MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak mam ja wyjac z mydelniczki i przystawic...spi a jadła chyba 3h temu...
Carla lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny
-
PattisonBM wrote:Jak mam ja wyjac z mydelniczki i przystawic...spi a jadła chyba 3h temu...
A.po co masz ją wybudzać niech śpi. Ma.dobra wagę więc nie musisz niech śpi i Ty wypoczywaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 11:04
lilly. lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Pati, gratuluję pięknej dzidzi! 😍
Laski, można katarek stosować już od urodzenia? Bo mamy glutka, ktory nie rozpuszcza się od soli fizjologicznej, a gazikiem nie daję rady go wyłowić.
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Pati, gratuluję pięknej dzidzi! 😍
Laski, można katarek stosować już od urodzenia? Bo mamy glutka, ktory nie rozpuszcza się od soli fizjologicznej, a gazikiem nie daję rady go wyłowić.
A gruszki albo aspiratora nie masz? Aaaa ten katarek to aspirator 😂 Można ja wyciągałam 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 12:34
-
szatanka wrote:Pati, gratuluję pięknej dzidzi! 😍
-
Pattison ale slicznotka♥️♥️ gratulacje!!
Ja od wczoraj 39 tc, mogę juz rodzic, ale i tak wiem, ze to nie nastapi tak szybkoaktualizacja brzuszkowa ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 19:42
Catlady, Andzia86, Carla, Kira91, Niki2803, Zieziulka, Korna, lipcowka86, PLPaulina, Karolllla, PattisonBM, lilly., szatanka, Cer1, Jeheria lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Oj ale ciężko było Was nadrobić. My z malutką we wtorek wyszłyśmy ze szpitala, dwie doby po porodzie. Problemy z karmieniem zaczęły się już w szpitalu. Powód? Płaskie brodawki. Jedną pierś udało jej się zassać, o drugiej nie było mowy. Wiec karmiłam jedną piersią. Niestety tą też źle ssała więc wychodziłam ze szpitala z krwawiącą brodawką. Tą też nie kazali mi karmić do zagojenia więc cały czas odciągałam pokarm i dawałam z butelki. Prosiłam o pomoc kilka doradczyń laktacyjnych, próbowałyśmy kapturków, wysmarowanych moim mlekiem i nic. Bardzo źle reagowała na te plastiki. Wszystkie załamywały ręce. Więc dalej siedziałam pod laktatorem , patrzyłam na nią i płakałam co ze mnie za matka. Po drodze prawie nabawiłam się zapalenia. Noce z laktatorem to był koszmar. Inne godziny odciągania, inne karmienia, po drodze marudzenie i efektem były zupełnie bezsenne noce. Zaczęłam się zupełnie załamywać ... karmienie piersią było dla mnie bardzo ważne. W końcu podjęłam strasznie trudną dla mnie decyzję o zaprzestaniu karmienia. Fizycznie nie dawałam rady z odciąganiem całego pokarmu. Wiedziałam że przy plaskich brodawkach może być problem ale miałam nadzieję że damy radę. Powoli stres związany z karmieniem zaczął schodzić i teraz w pełni mogę się cieszyć macierzyństwem, choć na zupełne pogodzenie się z tym potrzebuję jeszcze trochę czasu.
Gratuluję wszystkim nowym mamom 😃 -
Mimi ja np nie wiem czy ten pokarm jest...polozna mowi ze tak ze widzi ja glowy nie dam bo cisne brodawke i nic...
Chce zainwestowac w takie cos- https://allegro.pl/oferta/lansinoh-asystent-laktacyjny-korektor-brodawek-7342486427?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Bo tez mam malowystajace a te nakladki sie odrywaja...
Dziekuje za mile slowa o Corce...musze zawiazac jej czerwona kokardePatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
MIMI dobrą decyzję podjełaś, zajechałabyś się! Nie wyobrażam sobie siedzieć z laktatorem po nocach potem jeszcze karmić no zero snu, a Ty musisz dla niej też być radosna i pełna sił. Wiem, że to ciężka decyzja ale jeśli choć w pierwszych dobach udało Ci się ją nakarmić to i tak super i dostała to co najlepsze
Teraz niech wcina co tam w menu, a Ty ciesz się macierzyństwem ♥️
MIMI, lilly. lubią tę wiadomość
-
Karolllla wrote:MIMI dobrą decyzję podjełaś, zajechałabyś się! Nie wyobrażam sobie siedzieć z laktatorem po nocach potem jeszcze karmić no zero snu, a Ty musisz dla niej też być radosna i pełna sił. Wiem, że to ciężka decyzja ale jeśli choć w pierwszych dobach udało Ci się ją nakarmić to i tak super i dostała to co najlepsze
Teraz niech wcina co tam w menu, a Ty ciesz się macierzyństwem ♥️
Karolllla, lilly., Jeheria lubią tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Laski a jak odbijacie to dzidziuś Wam się nie wybudza? Zasypia mi przy cycu aż żal aby się obudził, no ale inaczej uleje...
Karmicie z jednej piersi? Ile trwa karmienie?
Ja właśnie ucieszyłam się jak wody odeszły bo wtedy to i tak trzeba jechać do szpitala, nie ma wątpliwości.
Ja nie odbijam, na jedno karmienie robię tak ze jedna pierś - zmiana pieluchy - druga pierś. Z jednej karmie minimum 10m do 20m, czyli w sumie 20m do 40m, ze zmiana pieluchy taki pakiet to pol h lub prawie godzinka.
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
MIMI, PattisonBM lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lipcowka86 wrote:Drzemka, Pattinson gratuluję !!
Pati mała jest śliczna 😍
Szatanka strasznie współczuję przejść ale najważniejsze że już po i wszytko się Wam układa 😘😘😘
U Nas ostatni weekend we dwoje 😊
We wtorek mam CC i jakoś ciągle to do mnie nie dociera. Nie mogę się już doczekać kiedy poznam synka 😍
Lilly zarazilaś mnie tymi krówkami, od 2 tygodni jemy z M non stop krówki 😂
Hahaha mi teraz krówki już zawsze będą się kojarzyć z synkiem, porodem i tym ze dałam radę 😍lipcowka86 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
PattisonBM wrote:Mimi ja np nie wiem czy ten pokarm jest...polozna mowi ze tak ze widzi ja glowy nie dam bo cisne brodawke i nic...
Chce zainwestowac w takie cos- https://allegro.pl/oferta/lansinoh-asystent-laktacyjny-korektor-brodawek-7342486427?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Bo tez mam malowystajace a te nakladki sie odrywaja...
Dziekuje za mile slowa o Corce...musze zawiazac jej czerwona kokarde
O kolektorach już rozmawiałyśmy są super - ja polecam ten z MamiPattisonBM lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp