X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pies zareagował o dziwo super, po kilku konsekwentnych zabronieniach wlazenia na lózko przy ktorym jest dostawka od tygodnia spi u siebie albo obok nas. Osobiscie jestem w szoku bo jest bardzo absorbujacy i uparty a tutaj lazi za nami krok w krok i tylko obserwuje ale faktycznie dwa dni staralismy sie nad nim pracowac bo wazy 30 kg i swojej wagi niestety nie czuje...

lilly., Jeheria lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Mamuśka90 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Chyba cos powoli sie ruszylo u nas...wypadl mi czop i jakues skurcze sie zaczely...tylko nie sa regularne tzn ok 6 w ciagu godziny co ok 8 min byly po 40s potem 15s potem znow ok 40s...teraz jest cisza i mala sie zaczela znow ruszac...

Kurcze zazdroszczę Ci... u mnie dalej nic :(

Mimi1987, PattisonBM, Endi1990 lubią tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka mój tez taki stróż, łazi za nami krok w krok i robi za nianie heheh Jeszcze ma problem jak młody leży sam w kołysce, nie ogarnia, że dziecko nie jest na rękach i piszczy i szczeka z miną „no co jest z wami ludzie!!!dziecko samoooooo!” ale po chwili odpuszcza jak mu mówię, że mam to pod kontrolą 🤦🏼‍♀️
    Endi to my na odwrót właśnie wpuszczamy go do łóżka żeby nie był zupełnie odstawiony od swoich nawyków i na łóżku jest najspokojniejszy o dziwo, czuje się częścią stada. Ale sam nie może podejść jak dziecko jest nie na rękach bo właśnie by go zmiażdżył.

Ajka, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka90 wrote:
    Kurcze zazdroszczę Ci... u mnie dalej nic :(

Ja też zazdroszczę...

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmię Małego na leżąco właśnie i tu nagle z drugiego cyca kropla mleka sama wyleciała ... Boże jak się cieszę!!! 🙏

Ajka, PattisonBM, Cer1, lilly. lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Mamuśka90 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Ja też zazdroszczę...
    Mimi a jak tam po Twoich nocnych skurczach ? Działo się coś jeszcze przez dzień?

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka90 wrote:
    Mimi a jak tam po Twoich nocnych skurczach ? Działo się coś jeszcze przez dzień?

Nic A nic cisza. Tylko napieranie na macicę . Ale może dlatego, że dzisiaj zrobiłam sobie spacer 3 km.
    Ja już depresję łapię. Codziennie szykuje ubrania w razie W w łazience.
    Synowi szykuje ubrania jak mnie złapie w nocy żeby wszystko było pod ręką🤦‍♀️ no masakra.
    Byk uparty i już:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 21:38

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Moja Lala pierwszego dnia warczała na Maciusia i szczekała. Oczywiście ostro zareagowaliśmy. Już następnego dnia było dobrze a teraz bardzo cieszy się jak daje jej powąchać małego, dziś lizała jego stopy :)
    W jakiej pozycji karmicie najczęściej?

Ja w szpitalu najczęściej karmiłam tak ze mały leżał przy brzuchu i z góry, a domu klasycznie główka na ręce a ciało nad moim brzuchem. Nie używam poduszek nic, chwytam go i kładę na ręce, karmie często nawet na stojąco czy w „locie” po przewijaniu żeby uspokoić. Wogóle Wam powiem ze obawiałam się podnoszenia przekładania malucha a teraz chyba przesadzam w druga stronę bo przez sytuacje tez z psem czasami trzeba błyskawicznie wstać chwycić przenieść i już jedna ręka ogarniam, aż dziś mówie do M czy ja mu czasem czegoś nie zwichne i nie naciągne 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 23:39

Karolllla, Jeheria lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Lilly wiem też popełniałam te błędy. Niech piszczy i niech szczeka przy przewijaniu trudno, Ty musisz to wytrzymać i pokazać mu spokój, że panujesz nad sytuacją. To serio minie, u nas był armagedon przy przewijaniu a teraz pies leży i patrzy na nas z politowaniem :) Za tydzień już będzie inaczej :) A jak świruje przy wózku to Ty mu smaczki dawaj żeby kojarzył to z czymś miłym. Ale jak udało mu się odsapnąć jak karmiłaś przy Was to będzie dobrze. CZAS i cierpliwość tylko Was i nas uratuje ♥️

Dziękuje ❤️ Mąż z nim ćwiczy dziś cały dzień to co mówiłaś nagradzanie za spokoj i są mega postępy 🙏🏻

PattisonBM, Karolllla lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Ajka mój tez taki stróż, łazi za nami krok w krok i robi za nianie heheh Jeszcze ma problem jak młody leży sam w kołysce, nie ogarnia, że dziecko nie jest na rękach i piszczy i szczeka z miną „no co jest z wami ludzie!!!dziecko samoooooo!” ale po chwili odpuszcza jak mu mówię, że mam to pod kontrolą 🤦🏼‍♀️
    Endi to my na odwrót właśnie wpuszczamy go do łóżka żeby nie był zupełnie odstawiony od swoich nawyków i na łóżku jest najspokojniejszy o dziwo, czuje się częścią stada. Ale sam nie może podejść jak dziecko jest nie na rękach bo właśnie by go zmiażdżył.

