WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc - czy pilyscie jakies herbatki na laktacje czy te femaltikery?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ten Canpola i pierwszy raz odciągnęłam ledwo 30ml, za drugim razem już 60ml i od tamtej pory nie używałam więc nie wiem jak jest teraz. No ale tak pierwszy test zdany :) Nie będę się schizować tym smoczkiem, jak może pomóc to w nosie!

Catlady, PattisonBM lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wasze blizny po CC? U mnie ogólnie jest trochę zaczerwieniona, położna przy zdjęciu szwu mówiła ze może się sączyć płyn i krew i dzisiaj trochę się tego pojawiło, u Wss po jakim czasie było już ok?

• Frufru Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kila razy piłam prenalen, teraz dałam spokój. Mleko płynie. Płatki owsiane jem, ponoć zalecane.

Mój laktator jest jakiejś mniej znanej firmy, nie sprawdzę teraz, bo ssak wisi na cycu...

A propo blizny, to mi się z jednej strony zrobilo zgrubienie. Położna wczoraj zdjęła szwy i kazała to rozmasowywać. Nic mi się nie sączy jak na razie...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie ręczne czy elektryczne laktatory? Ja mam ręczny z medeli i tak się zastanawiam czy będzie dawał radę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Kila razy piłam prenalen, teraz dałam spokój. Mleko płynie. Płatki owsiane jem, ponoć zalecane.

Mój laktator jest jakiejś mniej znanej firmy, nie sprawdzę teraz, bo ssak wisi na cycu...

A propo blizny, to mi się z jednej strony zrobilo zgrubienie. Położna wczoraj zdjęła szwy i kazała to rozmasowywać. Nic mi się nie sączy jak na razie...
    To zgrubienie może być i do pół roku podobno. A kiedy miałas zdjęcie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Macie ręczne czy elektryczne laktatory? Ja mam ręczny z medeli i tak się zastanawiam czy będzie dawał radę.
    Ja mam elektryczny, mysle ze to wszystko zależy od laktacji, ja na ręcznym bym sobie pewnie poradziła bo jak nacisnę na cycka to już leci, ale jak miałam mało pokarmu to i na medeli elektrycznej poszło tylko 5 ml..według mnie najlepiej na początek to pożyczyć nawet i potem sprawdzić jaka jest laktacja, bo szkoda wydać 200 na jakiś prosty elektryczny jak się okaże ze jest za słaby i potem 500 na lepszy

MIMI lubi tę wiadomość

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fru a te plastry na blizne probowalas?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, a kiedy masz mieć ew. wywoływanie? Bo już blisko ostatecznego terminu u Ciebie. Ja chyba dziś pojadę na KTG jednak, bo znowu mi się dzidzia leniwi, a naczytałam się o przestarzałych łożyskach i załapałam schizę, wolę w weekend się nie martwić.

Ja mam laktator elektryczny canpol, kupiony za Waszą poradą, bo się przymierzałam do Medeli i mam nadzieję, że będzie ok. Ponoć ważna jest też wielkość lejka w stosunku do brodawki, ale ja nawet nie sprawdzałam, czy u mnie jest ok, bo wyszłam z założenia, że brodawki mam ani małe ani duże, więc powinno być ok. :)

MIMI lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Jeheria, a kiedy masz mieć ew. wywoływanie? Bo już blisko ostatecznego terminu u Ciebie. Ja chyba dziś pojadę na KTG jednak, bo znowu mi się dzidzia leniwi, a naczytałam się o przestarzałych łożyskach i załapałam schizę, wolę w weekend się nie martwić.

Ja mam laktator elektryczny canpol, kupiony za Waszą poradą, bo się przymierzałam do Medeli i mam nadzieję, że będzie ok. Ponoć ważna jest też wielkość lejka w stosunku do brodawki, ale ja nawet nie sprawdzałam, czy u mnie jest ok, bo wyszłam z założenia, że brodawki mam ani małe ani duże, więc powinno być ok. :)
    To ja mam ten sam, cycki takie normalne, wiadomo ze przy nawale to jest kosmos, ale jakoś tam ciągnie ta brodawkę, i mniejsza i większa by się zmieściła :D
    A kiedy warto iść i kupic stanik do karminia? Po dwóch tygodniach już może być ok?

• Mamuśka90 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki: cz może któraś z was polecić coś extra na rozstępy? Jak przez całą ciąże nic nie miałam, to teraz (z dnia na dzień) kilka dni przed terminem wyszły :( mąż się śmieje ze mam brzuch w paski jak zebra 🙈

• Carla Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka90 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki: cz może któraś z was polecić coś extra na rozstępy? Jak przez całą ciąże nic nie miałam, to teraz (z dnia na dzień) kilka dni przed terminem wyszły :( mąż się śmieje ze mam brzuch w paski jak zebra 🙈

Olejek ze słodkich migdałów, oliwa z oliwek z kuchni i dodatkowo używam Hipp Mama masło (dostępne w Rossmann).

Ps. Nastraszyłaś mnie. Myślałam, że to dziadostwo jak do 7/8 nie wyjdzie to można odetchnąć 🥺 mi 12 dni do terminu zostało i chyba będę się podwójnie w takim razie smarować, chociaż i tak dwa razy dziennie nakładam i masuję moją „piłeczkę”

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 13:35

Carla
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Olejek ze słodkich migdałów, oliwa z oliwek z kuchni i dodatkowo używam Hipp Mama masło (dostępne w Rossmann).

Ps. Nastraszyłaś mnie. Myślałam, że to dziadostwo jak do 7/8 nie wyjdzie to można odetchnąć 🥺 mi 12 dni do terminu zostało i chyba będę się podwójnie w takim razie smarować, chociaż i tak dwa razy dziennie nakładam i masuję moją „piłeczkę”
    Podobno wielu dziewczynom nawet po porodzie wychodzą, bo skora się tak szybko kurczy.. Ja wypatruje ale póki co nic się nie pojawiło, ze dwa dni przed porodem na cycku mi wyszedł, ale one są już tak wymietolone, ze nawet mi nie przeszkadza 🤪

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka90 wrote:
    Po połogu wizyta u lekarza najlepiej. I walczyć. 👍😊 Kremy to niestety tylko placebo. Dobre do uelastyczniania skóry. Ale nic więcej - niestety. 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 13:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam porównanie Canpol i medela - i do sporadycznego to zdecydowanie Canpol. 😊

Akurat nie rozważałam nigdy ręcznego. Cenie swój czas. 😊

PattisonBM, MIMI lubią tę wiadomość

• Cer Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jestem taka szczęśliwa, Wojtek zaczął przybierać wreszcie na wadze!!! No to teraz tylko opanować bolące cycuszki i będzie git;) W ogóle jesteśmy z mężem zachwyceni rodzicielstwem,trafił nam suę bardzo fajny gość,maluszek jest taki pogodny,nie marudzi jskoś natrętnie, potrafi smacznie zasnąć niezależnie od warunków,wystarczy go utulić:) Nie trzeba chodzić w domu na paluszkach. Jest super, życzę wam równie fajnych dzieciaków:)

Z laktatorów polecam Medeli,to sprzęt szpitalny najlepszej klasy,ja kupiłam Lovi 3D pumping(nim dowiedziałam się o Medeli),ale w szpitalu powiedzieli mi że to też dobry sprzęt. Mi laktator się przydaje, a tuż po powrocie ze szpitala był wręcz niezastąpiony.

Kakarli, Carla, Catlady, MIMI, lipcowka86, Karolllla, Jeheria, PattisonBM, Niki2803 lubią tę wiadomość

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Ja używam ręcznego, korzystanie z elektrycznego było dla mnie nieprzyjemne.

MIMI lubi tę wiadomość

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:

Niestety, często dziewczyny pisza ze wyszły im 4 dni przed porodem albo nawet po porodzie.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj robimy wielkie porządki w domu. 😊
    Ja to jestem coraz bardziej przerażona pojawieniem się drugiego dziecka. 😱

Carla lubi tę wiadomość

• Carla Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    My dzisiaj robimy wielkie porządki w domu. 😊
    Ja to jestem coraz bardziej przerażona pojawieniem się drugiego dziecka. 😱

Ja też, ale już się go nie mogę doczekać. Taki słodki, pachnący maluch z małymi stopkami i te rączki. Oby tylko starszak przyjął go z takim entuzjazmem jak tuli brzuch ...

Carla
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