MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Stworka wrote:Cześć dziewczyny, końcówka ciąży mnie całkowicie pochłonęła i nie miałam w sumie na nic czasu.
Gratuluję wszystkim rozpakowanym dziewczynom i trzymam kciuki za te, które jeszcze w dwupaku 😉
Ja już z maluchem na świecie jestem 😉 Jeremi urodził się 4.05 z waga 3820 i 54 cm wzrostu 😉 teraz w domu układamy sobie nową rzeczywistość już w czwórke 😉
Stworka, gratulacje! Fajnie, że się odezwałaś, bo się zastanawiałam, co u Ciebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 21:02
-
AgaG88 wrote:Cześć dziewczyny
podczytuje Was na tej ostatniej prostej i czytam, że niektóre z Was miały podane znieczulenie zzo przy porodzie....w jakich szpitalach rodziłyście, że zostało Wam podane i czy nie było żadnego problemu z tym? Czy musiałyście wcześniej odbyć rozmowę z anestozjologiem przed porodem czy tak z marszu Wam podali? Czy wtedy anestezjolog musi być już przy Was do końca porodu od jego podania? Czy czułyście dużą ulgę po podaniu ? Ja mam termin na sierpień a pierwszy poród w 2016 r. wspominam tragicznie właśnie miałam bole krzyżowe i naprawdę to była dla mnie tragedia. Wtedy dostałam znieczulenie ale w sumie dużej ulgi nie czułam może trochę no i już gorzej nie było Wiec chyba malutka dawkę dostałam. Teraz u mnie w szpitalu wiem ze ciężko żeby je otrzymać a ja wiem ze jak mnie znowu dopadną krzyżowe to nie dam rady
Jak zzo dobrze założone to nic nie boli. 2 faza porodu znowu boli pomimo znieczulenia. Ja rodziłam w Łodzi w salve. Dają bez łaski. Ja od momentu prośby o znieczulenie na jego założenie czekałam Max 20 minut. -
Stworka wrote:Cześć dziewczyny, końcówka ciąży mnie całkowicie pochłonęła i nie miałam w sumie na nic czasu.
Gratuluję wszystkim rozpakowanym dziewczynom i trzymam kciuki za te, które jeszcze w dwupaku 😉
Ja już z maluchem na świecie jestem 😉 Jeremi urodził się 4.05 z waga 3820 i 54 cm wzrostu 😉 teraz w domu układamy sobie nową rzeczywistość już w czwórke 😉
Gratulacjepowiedz jak tam porod. I pokaz Malca
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Gratulacje
powiedz jak tam porod. I pokaz Malca
url=https://naforum.zapodaj.net/dfa58e2c1dba.jpg.html][/url]
PLPaulina lubi tę wiadomość
-
Kakarli wrote:Jak zzo dobrze założone to nic nie boli. 2 faza porodu znowu boli pomimo znieczulenia. Ja rodziłam w Łodzi w salve. Dają bez łaski. Ja od momentu prośby o znieczulenie na jego założenie czekałam Max 20 minut.
Podobno zzo w 2giej fazie lagodzi bol ale nie na tyle by nie czuc skurczu i nie wiedzìec kiedy przec...
Stworka to nie fajnie...
Ale Chlopak ladniusi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 21:22
Kakarli lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
lilly. wrote:Mimi gratulacje ❤️ Ale punktualna! A rozwarcie samo szło?
Ps. U mnie skurcze wyglądają tak ze spina się brzuch i boli jak na okres ale znośne, tak co 3-15m. Normalnie funkcjonuje, więc to to chyba jeszcze nie to. Czy Twoje tez na początku były znośne? Wczoraj jedynie z dziwnych rzeczy to mnie tak zmogło ze myślałam ze zasnę w wannie, odcięło mi prąd.lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa to prowadzę normalny tryb życia jak przed ciążą. I jak w pt okaże się, że ja tam jestem zamknięta. Że nic się nie dzieje to będę sądzić że nie ma metod na przyspieszenie porodu. 😅
Ja wiem, że to u mnie wcześnie jeszcze. Ale z racji kończenia ciąży wcześniej. To na czekanie na poród sn zostało mi bardzo mało czasu.
