MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bona wrote:Czytałyście o tej jutrzejszej pełni? Może być jutro wysyp dzidzi
Oby bo u mnie bóle okresowe delikatne - a poza tym zero, nic się nie dzieje:PBona lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Catlady wrote:Co do tej mojej chusty to mi doradziła ją laska, która jest kwalifikowanym doradcą, mówiła że te kolorki właśnie powinny mi ułatwiać motanie. Ogólnie polecam grupę na fb „Chustonoszenie” - dziewczyny mają mega wiedzę i są bardzo pomocne, mam kontakt z jedną na priv, obiecała pomoc w motaniu (choć nie wiem na ile to możliwe online, ale będziemy próbować), a jakbyś miała ochotę dowiedzieć się więcej na temat noszenia, to w czwartek (jutro) będzie z nią live w ramach warsztatów dla przyszłych mam „Świadoma Mama” 🙂
https://facebook.com/events/s/swiadoma-mama-online-maj/2354104898215191/?ti=icl
Ja byłam w lutym na warsztatach i moja doradczyni poleciła właśnie tamtą chustę, dlatego nawet nie szukałam innych za bardzo, bo coś, co się nazywa Moja Pierwsza, wystarczająco do mnie przemówiło
Dzięki za cynk, już sobie zapisałam.
Paulinie pewnie chodzi o to, że może i chciałaby rodzić z mężem, ale nie ma z kim wtedy zostawić córki. Ja rozumiem, Ksenia, że Cię Paulina denerwuje, ale faktycznie wpadasz tu tylko ją potrollować, nie chce mi się sprawdzać, ale zakładam, że wszystkie Twoje 6 postów jest na jej temat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 14:51
PattisonBM, Catlady lubią tę wiadomość
-
U mnie chyba od czerwca chca przywracac ;/ moze sie ogarna wczesniej i uda sie nam z mezem rodzic razem... jak nie trudno postaram sie byc silna baba
W sumie nikt nikomu nie przystawia broni do glowy i nie zmusza rodzic z os towarzyszaca...i popieram Szatanke - jak nie ma sie z kim zostawic malca to nie ma wyjscia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 14:53
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyJasne, ja tez uważam ze nie ma co budzić bo widzę ze mały rośnie i wszystko jest ok, ale wiecie jaki to strach w pierwsze dni
dzisiaj odciagnelam i dałam mu z butli przez sen, bo nie miałam serca go budzić
Karola, zgłosiliśmy się do behawiorysty z naszym łobuzem, chociaż jest już trochę lepiej, dam znać jak mi jakiś rad udzieliKarolllla, Jeheria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Paulinie pewnie chodzi o to, że może i chciałaby rodzić z mężem, ale nie ma z kim wtedy zostawić córki. Ja rozumiem, Ksenia, że Cię Paulina denerwuje, ale faktycznie wpadasz tu tylko ją potrollować, nie chce mi się sprawdzać, ale zakładam, że wszystkie Twoje 6 postów jest na jej temat.[/QUOTE]
Paulina nie chciała w ogóle aby otwierali 'ze wzgledu na epidemie' uważa że nie wiedzą co robią i skutecznie zmieniła swoje wypowiedzi abym to ja wyszła na szurnięta zresztą nie raz mówiła ze cieszy się że sa zabronione troche jak pies ogrodnika , nie przyszłam sie kłócić a konto założyłam kilka dni temu jak miałam pytanie i tak sobie czytam 😉
-
Ksenia sorry sprawdzilam piszesz tylko i wylacznie o Paulinie...
Daj sobie na wstrzymanie... smiesza mnie tez twoje teksty nt psa ogrodnika...moze masz jakiegos dziwnego partnera albo sama jestes nieogarnieta...
Pauline tez rozumiem z jednej strony,bo jesli mamy 4 porody rodzinne jednoczesnie tj 8 osob z zewnatrz przypadajacych na jedna dwie polozne na jednego lekarza...spore ryzyko...bo maz moze miec 👑 zona nie musi...
Ale z drugiej patrzac po sobie wolalabym miec przy sobie meza zeby byl moim wsparciem w bolu obronca przed wrednymi praktykami personelu i lacznikiem z personelem...
Zawsze sa dwie strony medalu..Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
szatanka wrote:Paulinie pewnie chodzi o to, że może i chciałaby rodzić z mężem, ale nie ma z kim wtedy zostawić córki.
szatanka wrote:Ja rozumiem, Ksenia, że Cię Paulina denerwuje, ale faktycznie wpadasz tu tylko ją potrollować, nie chce mi się sprawdzać, ale zakładam, że wszystkie Twoje 6 postów jest na jej temat.
PattisonBM lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualnyszatanka wrote:No właśnie też mnie to zastanawia, będę tam dzwonić, to może się coś dowiem. Widziałam, że takie badanie na własny koszt to 600 zł, powtarzać co 3 dni to trochę przesada... Z drugiej strony piszą, że zrobią na ich koszt, ale ile to trwa wtedy? W ogóle bez sensu to jest totalnie, bo przecież jak mąż ma koronę to i ja zapewne, a ciężarnych nikt nie ma tam zamiaru badać 🤦🏻♀️, ale to jest pewnie po to, żeby zrobić jakąś minimalną selekcję jednak.
