MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kat20maj2020 wrote:W jakim czasie po odejściu czoła zaczęło się u was? U mnie dziś wyleciał w takiej ilości że nie da się tego przeoczyć 🤣😂 jakie macie termometr? Elekt. Na podczerwieni? Jaki polecacie bo muszę coś zamówić, buziaki 😘 dla was i dla kruszynek
Mi wypadł w niedzielę(w dniu terminu) i do dzisiaj cisza 😂 -
Marylove123 wrote:Ja z kolei bardzo niespokojna noc.. snily mi się jakieś głupoty, co chwilę wstawalam na siku, nie mogłam sobie znaleźć miejsca, bo bolał mnie brzuch i ledzwie.. niedawno wstałam i wyleciało że mnie sporo luźnej wydzieliny, takiej jasnej lekko zoltawej.. i strasznie mnie mdli... mam nadzieję, że organizm zaczyna się przygotowywać, ale podejrzewam, że jest tak jak u Ciebie Mimi1987 marzenia i placebo 🙆
Oby u Ciebie to nie było placebo. U mnie to najgorsze, że wszystkim czop odchodzi A mnie dupa blada. Nic takiego nie zauważyłam. No chyba, że przeoczyłam w co wątpię 🤷♀️20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi1987 wrote:Oby u Ciebie to nie było placebo. U mnie to najgorsze, że wszystkim czop odchodzi A mnie dupa blada. Nic takiego nie zauważyłam. No chyba, że przeoczyłam w co wątpię 🤷♀️
Mi wyleciał, ale jakoś to nic nie zmieniło 😂 chyba szybciej mi się ciąża wchlonie niż urodze 😂 dobra nie ma co marudzić... trzeba wziąć męża w obroty, posprzątać, iść na spacer i może coś ruszy)
lilly., Mimi1987, Karolllla lubią tę wiadomość
-
Mimi1987 wrote:No codzienne wyczekiwanie. A najgorsze są dla mnie telefony czy już czy jeszcze ???? Aaaaa😬😬😬😬
Dokładnie 🤣 jakbyś zapomniała powiedzieć ze już urodziłaś 🤦🏻♀️3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
szatanka wrote:Dziewczyny, jestem chyba beznadziejną matką, już w 2. dobie stracilam mleko. Po urodzeniu udało mi ściągnąć dla malej jakieś 5 ml, a teraz dupa, kilka kropel i koniec. Od dziś w nocy zaczęłam ją dokarmiać, bo straciła za dużo na wadze. Położne tutaj są beznadziejne, nic nie pomagają. Jestem podłamana.
Kochana to może być ze stresu po porodzie który skutecznie wstrzymuje laktację. Wrócisz do domu i będzie dobrze :*PattisonBM lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Marylove123 wrote:Mi wyleciał, ale jakoś to nic nie zmieniło 😂 chyba szybciej mi się ciąża wchlonie niż urodze 😂 dobra nie ma co marudzić... trzeba wziąć męża w obroty, posprzątać, iść na spacer i może coś ruszy
)
Mary genialny tekst! Hahaha ciaza się szybciej wchłonie 🤣Karolllla lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
No moja się nie najada. Dzisiejsze nocne karmienie np. Trwalo 3h, nie dala sie odłożyć. Dopiero po butli zupelnie inna osoba, spi caly czas. Tak samo bylo w pierwszej dobie, jak jej dalam tego swojego mleka i się nim najadla. Wczoraj caly czas walka. Ale wlasnie przyszły jakieś fajne położne i będą mi zaraz pomagać. No i pocieszyly mnie, ze jak na tę dobę to mleko jest ok, choć te w nocy mowily, ze nie ma i ze butla.
lipcowka86, Karolllla lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:No moja się nie najada. Dzisiejsze nocne karmienie np. Trwalo 3h, nie dala sie odłożyć. Dopiero po butli zupelnie inna osoba, spi caly czas. Tak samo bylo w pierwszej dobie, jak jej dalam tego swojego mleka i się nim najadla. Wczoraj caly czas walka. Ale wlasnie przyszły jakieś fajne położne i będą mi zaraz pomagać. No i pocieszyly mnie, ze jak na tę dobę to mleko jest ok, choć te w nocy mowily, ze nie ma i ze butla.
