ze w takim razie bede 2h lezec z rozwarciem pelnym i dopiero zrobia mi cesarke
2.godziny to maksymalny czas na procedure cesarki po braku postepu porodowego przy pelnym.rozwarciu- prosilam ja co pol godziny o pomoc ale powoedziala ze 2h to tradycja i tegosie trzyma bo jest tradycjonalistka. Tak wiec 2h lezalam.z tak zajebistymi skurczami przy pelnym rozwarciu ze odechcialo mi sie zyc- na 4 min przed zakonczeniem czasu powiedziala no to teraz zrobimy cesarke bo glowka sie nie chce wstawic.
Myslalam ze ja zabije! Ma szczescie ze widok corki wynagrodzil.mi tą traume...
powodzonka dziewczyny i trzymam wielkie kciuki za was:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 01:42
-
Jeheria wyjelas mi to z ust...sucz straszna...napisalabym skarge na te babe...
Endi ale dobrze ze wszystko skonczylo sie pozytywnie...nie wiem co ja bym zrobila z czyms takim...takich akcji sie wlasnie obawiam i przy takich sytuacjach ten maz jest przydatny...😥😥
Trzymaj sie dzielnie podziwiam CieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 05:43
Jeheria lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