Haha co z Wami ludzie dziecko samo 🤣

Karolllla lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Mamuśka90 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Nic A nic cisza. Tylko napieranie na macicę . Ale może dlatego, że dzisiaj zrobiłam sobie spacer 3 km.
    Ja już depresję łapię. Codziennie szykuje ubrania w razie W w łazience.
    Synowi szykuje ubrania jak mnie złapie w nocy żeby wszystko było pod ręką🤦‍♀️ no masakra.
    Byk uparty i już:(
    Ja też już mam doła :( Dzisiaj powiedziałam mężowi, że jestem zła na syna że nie chce wyjść i każe nam tak długo czekać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas receptą na suczkę było właśnie nie izolowanie jej. Leżały razem na łóżku. 😊

Jeśli pies był traktowany jak takie dziecko w domu to nie dobrze by było dla jego psychiki by nagle musiał pójść w kąt.

PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Ja w szpitalu najczęściej karmiłam tak ze mały leżał przy brzuchu i z góry, a domu klasycznie główka na ręce a ciało nad moim brzuchem. Nie używam poduszek nic, chwytam goi kładę na ręce, karmie często nawet na stojąco czy w „locie” po przewijaniu żeby uspokoić. Wogóle Wam powiem se obawiałam się podnoszenia przekładania malucha a teraz chyba przesadzam w druga stronę bo przez sytuacje tez z psem czasami trzeba błyskawicznie wstać chwycić przenieść i już jedna ręka ogarniam, aż dziś mówi do M czy ja ku czasem czegoś nie zwichne i nie naciągne 🙈

😂😂😂 jakbym siebie widziała w pierwszym tygodniu, ciach, ciach, tu pies tu pranie tu coś jedna ręka dziecko przy cycku druga coś tam innego, mój M. też pytał czy ja nie powinnam siedzieć w trakcie karmienia a ja na to „chłopie to jest prawdziwy obraz matki karmiącej” hahahahahah Ale już przesadzałam czego efektem jest teraz nadwyrężony nadgarstek także już się uspokoiłam i skupiam na karmieniu tylko.

PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska, Mimi to jeszcze nic nie znaczy...
    Skurcze sa ale nie sa czesto...teraz sie polozylam to moze byly ze 3 przez moze nie cala godzine...miedzy skurczami mala sie ruszy...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Mamuska, Mimi to jeszcze nic nie znaczy...
    Skurcze sa ale nie sa czesto...teraz sie polozylam to moze byly ze 3 przez moze nie cala godzine...miedzy skurczami mala sie ruszy...

Jeszcze chwila dziewczyny i wyjdą te Wasze szkraby niczym ostry cień mgły 😅

Catlady lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Karmię Małego na leżąco właśnie i tu nagle z drugiego cyca kropla mleka sama wyleciała ... Boże jak się cieszę!!! 🙏

Apropo kropli ja w szpitalu nie wiedziałam czy leci bo nawet kropli nie mogłam wycisnąć. Przyszła pani - doradca laktacyjny odpowiednio chwyciła i byłam w szoku bo aż trysnęło!

szatanka lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za pocieszenie i rady. Jesteśmy w domu i szukamy rytmu. Na razie kazali mi przystawiac na 30 min z jednej piersi kazdorazowo na zmianę i dodawać 10 ml butli. Dzieki temu moze nie umrę, bo mam straszną anemie przez utratę krwi i ledwo zipie. Jak w końcu ogarnę rzeczywistość, to coś wiecej napiszę. Powiedzcie mi tylko na szybko, czy wy przewijacie przed kazdym karmieniem, czyli w nocy tez, czy tylko karmicie na lezaco i odkladacie?

PattisonBM, Beti82, Niki2803 lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Apropo kropli ja w szpitalu nie wiedziałam czy leci bo nawet kropli nie mogłam wycisnąć. Przyszła pani - doradca laktacyjny odpowiednio chwyciła i byłam w szoku bo aż trysnęło!

U mnie właśnie też tak było dziś rano i to mnie pocieszylo.

Ach, Paula, nie licz na pustki w Policach i mały kontakt z personelem. Dzisiaj tam byl armagedon. 17 łóżek zwalniali, bo mieli tyle nowych pacjentek. Moją wspolokatorke wywalili na patologię, żeby zwolnić miejsce dla innej świeżo po cesarce. Ta sie martwila, że na patologii to przecież nawet przewijaka nie będzie miala. Pełno personelu i studentów medycyny i położnictwa, ogólnie co chwilę ktoś wchodzi i zawraca d. Ale przynajmniej wszyscy w maseczkach.

PattisonBM, PLPaulina lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakos dziwnie te skurcze...

Ok 4 sa co 7-8 min kolejna taka paczka po 12tu min... sa bolesne ze zagryzam zeby, ale jeszcze nie jecze czy nie chodze po scianach...
    To raczej przepowiadajace sa nie porodowe...?

Szatanka fajnie ze juz w domu jestescie...teraz na spokojnie sie ogarniecie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 02:26

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Mam jakos dziwnie te skurcze...

Ok 4 sa co 7-8 min kolejna taka paczka po 12tu min... sa bolesne ze zagryzam zeby, ale jeszcze nie jecze czy nie chodze po scianach...
    To raczej przepowiadajace sa nie porodowe...?

Szatanka fajnie ze juz w domu jestescie...teraz na spokojnie sie ogarniecie...
    Moje te pierwsze też były znośne, mogłam rozmawiać tyle że regularne, co 4-5 minut. Dopiero na porodówce zaczął się prawdziwy ból. Może to właśnie te. Weź prysznic, pochodzi, zobacz czy nie przejdą.

PattisonBM lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