Mówiłam dobra.zmiana położnych i od razu kobieta lepiej się czuje 💗lipcowka86 lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Szatanka przystawiaj często do cyca i staraj się nie denerwować bo nerwy tylko wstrzymują laktacje. Tak jak dziewczyny piszą, wrócisz do domu i mleko ruszy.
Kiedy umawiacie dzieciaczki na USG bioderek? Bo mnie babka wpisała na przyszły piątek i tak się zastanawiam czy nie za wcześnie bo 2dni będzie Judce brakować do skończonych 4tyg. -
Szatanka wszystko zalezy na jakie podejscie poloznych trafisz, kladz malutka skora do skory czesto podobno to bardzo pomaga nawet pozniej, duzo pij, i nie wmawiaj sobie,bo "wszystko jest w glowie" rob ze spokojem...laktator 7-5-3 mamy ciumkotek (sprawdz jak ssie czy cala brodawka jest zasysana i czy przelyka) dopiero od 2giej doby moze potrzebowac wiecej jedzonka...
A jeszcze wrocicie do domku bedziesz juz miala spokoj wypracujesz swoj rytm dnia i bedziesz pisac "kurcze nawal sciagam tyle mleka ze nie wiem co z nim robic" bedzie dobrze tylko uwierz i sie nie daj ✊✊💪💪🤱
A termometr tez kupilam ten
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/visiofocus-smart-06470-termometr-bezdotykowy-1-szt,37192.html
Choc czesto musze go kalibrowac, bo dwoch pomiarow pod rzad nie chce robic (chyba,ze maz cos zle klika)Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Szatanka wszystko zalezy na jakie podejscie poloznych trafisz, kladz malutka skora do skory czesto podobno to bardzo pomaga nawet pozniej, duzo pij, i nie wmawiaj sobie,bo "wszystko jest w glowie" rob ze spokojem...laktator 7-5-3 mamy ciumkotek (sprawdz jak ssie czy cala brodawka jest zasysana i czy przelyka) dopiero od 2giej doby moze potrzebowac wiecej jedzonka...
A jeszcze wrocicie do domku bedziesz juz miala spokoj wypracujesz swoj rytm dnia i bedziesz pisac "kurcze nawal sciagam tyle mleka ze nie wiem co z nim robic" bedzie dobrze tylko uwierz i sie nie daj ✊✊💪💪🤱
A termometr tez kupilam ten
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/visiofocus-smart-06470-termometr-bezdotykowy-1-szt,37192.html
Choc czesto musze go kalibrowac, bo dwoch pomiarow pod rzad nie chce robic (chyba,ze maz cos zle klika)
Hmmm u mnie robi 2 pomiary bez problemu. I zawsze wskazuje tę samą temperaturę.
A jak miałam inne to raz wychodziła taką A zaraz inna 😬20.10.2012 👰🤵💍
Niki2803 wrote:Szatanka przystawiaj często do cyca i staraj się nie denerwować bo nerwy tylko wstrzymują laktacje. Tak jak dziewczyny piszą, wrócisz do domu i mleko ruszy.
Kiedy umawiacie dzieciaczki na USG bioderek? Bo mnie babka wpisała na przyszły piątek i tak się zastanawiam czy nie za wcześnie bo 2dni będzie Judce brakować do skończonych 4tyg.
Brakujące 2 dni to nie dużo. Ciesz się, że masz termin. W Warszawie to jest masakra zapisać na USG bioderek w terminie 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 09:44
Niki2803 lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Kat20maj2020 wrote:W jakim czasie po odejściu czoła zaczęło się u was? U mnie dziś wyleciał w takiej ilości że nie da się tego przeoczyć 🤣😂 jakie macie termometr? Elekt. Na podczerwieni? Jaki polecacie bo muszę coś zamówić, buziaki 😘 dla was i dla kruszynek
-
szatanka wrote:No moja się nie najada. Dzisiejsze nocne karmienie np. Trwalo 3h, nie dala sie odłożyć. Dopiero po butli zupelnie inna osoba, spi caly czas. Tak samo bylo w pierwszej dobie, jak jej dalam tego swojego mleka i się nim najadla. Wczoraj caly czas walka. Ale wlasnie przyszły jakieś fajne położne i będą mi zaraz pomagać. No i pocieszyly mnie, ze jak na tę dobę to mleko jest ok, choć te w nocy mowily, ze nie ma i ze butla.
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:Dziewczyny, jestem chyba beznadziejną matką, już w 2. dobie stracilam mleko. Po urodzeniu udało mi ściągnąć dla malej jakieś 5 ml, a teraz dupa, kilka kropel i koniec. Od dziś w nocy zaczęłam ją dokarmiać, bo straciła za dużo na wadze. Położne tutaj są beznadziejne, nic nie pomagają. Jestem podłamana.
To gabinet na końcu korytarza. One Ci tam pomogą !! 😊 Jeszcze nie miałaś nawału więc nie tracisz mleka. Mała może nie mieć siły stąd źle ssa. -
Mimi1987 wrote:Brakujące 2 dni to nie dużo. Ciesz się, że masz termin. W Warszawie to jest masakra zapisać na USG bioderek w terminie 🤦♀️
Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
a u mnie dziecie dzis rano zjadło 30ml mm po czym wyrzygało... tak cos czulam od razu ze z cycków duzo leciało wczesniej i ona tego mm wcale nie chce.. nie potrzebnie jej jeszcze ta butle dawałam...
nie martwcie sie tak bardzo ta laktacja...nawet jak na poczatku jest dramat...to mozna to poprawic... czasem zajmuje to dlugie tygodnie, ale jak sie człowiek nie poddaje to idzie ku lepszemu...czasem bardzo powoli, ale idzie
U mnie nie dosc ze ciaza zakonczona cc na zimno w 38 tygodniu... to jeszcze ilosc stresów jakie przezylam zatrzymalaby kazda laktacje, a jednak jest coraz lepiej..
Ps ja po powrocie ze szpitala w 3 dobie odciągałam 3ml... wiec tragedia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 11:12
PattisonBM, Frufru lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Lilly hahahah welcome to my world! Ale ale pocieszę, że jest o nieeeeeeebo lepiej. Mój pies się trząsł, piszczał, szczekał jak rottweiler zacznie mieć padake to sobie możesz wyobrazić co tu się działo. Ja to samo przeryczałam cały dzień powrotu ze szpitala zamiast być w skowronkach. Dziś mijają 4 tygodnie i pies grzecznie leży jak Oli się drze przy przewijaniu, kąpieli. Leży z nami w łóżku i absolutnie normalne jest dla niego, że ja nosze i karmie młodego. Natomiast od kilku dni mu odwaliło i na M. szczeka jak ma dziecko 🤦🏼♀️ Biega i patrzy na mnie z wyrazem twarzy „ matka bierz dzieckooooo Aaaaaaa” 😂 Także z jego dekielkem to potrwa jeszcze pewnie kilka tygodni zanim tak totalnie ogarnie.
Przede wszystkim musicie być spokojni, nie zwracać uwagi na psa jak szajbuje i zaopatrzcie się w jakieś kości prasowane, Kongi w coś czym się zajmie jak Wy jesteście obok z dzieckiem co odwróci jego uwagę. No i chwalcie go zawsze jak jest spokojny a olewajcie jak ma szajbe. To minie, z każdym dniem będzie postęp, dla psa to jest ogromny stres, nie wie co to a w dodatku Ty pachniesz szpitalem, mlekiem, krwią to pies ma armagedon. Nie izolujcie go, my tylko pierwszą dobę zrobiliśmy izolacje a potem częste kilku sekundowe nawet chodzenie z dzieckiem po domu jakby nigdy nic i pochwały za spokój. Teraz chodzę i robię co chce a pies nas pilnuje i się tulililly. lubi tę wiadomość
-
Mimi1987 wrote:Ja mam ten i jest genialny https://www.apteka-melissa.pl/produkt/visiofocus-smart-06470-termometr-bezdotykowy-1-szt,37192.html
Drogi ale przy pierwszym synu kupowałam ala gówna non stop się psuły lub zaniżały temperaturę 😪 jakby policzyć to wydałam na zmiany 2 razy tyle.🤦♀️
Więc już się nauczyłam żeby na takim sprzęcie nie oszczędzać 🤷♀️
Mimi dzięki, biorę go, posłucham twojej sugestii żeby nie kupować 10 razyPattisonBM, Mimi1987 lubią tę wiadomość
-
Ebook zabawy z dzieckiem 0-3mc moze da sie sciagnac... klik
Ciekawe jak moj kot zareaguje na mala...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 12:08
lilly. lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