Jeśli będzie CC - to chyba we własnym zakresie? Tak to zrozumiałam..
Dzięki dziewczyny. 😊 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 15:14
-
nick nieaktualny]No to ja najwidoczniej źle odbierałam jej dotychczasowe wpisy na ten temat, bo rozumiałam to tak, że jest przeciwna znoszeniu restrykcji w postaci przywrócenia porodów rodzinnych w obawie przed epidemią. Myślałam, że uważa to po prostu za zły pomysł.
🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 15:11
-
Dziewczyny gratuluje jeszcze raz dzieciaczków.
Jakiś czas temu wrzucałyście link do takiego dzienniczka laktacyjnego, kurcze nie mogę tego znaleźć więc jeśli jakaś dobra duszyczka mogła by podpowiedzieć jaki to był dokładnie byłabym bardzo wdzięczna :*
Ja dziś odebrałam skierowanie do szpitala na planowe CC, tak więc 19.05 o 7:00 już nie będzie odwrotu
Catlady, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
mwm wrote:Karola a nie męczyły Cię położne o karmienie co 3h? Moj mały tak ładnie spi, 4-5h i wybudzanie go co 3h kończy się nerwami, płaczem i potem mi długo usypia. Dzisiaj miałam zdjęcie szwów i położna stanowczo powiedziała ze przerwa 5h to dużo za dużo..
Ja jak pytałam położną o wybudzanie w nocy, to mi powiedziała, że jeśli w ciągu doby jest 8 karmień to nie trzeba wybudzać.PattisonBM, Karolllla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Jak pozbyć się takiego trolla. forum nam zaśmieca !
don’t worry
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
PLPaulina wrote:Ale zrobią tylko na koszt szpitala przy porodzie sn.
Jeśli będzie CC - to chyba we własnym zakresie? Tak to zrozumiałam..
Dzięki dziewczyny. 😊 👍
Ja wczoraj rozmawiałam z moją położną środowiskową, w szpitalu w którym planuję rodzić od 7.05 przywracają porody rodzinne, osoba towarzysząca powinna mięć wymaz, odzież ochronną i maseczki. Wszystko powinna zapewnić sobie we własnym zakresie. Dodatkowo max 2h po zakończeniu porodu musi opuścić salę porodową.
Nie ma możliwości obecności osoby towarzyszącej przy CC.
AAA i najważniejsza dla mnie informacja nawet po CC jeśli wszytko jest w porządku wypisują do domu po 48 h chyba, że pacjentka chce zostać na kolejną dobę....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 15:32
-
lipcowka86 wrote:Dziewczyny gratuluje jeszcze raz dzieciaczków.
Jakiś czas temu wrzucałyście link do takiego dzienniczka laktacyjnego, kurcze nie mogę tego znaleźć więc jeśli jakaś dobra duszyczka mogła by podpowiedzieć jaki to był dokładnie byłabym bardzo wdzięczna :*
Ja dziś odebrałam skierowanie do szpitala na planowe CC, tak więc 19.05 o 7:00 już nie będzie odwrotu
https://www.brioko.pl/produkt/dzienniczek-karmienia-maluszka/ takie cos?
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:https://www.brioko.pl/produkt/dzienniczek-karmienia-maluszka/ takie cos?
Bardzo podobne, tylko jeśli dobrze pamiętam to był tam dzień rozpisany godzinowo, tabelka czy pierś prawa czy lewa, była chyba też rubryka o ilości kup... jeśli dobrze pamiętam oczywiście a nie jest to wymysł mojej wyobraźni -
lipcowka86 wrote:Bardzo podobne, tylko jeśli dobrze pamiętam to był tam dzień rozpisany godzinowo, tabelka czy pierś prawa czy lewa, była chyba też rubryka o ilości kup... jeśli dobrze pamiętam oczywiście a nie jest to wymysł mojej wyobraźni
Hmm
Ok ja mam Dzienniczek Dnia i nocy malucha
https://www.brioko.pl/produkt/dzienniczek-dnia-i-nocy-maluszka-2/
I dziennik mamy
Taki zestaw https://www.brioko.pl/produkt/dla-mamy/
Ale moze sa inne kiedys widzialam jak dziewczyna jakas sama zrobila taki planer malca...
A jak bede rozszerzac diete kupie taki dzienniczek
https://www.brioko.pl/produkt/dzienniczek-zywienia/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 15:58
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Pattison tak czytam jeszcze opis tego pierwszego dzienniczka karmienia maluszka i to chyba to było
Poczekam jeszcze może Dziewczyny jeszcze coś kojarzą a jak nie to zamówię sobie ten o którym mówiłaś :*
Jeszcze do segregatora pediatrycznego od mamyginekolog się przymierzam ale czekam jeszcze aż dostępne będą miski higieniczne i gryzaki z difraxa.