A jakoś nie szczególnie coś czuję by się działo.
Może tylko więcej śluzu mam od kilku dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 21:58
-
MIMI wrote:Tak, rozwarcie samo bardzo szybko szło. U mnie takie znośne zaczęły się z czwartku na piątek, dopiero wczoraj wieczorem miałam takie które wyłączały mnie z normalnego funkcjonowania. Więc może u Ciebie też się zaczyna 😊
Oby 🙏🏻 Już dziś byłam 5 razy w toalecie. Tak bardzo bym już chciała poznać synka ❤️PattisonBM, MIMI lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Wiecie, a ja czasami chętnie wsadziła bym Weronikę znów do brzucha... chociaż na noc... wiedziałabym, że jej tam ciepło, miło i bezpiecznie...że jest nakarmiona i nie będzie płakać...
Mogłabym się wyspać 😉🌛🌜🛌Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 22:24
PattisonBM, Niki2803, sayuri lubią tę wiadomość
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Jesli moja tez bedzie bardziej aktywna noca jak ma teraz w zwyczaju to naprawde moj mezus bedzie sie musial wysypiac w pracy 🤣🤣🤣🤣Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Karolllla wrote:U mnie ewidentnie temperament z brzucha przełożył się póki co na życie, czyli raczej spokojnie. W brzuchu nie był aktywny jakoś bardzo i często musieliśmy go budzić bo miałam schize czy wszystko ok 🤦🏼♀️
Nie wrozy to za dobrze moim nocom 😁👻
Karolllla lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Dziewczyny waśnie wzięłam kapiel i nie wiem czy hormony czy co ale taki nerw mnie ogarnął.. już mam dość. Jeheria naprawdę tak Cię podziwiam ze cierpliwie czekałaś tydzień jak pozostałe z dziewczyn się rozpakowywaly. Już nie mam siły czytać postów jak się nagle cudownie zaczęło samo 3 tygodnie przed terminem i poród trwał 5s. Każdy taki post doprowadza mnie do szału. I stało się to w ciągu pol godzinnej kąpieli 🤦🏻♀️😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 23:27
Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Oczywiście nie zmienia to faktu ze tu wszystkim kibicuje żeby jak najszybciej się zaczęło i trwało króciutko ❤️😂
PattisonBM lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
nick nieaktualnyKarolllla wrote:U mnie ewidentnie temperament z brzucha przełożył się póki co na życie, czyli raczej spokojnie. W brzuchu nie był aktywny jakoś bardzo i często musieliśmy go budzić bo miałam schize czy wszystko ok 🤦🏼♀️
I druga córka w brzuchu daję też popalić i aż się boję. 😱Karolllla, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
lilly. wrote:Dziewczyny waśnie wzięłam kapiel i nie wiem czy hormony czy co ale taki nerw mnie ogarnął.. już mam dość. Jeheria naprawdę tak Cię podziwiam ze cierpliwie czekałaś tydzień jak pozostałe z dziewczyn się rozpakowywaly. Już nie mam siły czytać postów jak się nagle cudownie zaczęło samo 3 tygodnie przed terminem i poród trwał 5s. Każdy taki post doprowadza mnie do szału. I stało się to w ciągu pol godzinnej kąpieli 🤦🏻♀️😂
Kciuki za szybki rozwoj sytuacji ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻😄😄😄😊😊😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 23:39
lilly., lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
Korna wrote:Lilly doskonale Cie rozumiem. Wiem ze latwo mowic ale musisz sie uzbroic w cierliwosc, to hormony daja o sobie znac... znaczy ze... jest juz bardzo bardzo blisko... ale malusze nie czuje sie jeszcze gotowy daj mu jeszcze odrobinke czasu... a moze to juz dzis, nigdy nie wiadomo. Zycze Ci w tych trudnych chwilach duzo cierliwosci kochana. Trzymaj sie. Dasz rade. My tu wszystkie siedzimy i czekamy jak na szpilkach, jak na tykajacej bombie. Trzymam
Kciuki za szybki rozwoj sytuacji ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻😄😄😄😊😊😊
❤️🙏🏻3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp