MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Też mam ten Canpola i pierwszy raz odciągnęłam ledwo 30ml, za drugim razem już 60ml i od tamtej pory nie używałam więc nie wiem jak jest teraz. No ale tak pierwszy test zdany
Nie będę się schizować tym smoczkiem, jak może pomóc to w nosie!
Catlady, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kila razy piłam prenalen, teraz dałam spokój. Mleko płynie. Płatki owsiane jem, ponoć zalecane.
Mój laktator jest jakiejś mniej znanej firmy, nie sprawdzę teraz, bo ssak wisi na cycu...
A propo blizny, to mi się z jednej strony zrobilo zgrubienie. Położna wczoraj zdjęła szwy i kazała to rozmasowywać. Nic mi się nie sączy jak na razie... -
nick nieaktualnyFrufru wrote:Kila razy piłam prenalen, teraz dałam spokój. Mleko płynie. Płatki owsiane jem, ponoć zalecane.
Mój laktator jest jakiejś mniej znanej firmy, nie sprawdzę teraz, bo ssak wisi na cycu...
A propo blizny, to mi się z jednej strony zrobilo zgrubienie. Położna wczoraj zdjęła szwy i kazała to rozmasowywać. Nic mi się nie sączy jak na razie... -
nick nieaktualnyMIMI wrote:Macie ręczne czy elektryczne laktatory? Ja mam ręczny z medeli i tak się zastanawiam czy będzie dawał radę.
MIMI lubi tę wiadomość
-
Jeheria, a kiedy masz mieć ew. wywoływanie? Bo już blisko ostatecznego terminu u Ciebie. Ja chyba dziś pojadę na KTG jednak, bo znowu mi się dzidzia leniwi, a naczytałam się o przestarzałych łożyskach i załapałam schizę, wolę w weekend się nie martwić.
Ja mam laktator elektryczny canpol, kupiony za Waszą poradą, bo się przymierzałam do Medeli i mam nadzieję, że będzie ok. Ponoć ważna jest też wielkość lejka w stosunku do brodawki, ale ja nawet nie sprawdzałam, czy u mnie jest ok, bo wyszłam z założenia, że brodawki mam ani małe ani duże, więc powinno być ok.
MIMI lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:Jeheria, a kiedy masz mieć ew. wywoływanie? Bo już blisko ostatecznego terminu u Ciebie. Ja chyba dziś pojadę na KTG jednak, bo znowu mi się dzidzia leniwi, a naczytałam się o przestarzałych łożyskach i załapałam schizę, wolę w weekend się nie martwić.
Ja mam laktator elektryczny canpol, kupiony za Waszą poradą, bo się przymierzałam do Medeli i mam nadzieję, że będzie ok. Ponoć ważna jest też wielkość lejka w stosunku do brodawki, ale ja nawet nie sprawdzałam, czy u mnie jest ok, bo wyszłam z założenia, że brodawki mam ani małe ani duże, więc powinno być ok.
A kiedy warto iść i kupic stanik do karminia? Po dwóch tygodniach już może być ok? -
Mamuśka90 wrote:Dziewczyny mam pytanie z innej beczki: cz może któraś z was polecić coś extra na rozstępy? Jak przez całą ciąże nic nie miałam, to teraz (z dnia na dzień) kilka dni przed terminem wyszły
mąż się śmieje ze mam brzuch w paski jak zebra 🙈
Olejek ze słodkich migdałów, oliwa z oliwek z kuchni i dodatkowo używam Hipp Mama masło (dostępne w Rossmann).
Ps. Nastraszyłaś mnie. Myślałam, że to dziadostwo jak do 7/8 nie wyjdzie to można odetchnąć 🥺 mi 12 dni do terminu zostało i chyba będę się podwójnie w takim razie smarować, chociaż i tak dwa razy dziennie nakładam i masuję moją „piłeczkę”Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 13:35
Carla -
nick nieaktualnyCarla wrote:Olejek ze słodkich migdałów, oliwa z oliwek z kuchni i dodatkowo używam Hipp Mama masło (dostępne w Rossmann).
Ps. Nastraszyłaś mnie. Myślałam, że to dziadostwo jak do 7/8 nie wyjdzie to można odetchnąć 🥺 mi 12 dni do terminu zostało i chyba będę się podwójnie w takim razie smarować, chociaż i tak dwa razy dziennie nakładam i masuję moją „piłeczkę” -
nick nieaktualnyMamuśka90 wrote:Dziewczyny mam pytanie z innej beczki: cz może któraś z was polecić coś extra na rozstępy? Jak przez całą ciąże nic nie miałam, to teraz (z dnia na dzień) kilka dni przed terminem wyszły
mąż się śmieje ze mam brzuch w paski jak zebra 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 13:59
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,jestem taka szczęśliwa, Wojtek zaczął przybierać wreszcie na wadze!!! No to teraz tylko opanować bolące cycuszki i będzie git;) W ogóle jesteśmy z mężem zachwyceni rodzicielstwem,trafił nam suę bardzo fajny gość,maluszek jest taki pogodny,nie marudzi jskoś natrętnie, potrafi smacznie zasnąć niezależnie od warunków,wystarczy go utulić
Nie trzeba chodzić w domu na paluszkach. Jest super, życzę wam równie fajnych dzieciaków:)
Z laktatorów polecam Medeli,to sprzęt szpitalny najlepszej klasy,ja kupiłam Lovi 3D pumping(nim dowiedziałam się o Medeli),ale w szpitalu powiedzieli mi że to też dobry sprzęt. Mi laktator się przydaje, a tuż po powrocie ze szpitala był wręcz niezastąpiony.Kakarli, Carla, Catlady, MIMI, lipcowka86, Karolllla, Jeheria, PattisonBM, Niki2803 lubią tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Carla wrote:Olejek ze słodkich migdałów, oliwa z oliwek z kuchni i dodatkowo używam Hipp Mama masło (dostępne w Rossmann).
Ps. Nastraszyłaś mnie. Myślałam, że to dziadostwo jak do 7/8 nie wyjdzie to można odetchnąć 🥺 mi 12 dni do terminu zostało i chyba będę się podwójnie w takim razie smarować, chociaż i tak dwa razy dziennie nakładam i masuję moją „piłeczkę”
Niestety, często dziewczyny pisza ze wyszły im 4 dni przed porodem albo nawet po porodzie.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:My dzisiaj robimy wielkie porządki w domu. 😊
Ja to jestem coraz bardziej przerażona pojawieniem się drugiego dziecka. 😱
Ja też, ale już się go nie mogę doczekać. Taki słodki, pachnący maluch z małymi stopkami i te rączki. Oby tylko starszak przyjął go z takim entuzjazmem jak tuli brzuch ...Carla